Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 59 hír

Technikai kérdésnek tekinti Brüsszel kifogásait Orbán

Klubrádió  Tegnap 18:27 Belföld  Orbán Viktor

Technikai kérdésnek tekinti a CEU-törvénnyel kapcsolatos kifogásokat Orbán Viktor - derült ki az Európai Parlament plenáris ülése után tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján - számolt be a Klubrádió brüsszeli tudósítója az Esti gyorsban. Nemes Gábor beszámolója szerint a kormány válaszolni fog a bizottság kifogásaira.

Magyarország nem könyöradományt kap az EU-tól - Orbán

Nem könyöradomány, amit Magyarország kap az Európai Uniótól, a kohéziós politikával minden tagország jól jár, így nem kérhetik tőlünk, hogy "fogjuk be a szánkat" - fogalmazott viszontválaszában Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén, amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete volt.

Két pofont osztott ki Orbánnak a néppárti frakcióvezető

Az Európai Bizottság által javasolt módosítások megfontolására kérte a felsőoktatási törvény körüli vitában Orbán Viktort Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetője az Európai Parlamentben rendezett vitában.

Hazaárulást emlegetett Ujhelyi az EP-ben

Hazaárulást emlegetett Ujhelyi István Orbán Viktorra utalva az Európai Parlament plenáris ülésének a magyarországi alapjogok helyzetéről folytatott vitáján. Az MSZP EP-képviselője azt kérte a az Európai Bizottságtól, hogy a magyar kormány miatt ne büntessék a magyar népet, mert jövőre úgyis leváltják ezt a kormányt. Egyúttal azt is kérte,…

Védte a védhetetlent Orbán

Klubrádió  Tegnap 16:15 Belföld  CEU Belgium

A szokásos sorosozással és a rezsicsökkentés védelmével, a nemzeti függetlenséggel és a migránsok kényszerbetelepítésével jött Orbán Viktor az Európai Parlamentben a Magyarországról szóló vitanapon. A magyar kormányfő nem kertelt, megmondta, egy pénzügyi spekulánssal és az EU-val van bajuk.

Egyesével rakta helyre a nemzeti konzultáció hazugságait Timmermans

Klubrádió  Tegnap 15:57 Belföld  CEU Oktatás

Ha a magyar hatóságok nem tárgyalnak Brüsszellel, további lépéseket fognak tenni – közölte az Európai Bizottság alelnöke a Magyarországgal foglalkozó Európai Parlamenti ülésem. Frans Timmermans elmondta, Brüsszel eljárást indított a magyar kormány ellen a CEU-ellenes törvény miatt és hasonlót helyezett kilátásba a civilszervezetek ellen…

Krasztev Péter: Az államhatalom nem kooperál a lakossággal

Klubrádió  Tegnap 15:16 Belföld 

A kulturális antropológus, irodalmár szerint ahhoz, hogy az emberek nyugodtan élhessenek, és az ország visszatérjen egy normális ösvényre, el kell takarítani a mostani hatalmat. Krasztev Péter a Reggeli gyors vendége volt.

Jogi eljárást indított Brüsszel Magyarország ellen a CEU-törvény miatt

Az Európai Bizottság mai ülésén jogi eljárást indított Magyarország ellen a felsőoktatási törvény, ezen belül a CEU vegzálása miatt és emellett több konkrét ügy kapcsán is megvizsgálta az uniós alapértékek magyarországi helyzetét.

Átlépett egy vörös vonalat Orbán

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint nem kap több haladékot a Fidesz, be kell állniuk a sorba

Eljárás indul Magyarország ellen a CEU törvény miatt

Klubrádió  Tegnap 13:09 Belföld  CEU Áder János

Figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak az Európai Bizottság, mert az április elején elfogadott felsőoktatási törvény indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek működését Magyarországon - értesült az Index.

Orbán nacionalista irányvonala megterheli a Fidesz európai néppárti tagságát is

Klubrádió  Tegnap 13:05 Belföld  Orbán Viktor

A dpa német és az AFP francia hírügynökség terjedelmes előzetes beszámolót közöl arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma felszólal az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén, ahol vitát tartanak a magyarországi fejleményekről, egyebek közt a felsőoktatási törvény módosításáról és a civil társadalom elleni további korlátozó…

Lesz itt magyar virtus! - Orbán Brüsszelben

Az uniós döntéshozó testületek ma ismét a magyarországi antidemokratikus folyamatokról tárgyalnak.

Csaknem hétmilliárdba kerül a béremelés a BKV-nál - Tarlós

Klubrádió  17.04.25 21:26 Belföld  Közlekedés BKK

Tarlós István azt valószínűsíti, hogy még a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás. A főpolgármester kedden, az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, az ehhez a szükséges, megközelítőleg hétmilliárd forintos forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.

Nem nem változtatott az alapkamaton a jegybank

Klubrádió  17.04.25 16:14 Gazdaság  Buda Cash Kamat

Elemzők szerint a jegybank akár 2018 közepéig is kivárhat a monetáris kondíciók szigorításával és az alapkamat emelésével, addig lazíthat is nem-hagyományos eszközökkel a pénzpiaci feltételeken.

Teljesíthető feltétel az előzetes megállapodás az amerikai kormánnyal - Áder

Klubrádió  17.04.25 15:49 Belföld  CEU Áder János

Teljesíthető feltételnek nevezte a köztársasági elnök azt, hogy a CEU ügyében előzetes megállapodás jöjjön létre az Egyesült Államok kormánya és a magyar kormány között.