Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 471 hír

Egy 12 fős terrorista sejt szervezhette meg a barcelonai merényleteket

Egy 12 fős, többnyire 17 és 24 év közötti fiatalokból álló terrorista sejt szervezhette meg a Barcelonában előző nap és Cambrilsban péntek hajnalban elkövetett gázolásos merényleteket – jelentette az El País című spanyol napilap az előzetes nyomozási eredményekre hivatkozva.

Méghogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között?

Magyar Idők
-
  Ma 17:42 Külföld 

Az elmúlt napok hírei folyamatosan arról szóltak, hogy az illegális bevándorlás legfrissebb áldozata Spanyolország – a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legfrissebb adatai szerint a spanyolok idén már háromszor annyi illegális bevándorlót fogadtak, mint a múlt év ugyanezen szakaszában –, ahol már fel is ütötte fejét a terrorizmus, egészen…

Kövér László: Még nem nyertünk

Magyar Idők
-
  Ma 17:31 Belföld 

A Szent Istváni állam politikai vezetésének teljesítménye a mai szellemi elit számára is fontos viszonyítási pont – hangsúlyozta Kövér László a Magyar Idők holnapi számában olvasható ünnepi interjúban. Az Országgyűlés elnöke kontinensünk jövője kapcsán kétségesnek nevezte az Európai Unió hosszú távú fennmaradását.

FINA-elnök: két év alatt csodát tettek a magyarok

Magyar Idők
-
  Ma 17:20 Vizes VB  Vizes VB

Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint ahogyan a két héttel ezelőtt „normál” világbajnokságon, úgy a vasárnap befejeződő masters vb-n is fantasztikus házigazda volt Magyarország.

Spanyol sajtó: nehezen kerülhetőek el a barcelonaihoz hasonló támadások

Magyar Idők
-
  Ma 17:09 Külföld  Kamion

Habár Spanyolországban az elmúlt években nem volt példa terrortámadásokra, a csütörtöki, 14 halálos áldozatot és mintegy 130 sebesültet (köztük egy magyart) követelő barcelonai gázolás ráébresztette az embereket arra, hogy nem teljesen védettek a merényletekkel szemben – írta a spanyol média pénteken.

Az oktatási rendszernek nagy szerepe van a versenyképesség növelésében

Az oktatási rendszernek, a közoktatástól a felsőoktatásig nagy a felelőssége abban, hogy megfelelő tudással rendelkező emberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, növelve az ország versenyképességét – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken a győri Széchenyi István Egyetemen tartott Mi adjuk a sebességet című…

Forgalomkorlátozások a hét végén

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó hétvégi rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalmi változásokat vezet be. Ennek megfelelően ma reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Lánchidat, a Lánchíd utcát, a Döbrentei…

Megkéseltek több embert az utcán Finnországban

Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután. Helyi sajtóhír szerint két halálos áldozat van.

A fogyasztás növekedése kell a nyúltenyésztők helyzetének stabilizálásához

Nagy István, a Farmer Expón rendezett nyúltenyésztési fórumot követő sajtótájékoztatón elmondta: a nyúltenyésztés a rendszerváltás után kifejezetten exportorientált ágazattá vált, a Magyarországon előállított, évi több mint tízezer tonna nyúlhús 97-98 százaléka külföldi fogyasztókhoz kerül.

Vona Gábor a külhoni magyarokat is elárulta

A Fidesz szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke „ismét színjátékot játszik”, miközben a hatalomért és a pénzért már elárulta a külhoni magyarokat és a Jobbik korábbi nemzetpolitikáját is.

Elkezdték a magyarokat érintő aláírásgyűjtést a Felvidéken

A Felvidéken is megkezdték az aláírásgyűjtést az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által jegyzett Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezéshez. Az aláírásgyűjtést, amelyet a Felvidéken a Magyar Közösség Pártja (MKP) végez, Berényi József, az MKP volt elnöke, Nagyszombat megye alelnöke egy…

Grezsa István: Magyarország minden magyarért felelősséget vállal

A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen „itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal” – fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken az Országházban.

Balatoni halsütödék tesztje

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 13 halsütödét ellenőrzött a Balatonnál június utolsó hetében, több mint 160 mintán 700 laboratóriumi vizsgálatot is végeztek, számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak és 1,175 millió forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabtak ki.

Dublin nem sarcolná meg az Apple-t

Magyar Idők
-
  Ma 15:05 Mobiltech 

Nem igazolt az Európai Bizottság azon követelése, hogy a dublini kormány visszamenőleg szedjen be 13 milliárd euró elmaradt adót az Apple okostelefon-gyártótól – nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) Paschal Donohoe ír pénzügyminiszter.

Magyarországon nőtt a leggyorsabban az építőipari termelés az EU-ban

Az előző havihoz képest ugyan csökkent júniusban az euróövezet és az EU építőipari termelése, éves összevetésben viszont gyorsult a növekedés üteme; a legnagyobb éves bővülést a magyar építőipari termelés érte el a hatodik hónapban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken kiadott adatai szerint.