Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 42 hír

"Sokkoló volt a magyar diákok teljesítménye"

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) főosztályvezetője szerint szisztematikus és középtávon nem változó oktatáspolitikára van szükség ahhoz, hogy a PISA-felmérésen javuljanak a magyar diákok teljesítményei. Brassói Sándor a legutóbbi felmérés eredményeiről és azok szakpolitikai értékeléséről rendezett kerekasztal-beszélgetésen…

Ez a tíz legnépszerűbb vidéki egyetem és főiskola a 2014-es felvételin

A 2014-es felvételin is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a Debreceni Egyetem (DE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény.

Túlélőcsomag végzősöknek: dalok szerenádra, idézetek a ballagási meghívóra

Két hét múlva itt az érettségi, de addig még ott a szerenád, a ballagás, sőt van, ahol még a tabló sincs készen. Segítség kellene a ballagási beszédhez, vagy nem tudjátok, milyen dalokkal készüljetek a szerenádra? Segítünk.

Így tanulhattok külföldön, teljesen ingyen: nőtt az ösztöndíj összege

Mindig is külföldön szerettetek volna tanulni, de eddig nem volt miből?

Nem akárkitől kapott kemény kritikát a Hoffmann-féle minősítési rendszer

Káros, nem az eredeti célt szolgálja az, ahogyan bevezették a pedagógusminősítési rendszert - mondta Falus Iván oktatáskutató.

Vége a pozitív diszkriminációnak az amerikai felvételin

Megerősítette az amerikai legfelsőbb bíróság kedden annak a michigani alkotmánymódosításnak a törvényességét, amely megtiltotta, hogy az állam felsőoktatási intézményeinek felvételi gyakorlatában "faji" preferenciákat alkalmazzanak.

Így készülhettek fel gyorsabban a matekérettségire - online anyagok, videók és tesztek

A matekérettségitől rettegtek a leginkább? Ma olyan online anyagokat - videókat, teszteket és tematikus összefoglalókat - ajánlunk nektek, amelyekkel könnyebben felkészülhettek a matekvizsgára.

Így tanulhattok KRESZ-t teljesen ingyen: online feladatsor

Jogosítványt szereznétek, ezért már a KRESZ-vizsgára készültök? Érdemes ezzel az online teszttel is gyakorolni.

Ezeken a dolgozatokon röhög az internet - zseniális megoldások diákoktól

Eduline.hu  Tegnap 19:13 Kultúra 

Bátrak, nem tudják a választ, vagy egyszerűen csak őszinték? Öt hibás, egyben zseniális feladatmegoldás diákoktól.

Ilyen a tökéletes ballagási ajándék: ékszer és laptop helyett

Eduline.hu  Tegnap 17:32 Kultúra 

Ékszer, laptop, okostelefon? Ha valami izgalmasabb ajándékot szeretnétek venni a végzős testvérnek, barátnak, barátnőnek, ismerősnek, itt a lehetőség. Egyedi ötletek.

Itt a lista: ezeket az állásokat OKJ-s végzettség nélkül is megszerezhetitek

Az elektromos háztartási cikkek és háztartási kisgépek, a számítógépek és szoftverek, a számítógép-alkatrészek, valamint a telekommunikációs cikkek szakképesítés nélkül is árusíthatók, továbbá a kávézók, eszpresszók és büfék felszolgálóinak sem lesz szükségük szakképesítésre - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete…

6800 forintot kell fizetni, ha nem tanultok tovább - de van kivétel

Eduline.hu  Tegnap 13:31 Kultúra  NAV

A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést - írja a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a honlapján. A 6810 forintos járulékot azoknak is fizetniük kell, akik nem tanulnak tovább, és állást sem szereztek.

Még mindig a matek- és a töriérettségitől rettegnek a legtöbben

Eduline.hu  Tegnap 11:31 Kultúra 

A kémia és a fizika jól megy, a matek- és töriérettségitől azonban idén is retteg az érettségizők többsége. Igaz, míg az utóbbi kettő kötelező tárgy, a kémiát és a fizikát csak az választja, aki ilyen területen tanulna tovább. Hogyan teljesítettek az érettségizők az előző években?

Érvénytelen diplomák a váci főiskolán?

Eduline.hu  Tegnap 10:20 Kultúra  Vác

Több mint ezer hitelesített diplomából 62 esetben egyértelműen nem lehetett volna oklevelet kiadni - derült ki a váci...

Döbbenetes adatok: van, ahol minden negyedik pályakezdő munkanélküli

Sanghajban továbbra is jelentős a fiatal munkanélküliek száma, bár arányuk csökkenést mutat. Ez a trend nemcsak a kelet-kínai metropoliszban, hanem országos szinten is jellemző.