Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 72 hír

A Rákfogóval ünnepli születésnapját Szakcsi Lakatos Béla

Fidelio
-
  Tegnap 16:21 Zene 

Július 6-án az „újjászületett” Rákfogó Együttessel ünnepli 74. születésnapját a magyarországi jazz egyik legendája a Budapest Jazz Clubban.

Frenáki magasságoktól a cigánysori drámáig

Fidelio
-
  Tegnap 15:42 Kultúra 

Szélsőséges érzelmi húrokat pengetett bennem a XIII. Magyar Táncfesztivál ötödik napja: a táncszakma "nagyvadjainak" előadása, a Frenák Pál Társulat és a Szegedi Kortárs Balett darabja mellett a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Carmen-adaptációja is erős élményt okozott.

Mi lett volna, hogyha Harry Potter...?

Fidelio
-
  Tegnap 15:16 Kultúra 

Mi lett volna, ha Harry-t nem muglik nevelik? Mi lett volna, ha nem barátkozik össze Ronnal és Hermione-val, vagy nem a Griffendélbe kerül? J.K. Rowling válaszolt a rajongókat kínzó kérdésekre.

Rolando Villazón a salzburgi Mozart-hét művészeti igazgatója

Fidelio
-
  Tegnap 14:47 Zene 

A mexikói tenor egyre kevesebbet énekel, viszont most hat éves szerződést kötött a Mozarteummal.

Megtalálnak az elmebeteg szerepek

Fidelio
-
  Tegnap 14:13 Kultúra 

Június 25-én egy igazi Shakespeare-halmozó színész, László Zsolt volt a Madách Színházban futó Szerelmünk, Shakespeare fesztivál beszélgetéssorozatának, Az én Shakespeare-emnek a vendége. A művésszel egy másik színész, egykori igazgatója, Bálint András beszélgetett.

Bezár az Operaház, pedig mennyire sikeres!

Fidelio
-
  Tegnap 13:49 Zene  11 hír a témában

22 bemutató és 57 repertoárdarab, 481 nagytermi előadás és rekordszámú, több mint 600.000 fizető néző jellemezte 2016/17-ben a Magyar Állami Operaház 132. szezonját.

Lieto fine – Véget ért a Bartók Plusz Operafesztivál

Fidelio
-
  Tegnap 12:34 Zene 

Az Orosz Kamarafilharmonikusok fellépésével, Nora Friedrichs és Mikhail Agafonov nagy sikerű áriaestjével ért véget a miskolci operafesztivál. Jövőre ugyanitt – búcsúzott a fesztiváligazgató, Kesselyák Gergely.

Rufus Wainwright operáját Alföldi Róbert rendezi az Armelen

Fidelio
-
  Tegnap 11:50 Zene 

Úgy ismerjük őt, mint az énekest, aki a zongora mögül melankolikus dalokat énekel, de Rufus Wainwright számára mindig fontos volt az opera műfaja is.

A koncert veszélyesebb, mint a bikaviadal

Fidelio
-
  Tegnap 10:28 Külföld 

Átalakítják Madrid világhírű, több mint nyolcvan éves bikaviadal-arénáját, a Las Ventast biztonsági okokból.

Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten

Fidelio
-
  Tegnap 09:30 Film  Oktatás Fesztiválok

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.

Muzsika a kertben

Fidelio
-
  Tegnap 09:12 Zene 

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja a közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Június 28. és augusztus 3. között húsz estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadások közül válogathatnak az érdeklődők.

Budapestre jön az Elvis Presley szimfonikus koncertshow jövő nyáron

Az idén negyven éve elhunyt Elvis Presley soha nem lépett fel Európában, mostani világkörüli "turnéján" ezt pótolják virtuálisan. A The Wonder of You című produkció, amelyben a színpadon szimfonikus zenekar kíséri a Királyt, 2018. június 6-án érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.

A Mester és Margarita: opera, musical vagy rockopera?

Fidelio
-
  17.06.25 13:42 Zene 

Tegnap este mutatták be a Bartók Plusz Operafesztiválon Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című rockos musicalszerű operáját, koncertszerű előadásban.