Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 76 hír

Ősszel indul a Segítő kezek program

A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program.

Ernest Hemingway, Mary Poppins, dilis professzor és Mr. Hyde

A University of Missouri kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy az alkohol hatására hogyan változik meg az emberek viselkedése, s vajon ez tipizálható-e? – közli a HáziPatika.

Ernest Hamingway, Mary Poppins, dilis professzor és Mr. Hyde

A University of Missouri kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy az alkohol hatására hogyan változik meg az emberek viselkedése, s vajon ez tipizálható-e? – közli a HáziPatika.

Móri Karika az agysérültekért

Szombaton 11. alkalommal segítik bringázással az agysérült betegeket a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán.

Az alkohol növeli a mellrák kockázatát

További bizonyítékot találtak arra, hogy az alkoholfogyasztás, akár napi fél pohár bor is növeli a mellrák kialakulásának kockázatát, írja a BBC.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a WHO főigazgatója

A korábbi etióp egészségügyi és külügyminisztert választották meg a genfi székhelyű Egészségügyi Világszervezet (WHO) új főigazgatójává, közölte a Reuters alapján a Híradó.

Miniszterelnöki hátraarc

Theresa May visszavonta választási programjának azt a részét, amely az idősek egészségügyi ellátását kurtítaná meg, írja a Privátbankár.

Mozdulj meg a hospice-ért! – Tekerd körbe a Velencei-tavat!

MedicalOnline
-
  Ma 05:55 Külföld 

A Magyar Hospice Palliatív Egyesület május 27-én szeretettel vár mindenkit jótékonysági rendezvényére, a Velencei-tó körbebiciklizésére.

Már embriókon is végezhető genetikai teszt

MedicalOnline
-
  Ma 05:35 Egészség 

Megszületett a 80. olyan baba, aki a néhány napos embriókon végezhető vizsgálatnak köszönhetően nem örökölte a családjában előforduló genetikai rendellenességet.

Étel-mátrix: nem az alkotóelemek összege

MedicalOnline
-
  Ma 05:15 Tudomány 

A redukcionizmus után a táplálkozástudomány is a holisztikus korba érkezik: mint az American Journal of Clinical Nutrition tanulmánya írja, az étel hatása nem jósolható meg az összetevők alapján, a hatásban a tápanyagok interakciói és a kontextus alapvető szerepet játszanak.

Átadták a szegedi lézerközpont új épületeit

Orbán Viktor Magyarország modern kori története legnagyobb tudományos beruházásának nevezte a szegedi lézerközpontot az épületkomplexum átadásán.

Érsebészből van a legkevesebb, de minden szakmában csökkent a létszám

A legnagyobb orvoshiány Magyarországon az érsebészet területén van, írja a vg.hu.

Mi érné meg jobban?

MedicalOnline
-
  Tegnap 09:35 Gazdaság 

Kifizetni a sérült hazaszállítását, vagy a külföldi gyógykezelés költségeit téríteni? – tette fel a kérdést a Magyar Nemzet.

Még nem zárult le a "veszprémi ügy"

Még a nyári szünet előtt lehet jogerős orvosetikai döntés a pénz követelése miatt elítélt veszprémi nőgyógyász ügyében – tudta meg a Népszava.

Most 5,4 milliárddal nőtt...

MedicalOnline
-
  Tegnap 07:35 Gazdaság 

A szokásosnál nagyobb mértékben, 5,4 milliárd forinttal nőtt áprilisban a kórházak adóssága – erről az Orvostechnikai Szövetség főtitkára beszélt a Klubrádióban.