Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Saját, nyílt forrású PHP fordítót kapott a .NET

Prog
-
  Ma 10:30 Infotech 

A .NET köré szervező nyílt forrású közösséget menedzselő .NET Foundation a napokban jelentette be, hogy befogadta soraiba a Peachpie nevű projektet. Ezzel a .NET platform kapott egy de facto standard PHP fordítót, ami a közismert szkriptnyelven készülő kódokat .NET platformon működő programokká fordítja.

Ingyen tölthető le az egyik legátfogóbb WebGL-programozási könyv

Prog
-
  Tegnap 11:15 Infotech 

Készítői a héten ingyen letölthetővé tették a WebGL Insights nevű könyvet. A közel három tucat különböző szerző által írt és összesen majdnem 400 oldalas mű az egyik legalaposabb tárgyalását képezi a webes 3D-s programozás tudományának.

Intel-alapú Raspberry Pi-konkurenst ad ki a Gigabyte

Prog
-
  Tegnap 08:30 Infotech 

A Gigabyte a napokban egy olyan, Raspberry Pi-szerű fejlesztői lap kiadását jelentette be, ami számos előnyt kínál a klasszikus műfajteremtőhöz képest. A cég új GA-SBCAP3350 miniszámítógépe ugyanis Intel processzorra épül, ráadásul bizonyos komponenseit - mint pl. az operatív memória - akár cserélni, bővíteni is lehet.

Androidos teszteléstámogató könyvtárat adott ki a Google

Prog
-
  17.07.26 11:00 Mobiltech 

A Google a hét elején jelentette be, hogy elkészült és elérhetővé tette az Android Testing Support Library (ATSL) 1.0-s kiadását. A könyvtár segítségével a fejlesztők drámai mértékben egyszerűsíthetik alkalmazásaik tesztelését, beleértve utóbbiba a háttérkódok mellett a felhasználói felületek funkcionális vizsgálatát is.

Hivatalos: Végleg kinyírja az Adobe a Flash-t

Prog
-
  17.07.26 07:30 Infotech 

Bár a Flash közelgő halála felől a reálisan gondolkodó fejlesztőknek az utóbbi fél évtizedben kevés kétsége lehetett, a héten az Adobe hivatalossá tette az ügyet, és eloszlatott minden kétséget annak hamaros bekövetkezése felől. A cég ugyanis kedden bejelentette, hogy közel negyed évszázad után végleg sírba rakja a hírhedt szoftvert.

Pik - új veszteséges képtömörítési formátum a Google-tól

Prog
-
  17.07.25 08:30 Infotech 

Bár a Google hivatalosan még nem jelentette be, a cég GitHub-fiókjában már elérhető egy új, veszteséges képtömörítési formátum forrása. A Pik-et a cég kifejezetten internetes, illetve webes célokra fejlesztette ki - de még nem egyértelmű, hogy pontosan miért, és az miben is nyújt többet az eddig használt társainál.

Óriási hiány lesz várható (jó) fejlesztőkből a T-Systems-nél?

Prog
-
  17.07.24 14:00 Infotech 

A jelek szerint igencsak kemény időszaknak néznek elébe a HR-esek a T-Systems-nél, ahol nagyon nehéz lesz az elkövetkezőkben jó fejlesztőket és informatikai szakembereket találniuk. Cserébe az, aki mindenáron be akar kerülni a céghez, most jó eséllyel versenytársak nélkül teheti meg ezt, és két kézzel kapnak majd utána a vállalatnál.

Milliókat kaphat az, aki hibát talál ezekben a programozási nyelvekben

Prog
-
  17.07.24 09:30 Infotech 

A Facebook, a GitHub és a Ford Foundation a napokban összesen 300.000 dollárt (közel 80 millió forintot) adományoztak az Internet Bug Bounty (IBB) részére. Utóbbi magas - forintban kifejezve akár milliós - összegű díjjal honorálja az internet és a web legfontosabb alapszoftvereiben felfedezett súlyos sebezhetőségek bejelentését.

Ez a legdurvább nullával osztási hiba, amit valaha láttál

Prog
-
  17.07.21 11:30 Infotech  2 hír a témában

Bár azt, hogy a nullával osztás érvénytelen művelet, minden, akár csak általános iskolát végzett személy tudja - azt pedig, hogy a program elszállásához, illetve hibaüzenethez vezet, a kezdő programozók is ismerik. Ennek ellenére meglepő, hogy mégis mi történik akkor, ha ezt a műveletet egy több, mint fél évszázados mechanikus számológéppel…

Reszeltek az Intel Arduino-kompatibilis fejlesztői lapjának is

Prog
-
  17.07.21 10:45 Infotech 

Alig egy hónappal az után, hogy bejelentette szinte minden mikrokontrolleres és IoT lapjának kivezetését az Intel kinyírta utolsó, ilyen jellegű termékét is. A kaliforniai chipgyártó ugyanis a héten EOL jegyzetet tett közzé az Arduino 101 alaplaphoz is, amiről múlt hónap elején még úgy tűnt, hogy megmaradhat.