Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Később lép hatályba az új jövedéki adótörvény

Az Országgyűlés kedden több ponton is módosította az új jövedéki adóról szóló törvényt, amely így az eredetileg tervezettnél három hónappal később, július 1-jén lép hatályba. A képviselők által most elfogadott egyik legfontosabb változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül a nikotintartalmút terheli majd jövedéki adó.

Sulyok: megváltozott az alkotmánybíráskodás funkciója

Az Alkotmánybíróság elnöke kaposvári előadásában kiemelte: 2012-re az alkotmánybírósági reform szinte elkerülhetetlenné vált. Korábban a testület történelmi küldetésénél fogva a politika területét is érintő döntéseket is hozott, annak érdekében, hogy átvezesse az ország jogrendszerét a pártállamból a jogállamiságba. Az Alaptörvény hatályba…

Presser Gábor és Adamis Anna megállapodott Kanye Westtel

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt.

Közel ötszázan tanulnak börtönőrnek

Januárban indult képzésük két helyszínen, Nyíregyházán és Budapesten, 476 olyan civil kezdte meg tanulmányait, aki börtönőr szeretne lenni. A tapasztalatok nagyon kedvezőek - mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Újra őrizetbe vehették Tasnádit

Orgazdaság miatt elfogott két embert, egy budapesti üzletembert és a bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtökön - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel. A 24.hu úgy tudja, hogy a meggyanúsított üzletember Tasnádi Péter.

Vádat emeltek egy csaló szolnoki férfi ellen

Hatvankét rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfi ellen a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken.

Bolondozó puttonyos - Kia Optima SW GT

Jogászvilág  Ma 09:00 Színes 

Atletikus külső és belső dizájn, rendkívül vonzó menettulajdonságok és erős, turbós benzinmotor. A valaha volt legerősebb, kifejezetten Európának szánt Kiát teszteltük, ráadásul a szintén újdonságnak számító kombi karosszériával.

Gój Motorosok Brüsszelben

Jogászvilág  Ma 07:30 Gazdaság 

Ha valaki közszereplő kísérőjeként olyan eseményen vesz részt, amelyet közpénzből finanszíroznak, számolhat azzal, hogy arról a sajtó – akár képmásának felhasználásával – beszámolhat. Ilyenkor egyedileg szükséges a sajtószabadsághoz fűződő jog érvényesülését összevetni az egyén képmás védelméhez fűződő jogának érvényesülésével – a…

Adatvédelem: készülni kell a GPDR-re

A 2018 májusában hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelettől, az az a GDPR-től leginkább azt várja a piac, hogy a vállalati ügyfelek nagyobb biztonságban tudhassák legfontosabb adataikat - írja közleményében az EY. A GDPR rendeletnek való megfelelés azonban nem kizárólag jogszabályi, sokkal inkább technikai kérdés is -…

Gondok az iskolai fegyelmi eljárással

Az ombudsman szerint további garanciákat kell illeszteni az iskolai fegyelmi eljárás jogi szabályozásába, a bizonytalanságok ugyanis könnyen vezethetnek visszás esetekhez - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Vizsgálatot indított a GVH a Booking.com ellen

Jogászvilág  Tegnap 10:35 Gazdaság  GVH

Kartellezés miatt indult eljárás a Booking.com magyarországi és hollandiai vállalata ellen, erősítette meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője a Trend FM-nek - olvasható az Index cikkében.

Polgári jogi elemek a büntető jogban

Jogászvilág  Tegnap 09:00 Gazdaság 

A magánjog és a büntetőjog kölcsönös összefüggései kapcsán jelen tanulmány következtetésének lényege, hogy a polgári jog fogalomrendszerét a büntetőjogban általában transzformáció nélkül szükséges alkalmazni. A büntetőjogi jogos védelem és a jogos önhatalom összevetéséből arra nézve vonható le következtetés, hogy bizonyos…

Keményebb trösztellenes politikát akar az EU

Az Európai Bizottság új előírásokkal kívánja elérni, hogy a tagállami versenyhatóságok hatékonyabban tudják érvényesíteni az uniós antitrösztszabályokat - mondta az unió versenyjogi biztosa.

Ügyvédi függetlenség nélkül nincs értelme beszélni semmiről - II. rész

- mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az ügyvédi törvény tervezett módosítása kapcsán, hangsúlyozva a megyei kamarák függetlenségét is. Interjúnk második része következik.

EUB: Aránytalan az útdíj bírság

Jogászvilág  17.03.22 17:05 Gazdaság 

A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az EUMSZ 267. cikkével kapcsolatosan terjesztett be előzetes döntéshozatal iránti kérelmet az Európai Unió Bíróságához, az Euro-Team Kft. és a Spirál-Gép Kft. valamint a BRFK között folyamatban lévő közigazgatási perben, amelynek tárgya a BRFK útdíj bírságot kiszabó határozatának bírósági…