Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Lövöldözés volt egy amerikai középiskolában

Tüzet nyitott egy diák pénteken egy Seattle környéki középiskolában, a lövöldözésben legalább öten megsebesültek, egyikük halálosan. A tettes öngyilkos lett - közölte híroldalán a The Seattle Times napilap.

Itt a szünet: mikor kell legközelebb iskolába menni?

Eduline.hu  14.10.23 19:03 Kultúra 

Bár az őszi szünet hivatalosan csak ötnapos, az általános, közép- és szakiskolásoknak mától tizenegy napig nem kell iskolába menniük.

Zseniális, párperces játék: hány Nobel-díjast ismertek fel?

Eduline.hu  14.10.22 21:03 Kultúra 

Októberben osztották ki a 2014. évi Nobel-díjakat - ehhez kapcsolódik mai játékunk, amelyben korábbi díjazottakat kell felismernetek.

Több ezer diák sztrájkol és tüntet Spanyolországban

Több ezer, középiskolás és egyetemista diák vonult utcára tanítási időben Spanyolország csaknem negyven városában szerdán, követelve az új oktatási törvény visszavonását és José Ignacio Wert oktatási miniszter lemondását - jelentette a spanyol sajtó.

Jönnek a közösségi főiskolák - így alakítanák át a felsőoktatási intézményeket

Eduline.hu  14.10.22 18:03 Kultúra 

Négy típusba - tudományegyetem, egyetem, alkalmazott tudományok egyeteme/főiskola, közösségi főiskola - sorolná a felsőoktatási intézményeket az új felsőoktatási koncepció, amelyet kedden tárgyalt a Felsőoktatási Kerekasztal, és amely decemberben kerülhet a kormány elé.

Itt a feketeleves: könnyebb lesz elveszíteni az állami ösztöndíjat

Eduline.hu  14.10.22 16:03 Kultúra 

Jobban kell majd teljesíteniük az állami ösztöndíjas hallgatóknak, ha továbbra is ingyenesen szeretnének tanulni. Az új, szerdán nyilvánosságra hozott felsőoktatási stratégia szerint ugyanis az egyetemek, főiskolák több diákot sorolhatnának át önköltséges képzésre, ezzel párhuzamosan pedig több fizetős hallgató kerülhetne át államis helyre.

Már csak pár napig pályázhattok a Campus Hungary-ösztöndíjra

Eduline.hu  14.10.22 14:03 Kultúra 

Október 27-ig pályázhattok a Campus Hungary külföldi ösztöndíjaira. Még elcsíphetitek a novemberi-decemberi tanulmányutakat, vagy igényelhettek ösztöndíjat 2015-ös külföldi tanulmányokhoz is.

Rossz hír a diákoknak: szigorúbb lesz a felvételi 2020-tól

"Meg kell vizsgálni, és szükség esetén rendeletileg is szabályozni kell, hogy 2020-tól mely szakokon szükséges emelt szintű érettségi vagy azzal ekvivalens minimális felvételi követelmény" - olvasható a kormány.hu-n nyilvánosságra hozott új felsőoktatási stratégiában. Az már most biztos, hogy 2015-ben és 2016-ban is emelkedik a…

Mi vár az orvosképzésre? Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási stratégiát

Eduline.hu  14.10.22 11:03 Kultúra  6 hír a témában

A klinikai oktatás bázisának erősítését, színvonalának emelését, az orvosképzés tárgyi infrastruktúrájának, az orvos- és egészségtudományi képzés személyi hátterének fejlesztését, továbbá a szakdolgozók képzésének emelését tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia orvosképzésre…

Így szabnák át a felsőoktatást: sok szak szűnik meg, jön a kötelező nyelvvizsga

Az oktatók teljesítményközpontú előmeneteli rendszerének bevezetését, a szakok számának csökkentését 15 százalékkal, az agrároktatásban a farmerképzés elindítását tartalmazza egyebek mellett a Fokozatváltás a felsőoktatásban című kormányzati stratégia, amely 2020-tól legalább egy nyelv középfokú ismeretét is előírná felvételi…

A nap kérdése: mitől függ, hogy kaptok-e ösztöndíjat februártól?

Eduline.hu  14.10.22 08:03 Kultúra 

Mi alapján döntik el, hogy ki kap tanulmányi ösztöndíjat? Már az elsőévesek is jogosultak rá? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Így tanulhattok spanyol nyelvet otthonról, teljesen ingyen

Eduline.hu  14.10.22 03:03 Kultúra 

Elkezdenétek spanyolul tanulni, vagy a már meglévő tudásotokat szeretnétek fejleszteni? Ma tíz olyan oldalt mutatunk nektek, amelyekkel otthonról, önállóan tanulhattok spanyolt.

Három kihagyhatatlan program az őszi szünetre

Eduline.hu  14.10.21 19:03 Kultúra 

Rekordhosszúságú, tizenegy napos őszi szünet kezdődik csütörtökön. Vannak programok, amelyeket nem szabad kihagyni.

Zseniális videó: így lehet rávenni az általános iskolásokat az olvasásra?

Eduline.hu  14.10.21 18:03 Kultúra 

Képek nélkül serkenti olvasásra az általános iskolásokat B.J. Novak The Book With No Pictures című könyve, amelynek egyetlen szabálya van: mindent, ami le van írva, a gyerekeknek fel kell olvasniuk.

Hány félévet lehet halasztani az egyetemeken és főiskolákon?

Eduline.hu  14.10.21 16:03 Kultúra 

Hány félévet lehet kihagyni az egyetemen vagy főiskolán? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.