Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

DiaRemedium: nincs igazolható gyógyhatás!

Az interneten cukorbetegség kezelésére hirdetett gyógynövényes tapasz sem gyógyszerként sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel.

Tudománytalan egyetemi tankönyv

PharmaOnline
-
  Tegnap 07:45 Gazdaság 

A kiadványban olyan megállapítások is találhatók, amelyekkel általában a tudománytalan álhíreket terjesztő alternatívmedicina-oldalakon találkozhat az olvasó, írja egy egytemi tankönyvről az MNO.

Pályázat gyógyszertáraknak

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:08 Gazdaság 

Augusztus 30-áig pályázhatnak a „Kiváló Gyógyszertár, 2017” című pályázatra, olvasható a gyógyszerészkamara honlapján.

A terhesség alatt szedett paracetamol árt az utódoknak

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:41 Egészség 

A terhesség alatt szedett paracetamol/ acetaminofen nemcsak a nőstényutódok fertilitását csökkenti, de a hímnemű utódok maszkulinitását is gátolja, állapítja meg a Reproduction című szaklap tanulmánya.

Mit kell tudni az utazóknak?

PharmaOnline
-
  17.06.26 13:57 Egészség  Gyógyszer

Utazás alkalmával milyen igazolást kell beszerezni ahhoz, hogy a krónikus betegségükre vagy az akut problémáikra szedett gyógyszereiket gond nélkül magukkal vihessék az utazók külföldre?

Nem engedélyezett gyógyszert találtak

PharmaOnline
-
  17.06.26 10:00 Gazdaság  Gyógyszer

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton.

Nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le

PharmaOnline
-
  17.06.26 09:16 Gazdaság  NAV Gyógyszer

Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton.

Alternatív finanszírozási módszer kellene

PharmaOnline
-
  17.06.26 07:53 Gazdaság 

A jelenlegi egyedi méltányossági támogatási rendszer és az elhúzódó befogadási eljárások jelentős kihívást jelentenek az ágazat valamennyi szereplőjének.

Van-e HEV a hazai húsokban?

Nagy vihart kavart Angliá­ban az a sajtóértesülés, amely szerint a disznók 90 százaléka hordozza a hepatitis E vírust. Fertőzött húst azóta több országban is találtak.

Más dózisra lehet szükségük a pajzsmirigybetegeknek

PharmaOnline
-
  17.06.23 11:36 Egészség 

A nyári hőség befolyásolja többek között a pajzsmirigyfunkciókat is, így az alulműködésére használt terápia módosítására lehet szükség, máskülönben túlműködésbe csaphat át a probléma.

A vidéki gyógyszerellátásról

PharmaOnline
-
  17.06.23 06:00 Karrier 

A vidéki kis gyógyszertárak működtetésének szempontjai és lehetőségei címmel miniszimpózumot rendezett a kamara a budapesti Benczúr Hotelban.

Nem csak a beteg válthatja ki az e-receptet

PharmaOnline
-
  17.06.22 10:25 Karrier 

A jelenlegi tesztidőszakban a betegek a programban részt vevő orvosnál az e-recept mellett papíralapú felírási igazolást is kapnak, és ezt később is kérhetik majd, írja a Magyar Nemzet.

Marihuánát és potencianövelőt találtak Röszkén

PharmaOnline
-
  17.06.22 08:47 Gazdaság  NAV Gyógyszer

Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Lezárult a kötelezettségszegési eljárás

A gyógyszertárak létesítése és tulajdonjogi korlátozása miatt Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárást június 14-én lezárták, írja a kamara.

A dohányzásról leszokás támogatása szakmai bizonyítékok alapján

PharmaOnline
-
  17.06.22 05:30 Egészség 

A dohányzási szokások és az idevonatkozó epidemiológiai adatok az utóbbi években változtak. Az egészségügyi dolgozók sokat tehetnek a függő dohányosok leszokásának eredményesebb támogatása érdekében.