Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 69 hír

Felsőoktatási stratégia: kasztrálnák a rektorokat

Eduline.hu  Ma 12:40 Belföld 

Kiszivárgott az új felsőoktatási stratégia, melynek egyik pontja a konzisztóriumi rendszer bevezetése, mellyel a rektorok munkáját tennék lehetetlenné és egy újabb kormányzati ellenőrző szervet ültetnének az egyetemekre.

Újabb tüntetéshullám jöhet: a szakok megszüntetése felébresztette a diákokat

Szerdán újra tüntetnek a hallgatók, ha a kormány addig nem vonja vissza a képzési szerkezet átalakításáról szóló tervezetet. Hétfőn körülbelül ötszázan fórumoztak az ELTE Társadalomtudományi Karán, a társadalmi tanulmányok és a nemzetközi tanulmányok alapszakok megszüntetése ellen tiltakozók ezután a korábbi diáktüntetésekről ismerős…

Palkovics: Nyitott a kormány a tárgyalásra

Nem szűnnek meg a kommunikáció szakok, a nemzetközi és társadalomtudományi alapszakok ügyében pedig nyitott a kormány a tárgyalásra - mondta a Népszabadságnak a felsőoktatási államtitkár.

Ingyen menzát ígért a kormány, de pénzt nem adnak

Lázár János és Novák Katalin is büszkén jelentette be, hogy hamarosan sokkal több gyerek kaphat ingyenes ételt a bölcsődékben és az óvodákban. Csakhogy most kiderülhet, valójában a kormány úgy adna sokkal több ingyenes ételt, hogy annak árát az önkormányzatokkal fizettetnék meg.

Itt a feketeleves: Budapest utolsó nagy egészségügyi szakközépiskoláját is bezárja a kormány

Eduline.hu  Ma 03:33 Belföld 

A kormány az érintettek megkérdezése nélkül bezárja Budapest utolsó nagy egészségügyi szakközépiskoláját, a diákok felét pedig műszaki iskolákba szórja szét. Nagy a felháborodás a Raoul Wallenberg környékén, több száz család élete bonyolódhat azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megkapjon egy épületet. Az iskolaközösség…

Tíz tipp szakdolgozatíráshoz - nem csak végzősöknek!

Eduline.hu  Ma 02:14 Belföld 

Hogyan gyakoroljátok a hivatkozást, válasszatok konzulest, vagy spóroljátok meg a munka felét? Ezeket már akkor vegyétek figyelembe, ha még messze a szakdolgozati szezon.

Hallgatói tiltakozás: "Szabad ország, szabad egyetem!"

Eduline.hu  Tegnap 18:30 Belföld 

Az ELTE Társadalomtudományi Karán hallgatói és oktatói fórummal tiltakoznak a kormány új felsőoktatási terve ellen, mely szerint több szakot és képzésformát is megszüntetnének. Tudósításunk folyamatosan frissül.

Friss: megszűnhet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara is

Eduline.hu  Tegnap 18:08 Belföld  Felsőoktatás

Az Átlátszó Oktatás megszerezte a Felsőoktatási törvény módosításának a kormány számára előkészített tervezetét, rengeteg változásra lehet számítani a rektorok jogkörén át a szakok listájáig, az egyik legkomolyabb csapást az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara szenvedheti el: nagyon komoly bevételkiesést szenvedhet el az intézmény, ami…

PDSZ: az ostoba a saját kárán tanul, úgy tűnik a kormány, azon sem

Eduline.hu  Tegnap 16:55 Belföld  Felsőoktatás

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elutasítja az oktatást sújtó forráskivonást, az iskolabezárásokat és a szakok megszüntetését. Mint közleményükben írták, „Nem adjuk a jövőt! Azt mondják, a bölcs ember más kárán tanul, az ostoba a sajátján. Úgy tűnik a kormány, azon sem.”

Információs sztrájk az ELTE-n, több egyetem is csatlakozott

Tanárok és diákok tiltakoznak, amiért a minisztérium több egyetemi szakot is megszüntetne az ELTE Társadalomtudományi karán. Este több helyen is hallgatói és oktatói fórumokat tartanak. Az Emmi pedig közleményt adott ki, melyben mindent cáfolnak.

Így készülhettek fel az érettségire, vizsgaidőszakra könnyedén

Eduline.hu  Tegnap 13:45 Belföld 

Fogalmatok sincsen, hogyan kezdjetek neki a tanulásnak, mindig a Tumblr-ön és a Facebookon köttök ki, ráadásul felelésnél nem tudjátok leküzdeni a lámpalázatokat? Összegyűjtöttük lépésről-lépésre, hogyan készülhettek fel a nagy megmérettetésekre.

Megölt egy tanárt egy lövöldöző diák Barcelonában

Eduline.hu  Tegnap 11:53 Belföld  Barcelona

Megölt egy tanárt egy nyílpuskával lövöldöző diák egy barcelonai középiskolában hétfő délelőtt.

Fontos határidő: 9 nap múlva minden kiderül

Eduline.hu  Tegnap 10:10 Belföld 

Ha idén felvételiztetek a középiskolába, már nem sokat kell várnotok, hogy kiderüljön, hova vettek fel titeket.

Megdöbbentő dolgokat árultak el a diákok: ilyen képek terjednek a Twitteren

Eduline.hu  Tegnap 08:00 Belföld 

Megdöbbentő dolgokat tudott meg egy tanárnő, amikor házit adott a diákjainak.

Hol érettségizett vajon Orbán, Tóbiás vagy Vona?

Eduline.hu  Tegnap 03:33 Belföld 

Van, akinek a történelem volt a kedvenc tárgya, másnak a matek mehetett a legjobban. Hol érettségiztek a legismertebb politikusok?