Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Elon Musk megalkotná az idegcsipkét

A világ egyik legkreatívabb feltaláló-zsenije rövidtávon össze szeretné szőni az emberi agyat a számítógépekkel.

Még pontosabb beállítóegység

Gyártástrend  Tegnap 15:37 Tudomány 

Az E 5660 beállítóegység a prégelő- és hajlítóelemek gyors és pontos beállítását teszi lehetővé. A kompakt kivitel rugalmas pozicionálást biztosít a kivágószerszámokban, továbbá a beállítás még pontosabbá válik. 

Intralogisztika 4.0 a gyakorlatban

Gyártástrend  Tegnap 11:27 Gazdaság 

A LogiMat 2017 kiállítás látogatói élőben megtekinthették a Jungheinrich teljes körű intralogisztikai megoldásait: modern anyagmozgató gépeket, logisztikai rendszereket és szoftvereket, valamint digitális megoldásokat.

Áttörés a mesterséges vér gyártásában

Az új technika főleg a ritka vércsoportú emberek számára nyújthat életmentő alternatívát a kritikus helyzetekben.

770 új munkahely Egerben

Gyártástrend  17.03.27 12:21 Gazdaság  Eger Heves

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre. 

Csapatmunka a hivatásban és a magánéletben is

Gyártástrend  17.03.27 11:14 Tudomány 

Márkus Tímea életében a közlekedésnek előkelő hely jutott. Ötéves kisfiát autóval viszi reggelente az óvodába, szabadidejében repülőt vezet, a munkahelyén pedig a vasúti közlekedés zavartalanságát biztosítja. A Siemens projektmérnökével beszélgettünk.

Ezeket az IoT újdonságokat mutatták be a vezető cégek

Gyártástrend  17.03.26 14:00 Tudomány 

Az évtized végére 20 milliárd eszköz fog csatlakozni az internetre a Gartner előrejelzése szerint, a Cisco becslése ennek a kétszerese. Legyen bármekkora is a számuk 2020-ra, azt már napjainkban is tapasztaljuk, hogy egyre többféle eszköz kapcsolódik alapértelmezetten a hálózatra, és ezáltal új alkalmazásokat, szolgáltatásokat, üzleti modelleket hí

Érdekességek a 2017-es CeBIT-ről (II. rész)

Gyártástrend  17.03.24 16:48 Tudomány 

Az expón kiállított tárgyakon keresztül pontos fogalmat alkothatunk a hétköznapjainkat átható Dolgok Internete (IoT) térfoglalásának lendületéről.

Tökéletes havat készítettek a svájci sívilágbajnokságra

Gyártástrend  17.03.24 11:17 Gazdaság 

A pályák megfelelő hóborításának biztosítása érdekében ABB motorokkal felszerelt új szivattyúállomást és speciális mesterséges tavat létesítettek.

Könnyű mérés standard geometriákon

Gyártástrend  17.03.23 17:02 Tudomány 

Egy-egy hibás darab jelentős károkat okozhat a vállalati folyamatokban. A legyártott megrendelések minőség-ellenőrzésének egyik legjobb módja a koordinátamérő gépes vizsgálat. 

Méretes szakadás keletkezett a Curiosity kerekén

Gyártástrend  17.03.23 15:14 Tudomány 

A szakemberek márciusi ellenőrzése alapján a károsodás kialakulása gyors volt.

Kombinált műszer megújított képességekkel

Gyártástrend  17.03.23 11:10 Tudomány 

Az NI bővítette VirtualBench kombinált műszere oszcilloszkópjának és függvénygenerátorának képességeit. 

Érdekességek a 2017-es CeBIT-ről (I. rész)

Gyártástrend  17.03.22 16:38 Tudomány 

Az expón kiállított tárgyakon keresztül pontos fogalmat alkothatunk a hétköznapjainkat átható Dolgok Internete (IoT) térfoglalásának lendületéről.

Öttengelyes megmunkálóközpontok verhetetlen vezérléssel

Gyártástrend  17.03.22 15:54 Tudomány 

Az összetett feladatok megoldásában a Hurco berendezései a WinMax vezérléssel rendkívül precíz és gyors megmunkálást tesznek lehetővé, egyúttal jóval költséghatékonyabbak is.

„A sláger egyértelműen a kombinált termék lesz”

Gyártástrend  17.03.22 15:07 Gazdaság 

A Széchenyi 2020 program keretében lehívható uniós támogatások legaktívabb időszaka zajlik, amelynek egyik fő célja a hazai ipar fejlesztése. Bár hét év állt rendelkezésre a pénzek kiosztására, idén hirdetik meg a pályázatok nagy részét, és szintén idén már be is kerül a gazdaságba egy hatalmas összeg. Essősy Zsomborral, a MAPI Magyar…