Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 95 hír

Kim csillagai: ez a trió áll Észak-Korea rakétaprogramja mögött

Kitekintő
-
  Ma 10:36 Külföld 

A sikeres rakétatesztek után Kim Dzsong Un észak-koreai vezető rendre ugyanazzal a három férfival mosolyog össze és ölelkezik. Ez nem véletlen, ugyanis ők a legnagyobb fejesek a titkos ország rohamléptekben fejlődő atomprogramjában.

Ismét szent a béke a brit és az amerikai titkosszolgálatok között

Rövid szüneteltetés után, csütörtök este helyreállt a teljes körű információcsere a brit és az amerikai titkosszolgálatok között, miután a brit hatóságok biztosítékokat kaptak Washingtontól arra, hogy az amerikai partnerszervezetek fellépnek a kiszivárogtatások ellen.

Az ENSZ-főtitkár figyelmeztette a fegyverszállító országokat

Kitekintő
-
  Ma 08:42 Külföld 

António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a fegyvereladások ellenőrzésének szigorítását kérte a fegyvert szállító országoktól, tekintettel - többek között - azokra a civilekre és kórházi létesítményekre, amelyek rendszeresen válnak támadások célpontjaivá a jelenlegi fegyveres konfliktusokban.

Trump veje sem ússza meg az átvizsgálást

A Szövetségi Nyomozó Iroda vizsgálja Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner orosz kapcsolatait - derült ki csütörtöki amerikai sajtójelentésekből.

A brazil államfő rendelete csupán hatalmon maradásának biztosítása volt

Kitekintő
-
  Tegnap 19:24 Külföld  Brazília

Michel Temer brazil államfő csütörtökön visszavonta azt a dekrétumát, melynek értelmében korábban elrendelte a katonaság bevetését az előző napi utcai tüntetéseken a fővárosban, Brazíliavárosban.

NATO-csúcs: Merkel ultimátumot adott Erdogannak

A kancellár kijelentette, a NATO csúcstalálkozója keretében, Recep Tayyip Erdogan török államfővel való találkozásakor hangsúlyozni fogja, hogy Németország számára elengedhetetlen, hogy a hadsereg katonáit a német törvényhozás tagjai meglátogathassák.

Munkaerőhiányban szenvednek a britek

Kitekintő
-
  Tegnap 17:36 Külföld 

A Chartered Institute of Personnel and Development felmérésébe bevont vállalatok 27 százaléka arról számolt be, hogy az alkalmazásukban álló külföldi EU-munkavállalók fontolgatják távozásukat a cégtől, sőt sok esetben az Egyesült Királyságból is.

Támogatást kap Mongólia, hogy átalakítsa gazdasági szerkezetét

Kitekintő
-
  Tegnap 16:00 Gazdaság 

Nemzetközi hitelezők egy csoportja, köztük az IMF, 5,5 milliárd dollár pénzügyi támogatást hagyott jóvá Mongóliának a gazdasági reformok támogatására.

Marad az OPEC megállapodás még 9 hónapig

Kitekintő
-
  Tegnap 15:48 Gazdaság 

Hálid al-Falih, Szaúd-Arábia energetikai minisztere a tanácskozást megnyitó beszédében elmondta, hogy várakozásaik szerint idén egészséges kereslet mutatkozik a kőolajra, és 2018 első negyedévére többé-kevésbé stabilizálódik az olajpiac.

Donald Trumpnak megint eljárt a szája

Donald Trump elmondta a Fülöp-szigetek elnökének, hogy Washington két nukleáris meghajtású tengeralattjárót küldött a koreai félszigethez - a New York Times szerint kérdéseket vet fel, hogy az elnök miképpen kezeli az efféle érzékeny információkat.

Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal

Kitekintő
-
  Tegnap 13:51 Külföld  Kína USA

Kína kiegyensúlyozott kereskedelmi és beruházási kapcsolatok kiépítése érdekében kész együttműködni az Egyesült Államokkal a pekingi kereskedelmi minisztérium csütörtökön kiadott jelentése szerint.

Nagyon kiakadtak a britek az amerikaiakra

Leállította a manchesteri rendőrség a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre kiszivárogtak ezek az értesülések az amerikai sajtóhoz.

Változatlan pártpreferenciák a cseh kormányválság után

Kitekintő
-
  Tegnap 12:00 Külföld  Csehország

Nem hozott lényeges változást a pártpreferenciákban a háromhetes cseh kormányválság, amely formálisan Andrej Babis pénzügyminiszternek, a koalíciós ANO mozgalom elnökének a kormányból történt szerdai távozásával megoldódott.

Mesterséges intelligencia fehér köpenyben

Kitekintő
-
  Tegnap 11:15 Gazdaság 

A mesterséges intelligencia készen áll, hogy bevezessék az egészségügybe, ám nehéz lesz az orvosok, ápolók, betegek és más érdekeltek meggyőzése, hogy maradéktalanul megbízzanak az önállóan gondolkodó gépekben.

Hawaii perel a Takata légzsákok miatt

Hawaii beperli a Fordot, a Nissant és a Toyotát, amiért autóikba potenciálisan halált okozó Takata légzsákokat építettek be - derül ki abból a keresetből, amelyet szerdán nyújtott be az állam a bíróságon Honoluluban.