Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 162 hír

Ez történik a testünkkel, ha nem alszunk

HáziPatika  Tegnap 17:00 Egészség 

Az alváshiány egy sor fizikai és pszichológiai problémát eredményez. Azaz nem érdemes azzal kérkedni, hogy kinek elég egy-két óra alvás ahhoz, hogy legény maradjon a gáton. A kevés alvás előbb-utóbb visszaüt.

Nehéz éjszaka jön

HáziPatika  Tegnap 16:55 Egészség 

Szerdán újabb melegfront vonul át hazánk felett, amely megviselheti az arra érzékenyek szervezetét. Sokan az éjszakai alváshiánytól kimerültek, figyelmetlenek lehetnek, mások a szeles időben szokatlan ingerlékenységet tapasztalhatnak magukon....

Egyáltalán nem mindegy, hogy készül a krumpli

HáziPatika  Tegnap 16:12 Egészség 

A burgonya hétköznapi élelmiszerünk, könnyen, gyorsan elkészíthető alapanyag, és többnyire mindig kéznél van. De tudták, hogy a különböző elkészítési módok másképpen járulnak hozzá egészségünkhöz?

Állandó fáradtság: mi okozza?

HáziPatika  Tegnap 15:15 Egészség 

Sokan érzik magukat állandóan fáradtnak és kimerültnek, és a legtöbbször valóban az áll a panaszok hátterében, amire legelőször gondolunk: a túl kevés alvás. Ha azonban nem múlik, érdemes betegségre gyanakodni, a vas- vagy vitaminhiánytól kezdve a...

Járvány: kik számítanak szuperterjesztőnek?

HáziPatika  Tegnap 15:00 Egészség 

A 2014-15-ben Nyugat-Afrikában tomboló ebolajárvány fertőzöttjei mintegy 3 százalékának számlájára írható a kórokozó továbbadása az összes eset 61 százalékában egy új tanulmány szerint. A koncentrált fertőzés jelensége más betegségek esetén is...

Csokoládéval legyőzhető a makacs köhögés

HáziPatika  Tegnap 14:12 Egészség 

Egy kakaóban található vegyület, a teobromin segíthet azokon, akik makacs köhögéssel küszködnek. A kutatók szerint naponta néhány kocka étcsokoládé már segíthet.

A súlyos beteg, aki valójában egészséges

HáziPatika  Tegnap 14:00 Egészség 

Rengeteg szorongás és komoly szociális problémák is jellemezhetik azok életét, akik hipochondriával küzdenek. Az érintettek egészen banális tüneteik mögé is súlyos betegségeket képzelnek, ami természetesen igencsak megkeseríti a mindennapjaikat.

Betegségek, amiket kedvenceinktől kaphatunk el

HáziPatika  Tegnap 13:45 Egészség 

Ahogyan a szeretteinktől elkaphatunk egy betegséget, a háziállataink is közvetítőként működhetnek egy-egy fertőzés során.

Két rejtélyes hepatitiszvírus

HáziPatika  Tegnap 13:00 Egészség 

Az emberi szervezet egyik legfontosabb szervének, a májnak, sejtjeiben számos vírus képes szaporodni, melyek májgyulladást okozhatnak, de mi a helyzet a Hepatitis-F-fertőzéssel?

Házhoz megy-e a házi gyermekorvos?

HáziPatika  Tegnap 12:00 Egészség 

Köteles-e kimenni a háziorvos a beteg gyermekhez? És ha jön, kérhet-e pénzt az ellátásért? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szülők többsége nem tudja a válaszokat ezekre a kérdésekre. Valószínűleg azért, mert orvosa válogatja, hogy mit tesz és...

Rákot okozhatnak hamis növényvédő szerek

Az EU-ban is használt, hamisított növényvédő szerek szennyezik a talajt és az ivóvizet, illetve veszélyeztetik az emberi szervezetet: egyes fajtájuk rákkeltő, és meddőséget okozhat.

Nagy bajban a magyar népesedés

HáziPatika  Tegnap 11:00 Egészség 

A magyar népesség fokozatosan csökken és elöregszik. Ennek egyik alapvető oka, hogy a nők idősebb korban és egyre kevesebbet szülnek, és a szülőképes korú nők száma is mind kevesebb. A romló helyzeten a meddőség elleni kezelések is segíthetnének egy...

Divat a sorozatos monogámia

HáziPatika  Tegnap 10:00 Egészség 

A mai fiatalok nem tartják idejétmúltnak a házasságot, de a válástól sem zárkóznak el, így több sorozatos monogám kapcsolatot tudnak elképzelni, mint a szüleik - mondta az InfoRádiónak Győrffy Zsuzsa, a Semmelweis Egyetem adjunktusa.

Influenza: meddig normális a köhögés?

HáziPatika  Tegnap 09:00 Egészség 

Az influenza egyik jellemző tünete lehet a szűnni nem akaró köhögés, amely sok esetben a többi panasz megszűnését követően is hetekig kínozza a betegeket. Ilyenkor szövődményekre is gyanakodhatunk, melyekkel érdemes mielőbb orvoshoz fordulni!

Így védhetjük a fogzománcot

Fogaink köré a fogzománc von pajzsot a külső, károsító hatásokkal szemben. Hogyan őrizhető meg a fogzománc egészsége? Íme néhány tanács!