Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

Nekünk olyan férfi kell, mint Elvis? (Felidéző)

IgenÉlet
-
  Ma 16:03 Életmód  Gyógyszer

Ma 40 éve hunyt el a Elvis Presley, s már annak is majdnem 60 éve, hogy először csendült fel a rádiókban Elvis Jailhouse Rock című nótája. Brutálisan régen volt, Elvis azonban a mai napig, az égi rockabilly bárokból letekintve is megdobogtatja sok nő szívét.

A pók és a hülyeség esete

IgenÉlet
-
  Ma 08:00 Életmód 

Kár magyarázni. Mostanában egyre inkább igaz.

Az este verse - Dsida Jenő: Mária szobra a kertben

IgenÉlet
-
  Tegnap 20:03 Kultúra 

"(...) Az embereknekKrisztust adott.Az emberek köztelhagyatott."

Na, akkor újra: vállaljunk-e gyereket a mai világban?

IgenÉlet
-
  Tegnap 18:00 Életmód 

Manapság valóban ismét divatos lett a kérdés boncolgatása, hogy merjünk-e ebben a mai világban gyereket vállalni. Mert a cikk írója szerint kell majd a csemetének az ájfón és a márkás sportcipő, az anyukának egy gyerek mellett megszűnik a saját élete, és az ember amúgy sem látja, mi lesz itt harminc év múlva (mintha régebben a történelem…

Ne attól félj, hogy meghalsz, hanem attól, hogy nem élsz!

IgenÉlet
-
  Tegnap 08:00 Életmód 

Élet-halál, küzdés-felhőtlenség. Hajlamosak vagyunk mindig a boldogságot várni, közben meg elfelejtünk pont most és pont itt boldogok lenni. 

Az este verse - Szabó Lőrinc: Versek V.

IgenÉlet
-
  17.08.14 20:03 Kultúra 

"Sok sanda bûnöm a halálba láncol,sok hiú bölcsesség, sok balga ok, kunyhóm fölött az õsz fényálma táncolbarátaim a fák s a farkasok (...)"

Így képviseljük magunkat jól!

IgenÉlet
-
  17.08.14 18:00 Életmód 

Tény azonban, hogy egyiken sem vagyunk makulátlanok, feladattal születtünk. Vannak olyan vonásaink, melyek előrevisznek az életünkben, és olyanok is, amelyekkel dolgoznunk kell, ha magasabb szintre szeretnénk lépni. Személy szerint én hiszek a józan paraszti észben és a szeretet által vezérelt lélekben. Abban, hogy mindannyiunkban…

Ha a férfiak Superman-pózban álldogállnak, hatékonyabbak lesznek az élet minden területén! (Felidéző)

IgenÉlet
-
  17.08.14 16:00 Életmód 

A világ tele van érdekességekkel, meghökkentő tényekkel. A mindennapok mókuskerekében ki sem látunk a fejünkből. Alig olvasunk, sokszor már igényünk sincs a művelődésre, látókörünk szélesítésére. Éppen ezért jönnek jól a néhány soros érdekességek, melyek közül néhányat azért biztosan megjegyzünk. És bár az apokalipszis…

Egy kávéval máris könnyebb, nem?

IgenÉlet
-
  17.08.14 08:00 Életmód 

A kávézás hangulata az, ami igazán feldobja az embert. Igen, akár hétfőn is. :)

Az este verse - Ady Endre: Akkor sincsen vége

IgenÉlet
-
  17.08.13 20:00 Kultúra 

"Te vagy ma mámnak legjobb kedveÉs olyan gazdag ez a ma,Hogy, ha egy életet akarsz,Ma nézz jól a szemembe. (...)"

Sütés nélküli gesztenyetorta

IgenÉlet
-
  17.08.13 18:00 Recept 

Teljesen más receptet terveztem erre a vasárnapra, de a spontán öngyulladás veszélye visszatartott attól, hogy bekapcsoljam a sütőt. Szerencsére Aprólábú bedobta, hogy szeretne gesztenyetortát (hogy ez honnan juthatott eszébe!), én pedig gyorsan kaptam is alkalmon, hogy elkészítsem ezt a sütés nélküli darabot.  

5+5 fogalom, amit még véletlenül se keverj össze! (Felidéző)

IgenÉlet
-
  17.08.13 16:00 Életmód 

Lehetséges, hogy életedben volt olyan szakasz - főleg, ha gyerekkorodban sokat vártak tőled a szüleid - amikor a felelősséget teherként élted meg, de fontos különbség van a kettő között! A felelősség bizonyos esetekben inkább felszabadító érzés, semmint béklyó. A teher pedig akkor is nehéz, ha nem kapcsolódik hozzá felelősség. Egy…

Itt kezdődik a szépség

IgenÉlet
-
  17.08.13 08:00 Életmód 

Így van. Ha belül billeg, kívül is hiába illegetheti magát az ember. 

Az este verse - Török Sophie: Asszony karosszékben

IgenÉlet
-
  17.08.12 20:00 Kultúra 

"Valamit még kellene tenni az életemmel, mégnem volna szabad megnyugodni, s ülnitétlenül a napban - mint elkészültkancsó az ötvös asztalán: végérvényesen és menthetetlenül befejezett! (...)"

Szilvalekvár minden nélkül

IgenÉlet
-
  17.08.12 18:00 Recept 

Nagymamámtól kaptunk egy nagy vödör szilvát. Azt javasolta, hogy lekvárt főzzünk belőle. Valamilyen formában majdnem minden gyümölcsből teszünk el télire. Sokkal finomabb lesz majd az a szombat reggeli kalács, amikor felnyitom ezeket az üvegeket. Köszönjük, mama!