Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 92 hír

Macron áremelésekkel szoktatná le a franciákat a dohányzásról

A következő három év során hat alkalommal emelik a cigaretta fogyasztói árát Franciaországban, hogy 2020 végére egy doboz már tíz euróba kerüljön - jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter szerdán.

Megkezdődtek az őrizetbe vételek a katalán népszavazás miatt

A katalán ügyészség utasítására kezdett házkutatásokkal párhuzamosan eddig 14 embert vettek őrizetbe, köztük Josep Maria Jovét, a katalán gazdasági miniszter vezető titkárát.

Nagyszabású hadgyakorlat kezdődött Lengyelországban

Tizenhétezer katona részvételével megkezdődött szerdán Lengyelországban a Dragon-17 fedőnevű NATO-hadgyakorlat, az idei év legnagyobb ilyen lengyelországi gyakorlata.

Lavrov: több fronton folytatódik az orosz-amerikai egyeztetés

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden New Yorkban amerikai hivatali partnerével, Rex Tillersonnal tárgyalt az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitája alkalmából.

Ideiglenesen életbe lép a CETA

Ideiglenesen hatályba lép csütörtökön az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) - közölte az Európai Bizottság szerdán.

A végéhez közeledik a rakkai offenzíva

Kitekintő
-
  Ma 12:00 Külföld  Szíria

Végső szakaszába ért Szíriában a Rakka felszabadítására indított hadművelet az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres koalíció szerdai bejelentése szerint.

Már Kínában gyártják az Airbus népszerű utasszállítóját

Megkezdődött az Airbus európai repülőgépgyártó A330-as repülőgépeinek összeszerelése az észak-kínai Tiencsinben. A kínai városban gyártják 2008 óta az Airbus A320-as repülőgépeit is.

Észak-Korea az üzleti fejlődés útján

Kitekintő
-
  Ma 10:21 Gazdaság 

Ha Észak-Koreára gondolunk, a vállalkozói szellem és az innováció egyáltalán nem jut az eszünkbe. Geoffrey See, a Bain & Company korábbi tanácsadója azonban egy évtizede figyelemmel kíséri az ország üzleti potenciálját és elmondása szerint a változások lassan figyelemre méltóak lesznek.

FT: Nagy-Britannia rendezné tartozását az EU felé

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket.

Vegyesen fogadták Trump ENSZ-beszédét

Irán és Venezuela élesen bírálta, Izrael viszont magasztalta Donald Trump amerikai elnöknek az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában mondott keddi beszédét.

Ha kapnak egy jó ajánlatot, az iraki kurdok hajlandóak elhalasztani a népszavazásukat

Kitekintő
-
  Ma 08:15 Külföld 

Hajlandó elhalasztani az iraki Kurdisztán függetlenségéről szóló népszavazást az erbíli kurd vezetés, ha Bagdad "elég jó egyezséggel" áll elő számára - jelentette ki kedden Maszúd Barzáni, az iraki kurd autonóm terület elnöke Erbílben.

Washingtont nem érdekli a német választás

Kitekintő
-
  Tegnap 19:33 Külföld  Angela Merkel

Az érdektelenség abból fakad, hogy Angela Merkel újraválasztása, azaz a CDU/CSU pártszövetség győzelme biztosnak tűnik. A Fehér Ház Merkel újabb hivatali idejével számol.

Nagyon aktív volt Trump az ENSZ-közgyűlésen

Kitekintő
-
  Tegnap 17:39 Külföld  ENSZ USA

Donald Trump amerikai elnök beszédében megismételte azt a szándékát, hogy országa külpolitikáját - az "Amerika az első" választási jelszóhoz hűen - az Egyesült Államok érdekeihez igazítja.

Három éve nem volt ilyen alacsony munkanélküliségi ráta az oroszoknál

Az orosz statisztikai hivatal kedden azt közölte, hogy Oroszországban augusztusban 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya. Az augusztusi mutató a legkedvezőbb munkanélküliségi arány 2014 augusztusa óta, akkor 4,8 százalékot mértek.

Az EU-nak fel kell gyorsítania az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését

Az előrejelzések szerint a jelenleginél komolyabb erőfeszítések szükségek ahhoz, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló 2030-as és 2050-es célkitűzések teljesülhessenek, és ezekből valamennyi gazdasági ágazatnak ki kell vennie a részét.