Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 110 hír

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar jól kezelhető, ezért is fontos a korai felismerés

Mandiner  Ma 11:14 Életmód 

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar az iskoláskorú gyermekek 3-7 százalékát érinti Magyarországon. Nyolcvan százalékban genetikailag meghatározott, erősen öröklődő idegfejlődési zavarról van szó, amely kinőhető, ám az esetek 50-60 százalékában a tünetek egy része vagy egésze felnőttkorban is megmarad – mondja Dr. Bitter István. A…

Fontos megelőzni az elhízást már kisgyermekkorban

Bár a szülők igyekeznek tudatosan táplálni gyermeküket, egy éves kor után a kicsiknél is fellépnek ugyanazok a táplálkozási hibák, mint a felnőtteknél, ez pedig túlsúlyhoz, elhízáshoz és közvetve súlyos betegségek megjelenéséhez vezethet – derült ki abból a reprezentatív kutatásból, amely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)…

Jusztné Vincze Szabina (Mandiner.család): Citromlével tálalt mellek

Mandiner  Ma 10:51 Életmód 

A szoptatás ideális esetben szép lassan tűnik el az anya-gyermek kapcsolatból, nem egy huszárvágással, és az elválasztódás a két főszereplő egymáshoz alkalmazkodó igényei mentén történik.

Kérdések és válaszok a CSOK-ról: Sok gazdás telekre jár a kedvezmény?

Mandiner  Ma 09:46 Életmód  CSOK

A család.hu folytatja a CSOK kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatát. A kérdés ezúttal arra vonatkozik, hogy 4 tulajdonos osztatlan közös tulajdonában álló építési telekre szánt ingatlanra igényelhető-e a kedvezmény.

Kérdések és válaszok a CSOK-ról: Mennyibe kerül?

Mandiner  Ma 09:06 Életmód 

A család.hu folytatja a CSOK kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatát. Ezúttal arra a kérdésre adnak választ, hogy milyen előre kalkulálható költségekkel jár a CSOK igénylése.

Otthon helyett család

Mandiner  Ma 08:55 Életmód  KSH Emmi

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni – mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az MTI-nek. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2013-ban 726 gyermeket, 2015-ben pedig 829 gyermeket fogadtak örökbe. Mindez azt jelenti, hogy 15 százalékkal nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik…

Háromszázmillió forintot kap a kormánytól a 30 éves NOE

Mandiner  Ma 08:42 Életmód  NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Nyílt forrású önvezető autó platformmal áll elő a Baidu

Mandiner  Ma 08:30 Infotech 

A kínai keresőcég Apollo platformjának célja a teljesen automatizált vezetéshez szükséges technológiai fejlesztéseket felgyorsító nyílt forrású ökoszisztéma kiépítése.

Szaniszló Róbert (Roboraptor): A fantasztikus történetek vannak csak igazán átitatva politikával

Mandiner  Tegnap 21:48 Kultúra 

Pontos, levezetett képet kapunk arról, hogy a rothadó belekkel, szadizmussal és emberi önzéssel operáló képregény- és tévésorozat miként válhat egy posztapokaliptikus „szituáció” elképzelhető politikai vázává.

ayren (Sorozatjunkie): Buffy the Vampire Slayer: Odi et amo

Mandiner  Tegnap 21:42 Kultúra 

Meglepő módon a látványvilágot leszámítva abszolút nem érzékeltem az eltelt éveket. A karakterek ugyanolyan élők, a poénok ugyanolyan jópofák, Spike pedig pont annyira Spike, mint ahogy arra emlékeztem.

Ez a helyzet ma a sci-fiben és a fantasyben: beszélgettünk a Könyvfesztiválon (videó)

Mandiner  Tegnap 21:26 Kultúra 

Mi történt tavaly a sci-fi és fantasy-irodalomban? Milyen hatással van a kiadói tervekre az Alexandra-botrány? Mi a helyzet a zsánerdíjak körüli kultúrharcokkal? Többek között ezekről beszélgetett Kleinheincz Csilla a Gabo SFF-től, Németh Vladimir a Fumaxtól, és Velkei Zoltán az Agave Könyvektől a Könyvfesztiválon. Az ekultura.hu videója.

G. Fodor Gábor (888): Az indexnek vége

Mandiner  Tegnap 16:19 Média 

Hát igen, Gergő, ha tetszik, ha nem, most már papírotok is van róla, hogy ti vagytok a Simicska-média, az index-újságírók Simicska-bérencek és így indul majd ezentúl a reggeletek: „helló, Simicska-bérencek, hogy ityeg (esetleg fityeg)?”

Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben a Kolompos Együttessel

A II. kerületi önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is fergeteges programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi kőfejtőben! Egész napos természetismereti vetélkedő garantált nyereményekkel, állatbemutatók, bábelőadás és a Kolompos Együttes koncertje fogadja látogatóinkat. Egész napos…

Marton Árpád (Médiahorizont): A független sajtó végórái

Mandiner  Tegnap 13:41 Média 

A függetlenségnek nincsenek fokozatai. Valami vagy független, vagy függő. Alárendelt, megvehető, betörhető.

Jönnek a huszárok - Kolompos mulatság

Mandiner  Tegnap 13:00 Életmód 

Kolompos mulatság, BUDAPEST ARÉNA 1143 Budapest Stefánia út 2., , www.tanchaz.hu XXXVI. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ - 2017. április 21–23.