Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Tizenkét új felhőfajtával bővült a Nemzetközi Felhőatlasz

Ecolounge  Ma 11:42 Tudomány 

Tizenkét új felhőfajtát - köztük a ritka hullámfelhőszerű zord felhőt - ismert el először hivatalos rendszerezésében a Nemzetközi Felhőatlasz, amely a 19. század óta a felhők azonosításának első számű kézikönyve.

Közös cél a vízminőség javítása és a hatékony árvízvédelem

Ecolounge  Ma 10:42 Tudomány 

A 2019-ig tartó nemzetközi CAMARO-D projekt kiemelt célja a vízkészletek védelmének összehangolása és javítása a területhasználat és az éghajlatváltozás negatív hatásaival szemben – mondta a Herman Ottó Konferencia Központban tartott projektindító sajtótájékoztatón Hubert Siegel, az osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti,…

A kialvatlanság népbetegség

Ecolounge  Tegnap 14:42 Életmód  Önfejlesztés

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos

Ecolounge  Tegnap 14:42 Tudomány  Kína Fűtés

Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelynek 70%-ért a lakossági fűtés a felelős. Hogyan javíthatunk ezen? Erre ad választ két nappal a Föld Órája előtt a WWF Magyarország.

Keresik az év Ifjú Kócsagőrét

Ecolounge  Tegnap 11:42 Állatvilág 

Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai nemzetipark-igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzat…

Először figyeltek meg hegyomlást üstökösön

Ecolounge  17.03.22 14:42 Tudomány  Világűr

Soha nem látott jelenséget figyelt meg az Európai Űrügynökség Rosetta űrszondája: egy hegyomlást a 67P/Csurjumov-Geraszimenko-üstökösön, ahol az omlás következtében feltárult az üstökösmag belső anyaga.

A klímaváltozást leginkább a víznél érzékeljük

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök az edelényi Szent János görögkatolikus szakgimnáziumban kedden, ahol a klímaváltozásról, a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást.

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

Ecolounge  17.03.21 21:42 Autó-motor  Fűtés

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével. A távhő az egyik legkörnyezetbarátabb és leghatékonyabb fűtési mód, mégis hazánkban mindössze 94 településen működik. A szervezet az önkormányzatok szerepére hívja fel a…

Meteorológiai Világszervezet (WMO): A 2016-os rekordmeleg után idén is folytatódnak a szélsőséges időjárási jelensége…

Ecolounge  17.03.21 21:42 Tudomány  Világűr Kánikula

Még az erőteljes El Nino nélkül is olyan változások mennek végbe a bolygón 2017-ben, amelyek ismeretlen területre vezetik a tudósokat - vélte David Carlson, a World Climate Research Programme (Éghajlatkutatási Világprogram) igazgatója.

Nébih: veszett kecskéket találtak a Borsod megyei Bekecsen

Ecolounge  17.03.21 10:42 Tudomány  Nébih

Veszettség vírusát mutatta ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen egy elhullott kecskében és gidájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

A méhek mintegy negyede hullott el Békésben a télen

A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen. A túl kevés termelő méh  miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz - mondta a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke hétfőn.

Összefogást sürgetnek a fecskék védelmében az állatvédők

Lakossági összefogást sürgetnek a szúnyogokat és más kártékony bogarakat pusztító fecskék védelmében az állatvédők elsősorban márciusban és áprilisban.

150 éves a FŐKERT

Ecolounge  17.03.20 19:42 Állatvilág 

Az 1867-ben alapított Fővárosi Kertészet, 2017-ben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Így az idei év jubileumi év lesz a vállalat életében, amelyet méltó ünnepi eseményekkel szeretne emlékezetessé tenni a Társaság. Az emlékév részben a FŐKERT 150 éves történetéről szól, de a jövő felé is építkezik. Az alapítás dátumához…

A klímaváltozás kíméletlenül zajlik már évtizedek óta: Íme 100 évnyi gleccserolvadás képekben

Ecolounge  17.03.19 19:42 Kultúra 

Míg az 1900-as évek elején a természet legrejtélyesebb csodái voltak, mára a klímaváltozás félelmetes mementóivá váltak. Christian Åslund svéd fotóriporter a Norvég Sarki Intézettel együttműködve szemléltető fotósorozatot készített a Spitzbergákról.

Társadalomkritikus művészet: Elgondolkodtató illusztrációk fejlett világunk problémáiról

Ecolounge  17.03.19 11:42 Kultúra 

Sebastian Pytka lengyel grafikus elénk tárja mindazt, amiről legszívesebben megfeledkeznénk... Szembesítő képsorozat ez, mely korunk társadalmi és emberi problémáira kívánja felhívni a figyelmet.