Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 152 hír

Így hat a depresszió a szívre

HáziPatika  Ma 14:00 Egészség 

Az infarktus és a depresszió kölcsönhatásai eddig is ismertek voltak, mostanra azonban bebizonyosodott, hogy a szívbetegség utáni depresszió jelentősen növeli a halálozási kockázatot. Mit tanácsol Dr. Matusovits Andrea sportorvos, aneszteziológus?

Koleszterin nélkül nincs élet

HáziPatika  Ma 13:45 Egészség 

Mindenki úgy gondol rá, mint a megtestesült gonoszra. Nevének hallatán hideglelős borzongás fut végig rajtunk: szívrohamra, hirtelen összecsukló, elhízott emberekre gondolunk. Pedig nélküle nem létezhetne az élet. Ismerjük meg közelebbről a...

Sör: jót tesz a szívnek

HáziPatika  Ma 13:12 Egészség 

Ha azt hisszük, a bor a legegészségesebb ital a világon, tévedünk! Egy svéd tanulmány most azt mondja, hogy ha a szívünknek jót akarunk, inkább sört fogyasszunk.

Itthon is van orvosi marihuána

HáziPatika  Ma 13:00 Egészség 

Első alkalommal hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egy marihuánaalapú készítmény gyógyszerigénylését Magyarországon. Egyelőre azonban kevés orvos áll a több országban is bizonyított gyógyszer mögé.

A boldogságtól is megszakadhat a szív

HáziPatika  Ma 12:45 Egészség 

A takucubo, vagyis a megtört szív szindróma egy különleges kardiológiai betegség, ami általában nagy érzelmi megterhelést, szomorúságot, tragédiát követ. Kutatók azonban most megállapították, hogy a nagy öröm is kiválthatja a szívizmok bénulását.

Így rombolnak a növényvédő szerek

HáziPatika  Ma 12:30 Egészség 

A mezőgazdaság növényvédő szerek nélkül is képes lenne ellátni a világ egyre növekvő, 2050-re várhatóan 9 milliárd főre duzzadó népességét - állítják az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) szakértői egy új jelentésben.

Ön élni fog 10 év múlva? Nézze meg itt!

HáziPatika  Ma 12:15 Egészség 

Amerikai kutatók egy meglepően pontos becslést tudnak erre mondani: ezt pedig mi is ki tudjuk számolni, csak egy futópadra és egy számológépre van szükségünk.

Crohn-betegség: miért lett ennyi beteg?

HáziPatika  Ma 12:00 Egészség 

Feltehetően a feldolgozott élelmiszerekben lévő adalékanyagok miatt a Crohn-betegség már a kisebb gyerekeket is érinti.

Kiknek jó a kullancs elleni oltás?

Súlyos betegségek is kialakulhatnak egyetlen kullancscsípés miatt, a fertőzések ellen azonban már létezik védőoltás. Hány éves kortól adható a gyerekeknek, és elsősorban kiknek javasolt?

Ezért jobb a háztáji gyümölcs

A profi gazdálkodó vagy a piaci árus terméke egészségesebb? Többek között erre kereste a választ kutatásában a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara.

A puffadás hormonális okai

HáziPatika  Ma 09:00 Egészség 

A has felpuffadását általában táplálkozási vagy életmódbeli okokra vezetik vissza, pedig gyakran a hormonális egyensúly megváltozása idézi elő.

Óraátállítás: ezek a napokig tartó tünetek

A hétvégi óraállítás miatt sokan ébredhetnek fáradtan és kialvatlanul, a dekoncentráltság pedig még néhány napig eltarthat. Legyünk kicsit elnézőbbek magunkkal, ha ma nem tudunk eléggé koncentrálni.

A legjobb ételek dohányosoknak

HáziPatika  Ma 07:00 Egészség 

Senkinek sem újdonság, hogy a dohányzás számos módon hat károsan az egészségre. A legideálisabb megoldás, ha letesszük a cigarettát, de ha mégsem, akkor érdemes legalább a táplálkozásunkra fokozott figyelmet fordítani.

A gyömbér legjobb hatásai

HáziPatika  Ma 06:00 Egészség 

Nem véletlen, hogy a keleti kultúrában évezredek óta nemcsak ételek ízesítésére, hanem gyógyászati célokra is használják a gyömbért. Frissen, de szárított és porított változatban is érdemes gyakran fogyasztani.

Mi az epepangás?

HáziPatika  Ma 05:00 Egészség 

Ijesztő tünetekkel jelentkezhet az epepangás, amely hosszabb távon igen kellemetlen panaszokkal jár, ezért fontos a probléma minél gyorsabb felismerése és kezelése. Milyen jelek utalnak arra, hogy javasolt orvoshoz fordulnunk?