Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 67 hír

Ezeken a szombati napokon kell dolgozni 2015-ben

Eduline.hu  Ma 03:33 Belföld 

Mikor lesz hosszú hétvége, és mikor kell iskolába vagy dolgozni mennetek? Íme, a szombati munkanapok listája.

Furcsa csodabogarak vagy sikeres diákok? Minden az otthontanításról

Eduline.hu  Ma 02:14 Belföld 

A tengerentúlon egyre többen választják az iskolarendszeren kívüli oktatást, de Magyarországon is vannak követői. Utánajártunk, mik a hazai lehetőségek.

Bolondok napja: minden idők öt legjobb diákcsínye

Eduline.hu  Tegnap 19:05 Belföld 

Április 1-je a Bolondok napja, amikor még a legdurvább átveréseket is meg lehet kockáztatni. A Guardian összegyűjtötte minden idők legjobb vicceit - egyetemi hallgatóktól.

Figyelem! Holnaptól nem kell iskolába menni

Eduline.hu  Tegnap 17:45 Belföld  Blog

Csütörtökön, április 2-án kezdődik a tavaszi szünet a közoktatásban. Legközelebb jövő hét szerdán, április 8-án kell iskolába menniük a diákoknak.

Kihez fordulhattok, ha problémátok van az egyetemi tanárotokkal?

Eduline.hu  Tegnap 16:20 Belföld 

Ki segíthet, ha a tanárotok igazságtalanul osztályoz, olyasmit követel, amihez nem férnétek hozzá, vagy megszégyenít a csoporttársaitok előtt? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Itt a feketeleves: többszörös a túljelentkezés több egyetemre is

A hallgatói jelentkezések részben már lezárultak, és az eddigi adatok alapján több egyetemen többszörös a túljelentkezés a meghirdetett duális képzésre; a Kecskeméti Főiskolán 67 helyre 800 hallgató, Szombathelyen pedig a rendelkezésre álló 50 helyre 240 jelentkező jutott – számolt be a duális képzés tapasztalatairól a felsőoktatásért…

Ezekben a városokban a legjobb egyetemistának lenni

Eduline.hu  Tegnap 13:45 Belföld 

A QS 2015-ös rangsora szerint a francia és a brit fővárosban, valamint Ausztrália legnagyobb városában éri meg igazán egyetemistának lenni.

Újabb szak eshet áldozatául a kormány tervének

Eduline.hu  Tegnap 12:27 Belföld  Felsőoktatás

Több mint tíz év után megszűnhet a természetvédelmi mérnök képzés az ország valamennyi felsőoktatási intézményében.

Nemcsak a főiskolára, hanem a gyakorlati helyre is felvételizni kell

A Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás szakon választhatják a duális képzést 2015 szeptemberétől - közölte a felsőoktatási intézmény rektora.

Látni sem bírták: leverték József Attila nevét az iskoláról

Eduline.hu  Tegnap 10:17 Belföld  FIDESZ

Nincs már ott a József Attila felirat az orosházi általános iskola homlokzatán. A református egyház még pénzt is kért az önkormányzattól az eltüntetésre, ám a helyhatóság ezt a munkát nem finanszírozta. A fideszes polgármester azt mondja, a fenntartó szándékairól nem dönthet, nem helyeztetheti vissza a betűket – írta a Népszabadság.

Ezt az öt szót mindenki rosszul írja: kétperces helyesírási teszt

Eduline.hu  Tegnap 08:00 Belföld 

Vannak szavak, amiket hiába látunk gyakran leírva, rendszerint elrontjuk a helyesírását. Ezekből válogattunk. Nektek mennyi lett hibátlan?

Átmennél az érettségin, ha ma lenne? Feladatsorok és megoldások magyarból

Eduline.hu  Tegnap 03:33 Belföld 

Hamarosan itt az érettségi: gyakoroljatok velünk az írásbelire! Először magyarból gyűjtöttük össze az elmúlt évek feladatsorait és megoldásait, közép- és emelt szinten.

Mit tehettek, ha nem vesznek fel egyetemre? Ilyen végzettséget szerezhettek teljesen ingyen

Eduline.hu  Tegnap 02:14 Belföld 

Olyan alapszakra jelentkeztetek, amelyen csak magas pontszámmal lehet ösztöndíjas helyet szerezni, az önköltséget pedig nem tudnátok fizetni? Akkor sem kell elkeserednetek, ha nem kerültök be: új sorozatunkban megnézzük, milyen hasonló OKJ-s képzéseket végezhettek el teljesen ingyen. Negyedik rész: szociális szolgáltatások.

Párperces teszt: mennyire vagytok műveltek?

Eduline.hu  15.03.31 18:50 Belföld 

Nem csak a divat, de a ruhadarabok elnevezése is változott az idő múlásával. Ti mennyire tudjátok még, mi mit jelent? Tegyétek próbára magatokat!

Ilyen egyszerű megszerettetni a matekot a lányokkal - Képek!

Eduline.hu  15.03.31 17:20 Belföld 

El tudjátok képzelni, hogy az egyetemi matektanárotokról kiderül, hogy sikeres, több ezer fős rajongótáborral rendelkező modell? Egy londoni egyetemen ez történt.