Bezár
Új funkciók a keresőben: Többszavas keresés esetén az első találatok mindig ÉS kapcsolattal, utána VAGY kapcsolattal jelennek meg. Kifejezések már idézőjellel is kereshetők.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

Itt a 2015-ös egyetemi rangsor: ezek a legjobb műszaki karok

Eduline.hu  Ma 04:03 Kultúra 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG műszaki képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2015, benne tíz képzési terület és több mint negyven szak rangsorával.

Nemsokára kiderül, milyen lesz a tanárok etikai kódexe

A Nemzeti Pedagógus Kar területi küldöttgyűlései rendben lezajlottak, és a jövő évben elkészülhet a pedagógusok etikai kódexe is - nyilatkozta a kar elnöke az MTI-nek. Horváth Péter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt számol be a kar megalakításáról és a jövőbeni lépésekről, tervekről.

Itt a lista: nagy változások és kellemetlen meglepetések várnak a diákokra 2015-ben

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

Más lesz a menzamenü, a gazdasági tárcához kerülnek a szak- és szakközépiskolák, emelkedik a minimumponthatár, változnak az érettségi szabályai. Mi vár a diákokra 2015-ben?

Megdöbbentő videó terjed a Facebookon, már több millióan látták

Eduline.hu  Ma 03:03 Kultúra 

95 másodperces videó terjed a közösségi oldalakon: a felvételen jól látszik, ahogy egy kaliforniai középiskola tanára megpróbálja belelökni az egyik 14 éves diákot az úszómedencébe, miközben a lány sikítva kéri, hogy engedje el.

Felismeritek az országok jelképeit? Próbáljátok ki ezzel a játékkal

Eduline.hu  Tegnap 20:03 Kultúra 

A kis hableány, gondola, juharlevél - felismeritek a világ országait egy-egy jelkép vagy helyszín alapján?

Hét mondat, amit egy diák sem szeretne hallani

Eduline.hu  Tegnap 18:03 Kultúra 

Már csak néhány hét, és kezdődik a téli szünet - na meg a vizsgaidőszak. A betervezett pihenést viszont nem csak a tanulás húzhatja keresztül. Hét mondat tanároktól, főnököktől, szülőktől, amelyeket egy hallgató sem szeretne hallani.

Az Országos Diákparlamenttel egyeztetne az államtitkár

Eduline.hu  Tegnap 16:03 Kultúra 

Az Országos Diákparlament szekciói által delegált szerkesztőbizottság 42 pontos ajánlást fogalmazott meg hétvégi, székesfehérvári ülésén, a dokumentumot vasárnap személyesen nyújtották át a köznevelésért felelős államtitkárnak. Czunyiné Bertalan Judit a felvetett kérdésekről egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.

Már el is kezdték a megszűnő szakok kiválogatását?

Eduline.hu  Tegnap 15:03 Kultúra 

Az októberben nyilvánosságra hozott felsőoktatási koncepció az utóbbi négy évben már az ötödik-hatodik ilyen dokumentum. Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerint még az idén elfogadhatják, ami a szakok számának drasztikus csökkentésével és új intézménytípusok megjelenésével járhat.

A dékán beszélte le a nemi erőszak áldozatát a feljelentésről

Eduline.hu  Tegnap 13:03 Kultúra  Origo

Egy két évvel ezelőtti csoportos nemi erőszak miatt tört ki botrány az egyik patinás amerikai egyetemen. Az áldozatot nem csak barátai, de a dékán is igyekezett lebeszélni a feljelentésről, az intézmény hírnevére hivatkozva - írja az Origo.

Tavaszi érettségi: már elérhetőek több tantárgy témakörei

Eduline.hu  Tegnap 12:03 Kultúra 

Több tantárgy témaköreit már nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal: erre számíthatnak a 2015 tavaszán érettségizők.

A hét hírei: a legjobb egyetemektől a pedagógustüntetésig

Eduline.hu  Tegnap 10:03 Kultúra 

Tudósítottunk a pedagógusok szombati tüntetéséről, megnéztük, melyek az ország legjobb egyetemei és középiskolái a HVG rangsorai alapján. Utánajártunk, milyen fizetésre számíthatnak a pályakezdő diplomások, milyen a vállalkozói lét, és mit lehet már tudni a 2015-ös felvételiről. A hét hírei és cikkei.

Vigyázat, ma lejár a határidő! Aki nem tartja be, bukja a felvételit

Eduline.hu  Tegnap 06:03 Kultúra 

November 23. éjfélig kell hitelesíteniük a jelentkezésüket a keresztféléves felvételin részt vevőknek: annak, aki lemarad, érvénytelen lesz a jelentkezése.

Zseniális, párperces játék: logikusan gondolkodtok?

Eduline.hu  14.11.22 21:03 Kultúra 

A feladat nehezebb, mint amilyennek elsőre látszik. Nektek hányadik próbálkozásra sikerül?

Újabb változások várnak az egyetemistákra: mindenkinek felmérőt kell írnia

A felsőoktatási stratégiát december 5-én vitatja meg a Felsőoktatási Kerekasztal, az ahhoz kapcsolódó első törvények, rendeletek a kormányzati és európai uniós jóváhagyás esetén jövő tavasszal születhetnek meg - mondta a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szombaton Pécsen.

"A ti politikátok a mi nyomorunk" - tüntettek a pedagógusok Budapesten

Eduline.hu  14.11.22 15:03 Kultúra  Tüntetés

Körülbelül ezerötszázan tüntettek a jövő évi költségvetés tervezete ellen Budapest bevárosában - a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) demonstrációjához több érdekvédelmi szervezet csatlakozott. A menet a Magyar Tudományos Akadémia épületétől indult, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt nagygyűlést tartottak,…