Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Folytatódott az árcsökkenés a gabonapiacokon

Magro  Tegnap 16:00 Gazdaság 

Jó állapotban vannak a vetések világszerte vagy nagy területen tervezik a vetést és nagy termésre van kilátás – erről szóltak a gabonapiaccal kapcsolatos hírek az elmúlt hetekben. Ennek pedig meg is lett az eredménye a csökkenő árak képében. A nagy árutőzsdéken mind megfigyelhető ez a folyamat. Itthon még emelkedtek a prompt árak.

Bejelentés nélkül nincs támogatás a KKV-knak

Magro  Tegnap 14:54 Gazdaság  KKV

Fontos információ érkezett az őstermelőkhöz. Egy új rendelet szerint azoknak, akik a KKV törvény hatálya alá tartoznak, KKV minősítésüket be kell jelenteniük. Ennek hiányában még a támogatásoktól is eleshetnek, így érdemes figyelni erre a kötelezettségre. Ha őstermelő, jobban teszi, ha ellenőrzi, ez vonatkozik-e Önre is!

Kukoricából készülhet a műanyag, egekbe szökhet a termény ára

Magro  Tegnap 11:11 Gazdaság 

Annyi felhasználási módja ismert már a kukoricának, hogy jóformán észben tartani sem lehet: humán táplálkozás, takarmányozás, üzemanyag… rengeteg dolog készülhet a tengeriből. Most azonban tudósok kitalálta még egyet. A műanyaggyártást. Így várhatóan még nagyobb pénz lesz a jövőben a kukoricatermesztésben a kukorica alapú…

Hamarabb jut külföldre a magyar baromfihús, mint itthonra

Magro  Tegnap 09:59 Gazdaság 

A madárinfluenza – mint azt már mindenki tudja – komoly hatással volt a víziszárnyas-ágazatra. A boltokban 80-85 százalékos készlethiány alakult ki, sőt, várhatóan húsvétkor sem fogunk dúskálni a kacsa- és libahúsban.

Az ökológiai célterületek okozzák a méhek vesztét?

Magro  17.03.27 16:00 Gazdaság 

Szaktudás nélkül nincs mezőgazdaság és ez most már a méhészekre is igaz lesz. Kötelező képzésen kellene ugyanis részt venniük a jövőben a méhekkel foglalkozó gazdáknak. Szakértők szerint ugyanis a szakértelem hiánya is okozhatja a tömeges méhpusztulásokat országszerte.

Nyerészkedők miatt lesz újra olcsó a saláta ára

Magro  17.03.27 14:00 Gazdaság 

A tél folyamán a szokásosnál is nagyobb éremelkedés ment végbe néhány zöldség, többek között a saláta ára változott. A probléma oka már ismert, külföldön kell keresni és korábbi cikkünkben megírtuk. Most azonban már a megoldás is körvonalazódni látszik.

Hogyan válasszunk kukoricahibridet

Magro  17.03.27 11:59 Gazdaság 

Magyarországon több száz kukoricahibrid használata engedélyezett a köztermesztésben. Ekkora választékból nem egyszerű a választás, pláne, ha szakmailag megalapozott, racionális, a lehetőségeinknek és adottságainknak megfelelő döntés kívánunk hozni. Ezzel a cikkel ebben kívántunk segíteni. A kérdéskört ugyanakkor csak a fajta…

Még három hétig igényelhető kárenyhítés a fagyok után

Magro  17.03.27 10:46 Belföld  Mezőgazdaság

Április 15-e a végső határidő, addig lehet benyújtani a téli fagyok utáni kárenyhítési kérelmeket. Fontos az időpont betartása, mert késni ugyanis egy percet sem lehet: aki nem reagál időben, nem kaphat kárenyhítést.

Ez ám a dilemma: GMO megoldás semlegesíti az erős mérget

Magro  17.03.26 12:00 Gazdaság 

Az aflatoxin már évtizedek óta okoz fejtörést az élelmiszeriparnak. A betakarított kukoricát rendszeresen megvizsgálják és ha aflatoxint tartalmaz, azonnal megsemmisítik. De ez csak a fejlett országokra igaz, a fejlődő országokban akár az asztalra is kerülhet az akár rákot is okozó vegyület.

Bajban lehetnek az ökogazdálkodók

Magro  17.03.26 10:00 Gazdaság 

A biogazdálkodás egyik feltétele, hogy keretében kizárólag ökotanúsítással rendelkező vetőmag használható. Idén ezzel lehet egy pici probléma, ugyani hiány alakult ki a hazai szaporítású ökovetőmagokból.

Csendre intik a türelmetlenkedő gazdákat

Magro  17.03.26 08:00 Belföld 

Lassan, de biztosan halad a Vidékfejlesztési Program keretében kiírt pályázatok elbírálása. Sok gazdálkodó azonban türelmetlen, mivel a várt pályázati pénzből kezdené meg gazdasága felvirágoztatását. A türelmetlenkedőket azonban most csendre intették a pályázatok elbírálását végzők.

A szilícium lehet a növényvédelem új adu ásza

Magro  17.03.25 12:00 Gazdaság 

Egy ausztrál egyetem kutatói érdekes felfedezésről adtak hírt. Eszerint azokat a növények, amelyekben magas a szilícium-tartalom, kevésbé károsítják a kártevők, mint egyéb fajtársaikat.

Már kártyáznak is a gazdák az állataikkal

Magro  17.03.25 10:00 Gazdaság 

Sokszor okoz gondot a gazdálkodóknak egy-egy betegség esetén, hogy észleljék a testi tüneteket állataikon. Egy Nyugat-Európában elterjedni látszó módszer segítségével azonban ez a probléma egy csapásra megoldódhat. Semmi más nem kell hozzá, csak egy pakli kártya.

3 millió gépkocsi kibocsátását kötik meg a magyar erdők

Magro  17.03.25 08:00 Gazdaság  Klímaváltozás

A fák és az erdőterületek sok esetben egy ország legfontosabb természeti erőforrásai. A legutóbbi hírek szerint pedig mi magyarok egész jól sáfárkodunk vele. Mára az ország területének 20 százalékát erdők borítják, ami a klímaváltozás elleni harcban kimondottan örömteli hír.

Újabb egymilliárd a madárinfluenza okozta károk enyhítésére

Magro  17.03.24 15:00 Gazdaság 

Egymilliárd forintos támogatásban részesülnek a baromfiipari vágó- és feldolgozóüzemeknek a madárinfluenza miatt. A forrásokkal a foglalkoztatási problémákat kezelnék.