Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Rovaralapú élelmiszerek kerülnek a boltok polcaira Svájcban

Ecolounge
-
  Ma 09:30 Életmód  Svájc Coop

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását.

Biológiai eljárással javítják a tolnai Duna-holtág vízminőségét

Biológiai eljárással javítja a tolnai Duna-holtág vízminőségét a tulajdonos tolnai önkormányzat, amely intézkedési tervet dolgozott ki a leghosszabb hazai Duna-holtág természetközeli állapotának megőrzésére.

FAO: Romló helyzet Kongóban és Etiópiában

Konfliktus, szárazság, betegségek és növényi kártevők, mint az őszi sereghernyó, nehezítik a mindennapokat. - Romlott az élelmezésbiztonság, és néhol már kritikus a helyzet két afrikai országban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Etiópiában is, állapították meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) szakértői.…

Meteorológiai szolgálat: az egyik legintenzívebb hőhullám volt nyáron

Ecolounge
-
  Tegnap 11:30 Tudomány 

A tíz legintenzívebb magyarországi hőhullám közé is bekerült az egyik idei hőségperiódius. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett elemzés szerint a melegedés töretlen, a jövőben egyre több és hosszabb hőhullám várható.

91 újabb vulkánt fedeztek fel az Antarktisz jégtakarója alatt!

Ecolounge
-
  17.08.14 12:30 Tudomány  Antarktisz Vulkán

Brit kutatók 91 újabb vulkánt fedeztek fel az Antarktisz jégtakarója alatt az eddigi 47 mellett, a legmagasabb mintegy négyezer méteres.

Házméretű aszteroida halad el a Föld mellett októberben

Ecolounge
-
  17.08.13 10:30 Tudomány 

Egy házméretű aszteroida fog elhaladni a Föld mellett mintegy 44 ezer kilométernyi távolságban, a Hold röppályáján belül - közölte az Európai Űrügynökség (ESA) csütörtökön.

Csimpánzoknak tanították meg a kő-papír-olló játékszabályait japán kutatók

Ecolounge
-
  17.08.13 10:30 Állatvilág  Japán Oktatás

Csimpánzoknak tanították meg a kő-papír-olló nevű játék szabályait japán kutatók. A Kiotói Egyetem emberszabásúakkal foglalkozó kutatóintézetének szakértői csütörtökön mutatták be eredményeiket.

A brit jegybank nem mond le az állati eredetű zsiradék használatáról a bankjegyekben

Ecolounge
-
  17.08.12 12:30 Életmód 

A tiltakozások ellenére a jövőben sem mond le az állati eredetű zsiradék használatáról a bankjegyekben a brit jegybank, amely közölte, alapos mérlegelés után hozta meg erről szóló döntését.

A tavalyi volt sorban a harmadik év, amikor megdőlt a globális melegrekord

Ecolounge
-
  17.08.12 11:30 Tudomány  3 hír a témában

A tavalyi év volt a legforróbb a rendszeres mérések kezdete óta, valamint sorban a harmadik, amikor megdőlt a globális átlaghőmérséklet rekordja - erősítette meg egy átfogó, részletes nemzetközi jelentés, amelyet az Amerikai Meteorológiai Társaság (AMS) tett közzé portálján csütörtökön.

Nagy-Britannia exportálja a legtöbb elefántcsont antikvitást

Nagy-Britannia exportálta 2010 óta a legtöbb elefántcsont antikvitást egy csütörtökön ismertetett jelentés szerint, amely megállapítja, hogy az elefántok agyarából készült régiségekkel folytatott kereskedés növeli az állatok orvvadászatát.

Megtelepedett a mocsári teknős a Pilisi Parkerdő tavaiban

Ecolounge
-
  17.08.11 13:30 Állatvilág 

A Pilisi Parkerdő számos erdei tavában figyelték meg idén tavasszal és a nyár első felében az egyetlen Magyarországon őshonos teknősfaj, a mocsári teknős több példányát. Korábban nagyjából ötévente találtak egy-egy példányt.

Még nincs késő megtervezni az őszi szigetelést! - Új lendületet adhat a CSOK a lakásfelújításoknak

Ecolounge
-
  17.08.10 15:27 Tudomány  Energia Fűtés

Az ősz ideális időszak a családi házak hőszigetelésére. Az energiahatékonysági korszerűsítés két szempontból is hosszú távú befektetés, hiszen amellett, hogy lefaraghatók a fűtési költségek, a környezetünket is megóvhatjuk a felesleges káros hatásoktól.

Amerikai tudósok attól tartanak, hogy Trump eljelentékteleníti a klímaváltozásról készült jelentésüket

Ecolounge
-
  17.08.10 12:27 Tudomány  USA Donald Trump

A washingtoni kormányzat által felkért tudósok attól tartanak, hogy Donald Trump elnök eljelentékteleníti a klímaváltozásról készült jelentésüket - írta kedden a The New York Times című lap.