Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 178 hír

A bőrszárazság okai

HáziPatika
-
  Ma 03:00 Egészség 

A száraz bőrre jellemző tünetek sok ember mindennapjait megkeserítik: a viszketés, a feszülés és az érdes tapintás egyaránt jelentősen ronthatja a komfortérzetünket.

A leggyakoribb lábproblémák

HáziPatika
-
  Ma 02:00 Egészség 

A mozgás minden porcikánknak használ, de igénybe is veszi a testünket. Sportolás során a lábunkat különösen nagy terhelés éri, és a sérülés veszélye is fennáll, de, ha óvatosak vagyunk, megelőzhető a baj. Íme, a leggyakoribb problémák és ellenszerük.

Fokozódik a fülledtség

HáziPatika
-
  Tegnap 16:46 Egészség 

Pénteken a hőség mellett már a fülledtség is fokozódik, romlik az élettani helyzet. A párás melegben az erősödő migrén mellett többeknél légzési nehézségek, keringési problémák is felléphetnek!

Telefonon élesztettek újra egy nőt

Telefonon keresztül vezényelt le egy újraélesztést az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója. A bajba jutott életét a vonal túloldaláról irányítva is sikerült megmenteni.

A legjobb, ami a női lábbal történhet

HáziPatika
-
  Tegnap 14:44 Egészség 

Nyáron még jobban igénybe vesszük a lábainkat, egy forró nap után az alsó végtagok megduzzadása, elnehezedése sem lehet ritka és meglepő érzés. Mit tehetünk egy fárasztó nap után? Kipróbáltunk egy új lábápoló krémet, és most megosztjuk a...

Terjed a nyugat-nílusi láz

HáziPatika
-
  Tegnap 13:00 Egészség 

Ismét megjelent a nyugat-nílusi láz Szerbiában, ahol eddig három esetet jegyeztek fel - számolt be a szerb sajtó a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről.

Tudatos vásárlót farag belőlünk a kormány

HáziPatika
-
  Tegnap 12:00 Recept 

A kormány 2019-ig több százmillió forintot kíván fordítani az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Újabb lépés a homeopátia ellen

A magyar Racionalista Párt népszavazási kezdeményezést nyújt be a homeopátiás szerek gyógyszerként reklámozása és forgalmazása ellen.

Nagyon kevés magyar megy el HIV-szűrésre

HáziPatika
-
  Tegnap 10:33 Egészség 

Ezzel együtt az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint.

Megvan, hogyan pótolnák a orvosokat

HáziPatika
-
  Tegnap 10:00 Egészség 

Részben az orvoshiány, részben az orvosi tévedések elkerülése motiválja a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körű orvosi kipróbálását.

Zénó fájdalmas harca. Bárkivel megtörténhet

HáziPatika
-
  Tegnap 09:00 Egészség 

A nyár olykor különleges, de nem kellemes élményekkel is szolgál. Így járt Zénó, aki a nyaralásról egy kezdetben titokzatosnak tűnő, igen fájdalmas betegséget is hazavitt. Ami vele megesett, bárkivel megtörténhet.

A pajzsmirigybetegség ennyi embert érint

HáziPatika
-
  Tegnap 08:00 Egészség 

A pajzsmirigy károsodásával járó Hashimoto-betegség majdnem minden tizedik embert érinti, sokszor azonban tünetmentes, ami nehezíti a diagnózis felállítását.

A fülzsírtól így szabaduljunk meg

Ha a strandolás során fülbe jutott víz nem tud távozni, akkor gondoljunk rá, hogy ennek egyik oka lehet a hallójárati fülzsír is.

Az ideggyulladás okai

HáziPatika
-
  Tegnap 07:00 Egészség 

A testünket behálózó idegek sok esetben valamilyen sérülés hatására gyulladnak be, előfordulhat azonban, hogy a panaszok mögött komoly betegség húzódik.

Ételek, melyek javítják a hormonrendszert

HáziPatika
-
  Tegnap 06:30 Recept 

Megfelelő táplálkozással nemcsak hormonális egyensúlyunkért tehetünk sokat, hanem azért is, hogy csökkentsük a szervezetünkben a gyulladásokat. Ezáltal számos betegség kialakulásának esélyét is mérsékelhetjük.