Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Ezek lesznek a legjobb programok a Kutatók éjszakáján - szerintünk

Eduline.hu  Ma 18:03 Kultúra 

Szeptember 26-án rendezik meg a Kutatók éjszakáját - ezekre a programokra akkor is érdemes elmenni, ha nem vagytok oda a tudományos előadásokért és a kísérletekért.

Nem csak Marx szobra tűnt el a Corvinus aulájából

Nemcsak a Marx-szobrot, hanem Nagy Imre és Teleki Pál emléktábláját is elvitték a Budapesti Corvinus Egyetem aulájából - írja a Népszabadság.

Átmennétek az Euroexam nyelvvizsgáján?

Eduline.hu  Ma 14:03 Kultúra 

Alap-, közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, melyik vizsgaközpontban jelentkezzetek rá? Új sorozatunkban mintafeladatokat mutatunk nektek - így könnyebb lesz dönteni. Ötödik rész: Euroexam.

Újabb gyöngyszem: szexista viccet kapnak a negyedikes diákok

Meglepő részletet talált az Index az Apáczai Kiadó negyedik évfolyamos olvasókönyvében.

Jön az őszi érettségi: több tucat tárgyból lehet vizsgázni

Eduline.hu  Ma 11:03 Kultúra 

Két és fél hét múlva kezdődik az őszi érettségi: október 10-én nemzetiségi nyelvből és irodalomból vizsgáznak majd a diákok.

Így képzeli el a felsőoktatás átalakítását Orbán

Orbán Viktor szerint a duális képzésnek megvannak a hagyományai Magyarországon, ezért középiskolai szinten "fel tudjuk építeni" ezt a képzési formát; "a nagy kérdés az", hogy végig lehet-e vinni ezt a felsőoktatásban is. A miniszterelnök erről a Komárom-Esztergom megyei 24 Óra című napilap keddi számában megjelent interjúban beszélt.

Így változtak a KRESZ és a jogosítványszerzés szabályai

Eduline.hu  Ma 04:03 Kultúra 

Az elmúlt egy-másfél évben többször változtak a jogosítványszerzés szabályai, ahogy a KRESZ-szabályokon is módosítottak. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

Így tanulhattok nyelveket a Livemochával - otthonról

Eduline.hu  Ma 04:03 Kultúra 

Harmincöt nyelven tanulhattok a Livemochával, amelynek számos funkcióját teljesen ingyen használhatjátok - nyelvvizsgára készülőknek is ajánljuk.

Zseniális, egyperces tesztek: melyik agyféltekéd a domináns?

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

Melyik agyféltekétek a domináns? Időről időre fellángol a vita arról, vajon beszélhetünk-e egyáltalán "jobb és bal agyféltekés" emberekről, és hogy a népszerű tesztek valóban tudományos megfigyelésekre épülnek-e. Akárhogy is van, megéri kipróbálni ezeket a teszteket - íme, a legnépszerűbbek.

Mikor lesz az őszi óraátállítás, a vizsgaidőszak és az őszi szünet?

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

Mikor kezdődik a vizsgaidőszak a legnagyobb egyetemeken? Lesz-e őszi szünet a felsőoktatási intézményekben, és mikor kell átállítani az órákat? Íme, az őszi szemeszter legfontosabb dátumai.

Hamis érettségi: 70 ezer forintért bárki vásárolhatott bizonyítványt

Eduline.hu  Tegnap 20:03 Kultúra 

Jól jövedelmező diplomagyár-hálózatot lepleztek le az Egyesült Államokban: 50-70 ezer forintnak megfelelő összegért árulták az érettségi bizonyítványokat.

Nyolc ok, amiért szeretjük a tanárokat

Eduline.hu  Tegnap 19:03 Kultúra 

Dolgozatot javítanak, óraterveket készítenek, iskolai színdarabot rendeznek, és persze megtartják az óráikat is. A Buzzfeed 17 pirospontot osztott ki a pedagógusoknak - mi pedig kiválogattuk azokat a dolgokat, amelyek miatt szeretjük a tanárokat.

Kutatók éjszakája: itt van az összes program, lehet regisztrálni

Eduline.hu  Tegnap 16:03 Kultúra 

Szeptember 26-án rendezik meg a Kutatók éjszakáját - a hivatalos oldalon megnézhetitek a teljes programlistát, és regisztrálhattok is.

Ezért érdemes külföldre utazni Erasmus-ösztöndíjjal

Eduline.hu  Tegnap 14:03 Kultúra 

Az Erasmus oktatási-képzési csereprogramon külföldi tapasztalatokat szerzett friss diplomások jóval előnyösebb helyzetből indulnak a munkaerőpiacon - állapította meg hétfőn közzétett átfogó hatástanulmányában az Európai Bizottság.

Kőkorszaki szex is lesz Pécsen - ezeket a programokat nem szabad kihagyni

Eduline.hu  Tegnap 13:03 Kultúra  Pécs Szex

Az emberi agy visszanövesztése, a kőkorszaki szex és a pápa mögött álló nindzsák is témái a Kutatók éjszakája pécsi rendezvényeinek, amelyeknek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Zsolnay-negyed létesítményei, továbbá a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma ad otthont csütörtökön és pénteken.