Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Ilyen az, ha valaki a vezénylés helyett végül a koreografálást választja

Fidelio
-
  Tegnap 17:15 Kultúra  2 hír a témában

Emanuel Gat sokáig karmesternek készült, de végül a világ egyik legjobb koreográfusa lett. Zenei múltját azonban ha akarná, sem tudná letagadni: május 26-án és 27-én egy Stravinsky-ra és Glenn Gouldra építő koreográfiával jön a Trafóba.

Ilyen az, ha egy karmester pályát vált, és koreográfus lesz

Fidelio
-
  Tegnap 16:52 Kultúra  2 hír a témában

Emanuel Gat sokáig karmesternek készült, de végül a világ egyik legjobb koreográfusa lett. Zenei múltját azonban ha akarná, sem tudná letagadni: május 26-án és 27-én egy Stravinsky-ra és Glenn Gouldra építő koreográfiával jön a Trafóba.

Eddig ismeretlen felvételek a Polgár lányokról szóló filmben

Fidelio
-
  Tegnap 15:02 Film 

Gyerekkoruktól megfosztott kis felnőttek, az apa ambíciójának áldozata vagy a magukban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó zsenik? A nyolcvanas években az egész ország azt találgatta, hogy Polgár László elrontotta-e a gyerekei életét vagy bebizonyítja, hogy megfelelő neveléssel bárkiből lehet zseni.

Ez az egyetlen lehetséges válasz az erőszakra Bernstein szerint

Fidelio
-
  Tegnap 14:34 Zene 

„Ez lehet minden jóakaratú ember célja: hogy lankadatlanul, önmagát unásig ismételve is ragaszkodjon ahhoz, hogy az ész győzedelmeskedhet az erőszak fölött” – mondta Leonard Bernstein JFK meggyilkolása után 1963-ban. Szavai ma, egy nappal a manchesteri tragédia után fájóan aktuálisak.

Zenészek mondják el, mit jelent számukra a jazz

Fidelio
-
  Tegnap 14:12 Zene 

Teszik mindezt az idén tíz éves Sárik Péter Trió most megjelenő, Lucky dog című lemeze kapcsán, és az "I love jazz" kampány részeként.

Harmadik éve Klassz a pARTon!

Fidelio
-
  Tegnap 12:37 Zene  Koncert Fesztiválok

Érdi Tamás nyári fesztiválja a hazai vízpartokra viszi el a klasszikus zenét, így a Balatonnál, Esztergomban, Gyulakeszin és a budapesti Duna-parton lesznek ingyenes koncertek.

Napvilágot láttak Alice Coltrane titkos zenei felvételei

Fidelio
-
  Tegnap 10:42 Zene 

A legendás szaxofonos, John Coltrane feleségének május elején jelent meg posztumusz albuma, amin eddig soha nem hallott zenék szerepelnek.

Még lehet jelentkezni a Kurtág-Ligeti Workshopra a Zeneakadémián

Fidelio
-
  Tegnap 10:07 Zene  2 hír a témában

Május 31-ig lehet jelentkezni a nemzetközi hangszeres és zeneszerzés mesterkurzusokra, amelyet 2017. július 17. és 21. között tartanak.

„Szeretnénk, hogy a közönség és a jazz újra egymásra találjon”

Fidelio
-
  Tegnap 09:34 Zene 

Kleb Attila amellett, hogy fantasztikus fotós, annak a Get Closer Concertsnek is a szervezője, akik az utóbbi két évben szinte önerőből elhozták a legnagyobb jazz-előadókat a MOMKultba. Nemrég Chick Corea lépett fel a MOM Sportban, de az elkövetkezendő fél év fellépő-névsora is impozáns.

De jó, hogy nem a szomszédomban lakik ez a csaj!

Fidelio
-
  17.05.23 16:23 Zene 

Először zongorázik, végig sem játssza, aztán dobolni kezd, előkap néhány olyan hangszert, amikről azt sem tudom, mik, aztán hegedül. Szörnyű!

Elhunyt Roger Moore

Fidelio
-
  17.05.23 15:56 Film  Elhunyt Roger Moore

A legendás angol színész, az Angyal, a Minden lében két kanál és a James Bond-filmek sztárja 89 éves volt.

Szolnokon gyűlik össze a néptáncosok színe-java

Fidelio
-
  17.05.23 14:14 Kultúra 

Idén is megrendezik a legnagyobb, legrégebbi néptáncversenyt, a 24. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált.

Alföldi Róbert és Bodó Viktor is új darabbal avatja fel a megújuló Átriumot

A félelem megeszi a lelket, 1984, Vendetta - csak pár cím az következő évad premierjei közül, melyeket a megújuló Átriumban láthatnak a nézők. A régebbi, nagy sikerű produkciók is műsoron maradnak.