Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

Jár-e késedelmi kamat, ha az adóhatósági eljárás elhúzódik?

Jogászvilág
-
  17.07.21 16:46 Gazdaság  Bíróság Kamat

Speciális, magyar vonatkozású áfaügyben hozott döntést a napokban az Európai Bíróság. Az eset kapcsán felvetett kérdést leegyszerűsítve úgy is meg lehet fogalmazni, hogy jár-e késedelmi kamat az adózónak, ha az adóhatóság kiutalás előtti ellenőrzési eljárása jelentősen elhúzódik - írja az RSM blogja. 

Kartellgyanú lengi körül a német autóipart

Jogászvilág
-
  17.07.21 16:12 Gazdaság  Volkswagen BMW

Kartellezés gyanújába került az öt vezető német autógyártó társaság, a Volkswagen (VW), az Audi, a Porsche, a BMW és a Daimler - jelentette pénteken a Der Spiegel.

Utánanézett az adóhátraléknak, vádlott lett

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt két adóhatósági dolgozó ellen, akik 2017. januárjában, Csongrád megyében, adótitoknak minősülő információt jogosulatlanul kezeltek - olvasható az ugyeszseg.hu-n.

AB: „Jogalkotás” miatt megsemmisített jogegységi határozat

Jogászvilág
-
  17.07.21 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság pro futuro hatállyal megsemmisítette a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak értelmezéséről szóló 2/2016. Büntető jogegységi határozatot (BJE). A döntéshez Pokol Béla párhuzamos indokolást, Czine Ágnes, Hörcherné Marosi Ildikó, Salamon László, Stumpf István, Szabó Marcel…

Dunkirk: földön, vízen, levegőben

A dunkirki (dunkerque-i) csata mérföldkő a második világháború történelmében. A Dunkirk című Christopher Nolan-film mérföldkő a háborús filmek történetében.

Sokszoros szavazatok

Jogászvilág
-
  17.07.21 07:30 Gazdaság 

A cégjegyzéki adatváltozások bejegyzése iránti kérelem elutasításának van helye, ha a nyilvánosan működő részvénytársaság alapszabályának a szavazatelsőbbségi jogot biztosító részvényekhez kapcsolódó szavazati jog mértékére vonatkozó rendelkezései ellentétesek a Ptk. korlátozó szabályaival - a Kúria eseti döntése.

Sok a nyitott jogi kérdés a Brexitnél

 Az Egyesült Királyságnak tisztáznia kell az álláspontját az európai uniós kilépés legfőbb kérdéseire vonatkozóan a kiválási tárgyalások következő, augusztus végi fordulóján - jelentette ki csütörtökön Brüsszelben Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

A gyűlöletbeszéd nem szabadságjog

Nem tartozik a szólásszabadság hatálya alá az interneten terjesztett iszlamista gyűlöletbeszéd - mondta ki csütörtöki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Szigorodnak a pénzmosás elleni szabályok

Jogászvilág
-
  17.07.20 11:10 Gazdaság  MNB Telefon

Szigorodnak az ügyfél-átvilágítás és az ehhez kapcsolódó monitoring tevékenység szabályai a pénzügyi intézményeknél, az új rendelet előírásai csütörtöktől hatályosak - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

AB: sérti a diszkrimináció tilalmát az „egyházi 1 %” szabályozása

Jogászvilág
-
  17.07.20 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az Országgyűlés az Alaptörvény XV. cikk (2) bekezdését sértő, mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet idézett elő azáltal, hogy nem biztosította a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvényben az adózók…

Határon átnyúló vásárlás – Elállási jog az Európai Unióban

Jogászvilág
-
  17.07.20 07:30 Gazdaság 

Az internet segítségével a fogyasztók otthonról, időbeli korlátok nélkül, a világ bármely pontjáról vásárolhatnak. De mi a teendő akkor, ha kiderül, hogy a külföldről rendelt nadrág túl kicsi, a szoknya színe nem tetszik, vagy egyszerűen még sincs rá szükség? Vajon meggondolhatja-e magát a fogyasztó? Visszaléphet-e az online vásárlástól akkor is, h

Felfüggesztené az EB a lengyel igazságügyi reformot

A vitatott igazságügyi reform felfüggesztésére szólította fel a lengyel kormányt szerdán az Európai Bizottság.

Vádlott lett a hitelezőből

Jogászvilág
-
  17.07.19 12:18 Baleset-bűnügy 

Veréssel próbálta visszaszerezni a kölcsönadott pénzét, nem kapta meg, viszont bíróság elé került - derül ki az ugyeszseg.hu-n megjelent közelményből.

EU: bajban a lengyel igazságszolgáltatás

A lengyel igazságszolgáltatás függetlensége miatt aggódik az Európa Tanács főtitkára és az Európai Parlament elnöke.

AB: Nem alaptörvény-ellenes a gondnokság alá helyezési perekben a nyilvános ítélethirdetés

Jogászvilág
-
  17.07.19 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság elutasította a polgári perrendtartásról szóló törvény 5. § (3) bekezdése alaptörvény-ellenességének, illetve nemzetközi szerződésbe ütközésének megállapítása, alkalmazásának kizárása iránt előterjesztett indítványt. Az AB megállapította, hogy a Pp. rendelkezéseiből nem következik szükségképpen, hogy a gondnokság…