Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Most célszerű beadatni a bárányhimlő elleni ismétlőoltást

PharmaOnline
-
  Tegnap 12:21 Egészség  Védőoltás

A szeptemberben közösségbe kerülő gyermekeknek legkésőbb augusztus második felében célszerű beadatni a bárányhimlő elleni második oltást.

Bővült a Xellia Pharmaceuticals

PharmaOnline
-
  Tegnap 12:09 Gazdaság  Dánia

A dán Xellia Pharmaceuticals budapesti üzemének bővítésével erősíti a fertőzés elleni termékeket gyártó globális kapacitását.

Porcsint a tányérra?

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:12 Egészség 

A probléma az, hogy ismételten túltolták a növény sztárolását, ha megnézzük a tápanyagtartalom adatait, a növényhez kapcsolt állítások meglepően túlzónak mondhatók, írja blogján Alimento.

Bizonyítékon nem alapuló orvoslás

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:00 Egészség 

Amikor gyógyszereket vagy nagy kockázattal járó orvosi műszereket használunk, azt feltételezzük, hogy azok előnyei túlszárnyalják esetleges hátrányaikat, azonban a JAMA két tanulmánya szerint az USA szabályozó rendszere túlságosan megengedő.

Magyar startup forradalmasíthatja a gyógyszergyártást

PharmaOnline
-
  17.08.21 14:33 Gazdaság  Gyógyszer Startup

Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap közel 1,5 milliárd forintot fektet a RotaChrom magyar startupba, az egyedi gyógyszerhatóanyag-tisztítási technológia már jelen van a nemzetközi piacon.

Cégkapu-regisztráció: már csak két hét!

PharmaOnline
-
  17.08.21 06:09 Karrier  Újév

2017. augusztus 30-ig minden gazdálkodó szervezet számára kötelező a Cégkapun történő regisztráció – hívja fel a figyelmet a KamaraOnline.

Az intravénás benzodiazepin alternatívái epilepsziás rohamban

PharmaOnline
-
  17.08.21 05:45 Egészség 

Összességében kevesebb ideig tart az epilepsziás roham, ha az intravénás adagolás helyett egyszerűbb módon (pl. intramuszkulárisan) juttatják a benzodiazepint a beteg szervezetébe.

Az „Egészséges is lehet finom” – tízórai, uzsonna ötleteket várnak

PharmaOnline
-
  17.08.18 10:48 Gazdaság 

Az „Élj könnyebben” kampány 2017 második felében folytatódik, ennek keretében most új játékra invitálják a családokat.

Fórum az e-receptről

Szeptember 4-én a Magyar Gyógyszerészi Kamara az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (AEEK) közös konzultációt szervez gyógyszerészeknek az e-recept bevezetéséről.

Levált vagy csak kopik? A porcproblémák kezelhetők!

PharmaOnline
-
  17.08.18 06:00 Egészség 

A térd fájdalma kialakulhat lassan, évek alatt és akár egy rossz mozdulat következményeképpen is. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a porcleválás és porckopás közti különbségekre hívja fel a figyelmet.

Jön a 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

PharmaOnline
-
  17.08.18 05:36 Gazdaság  Fesztiválok

Hogyan lehet meggyógyulni az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből, hogyan olvasható le arcunkról az egészségi állapotunk, hogyan függ össze a klímaváltozás a táplálkozásunkkal, hogyan válthatunk át fokozatosan a vegetáriánus vagy vegán életmódra?

Kötelező képzést indít az OGYÉI élelmezésvezetőknek

PharmaOnline
-
  17.08.17 16:24 Belföld 

Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési cégek élelmezésvezetői számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Szabálytalan számlázási gyakorlat

PharmaOnline
-
  17.08.17 10:24 Karrier 

A gyógyszertárakban magyar orvosok nevével ellátott külföldi gyógyszermegrendelő lapok jelentek meg, közli az Orvosok Lapja alapján a Weborvos.

Monori Fitofarm

PharmaOnline
-
  17.08.17 06:48 Egészség 

A Fitofarm gyógynövénykert azért is különleges, mert a bemutatott gyógynövények melletti tábláról megismerhető, hogy milyen betegségek esetén, milyen készítmény formájában ajánlott használni őket, illetve azt is, hogy a várt gyógyulást milyen bizonyítékok támasztják alá – közli a Magyar Idők.

Az érbetegségek új kezelési lehetősége

PharmaOnline
-
  17.08.17 05:36 Egészség 

A 80-as évek óta ismert és több mint 40 országban használt készítmény. A heparinoktól eltérően a bélnyálkahártyán keresztül jól felszívódik. Erős affinitást mutat az érfal iránt, ahol a felszívódás után nagyrészt kimutatható. Orális alkalmazás esetén lényegében nincs vérzéssel járó mellékhatása, ami alkalmassá teszi krónikus felhasználásra.