Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Decemberig nem lesz rektora a Testnevelési Egyetemnek

Eduline.hu  Ma 11:06 Kultúra 

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek a testnevelési kar leválása

Eduline.hu  Ma 10:06 Kultúra  Időjárás

Sem az intézmény működése, sem a gazdálkodás szempontjából nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek (SE) a testnevelési kar szeptemberi leválása - tájékoztatta Szél Ágoston rektor szerdán az MTI-t. Hangsúlyozta: a legmesszebbmenőkig próbálnak segíteni a most létrejövő Testnevelési Egyetemnek.

Több mint kilencezer diák sorsa dől el: ma jönnek a ponthatárok

Eduline.hu  Ma 04:06 Kultúra  SMS

Csütörtökön húzzák a 2014-es pótfelvételi ponthatárait: nemsokára kiderül, kik kezdhetik el szeptemberben az egyetemet, főiskolát.

llyen lesz a 2015-ös felvételi - a legfontosabb változások

Eduline.hu  Ma 04:06 Kultúra 

Könnyen lehet, hogy a 2015-ben felvételizők kevesebb képzés közül válogathatnak majd. Több szakon továbbra is kötelező lesz az emelt szintű érettségi, tovább emelkedik a minimumponthatár. Soroljuk a változásokat.

Így járhattok múzeumba teljesen ingyen

Eduline.hu  Ma 03:06 Kultúra 

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel nézhetitek meg, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Összeszedtük, melyik múzeumba mehettek ingyen, és mikor.

Vigyázat, fontos határidő jár le: aki nem jelentkezik, bukja az őszi érettségit

Eduline.hu  Ma 03:06 Kultúra 

Szeptember 5-ig jelentkezhetnek azok, akik az október-novemberi vizsgaidőszakban szeretnének érettségi vizsgát tenni.

Párperces játék: ki tudjátok olvasni a híres emberek aláírását?

Eduline.hu  Tegnap 19:06 Kultúra 

Ki tudjátok bogozni még a kibogozhatatlannak tűnő aláírásokat is? Mi a helyzet Tom Hankssal vagy Eric Claptonnal?

Leállt az e-napló szolgáltatás, tehetetlenek az iskolák

Eduline.hu  Tegnap 18:06 Kultúra  4 hír a témában

400-500 iskolában állt le az e-napló szolgáltatás kedd éjjel, a hagyományos osztálynaplókat helyettesítő szoftver nélkül a diákokat sem tudják regisztrálni a tanárok az iskolakezdés előtti utolsó héten - írja az Index.

Egyetemi kisokos gólyáknak: szoctám, kötelező és választható tárgyak, passzív félév

Eduline.hu  Tegnap 17:06 Kultúra 

Mi a különbség a kötelezően választható és a választható tantárgy között? Mit jelent a ráépülés, és mikor kaphattok szoctámot? Egyetemi kisokosunk második része.

A nap kérdése: mennyit kell vezetni a jogosítványért?

Eduline.hu  Tegnap 16:06 Kultúra 

Hány órát kell vezetnetek, ha B kategóriás jogosítványt szeretnétek szerezni? A kilométerek száma is meg van szabva? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Köznevelési államtitkár: végre helyén kezelik a tanárok munkáját

Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón. Czunyiné Bertalan Judit szerint a pedagógus-életpályamodell olyan…

Ebben az iskolában annyiba kerül egy tanév, mint a Harvardon

Eduline.hu  Tegnap 13:06 Kultúra  6 hír a témában

A leggazdagabbakat célozza meg az idén debütáló, exkluzív oktatást ígérő Wellington nemzetközi iskola Sanghajban, ahol a teljes, 12 évfolyamos képzés ára a százmillió forintot is eléri.

Ez lehet a megoldás az iskolai problémákra

Eduline.hu  Tegnap 11:06 Kultúra  HVG

"Csodaszerként" hatna a diákok egészségre és teljesítményére is, ha reggel 8 óra helyett 9-10-kor kezdődne a tanítás. Az alváskutatók megállapításait ugyanakkor az oktatási rendszer nem veszi figyelembe - írja a hvg.hu.

Meddig kell jelentkeznetek, ha külföldön tanulnátok tovább?

Eduline.hu  Tegnap 10:06 Kultúra  Felsőoktatás

Azon gondolkoztok, hogy az érettségi után külföldi egyetemen, főiskolán folytatjátok? Megnéztük, mi a jelentkezési határidő a különböző országokban és intézményekben, ha 2015 őszén szeretnétek elkezdeni a tanulmányaitokat.

Az Emmi szerint nem lesz tankönyvkáosz az iskolákban

Eduline.hu  Tegnap 08:06 Kultúra  Középiskola

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.