Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Több mint 260 millió forintos beruházást hajt végre Békéscsabán a DÉMÁSZ

NRGreport  Tegnap 14:45 Gazdaság  KKV

Békéscsaba vállalkozásainak fejlődését és a Modern Városok programjának megvalósítását az önkormányzat igényeivel összhangban korszerű villamosenergia-ellátással támogatja a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó DÉMÁSZ.

Érvényesek a Rosznyefty ellen elrendelt korlátozások

Érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként - mondta ki keddi ítéletében az Európai Bíróság.

Moszkvába visszatért a tél

Mínusz 11 fokra hűlhet le a levegő péntekre virradóra Moszkvában - közölte kedden az orosz fővárosban működő meteorológiai iroda.

Marad az eladói nyomás az árupiacon

Az alapok továbbra is eladók voltak az árupiaci szektorokban, a fémeket kivéve - a március 21-gyel záruló egyhetes időszakban. Az árupiaci nettó long pozíciók 41%-kal csökkentek a megfigyelt alapok körében.

Csődvédelmet kér az atomerőmű építő

NRGreport  Tegnap 10:06 Gazdaság  USA Atomerőmű

Kedden csődvédelmet kér az Egyesült Államokban a Westinghouse, a Toshiba nukleáris energetikai egysége. A várakozások szerint a Toshiba képes lesz kezelni a helyzetet és megmenteni a Westinghouse-t, azonban a nukleáris projektekhez kapcsolódó leírások a jelenlegi 6,3 milliárd dollárról 9 milliárd dollárra emelkedhetnek.

Elfogyott a benzin az OPEC-tagországban

NRGreport  Tegnap 09:26 Gazdaság 

Drámaian romlik a helyzet Venezuelában, a világ legnagyobb olajtartalékával rendelkező országban éppen kifogyóban van az üzemanyag.

Texasba készül a Total

NRGreport  Tegnap 08:45 Gazdaság  USA Energia

A francia Total SA energiaipari vállalat mintegy 1,7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban, Texas államban - derül ki a cég honlapján közzétett közleményből.

Egyesülhet a DuPont és a Dow Chemical

NRGreport  Tegnap 08:28 Gazdaság 

Jóváhagyta hétfőn az Európai Bizottság a két legrégebbi amerikai vegyipari konszern, a Dow Chemical és a DuPont egyesülését, amelynek nyomán a világ legnagyobb, mintegy 130 milliárd dollár piaci tőkeértékű vegyipari óriásvállalata jöhet létre.

Együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA

NRGreport  Tegnap 08:01 Gazdaság  Üzemanyag Olcsó

Együttműködési megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a független üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató UTA Magyarország Kft., 3500 magyar fuvarozó kedvezőbb áron tankolhat 15 európai országban - közölték az aláírók hétfőn közös közleményben.

Négy magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe versenyen

NRGreport  17.03.27 17:19 Tudomány  Üzemanyag Shell

Négy magyar diákcsapat vesz részt idén az idei Shell Eco-marathon Europe versenyen május 25. és 28. között Londonban. A feladat, a legnagyobb távolságot megtenni egy liter üzemanyaggal. 

Negatívban nyitott New York, esik az olaj

NRGreport  17.03.27 15:51 Gazdaság  Tőzsde New York

Csökkenéssel nyitottak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Brent olajtípus ára csökken. 

Egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdet pályázatot a MEKH

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek címmel hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A társadalmi felelősségvállalási program célja a felnövekvő generáció energiatudatos szemléletének formálása, rendhagyó eszközökkel.

Biomassza erőmű épül Szabadegyházán

NRGreport  17.03.27 12:53 Tudomány  9 hír a témában

Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

Donald Trump leszámol a klímaváltozás csökkentésével

NRGreport  17.03.27 10:29 Tudomány  USA Donald Trump

Az amerikai környezetvédelmi hivatal vezetője szerint Donald Trump új elnöki rendelet kiadására készül, amelyben eltörli Obama elnöknek a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézkedéseit. 

Halogatja a további korlátozást az OPEC

NRGreport  17.03.27 09:50 Gazdaság 

Nem született döntés a kőolajkitermelés további csökkentéséről az OPEC vasárnapi kuvaiti találkozóján. A felek abban állapodtak meg, hogy megvizsgálják a lépés eddigi eredményeit és csak ennek ismeretében terjesztik ki a korlátozást. A döntés miatt tovább eshetnek az olajárak.