Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 50 hír

Pozitívban nyitott az olaj New Yorkban

Vegyesen, minimális elmozdulással nyitottak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Brent 51 dollár felett kezdte a kereskedési napot.

Az olajbányászatnak állítottak emléket Nagykanizsán

Minden egyes történelmi emlék az önbecsülésünket erősíti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán, a 80 éve a dél-zalai térségben indult magyar olajbányászatnak emléket állító nyolcméteres fúrótoronymakett avatásán.

Új orosz módszer a palaolaj kitermelésére

NRGreport
-
  Ma 11:15 Gazdaság 

Orosz tudósok és olajipari szolgáltatócégek azt állítják, hogy kidolgoztak egy újfajta módszert, amellyel hatékonyan lehet helyettesíteni az úgynevezett hidraulikus repesztéses (fracking) olajkitermelési eljárást. 

Tíz éve rekorder az INA

Tíz éve az INA horvát olajipari vállalat vezeti a legnagyobb bevétellel záró horvát vállalkozások toplistáját - írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap pénteken, az állami pénzügyi intézet (FINA) jelentésére hivatkozva.

Forradalmasíthatja a lítiumipart egy új felfedezés

NRGreport
-
  Ma 10:33 Pénzügy 

Amerikai tudósok azt állítják, hogy az elektromos autók akkumulátoraihoz és más megújuló energiához kapcsolódó technológiákhoz nélkülözhetetlen lítiumot az eddigiek mellett egy meglepő forrásból is lehet biztosítani, a szupervulkánokból. 

Erősödik a WTI árfolyama

NRGreport
-
  Ma 09:18 Gazdaság 

A WTI árfolyama tegnap 46,5 dolláron fordult, jelenleg pedig 47 dollár körüli hordónkénti áron kereskednek a nyersolajjal a piacon. 

BÉT: a Mol is kellett a történelmi csúcshoz

NRGreport
-
  Ma 09:15 Gazdaság  BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 295,20 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 37 187,29 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön. Az emelkedés az OTP és a Mol jó teljesítményének volt köszönhető elsősorban.

Kedvező változás az energiahatékonysági hiteleknél

NRGreport
-
  Tegnap 17:09 Gazdaság  Energia MFB

Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei. 

Euró váltja a forintot a gáztőzsdén

Euró alapú kereskedés váltja föl az eddigi forint alapút a CEEGEX-en, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a gáztőzsde Piaci Szabályzat módosítási kérelmét. A MEKH támogatásával a változás 2017. október 1-jén lép életbe.

Klímaegyezmény: Áder bővítené a kört

További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.

LNG: Trump ellentmond saját magának

NRGreport
-
  Tegnap 11:24 Gazdaság 

Egy amerikai ipari kereskedelmi csoport szerint ellentmond Donald Trump "America First" politikájának a Fehár Ház azon terve, hogy növelné az Egyesült Államok földgázexportját. 

Szupervonatok járnak majd London és Skócia között

Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát, több vonalon is jelentősen lerövidítve az utazás idejét.

Magyar cég segíti az ukrán gázpiaci liberalizációt

A magyar tulajdonú IP Systems Zrt. nyerte az Ukrtransgaz által kiírt közbeszerzést, melynek keretében a rendszerirányítói és a gáztárolói feladatokat ellátó ukrán vállalat számára szállít integrált informatikai platformot.

Visszapattant a WTI ára

NRGreport
-
  Tegnap 09:15 Gazdaság 

A befektetők szerint nem lesz tartós az olajkészletek csökkenése. 

Több cég is érdeklődik az Air Berlin iránt

NRGreport
-
  Tegnap 09:15 Gazdaság  Berlin Lufthansa

Az Air Berlin a Lufthansán kívül „több mint két légitársasággal” is folytat tárgyalásokat a csődvédelmet kért cég részeinek eladásáról, közölte a csődbe jutott légitársaság ügyvezető igazgatója.