Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Hányan kerülhetnek be a Zsigmond Király Főiskolára 2015-ben?

Eduline.hu  Ma 11:03 Belföld 

Hány hallgatót vehetnek fel az intézmények a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, illetve felsőoktatási szakképzésekre? Íme, a Zsigmond Király Főiskola kapacitásszámai.

Kitiltanák a "nyugati értékeket népszerűsítő" tankönyveket a kínai egyetemekről

Eduline.hu  15.01.30 20:09 Belföld  Kína Felsőoktatás

Nem szeretne látni a nyugati értékeket népszerűsítő tankönyveket a kínai felsőoktatásban az oktatási tárca vezetője, egyben úgy véli, nagyobb hangsúlyt kell fektetni az ideológiai nevelésre - számolt be a miniszternek egy szakmai fórumon elhangzott felszólásáról pénteken a kínai állami média.

Teszt: emósok vagy punkok voltatok gimnazistaként?

Eduline.hu  15.01.30 19:00 Belföld 

Tudományos alapokra ne számítsatok, viszont péntek délutáni szórakozásnak pont megfelel: ez a teszt megmondja, melyik klikkhez tartoztatok a középiskolában.

Felvételi előtt: érdemes újra nekifutni az érettséginek?

Eduline.hu  15.01.30 17:00 Belföld 

Már van érettségitek, de a felvételivel csak most próbálkoztok? Érdemes-e újra nekifutni az írásbeli és a szóbeli vizsgáknak? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Varga Mihály szerint "egy rossz diplománál" többet ér egy "jó szakmunkás-bizonyítvány"

Eduline.hu  15.01.30 15:33 Belföld 

Minél több szakemberre van szükség Magyarországon a termelésben; ezt a célt szolgálta a szakképzési rendszer átalakítása, amelyet Magyarország a német mintát alapul véve hajtott végre - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter német nagyvállalatoknak rendezett befektetői fórumon pénteken Budapesten.

Mi lesz az orvosi karokkal? Gigaegyetem jöhet létre?

Eduline.hu  15.01.30 14:39 Belföld  Zombor Gábor

Zombor Gábor szerint szólnak érvek az önálló orvosegyetemek mellett, az egészségügyért felelős államtitkár szerint azonban ha ilyen döntés születik, egyetlen nagy intézményre lenne szükség.

A nap kérdése: hogyan szerezhettek tanári végzettséget?

Eduline.hu  15.01.30 12:57 Belföld 

Meddig jelentkezhettek tanári mesterszakra? Hány éves az osztatlan képzés? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Az ''értéktelen diploma" is téma lesz Orbánék frakcióülésén

Eduline.hu  15.01.30 11:42 Belföld  Orbán Viktor FIDESZ

Az oktatás átalakítása is szóba kerül majd a Fidesz jövő heti, mezőkövesdi frakcióülésén - mondta újságíróknak Orbán Viktor.

Új karon indul oktatás februártól a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Eduline.hu  15.01.30 10:00 Belföld 

Februárban megkezdi működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara, amely az államapparátus és közigazgatás külkapcsolati szakembereinek, illetve nemzetközi karrierre készülőknek a képzésére specializálódik, továbbá készen áll arra, hogy a magyar diplomataképzés bázisintézménye legyen -…

Pontszámítási szabályok: milyen érettségi eredmények számítanak?

Eduline.hu  15.01.30 09:03 Belföld 

Milyen érettségi jegyek alapján dől el, ki melyik egyetemre vagy főiskolára kerül be? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Zseniális játék: milyen a térbeli logikátok?

Eduline.hu  15.01.30 06:00 Belföld 

Szeretitek azokat a logikai játékokat, amelyekben valamilyen térbeli feladatot kell megoldani? Ajánlunk egyet.

Alkotmánybíróság: szabályos volt a tankönyvellátás átalakítása

Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a tankönyvellátásról szóló rendeletek megsemmisítésére irányuló indítványt, az indoklás szerint a tankönyvkiadói és -forgalmazói tevékenység nem tekinthető megszerzett tulajdonnak, az arra vonatkozó jogi környezet módosítható.

Fizetnetek kell, ha nem végzitek el időben az egyetemet?

Eduline.hu  15.01.29 16:00 Belföld 

Mit tartalmaz az a hallgatói nyilatkozat, amelyet az állami ösztöndíjasoknak kell aláírniuk a beiratkozáskor? Fizetni kell, ha nem szerzitek meg időben a diplomát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Kivándorló friss diplomások: a franciák egyre optimistábbak?

Eduline.hu  15.01.29 14:00 Belföld  Franciaország

Három év után idén először csökkenő tendenciát mutat a francia diplomások elvándorlási kedve - derül ki az OpinionWay közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet szerdán ismertetett a Le Figaro című napilap.

Színházjegyekre pályázhatnak 8-14 éves diákok

Eduline.hu  15.01.29 12:00 Belföld 

Az Erkel Ferenc Színház Leánder és Lenszirom című családi meseopera előadásának jegyeire pályázhatnak 8-14 év közötti diákok.