Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Jövő héten érkezik a q2-es amerikai GDP adat, jó eredmények jöhetnek

A jövő héten pénteken érkezik amerikából második negyedéves GDP adat. A legutóbbi gyorsjelentési szezon nagyon jól sikerült a tengerentúlon, ami bizakodásra adhat okot. Hazánkból pedig képet kaphatunk az államháztartási hiányról - mondta el Pellényi Gábor az OTP szakembere.

További 1,3 millió magyar a kivándorlás küszöbén. A cégek is tehetnek ez ellen!

GazdaságTV
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság  Állás

A munkahelyi közösséggel, a fejlődési lehetőséggel, a vezetőikkel, de leginkább a fizetésükkel elégedetlenek az itthoni munkavállalók, derült ki a Dreamjo.bs reprezentatív felmérésből. 71 százalékuk nyitott egy új állásra, és mintegy 1,3 millióan külföldre is elmennének dolgozni

Közzétette az MNB az inflációs jelentését: a célt egy negyedévvel később érhetjük el

GazdaságTV
-
  17.09.21 14:03 Gazdaság  Buda Cash MNB

A Monetáris Tanács megítélése szerint az előrejelzési időszakban élénkül a magyar gazdaság növekedése. Az inflációs cél fenntartható elérése a júniusi előrejelzésben jelzett fél évvel későbbre kerülését követően a mostani előrejelzés szerint további egy negyedévvel később várható

Kávézó és bankfiók - a MagNet Bank újragondolta a banki ügyintézést

Szakított a hagyományokkal a Magnet Bank, és a Házikó csapatával szövetkezve olyan bankfiókot hoztak létre, ami egyúttal kávézó és bisztró is. Európa szerte is egyedülálló a kezdeményezés, ráadásul ez már nem az első ilyen közösségi pont, ahol a kellemeset a hasznossal ötvözik.

Mire számíthatunk a hétvégi német választásokon?

GazdaságTV
-
  17.09.21 08:57 Gazdaság  Angela Merkel

Hétvégén tartják a szövetségi választást Németországban. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Merkel pártja a CDU/CSU az FDP-vel (Szabad demokraták) és a Zöldekkel fogja megvalósítani az 50%-os többséget - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Zrt. Private Banking referense.

Matolcsy: a magyar versenyképesség lényegesen jobb, mint amit mérnek

A Budapesti Értéktőzsde BÉT50 KKV-konferenciáján Matolcsy György MNB elnök mondott beszédet. Kifejtette, hogy a hazai versenyképesség az MNB - mint fogalmazott, tényekre alapuló - felmérése alapján sokkal jobb állapotban van, mint azt a globális rangsorok mutatják.

A további jegybanki intézkedések gyengíthetik a forintot

GazdaságTV
-
  17.09.20 16:20 Gazdaság  Buda Cash MNB

Felfokozott várakozás előzte meg a keddi MNB kamatdöntő ülést melyen hosszú idő után hozzányúltak az overnight betéti kamatszintekhez. A további jegybanki intézkedések gyengíthetik, ám a fundamentális környezet pedig erősítheti a forintot a jövőben.

Tízből nyolc céget korábban is már cégtulajdonosok alapítanak

GazdaságTV
-
  17.09.20 12:57 Gazdaság 

2017 első nyolc hónapjának adatai szerint, a címkapcsolatokat is megvizsgálva az új alapítású cégek 78 százaléka köthető korábbi cégekhez, tehát kisebbségben vannak a teljesen újként piacra lépő új szereplők. Az OPTEN céginformációs igazgatóját kérdeztük cégalapítási trendekről.

Növekedési pályán az Equilor

GazdaságTV
-
  17.09.20 10:57 Gazdaság 

A keszthelyi székhelyű Pláninvest állományának átruházásával 12 milliárd forinttal bővülhet az Equilor Befektetési Zrt. által kezelt vagyon. Erre nemrégiben megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét is a befektetési szolgáltató. Szécsényi Bálint vezérigazgatót kérdeztük.

A legtermelékenyebb korosztály hagyta el az országot a jobb élet reményében

A Portfolio.hu becslések helyett pontos statisztikákat gyűjtött, mennyien élnek az Unióban Magyarországon kívül, kihagyva a szomszédos országokat a torzítások elkerülése végett. Az eredmény lesújtó: 600 ezer honfitársunk hagyta el eddig a hazáját, hogy megélhetését biztosítsa.

Sokkal válságállóbbak az érték alapú bankok a hagyományosakhoz képest

GazdaságTV
-
  17.09.19 11:30 Gazdaság  Válság

Az érték alapú bankok mind etikusság, mind pedig stabilitás szempontjából is kedvezőbbek hagyományos társaiknál. Ezek a pénzintézetek olyan cégekbe fektetnek be, amelyeknek nem az állandó növekedés és haszonszerzés, hanem inkább a fenntarthatóság a fontos.

Egy negatív korrekció esetén jó vétel ígérkezhet az EUR/HUF-ban

GazdaságTV
-
  17.09.19 09:00 Gazdaság  Buda Cash MNB

Ma délután tart kamatdöntő ülést az MNB, ahol nagy valószínűséggel valamilyen lazító intézkedést jelenthetnek be. Amennyiben negatív korrekció érkezik a forintban, akkor a 306-307-es tartományban adódhat kedvező vételi lehetőség - mondta el Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Egy negatív korrekció esetén jó vétel ígérkezhet az EUR/USD-ben

GazdaságTV
-
  17.09.19 08:57 Gazdaság  Buda Cash MNB

Ma délután tart kamatdöntő ülést az MNB, ahol nagy valószínűséggel valamilyen lazító intézkedést jelenthetnek be. Amennyiben negatív korrekció érkezik a forintban, akkor a 306-307-es tartományban adódhat kedvező vételi lehetőség - mondta el Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

A hét fókuszában a jegybankok lesznek

GazdaságTV
-
  17.09.18 12:24 Gazdaság  MNB Kamat

A héten két jegybank is tart kamatdöntő ülést. Az egyik a Magyar Nemzeti Bank, amely egy átfogó lazító intézkedési csomagot jelenthet be, egyes piaci elképzelések szerint csökkenteni fogják az overnight betéti kamatokat. A másik fontos mozzanat pedig a FED ülése lesz.

Takarékbank: A hazai foglalkoztatottak száma nyáron elérhette a 4.5 millió főt

GazdaságTV
-
  17.09.18 10:27 Gazdaság 

A legutolsó munkaerőpiaci adatok alapján 62 ezer fővel növekedett a foglalkoztatottak száma. Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint a a nyár végére 4,5 millió főig növekedhet ez a szám és 3,7%-ig csökkenhet a munkanélküliségi ráta.