Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Pozitívban nyitott New York, drágul az olaj

NRGreport
-
  Tegnap 16:54 Gazdaság  New York Válság

Emelkedéssel nyitottak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Brent és a WTI olajtípusok ára is emelkedett.

GVH: irányítást szerezhet az NHSZ a Star Power felett

NRGreport
-
  Tegnap 15:42 Gazdaság  GVH Hulladék

Irányítást szerezhet az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. a gumihulladék-hasznosítást és villamosenergia-termelést végző Star Power Vagyonkezelő Kft. felett, mivel ez nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Mennyi víz kell az élelmiszerek előállításához?

NRGreport
-
  Tegnap 12:30 Tudomány 

A Statista.com infografikája bemutatja, hogy mennyi vizet használnak fel az egyes élelmiszerfajták termeléséhez. 

A szaúdiakat tíz év múlva már nem érdekli majd az olajár

NRGreport
-
  Tegnap 11:24 Gazdaság 

Legalább is az ország pénzügyminisztere, Mohammed Al Jadaan szerint. Ezt a kijelentését az ambíciózus Vision2030 tervre alapozza, amely azt tűzte ki célul, hogy Szaúd-Arábia gazdasága 2030-ra teljesen függetleníti magát az olajtól. A terv ugyanakkor csak általánosságokat fogalmaz meg, részletes stratégia egyelőre nincs. 

Paks II.: bíróságra megy az Energiaklub és a Greenpeace

NRGreport
-
  Tegnap 11:12 Tudomány  Energia Bíróság

Az Energiaklub szerint Paks II környezetvédelmi engedélye számos kérdést nem tisztáz megfelelően, a kiadott környezetvédelmi engedély felelőtlen, az új atomerőmű a környezetet és a lakosságot is veszélyeztetheti. Az Energiaklub és a Greenpeace Magyarország ezért bíróságon támadta meg az engedélyt. A zöld szervezetek azt várják az…

Termeléscsökkentés: csütörtökön jöhet az OPEC-döntés

NRGreport
-
  Tegnap 10:12 Gazdaság 

Egyre közelebb kerül az OPEC csütörtöki ülése, ahol döntés születhet az eddigi kitermelés csökkentő program jövőjéről. 

Dízelbotrány: házkutatás volt a Daimler németországi telephelyein

NRGreport
-
  Tegnap 09:15 Tudomány  Üzemanyag

Házkutatást tartottak kedden a Daimler német autógyártó társaság több németországi telephelyén a Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányában leleplezett csaláshoz hasonló jogsértés gyanúja miatt.

Újabb energiatőzsde alakul

NRGreport
-
  Tegnap 09:12 Gazdaság  Energia Válság

Új energiatőzsde alakul, a 2018-tól érvényes új uniós pénzügyi szabályozás alá eső kereskedés az újonnan alapított HUDEX Energiatőzsdén történik majd, míg a spot áram- és gázpiac működtetése a jelenlegi struktúrában folytatódik tovább a HUPX-en, illetve CEEGEX-en.

Elektromotor gyártást indít Magyarországon az Audi

NRGreport
-
  17.05.23 14:51 Tudomány  Győr Robot

Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette: két hét múlva kezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása. A sorozatgyártás pedig jövőre, illetve a Q4-es típusé 2019-ben kezdődhet el Győrben.

Bronzérmesek vagyunk a legkárosabb adókedvezményeket nyújtók listáján

Magyarország a harmadik helyet nyerte meg azon az európai szavazáson, amelyen a Föld éghajlatára nézve a leginkább káros adókedvezményeket „jutalmazták”. Ezt a kétes dicsőségű eredményt hazánk a céges személygépkocsi-vásárlás és -használat gáláns adókedvezményeivel érdemelte ki.

Radikális változás előtt az autóipar

NRGreport
-
  17.05.23 14:30 Tudomány  Trend

Radikális változás előtt áll a globális autóipar. A Roland Berger új tanulmánya, az Automotive Disruption Radar az iparág meghatározó trendjeit vizsgálta, a felmérésben több mint tízezer fogyasztót kérdeztek, tíz országban.

Hűségesek az e-autósok

NRGreport
-
  17.05.23 14:00 Tudomány  Használtautó

Miközben a villanyautó-tulajdonosok 77 százaléka újra e-autót vesz majd, a magas vételár és a töltőpontok hiánya gátolja a villanyautók gyors terjedését – derült ki egy friss felmérésből.

Vietnami vállalattal kötött megállapodást a Thermowatt Kft.

NRGreport
-
  17.05.23 13:57 Gazdaság  Ingatlan Építőipar

Vízipari projektekről kötött megállapodást a vietnami Hoa Binh Építőipari és Ingatlanfejlesztő Vállalat és a Thermowatt Kft.

Hat éves csúcson az euróövezeti gazdasági aktivitás

NRGreport
-
  17.05.23 12:15 Gazdaság  Eurózóna

A vártnál jobban teljesített, az előző hónapban elért hat éves csúcson tartotta magát májusban is az euróövezeti gazdasági aktivitás az IHS Markit gazdaságkutató intézet kedden közzétett előzetes BMI adatai szerint.

Energiagazdaság és környezetvédelem

NRGreport
-
  17.05.23 11:48 Tudomány 

Az alacsony szénfelhasználású jövő biztosításához és a klímaváltozás kezeléséhez világszerte növelni kell a megújuló energiába való befektetéseket. Miként lehet ezt megvalósítani? – teszi fel a kérdést Giulio Boccaletti, a Nature Conservancy környezetvédelmi szervezet stratégiaalkotásért felelős vezetője.