Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 105 hír

Felmondás után hány nappal kell kifizessenek?

HR Portál  Tegnap 17:07 Karrier 

Arra szeretnék választ kapni,hogy megteheti-e a munkáltató ,hogy felmondás után 1 hónappal fizet ki? A sztori az, hogy március 15-én mondtam fel és február 17 - március 17-ig fizetnek ki a mai napon. Viszont én dolgoztam nekik felmondásom után még 3 napot, mert nem volt ember és segítettem nekik...De....nem akarnak most kifizetni, hanem majd…

Technikusi végzettséggel vonatkozik rám a garantált bérminimum?

HR Portál  Tegnap 17:04 Karrier 

Szeretném tudni, hogy vegyipari szakmunkás, és vegyigépész-technikusi végzettségem, 28 éves laboránsi munkaviszonnyal rám milyen garantált bérminimum vonatkozik?

Ha a munkaidőm 8 óra 20 perc, akkor 20 percre jár a műszakpótlék?

HR Portál  Tegnap 17:02 Karrier 

Arra lennék kíváncsi, hogy ha egyébként "teljesítem" a műszakpótlékra való jogosultság minden más Jár"feltételét", és a munkaidőm mondjuk 5.40-kor kezdődik és 14.00-ig tart, akkor jár-e műszakpótlék a 6.00 óra előtti 20 percre (vagy ugyanígy kérdezhetném azt is, ha mondjuk 14.00-tól dolgozom 22.20-ig, akkor a 22.00 óra utáni 20 percre is)?

Külföldön tanuló egyetemistának itthon fizetnie kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

HR Portál  Tegnap 16:56 Karrier 

Ismerősöm gyermeke Írországban nappali tagozaton egyetemi tanulmányokat folytat. Állandó lakcíme Magyarországon van, de évente mindössze 2-3 hetet tartózkodik itt. A NAV kötelezte őt, hogy fizessen visszamenőleg kb. 18 hónapra egészségbiztosítási járulékot. Rokonai tandíjat fizetnek, hogy ő tanulhasson (pontosabban családi…

Ha a volt feleségem nem veszi igénybe a teljes családi adókedvezményt, én igénybe vehetek belőle?

HR Portál  Tegnap 16:51 Karrier 

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a volt feleségemmel külön élünk és a gyerekek nála vannak elhelyezve. De ő nem veszi igénybe a teljes adókedvezményt. mert nem keres annyit. Én is igénybe vehetem az egyik gyerek után az adókedvezményt év végen az éves bevallásnál?

Melyik startup nyeri a Blastoff 150 ezer eurós fődíját?

Már jelentkezhetnek a magyar és régiós startupok az OXO Labs versenyére, amit harmadszor rendeznek meg a Brain Bar Budapest keretében.

Hogyan fizet a munkáltató versenytilalmi megállapodás esetén?

HR Portál  Tegnap 11:40 Karrier  Állás

Hogy történhet a munkavállaló kifizetése, miután úgy szűnik meg a munkaviszonya, hogy korábban versenytilalmi megállapodást írt alá? - erről írt a HVG.

Adómentes óvoda - beindult?

HR Portál  Tegnap 11:08 Karrier  Újév

A munkáltatók adómentes juttatásként támogathatják a munkavállalóik gyermekeinek óvodai költségeit, de ennek vannak még akadályai a gyakorkatban - derült ki a Cafeteriatrend kutatási beszámolójából.

Jó tudni róla, hogy volt béremelés

HR Portál  Tegnap 10:35 Karrier 

Volt-e béremelés januárban? - válaszok a Napi videójában.

A könyvelőknek nem érdeke, hogy tájékoztassák a kisiparosokat

A kisiparosok, kézművesek körében még mindig nem eléggé ismertek a kisvállalkozásoknak ajánlott kedvező adózási formák, azaz a kisvállalati adó (kiva) és a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), mert a könyvelők nem tartják fontosnak a részletek ezen adónemek előnyeinek ismertetését, illetve részben nem is áll érdekükben ezt…

Nem sokat ül az irodájában a Rossmann személyzeti vezetője - így telik egy napja

HR Portál  Tegnap 09:16 Karrier 

Gigler Anita boltnyitással és szortiment-ellenőrzéssel indítja a napját, majd körbevezeti az új kollégát az irodában, megváltozott munkaképességű kollégák tréningjéről beszél, este pedig Employer Branding díjátadóra megy. Így telik a Rossmann személyzeti vezetőjének egy munkanapja.

Jól fizetett ellenségeket generálnak a cégek

HR Portál  Tegnap 08:57 Karrier 

Egy cég versenyképességének fenntartása gyakran pozíciók megszüntetésébe kerül. Naiv az a vezető, aki a mai információáramlás mellett úgy gondolja, hogy titokban tudja tartani a leépítést a nyilvánosság előtt. Bár aktuálisan a munkaerőhiány okozza az egyik legnagyobb problémát a munkaerőpiacon, az elbocsátás még mindig mindennapos.…

Meghalt egy ember munkahelyi balesetben Szolnokon

HR Portál  Tegnap 08:30 Karrier  Szolnok

A hétfőn balesetet szenvedett munkavállaló eddig tisztázatlan körülmények között egy fadaráló gépbe esett és meghalt - tájékoztatta az Újszászi úti faipari üzemben történt balesetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az MTI-t.

Részmunkaidő esetén hogy kell kiszámolni a felmondási időt?

HR Portál  Tegnap 08:07 Karrier 

Arról kérek információt Öntől, hogy a heti 10 órás bejelentés esetén a felmondási idő 30 napja, hogyan számolandó, egy munkanap 2 óra, és 30 munkanapon kell 2 órát dolgozni, vagy 10 órás munkanap esetén elég 6 napot amit egy hónap alatt nem dolgozhat le a munkavállaló mert, havi 40 órában van a szerződés, vagy ez független a…

Jár végkielégítés, ha nem fogadjuk el a munkaszerződés módosítását?

HR Portál  Tegnap 08:01 Karrier 

Ismerősöm önkormányzati konyhán dolgozott egyműszakos, napi nyolc órás munkarendben, a helyi önkormányzati óvoda közalkalmazottjaként. 2016-ban a fenntartó önkormányzat döntése alapján a helyi idősek otthonához került át, mely egy négyszáz adagos konyhát is üzemeltet, ellátva a helyi óvodát, iskolát is. Akkor munkarendje és a…