Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 42 hír

Az este verse - József Attila: A női szív

IgenÉlet  Tegnap 20:03 Kultúra 

"A női szív tömeglakás -Tömeglakás, mi lenne más.Elfér benne a sok bolond,Aki nőért könnyet is ont. (...)"

Létezik tökéletes időpont a gyermekvállalásra?

IgenÉlet  Tegnap 18:03 Életmód 

Mégis, eljutni ahhoz a döntéshez, hogy igent mondjunk az anyaságra, nem egészen könnyű és egyszerű lépés. Milyen jó lenne, ha lenne tökéletes időpont, tökéletes élethelyzet, tökéletes egészségi- és lelkiállapot a gyermekvállalásra!

Mennyország vagy Pokol? (Felidéző)

IgenÉlet  Tegnap 16:06 Életmód 

"Istennel beszélget egy ember: - Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol. Isten odavezette két ajtóhoz. Kinyitotta az egyiket és megengedte az embernek, hogy betekintsen. A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt, az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval. Az embernek…

Törődtek is azzal, hogy nekem hangom van" - A Simándy József-emlékkiállításon jártunk

IgenÉlet  Tegnap 13:03 Kultúra 

Az operaénekes szülei házasságának válságos pillanatában született. Simándy édesapja alkoholproblémákkal küzdött, és feleségének azt az ígéretet tette, hogyha fiút szül neki, többé nem iszik és rendes családapa lesz. A szerelmes édesanya komolyan vette mindezt és megszületett a várva várt fiúgyermek, Simándy József.

Élethosszig tartó tanulás: öröm vagy kényszer?

IgenÉlet  Tegnap 08:06 Életmód 

A hosszú távú boldogság és elégedettség titka ugyanis nem csak az, ha jól fizető szakmánk van, hanem az is, ha szeretjük azt, amit csinálunk.

Ki tudja, lehet, hogy őstehetség vagy! Másban!

IgenÉlet  Tegnap 07:06 Életmód 

Nekem egyszer azt mondta valaki, én az ékszerkészítésben lehetnék tehetséges. Azóta sem próbáltam, mert nem érdekel a kézművesség, de ki tudja!

Az este verse - Szécsi Margit: Harminc nyárban

IgenÉlet  17.02.20 20:03 Kultúra 

"Harminc nyárban, harminc télbenszülőföldemet föléltem,mutogattam mint a majmota lecsúszott cirkusz-bajnok. (...)"

Esti kérdések, amik összehoznak

IgenÉlet  17.02.20 18:06 Életmód 

Éppen ezért üdítő, ha néha beleszalad az ember egy értelmes csevegésbe, akár a sajátjaival is. A minap azt kérdezte tőlem a kisfiam, milyen napom volt. Először úgy meglepődtem rajta, hogy megkönnyeztem. Milyen drága gyermek, mennyire figyelmes. El is kellett gondolkodnom, milyen napom volt, s mit válaszoljak erre a meghökkentő…

Vajon elég fiatalos és rózsaszín vagy odalent is? Ja, hogy erre még te sem gondoltál? (Felidéző)

IgenÉlet  17.02.20 16:06 Életmód 

Akkor ki dönti el, a nő puncija megfelel-e az aktuális trendnek? Ellenőriztessem egy plasztikai sebésszel? Mint a gyerekem fogsorát a fogszabályzós orvossal, kell-e már neki fogszabályzás (rózsaszínesítés…), vagy várjunk még vele?

Gyógyítsuk ki magunkat a depresszióból - segít az asztrológia!

IgenÉlet  17.02.20 13:06 Életmód 

Bár még az időjárás sokszor zord, hideg és nedves, már mindannyian közel érezzük a tavasz leheletét. A Nap 18-án belépett a Halak jegyébe, és itt együttérző, szentimentális, spirituális oldalunkat világítja meg. Ilyenkor érdemes elkezdenünk rendet teremteni bensőnkben, hogy a Kos idejére már felkészülten, önbizalommal telve vághassunk bele…

Öt jótanács, hogy ne menj a főnököd idegeire

IgenÉlet  17.02.20 08:06 Életmód 

Hogyan legyünk jó alkalmazottak? Vagy milyen eszközökkel tehetjük könnyebbé a saját és főnökünk helyzetét?

Gőgös ember, alázatos természet

IgenÉlet  17.02.20 07:00 Életmód 

Bizony. Többször nézünk felfelé, de nem az Istent keressük, csupán önnön nagyszerűségünk tudata húzza magasra az orrunkat!

Kányádi Sándor: Szemed

IgenÉlet  17.02.19 20:00 Kultúra 

"Mióta fürkész ez a szempár,hány ezer év óta követ?Sugaraitól hasadtak máratomjaikra fák, kövek (...)"

A szorongást az anyatejjel szívjuk magunkba

IgenÉlet  17.02.19 18:03 Életmód 

Benedek rendszeresen úgy köszön el tőlem reggelente, hogy pontosan a megbeszélt időpontra érjek ám oda a suliba érte, mert ha kések, olybá veszi, valami baj történt velem. A minap 13 perccel később parkoltam le a fiam által vártnál, már hívtak is az iskola titkárságáról, merre vagyok, mert Gyermek aggódik.

A csajom meg a gyerekeim... (Felidéző)

IgenÉlet  17.02.19 16:06 Életmód 

Szenvedek az edzőteremben, olyan súlyok alatt nyögök, melyek a komfortzónámmal szóba sem állnak. Hogy ne érezzem magam annyira nyomorultul, kilépek magamból. Csak két méterrel „megy” arrébb az elmém, de ez pont elég ahhoz, hogy fültanúja legyek egy kis beszélgetésnek, mely egy 50-es férfi és az edzőlány között esik meg. A karácsonyról…