Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 25 hír

Emberölésért ítélték el a hanyag kutyatartót

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 61 éves nő ellen, akinek kutyája közútra szökve halálos közúti balesetet okozott.

Hat év fegyház idősek meglopása miatt

Első fokon hat év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy nőt, aki társával együtt idős budapesti nők bizalmába férkőzött, majd ékszereket és pénzt lopott el tőlük - közölte Üveges Andrea fővárosi főügyészhelyettes pénteken. 

AB: A kettős szankcionálás alkotmányossága

Jogászvilág  17.04.21 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság alkotmányos követelmény megfogalmazása mellett elutasította az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Átv.) 43. § (1), (2), (3) és (4) bekezdéseinek megsemmisítését kérő bírói kezdeményezést. A döntéshez Hörcherné Marosi Ildikó, Juhász Imre, Pokol Béla, Schanda Balázs, Szívós…

Toyota C-HR 1.2T CVT 4WD Executive – Valami egészen más

Jogászvilág  17.04.21 09:00 Színes 

A vadonatúj C-HR, azaz teljes nevén Coupé-High Rider, a Toyota modellkínálatából éppúgy kitűnik, mint a kompakt szabadidőjárművek szegmenséből. Az alapvető forma szinte alig változott ahhoz a tanulmányautóhoz képest, amely óriási sikert aratott a 2015-ös frankfurti autószalonon.

A nyugdíjba vonulás ténye nem a személyiség lényeges vonása

Jogászvilág  17.04.21 07:30 Gazdaság 

Közösségi sérelem esetén a közösség tagja abban az esetben jogosult személyiségi jogi jogsértés miatti igényérvényesítésre, ha az a személyisége lényegét érintő, a Ptk.-ban nevesített csoportot képző tulajdonság miatt éri – a Kúria eseti döntése.

Alapjogot sértő bűncselekmények ítélkezési gyakorlata

Jogászvilág  17.04.20 17:32 Gazdaság 

A Kúria elnöke 2015. évben joggyakorlat-elemző csoportot alakított az egyes alapjogokat sértő bűncselekmények bírói gyakorlatának elemzésére. A szakmai grémiumot Dr. Belegi József, a Kúria Büntető Kollégiumának (2016 őszétől nyugalmazott) tanácselnöke vezette. A Kúria sajtótitkársága sajtó- háttérbeszélgetést szervezett 2017. április…

Felmentették a hajógyári-szigeti gyilkosság vádlottjait

A bíróság - az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszékkel egyezően - bizonyítottság hiányában mentette fel a két férfit.

Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

Jogászvilág  17.04.20 15:32 Gazdaság  Robbantás

A vádhatóság szerint fennáll a férfi szökésének, elrejtőzésének, illetve bűnismétlésének veszélye.

Enyhébb ítéletet kapott Geréb Ágnes

Jogászvilág  17.04.20 14:23 Gazdaság  Bíróság

Enyhítette Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését a Fővárosi Törvényszék csütörtökön perújítási eljárásban. A kétéves fogházbüntetést első fokon öt évre felfüggesztették, a foglalkozástól eltiltás idejét pedig tízről nyolc évre csökkentették. 

Handó: a magyar igazságszolgáltatás Európa első harmadában van

Jogászvilág  17.04.20 12:57 Gazdaság 

A közigazgatási ügyeket tekintve Magyarország a második az eljárások rövidsége, valamint a legkisebb ügyhátralék szempontjából is.

Adatvédelem: nem Trump útját járja az EU

Miközben az USA tovább lazít az internetezők adatainak védelmén, és a böngészési előzményeket éppolyan árucikként lehet adni-venni, mint a cipőfűzőt, addig az Európai Unió az ezzel ellentétes úton megy tovább – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A cégeknek érdemes már most, a szigorú uniós szabályozás hatályba lépése előtt egy évvel…

A jogalkotással okozott kárért való felelősség

Jogászvilág  17.04.20 09:19 Gazdaság 

Tanulmányunknak elsődleges célja annak feltárása volt, hogy a jogalkotással okozott kárért való felelősség kapcsán mennyiben tartható fenn az eddigi, a belső joggal kapcsolatosan alapvetően elutasító bírói gyakorlat. Vizsgálatunk alapján arra az eredményre jutottunk, hogy az állami immunitás tana melletti érvek nem kellően…

Völner megvédte a tervezett civiltörvényt

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint csak a migrációpártiak bírálják a törvénytervezetet.

AB: a bírósági felek nevei nem közérdekű adatok

Az Alkotmánybíróság elutasította a Budapest Környéki Törvényszék és a Kúria ítéleteit támadó alkotmányjogi panaszt. A döntéshez Dienes-Oehm Egon, Salamon László, Szívós Mária és Varga Zs. András csatoltak párhuzamos indokolást.

A garázdaság fogalmát elemzi az ügyészség

Jogászvilág  17.04.19 14:41 Gazdaság 

A garázdaság vétségének és szabálysértésének különbségét elemzi közleményében az ügyészség.