Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 50 hír

Szikora János további öt évig a székesfehérvári Vörösmarty Színház élén

További öt évig a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója marad Szikora János, miután a város közgyűlése pénteki ülésén egyhangúlag támogatta az egyetlen pályázót.

Római mesterkurzus litván módra

Prae  Ma 09:08 Kultúra 

A menekültkrízis volt a témája a litván színházi rendező, Oskaras Koršunovas mesterkurzusának, amit a Teatro di Romában tartott ifjú színészeknek. Ösztöndíjasként érkeztem oda, dokumentálni akartam az eseményeket – de az élet mást hozott, végül dramaturgiai feladatokat is kaptam.

Színházon kívüli térben gondolkozunk

Prae  Ma 09:04 Kultúra 

Egy fiatal társulat, amelyik tudatosan nem színházi térben gondolkozik, mégis kifejezetten térérzékeny előadásokat hoz létre, mindezt pedig az összművészetiség és a közösségi alkotás jegyében. Milyen előadások születnek ebből az alapkoncepcióból, hogyan dolgozik együtt 10-12 sokoldalú művész? Sarlós Flóra Esztert kérdeztük, a Ziggurat Project…

Jövő héten itt az 5. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Prae  Tegnap 18:24 Film 

Közeledik a nagy várakozással övezett 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A március 29. és április 2. között a Toldi moziban megrendezendő fesztivál programját új nemzetközi és magyar rövidfilmekből állították össze.

Tavaszi Pagonyfeszt

Prae  Tegnap 15:05 Kultúra 

2017. március 25-én változatos, izgalmas programokkal vár mindenkit a Tavaszi Pagonyfeszt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az elmúlt tíz évben előkerült tárgyi emlékekből válogatott kiállítás nyílik Kecskeméten

Prae  Tegnap 11:41 Film  Múzeum Kecskemét

Kincses Kecskemét címmel egyedülálló, az elmúlt tíz évben feltárt régészeti és történeti műtárgyakból válogatott kiállítás nyílik pénteken a Cifrapalotában - tájékoztatta a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója az MTI-t.

Leszámolás a rítusokkal

Prae  Tegnap 07:45 Film  Kína Fesztiválok

Enyedi Ildikó groteszk szerelmi drámája, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját elnyerő Testről és lélekről lélektani mélységgel beszél társadalmunk alapproblémáiról, melyekről a rendezőnő most megoszt pár extra gondolatot a prae.hu olvasóival.

Nehéz szívvel franciául

Prae  Tegnap 07:43 Film 

A Frankofón Filmnapok mintha „megkomolyodott" volna. Ez az érzés a nyitófilm mellett a szekciók megnevezésében és a hozzájuk társított filmek többségében is kimutatható volt: a Patthelyzet társadalmi-gazdasági problémákat feszegetett, az Igazságkeresés az ember alapvető igazsághajszolási kényszerét kísérelte meg bemutatni, a…

Öt éve hittel és bizalommal

Prae  17.03.22 23:22 Film 

2017. márciusában ünnepli ötéves fennállását a hazai művészeti szcéna jelentős kommunikációs ügynöksége, a kortársPRos. A minőségi kultúra elkötelezett támogatójaként hangsúlyosan a színházi, komolyzenei, képző - és táncművészeti, valamint filmes területeken tevékenykedik, és meghatározó művészek álmait igyekszik szakmai tudással…

Kiállítás nyílt a volt jugoszláv államok avantgárd művészetéből a Lumúban

Prae  17.03.22 23:04 Film  Múzeum Kiállítás

Átfogó válogatást mutat be a volt jugoszláv államok, valamint a környező országok avantgárd művészeti tevékenységéből az a kiállítás, amely El nem kötelezett művészet - Marinko Sudac gyűjteménye címmel szerdán nyílt meg Budapesten a Ludwig Múzeumban.

Hat magyar szerző utazik a Lipcsei Könyvvásárra

Prae  17.03.22 23:01 Film  Fesztiválok

Új, innovatív stand és hat magyar szerző - Danyi Zoltán, Hidas Judit, Kalász Orsolya, Péterfy Gergely, Térey János és Tóth Kinga - várja a látogatókat csütörtöktől vasárnapig Európa legnagyobb olvasói fesztiválján, a Lipcsei Könyvvásáron.

Elhunyt Csíky Ibolya nagyváradi színművész

Prae  17.03.22 22:58 Film  Románia Elhunyt

Életének 72. évében elhunyt Csíki Ibolya, a nagyváradi Szigligeti Társulat színművésze - közölte szerdán a teátrum.

Krasznahorkai kapta az Aegont

Prae  17.03.22 16:28 Film  AEGON Krasznahorkai László

Az immár tizenkettedik alkalommal átadott Aegon Művészeti Díj Magyarország legrangosabb, független, legnagyobb pénzjutalommal járó magánalapítású elismerése, az előző év kiemelkedő kortárs szépirodalmi alkotását - amit idén Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér című regénye kapott meg.

Így vesztették el ők

Prae  17.03.22 10:08 Kultúra 

Lehullott a lepel jó néhány kortárs magyar íróról hétfő este a már próbaüzemben működő Magvető Caféban. Az irodalmi rapid randin ugyanis mindenkinek vallania kellett Az első kapcsán.

PRAE.HU 10 PLUSZ – Centauri az első vendég

Prae  17.03.22 00:11 Film 

Tíz éves múlt a prae.hu művészeti portál. Ezért egy sorozatot terveztünk szerkesztőségi üléseink helyszínével, a Kelet Kávézóval együttműködve. Minden rovat vezetője kitalál egy beszélgetést egy vagy két olyan vendéggel, akiket szíve szerint szívesen lát, vagy mutat be olvasóinknak, barátainknak. A témák izgalmáról is a rovatvezetők gondoskodnak. A