Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 59 hír

Két nap múlva óriási buli – Ingyenes koncertek a Müpa garázsában

Librarius
-
  Ma 12:00 Zene 

Közel ötven zenekar jelentkezett a Müpa rendhagyó tehetségkutatójára, a Garázsband Fesztiválra, akik közül az évadban fellépő művészekből összeállt zsűri választotta ki azt az öt fiatal együttest, akik május 26-án élőben is megmutathatják tehetségüket a színpadon.  

Meddig ül a nyakunkon Döbrögi uram kormányzata?

Librarius
-
  Ma 10:00 Kultúra 

Ha elhiszed, hogy a válasz nem rajtad múlik, akkor itt nem lesz változás. Pedig igény lenne rá, és a hogyanja is megvan! Könyvben is kapható.  

Hogyan kell briliáns gyűrűt lopni kisbabával?

Librarius
-
  Ma 08:00 Kultúra 

Jólöltözött fiatal nő lépett be egy nápolyi ékszerüzletbe, maga előtt tolva bájos babakocsiját. A baba felsírt, a nő csitította, majd egy értékes briliáns gyűrűre mutatott. A kisgyerek ismét elbőgte magát...  

Elhunyt Konyári János

Librarius
-
  Tegnap 20:30 Recept  Elhunyt Balaton

Konyári János egyaránt mestere volt a fehér- és a vörösbor készítésének. Áldozatos szakmai munkája mellett rengeteget tett a borász közösségért.  

Dubajban szolgálatba állt az első valódi robotzsaru

Librarius
-
  Tegnap 20:00 Életmód 

A 170 centiméteres humanoid robotot kilencszer annyi nyelvet beszél, mint egy átlagos magyar rendőr.  

Mégsem Afrika, hanem a Balkán az emberiség bölcsője?

Librarius
-
  Tegnap 18:00 Tudomány  Afrika

Mivel a két lelet eredeti tulajdonosai nagyjából 7,1–7,2 millió évvel ezelőtt élhettek a mai Balkán-félsziget területén, így az ember legrégebbi ismert nyomai az afrikai kontinensről Délkelet Európába helyeződhetnek át a felfedezés által.  

Az Arany Pálma árnyékában a burzsoázia Haneke-i bája

Librarius
-
  Tegnap 16:00 Film  2 hír a témában

A film főszereplői az öngyilkos hajlamú, szenilis családfő, Georges, akit a 86 éves Jean-Louis Trintignant alakít, és lánya, Anne (Isabelle Huppert), aki a család építkezési vállalkozását vezeti, és szeretné az egyik fiának átadni. Erre nem sok remény van, miután a családja ellen harcoló, kiégett és részeges fiú hanyagsága miatt az egyik munkás…

A burzsoázia Haneke-i bája az Aranypálma árnyékában

Librarius
-
  Tegnap 16:00 Film  2 hír a témában

Főszereplők az öngyilkos hajlamú, szenilis családfő, Georges és lánya, Anne, aki a család építkezési vállalkozását vezeti, és szeretné az egyik fiának átadni. Ám a családja ellen harcoló, kiégett és részeges fiú hanyagsága miatt az egyik munkás meghal az építkezésen.  

Rendőrségi fogdán éjszakázott a premierbuli helyett a magyar rendező Cannes-ban

Librarius
-
  Tegnap 14:16 Film  14 hír a témában

A dulakodás során a rendőrök eltörték a hangmérnök kezét.  

Nagyot szólt az újraindult Twin Peaks

Librarius
-
  Tegnap 14:00 Film 

A Mertro kritikusa szerint az új széria csöndesen briliáns, átgondolt és letisztult. Lynch és a társalkotó Mark Frost fogták a formátumot, felfrissítették, de oly módon, hogy az eredeti esszenciájából semmit sem veszített.  

Ők kapták az idei Móricz-ösztöndíjakat

Librarius
-
  Tegnap 12:00 Kultúra 

A szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkák létrejöttét támogató ösztöndíj összege havonta 100 ezer forint egy éven keresztül.  

Csak vele ne barátkozz! – Dés Mihályra emlékezik Bruck András

Librarius
-
  Tegnap 10:00 Kultúra 

A Pesti barokk színházi bemutatóján már beteg volt, Barcelonából utazott miatta haza, ahova a kezelésre visszatért, mert ott több esély ígérkezett a gyógyulásra. A bemutató délutánján nálam volt, láttam rajta, hogy örül a sikernek, úgy érezte, kicsit oldódik körülötte az irodalmi közöny...  

Óvszert is vitt a rendőr az erdei bevetésre

Librarius
-
  Tegnap 08:00 Kultúra 

Az nszk-osztrák határ közelében lévő bajor erdőben hatalmas és titokzatos nőalak rémisztgette az autósokat és a turistákat. A hatóságok kivonultak a helyszínre és vizsgálatot tartottak...  

Sírva búcsúzott a magyar bohóc a 146 éves cirkusz utolsó előadásán VIDEO

Librarius
-
  17.05.22 20:00 Életmód  3 hír a témában

A klasszikus cirkusz etalonjának számító társulat utolsó előadását itt teljes egészében megnézheted.  

Akik az életüket adták a Mount Everestnek

Librarius
-
  17.05.22 18:00 Életmód 

Az elmúlt hét vége áldozatai között van egy szlovák hegymászó, aki a csúcsról való leereszkedés közben lett rosszul. A legyengült férfi nepáli serpák segítségével még lejutott a 4-es táborba, de életét már nem tudták megmenteni.