Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 86 hír

Sturgeon engedélyt kérhet Londontól a skót népszavazás előkészítésére

Kitekintő  Tegnap 19:15 Külföld  Skócia

A skót parlament kedden a várakozásoknak megfelelően felhatalmazta Nicola Sturgeon skót kormányfőt az újabb skóciai függetlenségi népszavazás előkészületeinek megkezdésére. Az edinburghi törvényhozás kényelmes többséggel, 69:59 arányban szavazta meg az indítványt.

Nagy a barátság Oroszország és Irán között

Kitekintő  Tegnap 19:03 Külföld 

A moszkvai csúcs alkalmából 16, zömmel energetikai témájú kétoldalú együttműködési megállapodást írtak alá a felek.

Moszkva megbízható Amerika-ellenes partnert lát Iránban

Kitekintő  Tegnap 18:03 Külföld  Moszkva Irán

Oroszország és Irán szoros kapcsolatokat ápol egymással, ugyanakkor a világpolitika színpadán egyik országnak sem a legjobb a híre.

Dániában is feladta az Uber

Kitekintő  Tegnap 17:48 Gazdaság 

Az Uber 2014 novemberében jelent meg az 5,7 milliós lélekszámú Dániában. Jelenleg kétezer sofőrt foglalkoztat, és mintegy 300 ezren töltötték le okostelefonjukra a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges applikációt.

Kémkedéssel keresik a törökök a Gülenhez köthető tagokat

Német sajtóhírek szerint a török hírszerzés megfigyel Németországban élő embereket, akiket a tavalyi törökországi puccskísérletért felelősnek tartott Fetullah Gülen mozgalmának követői közé sorolnak.

A kínai Tencent beszállt a Teslába

Kitekintő  Tegnap 17:00 Pénzügy 

A Tencent mintegy 8,2 millió Tesla-részvény birtokába jutott, amivel az amerikai vállalat egyik legnagyobb tulajdonosává vált.

Az osztrák kancellár kiszállna az áttelepítési programból

2015-ben arról született uniós megállapodás, hogy a migrációs nyomásnak kitett országokból 160 ezer menekültet osztanak el az uniós tagállamok között. Ausztriának mintegy kétezer menekültet kellene befogadnia Görögországból és Olaszországból.

Eladta ukrajnai leányvállalatát a Szberbank

Kitekintő  Tegnap 15:36 Külföld 

Az Oroszország ukrajnai jelenléte szimbólumának tartott Szberbank ellen rendszeresen tüntettek Ukrajnában, eltorlaszolták a bankfiókok bejáratát a két szomszédos ország konfliktusának kirobbanása óta.

Miért provokálja Erdogan az európai vezetőket?

Kitekintő  Tegnap 14:54 Külföld 

Ha vége lesz a politikai színháznak, Erdogannak nem amiatt fog aggódni, hogy a törökök Európa jövőjét jelentik-e. Kénytelen lesz újra tárgyalásokat indítani a törökök európai vízummentessége és a gazdasági kapcsolatok újraélesztése miatt, mivel az EU Törökország legnagyobb kereskedelmi partnere.

Rekord munkanélküliségi ráta a spanyol kormány célja idén

A gazdasági miniszter szerint ha sikerül idén 17 százalék alá csökkenteni a munkanélküliséget, az 10 százalékpontos csökkenés a legrosszabb, 2013-as évhez képest, amikor mintegy 27 százalékos volt ez a ráta.

Épp csak a fontos témákról nem esett szó a szerb kampányban

Kitekintő  Tegnap 13:57 Külföld 

Hatalmas ígéretekkel árasztották el a választópolgárokat az utóbbi hetekben a szerbiai elnökjelöltek, a kampánytémák között a gazdasági kérdésektől kezdve az európai uniós integráció folytatásáig minden szerepelt, mindazonáltal az érintett témákhoz hasonlóan az is fontos, hogy mely témákat kerülték el.

Az EU nem enyhít az oroszok elleni szankciókon

Érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként.

Szögletes és hamisíthatatlan lett az új egyfontos érme

Új, szögletes egyfontos érme került forgalomba kedden Nagy-Britanniában. A királyi pénzverde ismertetése szerint a tizenkét oldalú érme számos olyan biztonsági elemet tartalmaz, amelyek szinte lehetetlenné teszik a hamisítást.

Óriási bírságot kapott a Tesco

Kitekintő  Tegnap 10:45 Gazdaság  Tesco

Csaknem 130 millió font pénzbírságot fizet a Tesco a három évvel ezelőtt kipattant könyvelési botrány miatt.

Litvánia is nemet mond a menekültkvótára

Litvániának nem áll szándékában mindenáron teljesíteni az Európai Unió által előírt kvótát a közel-keleti migránsok befogadásában - jelentette ki Saulius Skvernelis litván miniszterelnök kedden.