Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Tanárként dolgozhatok majd nyugdíj mellett?

HR Portál
-
  Tegnap 20:21 Karrier 

1954-es születésű közalkalmazott (tanár) férfi vagyok. Van-e alapja annak a hírnek (álhírnek), hogy 2018.01.01-től eltörlik vagy könnyítenek a közalkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatos jogszabályon. Lehetséges lesz nyugdíj mellett munkát végezni(nyugdíj+ tanári bér)?

Újranősültem, az özvegyi nyugdíj feléledhet?

HR Portál
-
  Tegnap 20:16 Karrier 

2011 szeptember 16-án hunyt el feleségem, egy évig özvegyi nyugdíjat kaptam. A rám érvényes öregségi nyugdíjkorhatárt 2021 február 23.-án érem el, tehát feleségem elhunytát követő 10 éven belül. 2014-ben új házasságot kötöttem, amely 2017-ben válással végződött. Vajon feléled-e az özvegyi nyugdíj jogosultságom, amikor elérem a…

20 évig ápoltam gyermekem, kaphatok nyugdíj kiegészítést?

HR Portál
-
  Tegnap 20:07 Karrier 

Jelenleg ápolási díj után mentem nyugdíjba 2017-ben. 1995-től voltam ápolásin. Jelenleg 50000 Ft a nyugdíjam. Azt olvastam valahol, hogy aki 20 évig ápolta saját gyermekét annak a kormány kiegészíti 50000 Ft-al. ha igaz akkor mikortól?

Belépnék a nyugdíjas szövetkezetbe, de vidékről ki fizeti az utazásom?

HR Portál
-
  Tegnap 19:50 Karrier 

Ősszel fogok nyugdíjba menni a nők 40 éves munkaviszonyával. Szeretnék tovább dolgozni, de a munkáltatóm nem fizeti már a munkába járási költséget (vidék 20 km távolsági bérlet 14.200 Ft/hó), azzal az indokkal, hogy nyugdíjas leszek. A Nyugdíjbiztosító által majd küldendő nyugdíjas szelvénnyel úgy tudom, egy évben csak 16 db 50 %-os és 2 db…

Betegállományba vagyok, mi a teendőm a nyugdíjig?

HR Portál
-
  Tegnap 19:46 Karrier 

12 éve dolgozom egy helyen, beteg vagyok és mellette ápolom a beteg férjemet. Betegállományban kettő évem van nyugdíjig, mi a teendőm?

Elváltam a férjemtől, jár utána özvegyi nyugdíj?

HR Portál
-
  Tegnap 19:41 Karrier 

30 évet éltem a férjemmel amikor elváltam a gyerekek már felnőttek és italozása miatt elköltöztem. Senkivel nem kötöttem házasságot és Ő sem. Nem éltünk egy háztartásban de mondhatni együtt voltunk. Ha a kórházban volt csak rám számíthatott. Ez év áprilisában meghalt, a temetését közösen álltuk az egyik gyermekével .Nyugdíja kevés volt, mert…

Nők 40-be beleszámít-e a főállású anyasági időszak?

HR Portál
-
  Tegnap 19:35 Karrier 

Azt szeretném kérdezni, hogy a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjba beszámítják-e a főállású anyaságit?

A 35 év felettiek rosszabbul érzik magukat a munkahelyükön, mint a fiatalok

Egy friss kutatásból az derült ki, hogy a 35 év feletti munkavállalók, úgy érzik nem becsülik meg őket annyira a munkahelyükön, mint fiatalabb kollégáikat - írja az Index a Bloomberg-re hivatkozva.

Így ellenőrizheti, hogy be van-e jelentve a munkahelyén

HR Portál
-
  Tegnap 11:12 Karrier 

Nem biztos abban, hogy be van e jelentve a munkahelyén? Ezt munkavállalóként is könnyen ellenőrizheti.

Nőtt az átlagkereset

2017 júniusban a bruttó átlagkereset 297 300 forint volt, 14,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017 január és június között a bruttó átlagkereset 290 300 forint volt. Az év első hat hónapjában a bruttó és a nettó keresetek egyaránt 12,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva - tette közzé a KSH.

Ha nem öl meg, inspirálhat is? - új munkavédelmi módszerek

HR Portál
-
  Tegnap 10:20 Karrier  Állás

A bekövetkezett munkabalesetek és azok statisztikái csupán egy jéghegy csúcsát jelenítik meg, de sok esetben a kapcsolódó vizsgálatok is csak részben derítenek fény arra, hogy valójában mi történt. A rejtőzködő kockázatok, a valódi okok legtöbbször rejtve maradnak. A megelőzés lehetőségeinek kiaknázására viszont világraszóló megoldások…

Elöregedik a védőnői szakma

HR Portál
-
  Tegnap 09:46 Karrier 

Az Országos Egészségpénztár adatai szerint sok a betöltetlen védőnői pozíció az országban. Ennek egyik oka, hogy többen mennek évente nyugdíjba, mint ahány fiatal pályakezdő munkába áll - írja a Magyar Hírlap.

A világ 6 legjobban fizető állása

HR Portál
-
  17.08.21 11:00 Karrier  Egészségügy Állás

Még mindig a vállalatvezetők és bizonyos munkakörökben lévő egészségügyi dolgozók viszik haza a legmagasabb fizetést. De vajon melyik országban keresnek a legjobban és milyen munkakörben - erről ír a Portfolio.

Mi a mai vezető legfontosabb képessége?

HR Portál
-
  17.08.21 10:50 Karrier 

A modern vezető nem mindentudó, hajlandó tanulni, hisz a fejlődésben és a felhatalmazásban. A MÁSKÉPP GONDOLKODÓK lesz a 2017 őszi HR Piknik témája, hogy ez mit is takar, arról beszél a Piknik egyik szervezője, előadója Kiss Péter, a Restart alapítója.

Folyamatosan gyarapodik a nyugdíjas-szövetkezetek száma

HR Portál
-
  17.08.21 10:30 Karrier  Állás

Már 19 bejegyzett nyugdíjas-szövetkezet kínál állásokat, azoknak az időseknek, akik nyugdíjuk mellett visszamennének dolgozni - írja a blokkk.com