Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 98 hír

Afrika, mint Kína épülő technológiai erőtere

Kitekintő
-
  Ma 19:33 Külföld 

Íme a tökéletes kombináció az üzleti világban: a bővülésre vágyó kínai technológiai vállalatok egyre inkább szomjaznak a kevésbé fejlett afrikai kontinens kínálta lehetőségekre, ahol viszont több ország is kettős számjegyű gazdasági növekedést céloz meg.

Észak-Korea megint feszegeti a határokat: kilőttek egy újabb rakétát

Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki, amely az ország partjaitól keletre csapódott a tengerbe, feltehetően a japán kizárólagos gazdasági övezetben - közölte pénteken Abe Sindzó japán kormányfő.

A lengyelek többsége szerint reformokra szorul az igazságügy

A lengyelek 81 százaléka szerint szükség van az igazságügy megreformálására, ellenkező állásponton 14 százalék van, miközben csupán a társadalom 5 százalékának nincs erről véleménye.

Újabb óriáscég lehet érintett a német kartellbotrányban

A Bosch német elektronikai óriáscég is érintett lehet az öt vezető német autógyártó társaság, a Volkswagen (VW), az Audi, a Porsche, a BMW és a Daimler versenyjogsértés gyanúját keltő ügyében.

Pekingtől Berlinig bírálják az amerikai szankciókat

Az amerikai szenátus "egyoldalúan" hozott törvényt Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókról, és ha ezek kárára lesznek Kínának, akkor Peking meg fogja védeni saját érdekeit. Berlin szerint továbbra is elfogadhatatlan lenne, ha az Oroszország elleni újabb amerikai szankciók európai cégeket sújtanának

Jó hírt közölt az Air France-KLM csoport

Az egy évvel korábbi veszteség után ebben az évben nyereséges lett az Air France-KLM légitársasági csoport az első félévben.

Ismét vitáznak az osztrák koalícióban, ezúttal a biztonsági törvényről

Kitekintő
-
  Ma 14:27 Külföld 

Vita alakult ki az osztrák kormánykoalícióban a néppárt által javasolt biztonsági törvénycsomagról, a szociáldemokraták tiltakoznak többek között az internetes üzenetküldő szolgáltatások rendőrségi megfigyelésének lehetősége ellen.

Még több pénzt ad Líbia határvédelmére az Európai Unió

Az Európai Unió a korábbi 90 millió euró után újabb 46 millió euró forrást biztosít Líbiának a migráció kezelésére és határvédelem támogatására - tudatta az Európai Bizottság pénteken.

Máris megjöttek az orosz válaszlépések az új szankciókra

Moszkva szerint az Oroszországot sújtó újabb amerikai büntetőintézkedések ellentétesek a nemzetközi joggal és azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok rendkívül agresszív a külpolitikában.

Amerikai szénnel árasztják el Európát Trump intézkedései

Kitekintő
-
  Ma 12:00 Gazdaság 

Az Ázsia és Európa irányába megugró szállítások következtében az amerikai szénexport több mint 60 százalékkal nőtt idén, ami azt jelzi, hogy Donald Trump erőfeszítése a szénipar felélesztésére máris kifejtette hatását.

A szenátus Trump második kampányígéretét is megfúrhatja

Kitekintő
-
  Ma 09:33 Külföld  Mexikó

Az amerikai képviselőház csütörtökön este megszavazta a jövő évi katonai költségvetés 68 milliárd dolláros kiegészítését benne a mexikói határon építendő fal kezdő költségeivel, a tervezetet azonban még a szenátusnak is el kell fogadnia.

Már csak Trump aláírása hiányzik az új szankciós törvényről

A képviselőház után az amerikai szenátus is nagy többséggel szavazta meg az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókat megfogalmazó, de az EU által is erősen ellenzett törvénycsomagot.

Harmadszor sem sikerült az Obamacare visszavonása

Az amerikai szenátusban péntek hajnalban ismét leszavazták az előző elnök, Barack Obama nevéhez fűződő egészségbiztosítási törvény egyes részeinek visszavonásáról szóló javaslatot, amely így már harmadszor bukott meg.

Kölcsönös fenyegetőzés lett az amerikai törvénytervezet vége

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború veszélyével fenyeget az Oroszország elleni újabb amerikai szankciók ügye - figyelmeztetett csütörtökön a német gazdasági miniszter.

22 ezer autót kell visszahívnia a Porschénak

A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt.