Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 26 hír

Vörösalga lehet az új sláger a takarmányozásban

Magro
-
  Tegnap 15:16 Gazdaság 

Ha a jelenlegi kísérletek eredményt hoznak, szélesre tárul a kapu az ausztrál tengeri algafarmok előtt. Ezáltal pedig olyan takarmányhoz jut az állattenyésztés, ami révén csökkenhet Ausztrália üvegház-gáz kibocsátása.

Így irányíthatjuk a jövőben az időjárást

Magro
-
  Tegnap 12:00 Gazdaság 

Az időjárás szinte minden évben keresztbe tesz a mezőgazdaságnak valamilyen szinten. Hol az aszály okoz problémát, hol a túl sok csapadék. Idén például a hideg okozta a legnagyobb károkat, de a mostanában gyakori jégesőktől félnek leginkább a gazdálkodók.

439 tonna szójababot aratott le egy New Holland kombájn – világrekord lett belőle

Magro
-
  Tegnap 10:00 Gazdaság 

A New Holland márkánál nem ritkák a világrekordok, emlékezzünk csak vissza a 2014-es búza betakarítási világcsúcsot produkáló CR10.90-es kombájnra. Most szójabab betakarításból sikerült világrekordot felállítani, mégpedig Brazília területén.

Eltűnik a Challenger

Magro
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság 

Bombaként robbant a hír, mely szerint jövőre már nem lesz megtalálható a Challenger mezőgazdasági gépmárka Európában. Az „eltűnés” azonban nem teljes, egy másik márka égisze alá kerülnek a gumihevederes erőgépek.

Már a fák is vándorolnak a klímaváltozás miatt

Magro
-
  17.05.21 12:00 Gazdaság 

A klímaváltozás miatti vándorlást az állatok esetében már sokan megfigyelték: a déli tájakról észak felé ’költöznek’ a vadak. Amerikában viszont most azt vették észre a szakemberek, hogy keletről nyugatra költöznek... a fák!

Befejeződött a vetés Békés megyében

Magro
-
  17.05.21 10:00 Gazdaság 

A békési gazdáknak már nem kell aggódniuk a vetés miatt, ugyanis befejeződött a több mint 220 ezer hektáron zajló tavaszi vetés. Az előzetes számítások szerint erős-közepes termésnél nem remélhetnek többet a gazdálkodók.

Két lépcsőben drágul a tej

Magro
-
  17.05.21 08:00 Gazdaság 

Emelkedésnek indultak a felvásárlási árak a tejpiacon, ez pedig a bolti árakban is meg fog látszani. Szakértők szerint két lépcsőben emelkedhet a tejipari késztermékek ára, amely jelentősen érződni fog a pénztárcáinkon is.

Ne késlekedjen, ideje elültetni a palántákat

Magro
-
  17.05.20 12:00 Gazdaság 

Beindult az élet a piacokon, egyre több magyar termék jelenik meg. Egyelőre az epret keresik és veszik is a legtöbben, de már a lecsónak való paprika és paradicsom sem olyan drága, mint néhány hete volt. Eközben az öngondoskodásért is tesznek a gazdálkodók, egyre többen vásárolnak ugyanis palántát.

Valóságshow indult a kukorica főszereplésével

Magro
-
  17.05.20 10:00 Gazdaság  Valóságshow

Az idokep.hu több webkamerája ért már el hatalmas sikereket, de most végre a mezőgazdaság szerelmeseinek is kedveznek. Legújabb kamerájukat egy kukoricaföld szélére helyezték, így folyamatosan megfigyelhető, hogyan is fejlődik a kukorica a gyakorlatban.

Túrkevei „fodrászok” nyírják az összes magyar juhot

Magro
-
  17.05.20 08:00 Gazdaság 

Érdekes helyzet állt elő a magyar juhnyírás terén, ugyanis – mint kiderült – a hazai nyírók közül szinte mindenki Túrkevén él. Nem túlzás, ha azt mondjuk, túrkeveiek nyírják a hazai állomány legnagyobb részét.

Kizárólag öntözéssel lehet versenyképes a magyar zöldség és gyümölcs

Magro
-
  17.05.19 16:18 Gazdaság 

A magyar gyümölcstermesztés átlagos színvonala jócskán elmarad európai versenytársainktól, amiben nagy szerepe van annak, hogy az ültetvények csekély hányadát öntözzük. A vízhiány következtében kevesebb termés kötődik, kisebb a gyümölcsméret és rosszabb a minőség, ami pénzben is kifejezhető bevételkiesést jelent.

Most közelről megnézheti, hogy isznak az állatok a valóságban

Magro
-
  17.05.19 13:05 Állatvilág  Mezőgazdaság

Furcsa videók időről időre előkerülnek a mezőgazdaság világából is. Legutóbb egy texasi farmer töltött fel egy olyan kisfilmet a YouTube-ra, amit talán még soha sem láthattunk máshol.

A jóistenben és a kárenyhítési alapban bízva

Magro
-
  17.05.19 11:21 Gazdaság 

Május 13-a fekete napként fog bekerülni sokak naptárába: 1500 hektáron verte el a jég a mátrai szőlőket. A gazdálkodók hatalmas károkat szenvedtek, de szerencsére több lehetőségük is van a bajok enyhítésére, kezdve az agrárkár-enyhítési rendszerrel.

Bízhatunk-e idén az időjárásban?

Magro
-
  17.05.19 08:00 Gazdaság 

Fagykár, jégkár, év eleji aszály... nem jól indult ez az év sem a mezőgazdaságban dolgozók számára. A növénytermesztésben nem sok szépre számítanak a termelők – bár ez még az időjárás függvénye -, de az állattenyésztésben dolgozók sem sok jónak néznek elébe.

Két hét múlva kiderül, mekkora a mínusz

Magro
-
  17.05.18 16:49 Gazdaság 

A szakemberek szerint csak egy-két hét múlva lehet jól megbecsülni, hogy mekkora károkat okozott a fagy és a télies időjárás a gyümölcsösökben. A fagyot követő napokban, illetve pár hétben ugyanis még csak a virágokat és a kisgyümölcsöket ért kár mérhető.