Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 6 hír

Legyünk minél többet ERC-nyertesek társaságában!

MTA
-
  Tegnap 08:42 Tudomány 

Nem lehet elszigetelten dolgozni, szükség van arra, hogy élő nemzetközi tudományos kapcsolatok révén a legfrissebb információk birtokában legyünk – figyelmeztet Kondorosi Éva, az Európai Kutatási Tanács egyik alelnöke. Az akadémikus a kutatói információs nap előtt az mta.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogy a magyar pályázók gyakran…

A cisztás fibrózis gyógyszeres kezelésének és a nyelvi jelenségek evolúciójának nyomában a Lendület program nyertese…

MTA
-
  Tegnap 00:00 Tudomány 

Mennyire lehet személyre szabott a gyógyszeres kezelés a cisztás fibrózis elleni küzdelemben, és milyen utak állnak jelenleg a gyógyszertervezés előtt? Hogyan segítik a törpemalacok a nyelvi jelenségek evolúciójának kutatását? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a tudományos magazin legújabb adásának hallgatói.

Csillagászati adatok kincsesbányája tárul fel magyar kutatók munkája nyomán

MTA
-
  17.05.24 10:37 Tudomány 

A négy éve leköszönt Herschel űrtávcső méréseinek most közzétett katalógusa megkerülhetetlen adatforrás lesz a csillagászok számára a következő évtizedben. Az MTA CSFK Csillagászati Intézet kutatói kulcsszerepet vállaltak az „örökségmentésben”.

Egyedülálló európai lézeres kutatóközpont nyílt meg Szegeden

MTA
-
  17.05.23 16:44 Tudomány 

Az ELI-ALPS-ban rendkívül nagy időfelbontással végezhető alap- és alkalmazott kutatások elsősorban fizikai, biológiai, kémiai, orvosi és anyagtudományi területeket érintenek. Az itt folyó kutatásokban várhatóan az MTA több kutatóintézetének munkatársai is részt vesznek majd.

Nemzetközi díjat nyert az MTA-SZTE Természettudományok Tanítása Kutatócsoport

MTA
-
  17.05.23 09:10 Tudomány  Oktatás Szeged

Nyolcszáz pályamunka közül hozták el az egyik fődíjat Korom Erzsébet és kollégái az oktatáskutatásban élen járó Finnországból. Ez az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának első nemzetközi sikere.

Pedagógusi bér – egy fontos, de nem mindenható eszköz a tanulói eredmények javításában

MTA
-
  17.05.22 00:00 Tudomány  MTA

Hatással van-e a tanári fizetések alakulása a diákok teljesítményére? Számít-e a tanár neme az oktatásban? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaságtudományi Intézete oktatástudományi kutatócsoportja. Egyik fő megállapításuk szerint az oktatáspolitikai döntéshozóknak…