Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 174 hír

Kevés tejet fogyasztanak a magyar gyerekek

Feleannyi tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek, mint amennyire szükségük lenne - derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felméréséből - közölte az inforadio.hu.

Újabb erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton

OrientPress
-
  Tegnap 17:40 Külföld  Horvátország

Vasárnap késő este óta erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton, Zadar megyében, hétfőn pedig Hvar szigetén is tűz ütött ki - közölte a N1 horvát hírcsatorna hétfőn.

Magyar tudás segítheti a kazah agrárium fejlődését

OrientPress
-
  Tegnap 17:20 Gazdaság 

Tovább bővül a magyar tudásexport és kutatás-fejlesztési együttműködés, a jelentős természeti erőforrásokkal rendelkező Kazahsztánnal. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója három kazah agrárintézménnyel írt alá megállapodást Asztanában, az „Astana Expo 2017” szakmai világkiállítás…

Kevesebbet hagyunk a kutakon szerdától

OrientPress
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság  MOL Üzemanyag

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

NAIH: egységes e-kereskedelmi törvényre lenne szükség

OrientPress
-
  Tegnap 16:40 Belföld  Rádió

A webáruházak és vásárlóik életét is megkönnyítené, ha egyetlen jogszabályban össze lennének foglalva a fogyasztói jogok és kötelességek – mondta a Rádió Orientnek Osztopáni Krisztián, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi szakértője.

Egy hónap múlva indul a Szemrevaló Filmfesztivál

Egy hónap múlva, szeptember 21. és 30. között rendezik idén a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös rendezvénye immár hatodik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal…

NFSZ: Csökkent az álláskeresők száma

OrientPress
-
  Tegnap 16:00 Gazdaság  Állás

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júliusi zárónapon 274 700 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Szeptembertől lehet pályázni a gázkonvektorok cseréjére

OrientPress
-
  Tegnap 15:40 Gazdaság  Pályázatok

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Együttműködést kötött a MÁV-csoport és a Műegyetem

OrientPress
-
  Tegnap 15:20 Belföld 

A MÁV-csoport együttműködési megállapodást kötött a hazai műszaki felsőoktatás és mérnökképzés fellegvárának számító Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME). A dokumentum aláírói a Műegyetem akadémiai tudásának, valamint a vasúttársaság üzleti tapasztalatainak ötvözésével kívánják emelni a mérnökképzés…

Táskába rejtett kábítószerre bukkantak Röszkén

OrientPress
-
  Tegnap 15:00 Gazdaság  NAV Röszke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 1 kilogramm heroingyanús anyagot, valamint 3 kilogramm adalékanyagot találtak egy autóbuszban, Röszkén - közölte a szervezet közleményében.

Nagyon népszerű a Dél-Dunántúlon is a háztartási gépcsere program

OrientPress
-
  Tegnap 14:40 Gazdaság  Pályázatok

Az Otthon Melege Program keretében hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjére meghirdetett pályázati lehetőséget a dél-dunántúli régióban is óriási érdeklődés övezte, több mint 7 ezren jelezték támogatási igényüket. A régióból érkező pályázatokat hétfő 13 óráig várták, ezt…

Nyaralásra és lakásfelújításra tervezünk a legtöbbet költeni

A magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás (17-17 százalék) szerepel a tervezett kiadások között - derült ki a Cofidis kutatásából.

Befolyásolja a gyermekáldást a túlsúly

OrientPress
-
  Tegnap 14:00 Életmód 

Egyre több nő –és férfi- küzd manapság meddőséggel, melynek hátterében számtalan tényező állhat. Azonban az tény, hogy a túlsúllyal rendelkezők jóval nehezebben esnek teherbe, mint a normál BMI-vel rendelkező társaik - közölte Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa.

Keresik a felelős vállalkozásokat Újbudán

OrientPress
-
  Tegnap 13:40 Belföld 

Szeptember 20-ig lehet jelentkezni a „Felelős Vállalkozás Újbuda” című pályázatra ‒ mondta el Csernus László, a XI. kerület önkormányzati képviselője, CSR tanácsnok a Rádió Orienten.

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Augusztus 20. nekünk, magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát – emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A nemzetgazdasági miniszter Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az…