Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 79 hír

Egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerlánc szereplőknek a felügyeleti díj bevallást. Az elektronikus bevallási felület a www.nebih.gov.hu oldal E-ügyintézés menüpontjában érhető el.

Napokon belül dönt a klímaegyezményről Trump

Piac és Profit
-
  Tegnap 19:01 Tudomány 

Németország és az EU is nyomást helyezett Trumpra: hosszantartó károkat okozna az európai szövetségeseivel való kapcsolatában, ha kilépne a párizsi klímaegyezményből. A Fehér Ház makacsul hallgat.

Magyar sajátosság az egyoldalú fejlődés

A válság óta csak a járműipar volt képes kiemelkedő bővülésre a magyar iparban, de a további növekedés minden területen korlátokba ütközhet. Az emelkedő béreket gépesítéssel, a munkaerő mobilitásának javításával kellene ellensúlyozni– így összegezhető Bod Péter Ákos közgazdász professzor előadása, amelyet az Erste Bank…

Közvetlenül veszélyezteti a fenntartható gazdálkodást a kormány új javaslata

A jövő nemzedékek szószólója arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a házi vízigény kielégítésére szánt kutak létesítéséről benyújtott törvénymódosító javaslatát, mert álláspontja szerint veszélyezteti a fenntartható gazdálkodást a felszín alatti vizekkel.

Csal a budapesti taxisok kétharmada

Piac és Profit
-
  Tegnap 15:29 Gazdaság  Taxi

A vizsgálatok kétharmadában jogsértést találnak a taxiknál a fővárosban a BKK közlése szerint. Sokan pörgetik a taxiórát, vagy "elfelejtenek" számlát adni. És még csak most indul a turistaszezon.

Birtoklás helyett megosztás

Piac és Profit
-
  Tegnap 14:10 Gazdaság 

A közösségi gazdaság jelentős változásokat hozhat a logisztikában. A társadalmi trendek ugyanis abba az irányba mutatnak, hogy a javak birtoklása helyett a javak megosztása válik egyre általánosabbá, amely új üzleti modelleket hív életre, állapítja meg a DHL nemrég publikált tanulmánya.

Így csökkenthető a beruházás kockázata

Piac és Profit
-
  Tegnap 13:30 Gazdaság 

A befektetés mindig kockázatot jelent, de vannak azért stratégiák, amelyekkel a megtérülés esélye jelentősen növelhető. Vagy legalábbis biztosak lehetünk benne, hogy a befuccsolt biznisz nem jelent totális bukást.

Stockfotón is jönnek a fizetett termékek

Piac és Profit
-
  Tegnap 12:10 Gazdaság 

A termékelhelyezés régóta bevált marketing eszköz, ami rengeteg cégnek hozott már sikert. A legújabb trend a stockfotókon elhelyezett termékmegjelenítés.

Már lehet pályázni az év ökoturisztikai létesítménye címre

A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút aggteleki rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amit a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen.

Önvezető taxikra vágynak a digitális világ fogyasztói

Piac és Profit
-
  Tegnap 10:01 Gazdaság  Trend

Radikális változás előtt áll a globális autóipar. A digitalizáció az egyik legerősebben befolyásoló tényező ebben a szektorban. A technológiai változások mellett a fogyasztók miatt is jelentős a ráhatás: sokan már önvezető taxiban utaznának vagy elektromos autót vezetnének - derül ki a Roland Berger Automotive Disruption Radar című tanulmányából.

Nálunk fáj a legtöbbe 100 forintnyi bér

Régiónk országainak adórendszere az elmúlt években stabilnak mondható. A drasztikus strukturális átalakulások korszaka mára lezárult, a válságadók esetenként fokozatosan kivezetésre kerültek, máshol végleg beépültek az adórendszerek szerkezetébe. Mivel az elmúlt években az államháztartás egyenlege a legtöbb helyen sokat javult, a…

A weblap tehet róla, ha nem megy az üzlet?

Piac és Profit
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság 

A weboldal dizájn egyik legfontosabb célja egy vállalkozás számára, hogy a látogatókat vásárlókká konvertálja. Nem több szépségről, hanem több eladásról van szó.

Küszöbön az 5G, jöhet a távműtét?

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges - írja az MTI.

Közel 10 000 vidéki kkv csatlakozott a digitalizációs programhoz

Lezárult a Modern Vállalkozások Programja első szakasza. A program célkitűzése volt, hogy a vállalkozásokat új, korszerű informatikai alkalmazások használatára ösztönözze, növelve ezzel hatékonyságukat és elősegítve gazdaságos napi működésüket.

Jövőre kevesebbet, viszont hat szombaton kell majd dolgozni

Piac és Profit
-
  17.05.23 19:20 Gazdaság 

Megszületett a munkaszüneti napok körüli munkarendek határozata a Nemzetgazdasági miniszter által. 2018-ban kevesebbet fogunk dolgozni, mint idén.