Bezár
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 83 hír

Most kiderül, mennyire figyeltetek töriórán - kétperces teszt

Eduline.hu  Ma 21:03 Kultúra 

Ismeritek Rudolf Diesel, Linus Yale és Wellington gróf találmányait? Most kiderül, mennyire figyeltetek töriórán!

Azonnali vizsgálat az ELTE-n: egy 2013-as gólyatáborban is történhetett nemi erőszak

Azonnali vizsgálatot rendelt el és várhatóan büntetőfeljelentést fog tenni az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetése az intézmény 2013-as gólyatáborában történtek miatt - közölte Király Miklós dékán szerdán az MTI-vel az Index cikkére reagálva.

Ezért jó tanárnak lenni: 10 dolog, ami garantáltan feldobja a napjukat

Eduline.hu  Ma 19:03 Kultúra 

Mindenki elolvasta a kötelező olvasmányt, a diákok és a kollégák is tiszteletben tartják az ebédszünetet, és senki sem késik a nulladik óráról? Tíz apróság, ami garantáltan feldobja a tanárok napját.

Megszűnik a gödöllői egyetem környezet- és tájgazdálkodási intézete

Két intézetbe szervezik át a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének (KTI) hat tanszékét - tájékoztatta az egyetem szerdán az MTI-t. A KTI-t korábban vezető Ángyán József politikai döntésnek tartja az intézet megszüntetését.

Rossz hír középiskolásoknak: kevesebb tantárgyból lehet érettségizni

Eduline.hu  Ma 16:03 Kultúra 

Az idei őszi érettségi időszakban lehet utoljára érettségizni a középiskolák egyedileg akkreditált tantárgyaiból.

Nemsemleges mosdókat alakítanak ki az egyik legnagyobb amerikai egyetemen

A transznemű diákok számára nemsemleges mosdókat alakít ki összes kampuszán a Kaliforniai Egyetem, valószínűleg elsőként az amerikai felsőoktatási intézmények közül.

Vigyázat, fontos határidők járnak le októberben: ezekre kell odafigyelni

Eduline.hu  Ma 13:03 Kultúra 

Mozgalmas hónap lesz az október: a középiskolák nyilvánosságra hozzák felvételi tájékoztatójukat, elkezdődik az őszi érettségi, indulnak a szakmai vizsgák, de az egyetemistáknak és főiskolásoknak is van tennivalójuk. Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat.

Nemi erőszak a gólyatáborban: 2013-ban is történt hasonló eset

Nem példa nélküli, ami az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában történt, 2013-ban az egyik fővárosi jogi kar gólyatáborában is nemi erőszakot követett el egy hallgató - írja az Index. A lapnak a nemi erőszak áldozata mesélte el, mi történt vele.

Pedagógusok pótlékai és cafeteriája: ezt akarja elérni a szakszervezet

Az oktatást segítő dolgozók bérének rendezését, létszámának valós szükségletek alapján történő meghatározását, munkakörük végzettségnek megfelelő pontosítását kéri többek között az Oktatási Vezetők Szakszervezete Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

Megverte tanárát, mégis bejárhat az iskolába a 13 éves szegedi diák

Egyelőre tovább járhat iskolába az a fiú, aki először arcon ütötte, majd meg is rugdosta tanárnőjét az egyik szegedi iskolában.

Ezt mondta Hoffmann Rózsa az Európa Tanács ülésén

Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata képviselő szerint a Magyarországon végrehajtott oktatási reformok egybecsengenek azokkal a gondolatokkal, amelyeket a jó kormányzásról és az oktatás minőségének javításáról szóló, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése által megvitatott előterjesztés tartalmaz, "jóllehet a hangsúlyok között…

Itt a lista: ezekkel a szakmákkal lehet a legtöbb pénzt keresni

Eduline.hu  Ma 04:03 Kultúra 

Milyen területeken lehet a legjobban keresni? Mekkora fizetést visznek haza a pénzügyi elemzők, a minőségügyi mérnökök vagy az ipari karbantartási mérnökök?

Újabb vizsga vár a középiskolásokra: két hét múlva kezdődik az őszi érettségi

Eduline.hu  Ma 04:03 Kultúra 

Jövő pénteken elstartol az őszi érettségi időszak. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók: változások, vizsgaidőpontok és az előző évek feladatsorai megoldásokkal.

Öt perc alatt kideríthetitek, mennyire vagytok jók matekból

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

Az összeadás és a kivonás nem okozhat problémát, de a szorzás és az osztás is megy fejben? Ezzel a teszttel próbára tehetitek a tudásotokat.

Milliárdosok iskolája: mit tanultak a világ leggazdagabb emberei?

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

Az IKEA alapítója már ötévesen saját "vállalkozást" vezetett, Kína leggazdagabb embere eredetileg egyetemi tanárként dolgozott - öt olyan milliárdost mutatunk be, akik nem a szakmájukban lettek sikeresek.