Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 83 hír

Nem kellenek az összeszerelő üzemek a jövőben?

HR Portál
-
  Tegnap 23:06 Karrier  Japán Olcsó

A robotizáció azt is jelenti, hogy a német, amerikai, japán gyáraknak egyre kevésbé kell kiszervezniük a tevékenységüket olyan országokba, ahol olcsó a munkaerő Ez pedig például Magyarországnak jöhet rosszul, írja a Moody's elemzése, amiről a Portfolio számol be.

Folyamatos munkarend esetén hány szabadnap jár?

HR Portál
-
  Tegnap 20:50 Karrier 

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy folyamatos munkarendben (nem kollektív szerződés) 5 nap szabadság esetén, hány szabadnap jár a munkavállalónak?

A munkáltatóm jogszerűen nem fizeti az ünnepeket?

HR Portál
-
  Tegnap 20:46 Karrier 

A munkahelyemen 7 napos munkarendben dolgozunk nem kimondottan folyamatos szakban, mivel a szakpótlék sem folyamatos pótlék csak délutános, illetve éjszakás. A cég szerint ez áthelyezett munkarend, azért nem a folyamatos pótlékot fizetik, meg ünnepnapon nem kell bemenni. Márciustól viszont a fizetett ünnepet fizetetlen igazolt távollétnek…

Hogyan mondjak fel Gyed alatt?

HR Portál
-
  Tegnap 20:40 Karrier 

Jelenleg Gyeden vagyok a 22 hónapos kisfiammal és adódott egy jobb munkalehetőség. Ilyenkor hogyan történik a felmondás? Illetve a bennmaradt napjaimat ha jól tudom ki kellene fizessék. A Gyedből fennmaradó 2 hónapot illetve majd a Gyest újraszámolják? Olyat is olvastam, hogy lehet gyed alatt dolgozni és nem kell bejelenteni sehol, ráérek…

Kirúgtak próbaidő alatt, jogszerű a munkaruha árának levonása?

HR Portál
-
  Tegnap 20:15 Karrier 

Pár nappal ezelőtt, a 3 hónapos próbaidő lejárta előtt 2 munkanappal megszüntette a munkaviszonyom cég ahol dolgoztam. A kirendeltség vezető hozzátette, a biztosított munkaruhákat csak bontatlan csomagolásban veszik vissza, és ami nálam maradt, annak az árát levonják az utolsó fizetésemből. Nem kevés ruháról van szó, és azt mondta…

Gyes alatt felvettek mást a helyemre, jogszerűen rúgnak ki?

HR Portál
-
  Tegnap 20:11 Karrier 

Jelenleg GYES-en vagyok de munkáltatómnak jeleztem újbóli munkába állási szándékomat. A munkaköröm jelenleg is megvan de helyettem határozatlan időre alkalmaztak egy munkavállalót. Munkáltatóm továbbiakban nem kíván foglalkoztatni mivel munkakörömet másik alkalmazottal betöltötte, másik betöltetlen munkakör pedig nincs, így…

Nyilvántarthatja a munkáltató mikor megyek mosdóba?

HR Portál
-
  Tegnap 20:02 Karrier 

Kérdésem arra vonatkozik, hogy a napi jelenléti íven túl munkáltatóm kötelez egy kiegészítő jelenléti ív rögzítésére, ami a munkaidőn belül az irodából történő kilépéseket rögzítenénk. A mosdó az irodán kívül van, így tulajdonképpen azt rögzítjük mikor megyek mosdóba. A munkáltatóm azt mondja összesíteni fogja a kint töltött időt és levonja a…

Kiáltványt tettek közzé a családorvosok

HR Portál
-
  Tegnap 13:22 Karrier 

Pénteken (május 19.) volt a Családorvosok világnapja. Ennek apropóján 19 üzenetet fogalmazott meg a Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ). Ez véleményük szerint megállíthatja a „lejtőn gurulást”, és új alapokra helyezheti a háziorvoslást, családorvoslást.

Vádat emeltek a tolmács ellen, mert kiforgatta a bevándorló nyilatkozatát

HR Portál
-
  Tegnap 13:00 Karrier  Somogy Kaposvár

Hamis tanúzás miatt emeltek vádat egy 63 éves, budapesti arab nyelvű szakfordító-tolmács ellen, aki meghamisította a röszkei tömegzavargás miatt indult büntetőeljárásban az egyik megvádolt bevándorló nyilatkozatát.

Magyar szakember lett a Hogan európai vezetője

Fehér Zsoltot nevezte ki a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő cége, a Hogan Assesment az Európáért felelős vezetőjévé. A szakember feladata a disztribútorokkal való kapcsolat, valamint a Hogan termékek és a márka európai ismertségének megerősítése.

Szakdolgozói bértábla alapján szeretnék a védőnők a fizetést

Bár 2012 óta 40 százalékkal több jut a védőnői szolgálatok finanszírozására, azonban ennek az összegnek csak egy része fordítódott fizetésemelésre. A Magyar Védőnők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy ne a közalkalmazotti, hanem a szakdolgozói bértábla alapján kapják a bérüket a védőnők, írja az Inforadio.hu.

A megtartás mágiája - mit is jelent a törődés, avagy kerüljük el a facebook-katasztrófát

HR Portál
-
  Tegnap 11:24 Karrier 

Nagyon nehéz dolga van egy vállalatnak, ha azt szeretné, hogy sikeresek legyenek és azok is maradjanak. Hogyan tarthatják meg a munkavállalóikat? Mit is jelent az, hogy törődni velük? Az új generáció munkaerőpiacra történő bekerülésével felmerülhet a kérés, hogyan lehet megnyerni a Z generáció pályakezdőit? Fontos figyelembe venni,…

Akár 370 ezer ember tervez a külföldre költözéssel pár éven belül

Az elvándorlás már most is komoly gondokat okoz a gazdaságban, a folyamat azonban egy nagyszabású felmérés eredményei szerint nem áll le. A fiatalok és középkorúak közül sokan tervezik a külföldre költözést vagy már meg is kezdték az előkészületeket, írja a Magyar Nemzet.

Pókerben nyerték el a névjegyem

HR Portál
-
  Tegnap 10:16 Karrier 

Ebben a partiban skalpok és pénz helyett kapcsoltokat lehetett szerezni. Három asztalnyi játékos jött el a Lurdy Házba a válallkozói pókerpartira, a Minner hívására.

A szolgáltató cégek látják rózsaszínnek a jövőt

Hároméves csúcson van a GKI konjunktúraindexe, ami elsősorban a szolgáltató cégek optimizmusának köszönhető. Náluk a foglalkoztatási szándék is jelentősen erősödött, írja a Napi.hu.