Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

Együttműködik a DÉMÁSZ az Óbudai Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként. 2017 őszétől az…

Duplázhatnak a naperőművek

Feldolgozta a tavaly év végén rekordmennyiségben beérkező, a kötelező átvételi rendszerhez (KÁT) való csatlakozási kérelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), és az adatok alapján a jövőben két és félszeresére nőhet a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés Magyarországon - tájékoztatott a…

Gyorsneutront kutatna a V4-országokkal a Roszatom

NRGreport
-
  Tegnap 14:57 Gazdaság  V4-ek

Szándéknyilatkozatot írt alá a Dmitrovgrádban épülő, többcélú gyorsneutronos kutatóreaktor nemzetközi központban való együttműködésről a visegrádi országok V4G4 Kiválósági Központja és a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern.

Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt ér a Nagy-korallzátony

NRGreport
-
  Tegnap 14:06 Tudomány  Ausztrália

Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt (11 734 milliárd forint) ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.

Veszélyben a brit emissziós célok

NRGreport
-
  Tegnap 13:57 Tudomány 

Az energiapolitika hiánya miatt eshet kútba, hogy Nagy-Britannia 13 éven belül több mint felével csökkentse széndioxid-kibocsátását.

Elzárták a gázcsapot - de nem az oroszok

NRGreport
-
  Tegnap 13:39 Gazdaság 

Lezárták az orosz gázt Lengyelországon keresztül Nyugat-Európába szállító tranzitvezetéket a lengyelek, mert a csőben rossz minőségű energiahordozó áramlott. Egyesek technikai problémát, mások Moszkva politikai figyelmeztetését látják az ügyben.

Az űrből is mérik a gázkibocsátást

NRGreport
-
  Tegnap 12:27 Tudomány 

Az ABB készülékei segítenek, hogy jobban megismerjük a Föld légkörét.

Regionális villámtöltő-hálózatot építhet a Mol

Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésére kap csaknem 19 millió euró támogatást a Mol-csoport, az E.ON-csoport a HEP, PETROL, a BMW-csoport és a magyarországi Nissan-leányvállalat konzorciumának Next-E projektje - közölte honlapján az Európai Bizottság.

Pesszimista befektetők

NRGreport
-
  Tegnap 10:09 Gazdaság 

Nem bíznak az olaj árának emelkedésében.

Ezermilliárdok mehetnek pocsékba

NRGreport
-
  Tegnap 09:36 Tudomány 

Akár a 2300 milliárd dollárt is elérheti az olajiparba eszközölt felesleges befektetések nagysága, ha nem számolnak a kereslet valós alakulásával.

Tillerson: teljesíthetetlen követelések Katarral szemben

NRGreport
-
  Tegnap 09:30 Gazdaság 

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint nehezen teljesíthető a blokád visszavonásának feltételeként Katarral szemben támasztott követelések némelyike. 

Kérdésessé válhat az LPG-járművek jövője

NRGreport
-
  Tegnap 08:06 Pénzügy  Üzemanyag

Bár a hagyományos, benzines és dízeljárművekkel szemben számos előnye van, az LPG-autók jövője, különösen a többi alternatív jármű térnyerése mellett kérdéses.

A spanyolok is nyögik a klímaváltozást

NRGreport
-
  17.06.23 16:21 Tudomány  Tavasz

Több mint ötven éve nem volt olyan meleg a tavasz Spanyolországban, mint idén - írta az El País napilap.

Putyin dolgozott a Török Áramlat vezetéken

Vlagyimir Putyin orosz elnök is jelen volt a Pioneering Spirit csőfektető hajó fedélzetén, amikor a Fekete-tenger fenekén pénteken megkezdődött az épülő Török Áramlat földgáz-csővezeték csekély- és mélyvízi szakaszának összekapcsolása.

Ultimátumot kapott Katar

NRGreport
-
  17.06.23 14:00 Gazdaság  7 hír a témában

Tíz napja van az Öböl-menti országnak, hogy eleget tegyen a 13 pontból álló követelésnek.