Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 69 hír

Aládúcolt mennyezet, kidőlő kapu várja a szentesi diákokat: a Klik szerint ők mindent megtesznek

Eduline  Ma 13:00 Belföld  KLIK Szentes

Aládúcolt tanteremben oktatják a szentesi diákokat. A tankerület szerint a régi fenntartó hibája minden, ők eddig is milliókat költöttek az épületre.

Újabb súlyos iskolabusz-baleset Franciaországban: hat diák meghalt

Hat középiskolás fiatal meghalt, három ember pedig megsérült csütörtök reggel egy újabb buszbalesetben a nyugat-franciaországi Rochefort településnél - jelentette a France Info hírrádió.

Már jövőre megújulhatnak a tantervek

Eduline  Ma 11:00 Belföld 

Palkovics László szerint sok iskola nyertese a központosításnak. Jövőre már új tanterv szerint indulhat el a tanév.

Tüntetni hívják a szülőket a pedagógusok egy lelkesítő szándékú videóval

Eduline  Ma 08:59 Belföld  Tüntetés

A Pedagógusok Szakszervezete minden szülőt és támogatót arra biztat, hogy csatlakozzanak a szombati tüntetéshez, szerintük most többet kell tenni a gyerekekért, mint "a reggeli kakaó, a délutáni edzés vagy az esti közös tanulás."

Még pár napig igényelhetitek a Diákhitelt

Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

Már ketté is szakadt a tiltakozók tábora? Mindenképp lesz tüntetés szombaton

Eduline  Ma 03:30 Belföld  Tüntetés

Kedd délután mindenki elégedettnek tűnt, a kerekasztal résztvevői meglepően pozitívnak tűntek mindkét oldalon, és eredményesnek ítélték a megbeszélést. Ennek ellenére a szervezőkben fel sem merült, hogy ne tartsák meg a szombatra tervezett tiltakozást a Kossuth téren. Sőt, a telekis igazgató és a hermanos közalkalmazotti tanács elnöke…

Ha így oktatnák a kémiát, mindenki kedvenc tárgya lenne: videó

Eduline  Tegnap 20:00 Belföld 

Vicces kémiaoktatás? Bizony, lehetséges.

Nagyon kedves dolgot tettek ezek a gyerekek hallássérült osztálytársukért

Eduline  Tegnap 19:00 Belföld 

Egy boszniai iskolában elképesztően kedves ötlettel álltak elő a diákok és a szülők, hogy boldogabbá tegyék hallássérült társuk mindennapjait.

Egy budapesti iskola teljes tantestületét beidézte a rendőrség

Eduline  Tegnap 18:00 Baleset-bűnügy  KLIK

Jövő hétfőn nem lesz tanítás a soroksári Qualitas középiskolában, mert a tantestületet tanúként fogják kihallgatni a szexuális zaklatás ügyében. Közben az ügyben érintett földrajztanár nem tart már órákat.

A hermanosoknak kevés, ami a kerekasztalon történt

Eduline  Tegnap 16:00 Belföld  Tüntetés

A Tanítanék Csoport, mely a Herman Ottó Gimnázium mellett kiálló közösséget képviseli, elégedetlen a Köznevelési kerekaszal tárgyalásán körvonalazódó tervekkel, szerintük a tárgyalás csak a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés leszerelésére irányult. A Hívatlanul Hálózat szerdai közleménye szerint egy cinikus látszatintézkedés…

Lemaradtak a magyar felsősök nyelvtudás terén

Eduline  Tegnap 14:50 Belföld  2 hír a témában

Az uniós átlag alatti a magyarországi felsős diákok idegennyelv-ismerete az Eurostat szerint. A lakosság kétharmada nem beszél egy idegen nyelvet sem.

Halálos balesetet szenvedett egy iskolabusz Franciaországban

Két gyerek meghalt, hét másik ember könnyebben megsérült szerda reggel egy buszbalesetben a kelet-franciaországi Jura hegységben, Montbenoit kisvárosnál, néhány kilométerre a svájci határtól - közölte a helyi prefektúra.

Heteken belül lefejezhetik a Kliket, teljesen megváltozna a központ

Eduline  Tegnap 11:00 Belföld  KLIK

A következő tanévtől már más szerkezetben, átalakított formában működhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedd esti háttérbeszélgetésen.

A diákokról alig volt szó a köznevelési kerekasztalon

Eduline  Tegnap 10:00 Belföld 

A Klik működésével és a tanári adminisztrációval kapcsolatban számos problémás pontot megvitattak a Köznevelési kerekasztal szereplői, azonban a diákok terheiről, tanulmányi kötelezettségeiről kevesebb előremutató döntés született, hiába hangoztatták eddig a szereplők, hogy a gyerek az első.

Pozsonyban is utcára mennek a tanárok: a magyar iskolák is veszélyben

Eduline  Tegnap 08:00 Belföld  Szlovákia

Pozsonyban is komoly demonstrációt szerveznek a pedagógusok. A Szlovák Tanárok Kezdeményezése (ISU) szervezi a megmozdulást, amihez több szlovákiai magyar oktatási szervezet is csatlakozik. Sőt, magyar szónok is lesz a felszólalók között.