Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 84 hír

Mit csinál az ember a saját kudarcával?

Prae  Ma 17:27 Kultúra 

Pénteken délután került sor A Tilos az Á kiadó kerekasztal-beszélgetésére A kék kabátos lány – Hogyan beszéljünk a Holokausztról az iskolában? címmel. Szekeres Nikoletta irodalomkritikus, Szűcs Teri kritikus, irodalomtörténész, valamint Gáspár Miksa gimnazista és Fenyő D. György, a Radnóti Miklós Gimnázium magyartanára, szerkesztő,…

Shakespeare, király!

Prae  Ma 16:46 Kultúra 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Nádasdy Ádám az elmúlt évtizedek legjelentősebb Shakespeare-fordítója. Bár a Katona József Színház Ahogy tetszik és a Vígszínház Szentivánéji álom előadása kapcsán nevét főként a vígjátékokkal kapcsoljuk össze az utóbbi időben, ezúttal egy klasszikus királydráma, a IV. Henrik magyar változatát…

Könyvfesztivál - Erdélyi magyar prózaválogatást mutattak be románul

Prae  Ma 14:05 Film  Lengyelország

Tizenhét kortárs erdélyi magyar író kisprózáit felvonultató, román nyelvű kötetet mutattak be vasárnap a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Megnyílt a második Országos Kerámia Quadriennále Pécsett

Prae  Ma 14:03 Film 

Megnyílt vasárnap a magyar kerámiaművészet elmúlt négy évének alkotásaiból keresztmetszetet adó második Országos Kerámia Quadriennále a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Modern Magyar Képtárában.

Szabadtéri nagykoncertet ad a Dirty Slippers

Prae  Ma 14:02 Film  2 hír a témában

Szabadtéri nagykoncertet ad a Dirty Slippers április 27-én a budapesti Mikszáth Kálmán téren.

Vidéki turnéra indul Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra

Prae  Ma 14:00 Film  2 hír a témában

Öt vidéki városban, Mosonmagyaróváron, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron és Nagykanizsán ad koncertet Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra áprilisban.

Humorba oltott irodalom

Prae  Ma 13:46 Kultúra 

Mind látogatottság, mind programok tekintetében a 24. Nemzetközi Könyvfesztivál csúcspontja a szombat volt. Nem csak azért, mert a Fesztivál díszvendége, Orhan Pamuk dedikált a B épületben, illetve több neves szerző is tiszteletét tette, hanem azért is, mert az irodalom szerelmesei számára az írók tolmácsolták a legújabb kiadások egy-egy…

Megtalálni a hidat múlt és jelen között

Prae  Ma 13:14 Kultúra 

Tisza Kata tíz év hallgatás után most új kötettel törte meg a csendet, mely Akik nem sírnak rendesen címmel jelent meg a Scolar Kiadónál. Az anno nagyon fiatalon rendkívüli sikereket elért írónőre teltház várt a Nemzetközi Könyvfesztiválon, méghozzá olyan, hogy a nézőtéren már egy tűt se lehetett volna leejteni. A szerzőt Babiczky Tibor költő, szer

Megsebezni a könyvet

Prae  Ma 12:47 Kultúra 

Az idén útjára indult Líracsúcs nevű költészeti stand színes programjain számos fiatal, kortárs költővel találkozhatott a nagyérdemű. Szombat este Valuska László beszélgetett a 15 évi hallgatásból visszatért Peer Krisztiánnal, akinek 42 című kötete két hete jelent meg a Jelenkor Kiadónál.

Kísérlet egy életmű megragadására

Prae  Ma 10:58 Kultúra 

Nagyszabású volt A túlélő árnyéka című kiállítás 2015 végén a Nemzeti Galériában, amely El Kazovszkij művészete előtt tisztelgett. A kiállításhoz mostanra elkészült a katalógus is, amely nemcsak tanulmányokat és reprodukciókat, hanem enteriőrfotókat is tartalmaz.

Generációs vagy alkati kérdés a közéleti szerepvállalás?

Prae  Ma 10:33 Kultúra 

Jóízű generációzás a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon – Babiczky Tibor három elsőkötetes költővel, Ferencz Mónikával, Zilahi Annával és Láng Orsolyával beszélget, a fesztiválon belüli fesztivál, a Líracsúcs szombat délutáni programján, nekem meg fogalmam sincs, melyik generációhoz tartozom.

Minden gyerek olvasónak születik

Prae  Ma 10:16 Kultúra 

A 24. Nemzetközi Könyvfesztivál harmadik napján a Pagony Kiadó kerekasztalbeszélgetést tartott, melynek fő témája az volt, hogy kiből és hogyan is válik olvasó, mit kell adni egy gyerek kezébe ahhoz, hogy felnőtt korában is rendszeresen forgassa a könyveket.

Könyvfesztivál - A Virágok című regényét mutatta be Afonso Cruz portugál író

Prae  Tegnap 20:47 Film 

Először jelent meg magyarul Afonso Cruz Virágok című regénye a Typotex Kiadó gondozásában, a kötetet a portugál szerző jelenlétében mutatták be szombaton a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Könyvfesztivál - Boualem Sansal: az arab tavasz nem a demokráciáról szólt

Prae  Tegnap 20:33 Film  9 hír a témában

Egy teokratikus rezsim által irányított világot fest le 2084 - A világ vége című könyvében Boualem Sansal; az algériai író számos díjjal kitüntetett, legfrissebb regényét a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelentette meg az Európa Könyvkiadó.

Könyvfesztivál - Bemutatták Jussi Valtonen Finlandia-díjas regényét

Prae  Tegnap 20:27 Film 

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg Jussi Valtonen finn író és pszichológus Finlandia-díjas Nem tudják, mit cselekszenek című, súlyos társadalomkritikát megfogalmazó regénye.