Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 67 hír

Mi lendítheti fel az egészségügyet?

A fejlett technológia és az innovatív ellátási lánc nyújthat megoldást az egészségügyi szektor költséghatékony működésére, írja a Piac és Profit.

Követhetetlen az átjárás állami és magán között

MedicalOnline
-
  Ma 11:27 Gazdaság 

Aki tud, az menekül az állami ellátásból, valójában azonban a magán- és az állami egészségügy sok ponton összeér. A 168 óra összeállítása.

Sürgősségi kellene Tapolcára

MedicalOnline
-
  Ma 10:39 Gazdaság 

A 2012-es tapolcai kórházátalakítás után jelentős mértékben megnövekedtek a környező kórházak terhei, közli a Tapolcai Újság Online.

Alternatív gyógymódok mellett halálosabb a rák?

Drasztikusan csökkennek a daganatos betegek gyógyulási esélyei, ha a bevett terápiák helyett csodaszerekre bízzák az életüket, írja az MNO.

Rozsos Erzsébet: Az orvoskar bűne

MedicalOnline
-
  Ma 07:33 Egészség 

Sóhivatalt csinálni egy szent hivatás őréből? Egy köztestület etikai bizottságából? Ez bűn, írja Rozsos Erzsébet ápolásetikus a Népszavában.

Hozzánk is érkezett fipronillal szennyezett tojás

Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok.

A Helicobacter pylori eradikációja 2017-ben

MedicalOnline
-
  Ma 06:21 Egészség 

Az utóbbi években az antibiotikum-rezisztencia növekedése miatt egyre nagyobb gondot jelent a Helicobacter pylori eradikációja, közli a Medical Tribune alapján a PharmaOnline.

Az orvosok és a mesterséges intelligencia

MedicalOnline
-
  Ma 05:55 Egészség 

Részben az orvoshiány, részben az orvosi tévedések elkerülése az ami a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körű orvosi kipróbálását motiválja, írja az OTSZ Online.

Diákként döntött, idegsebész lesz

MedicalOnline
-
  Ma 05:45 Egészség 

Most, negyvenes évei elején kezd idegsebészként beérni, állítja magáról az Orvosok Lapjában dr. Nagy Gábor PhD, az Országos klinikai Idegtudományi Intézet főorvosa.

Alvás-szabályozás a vázizomban

MedicalOnline
-
  Ma 05:21 Tudomány 

Az alvás-szabályozás kritikus lépései a vázizomban zajlanak, írja az eLife tanulmánya. A felfedezés révén olyan inszomnia-terápiát lehet kifejleszteni, ami nem az agyba juttatott drogok révén működik.

Ismét megjelent Szerbiában a nyugat-nílusi láz

Ismét megjelent a nyugat-nílusi láz Szerbiában, eddig három esetet jegyeztek fel, számolt be a sajtó a Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről.

Minőség, tudatosság, hatósági fellépés

2019-ig több száz millió forintot fordítanak az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre.

Itthon sikerült elkerülni a HIV-robbanást

MedicalOnline
-
  Tegnap 11:30 Külföld  AIDS HIV

Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma.

Újabb ÁSZ-ellenőrzések zárultak

Lezárult két önkormányzati tulajdonban lévő egészségügyi szolgáltató 2012-2015 közötti gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése.

Kevés az ápoló, de újabb zuhanás jöhet

Megdöbbentő mértékben csökkentették több egészségügyi szakképesítés államilag finanszírozható keretszámát – derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből.