Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdjára bukkantak

Ecolounge
-
  Tegnap 18:30 Tudomány 

A Naprendszer harmadik legnagyobb törpebolygójának holdjára bukkantak magyar és amerikai csillagászok.

Feketefarkú prérikutyák születtek a Szegedi Vadasparkban

Ecolounge
-
  Tegnap 18:30 Állatvilág 

Feketefarkú prérikutyák (Cynomys ludovicianus) születtek a Szegedi Vadasparkban, a jövevényeket már a látogatók is megfigyelhetik a rágcsálók kanadai kúszósülökkel (Erethizon dorsatum) közös kifutójában.

Magyar űrkutatót is díjazott a Nemzetközi Asztronautika Szövetség

Ecolounge
-
  17.05.22 21:30 Tudomány 

Először részesült magyar tudós a Nemzetközi Asztronautika Szövetség (IAF) legrangosabb, fiatal kutatóknak adható elismerésében. Az IAF Young Space Leadership Awardot öten kapták meg, köztük Bacsárdi László, a Soproni Egyetem docense, intézetigazgatója.

Félmilliárdos kárt okozott az áprilisi időjárás

Ecolounge
-
  17.05.22 21:30 Állatvilág  Havazás Miskolc

Végéhez közeledik a miskolci központú Északerdő Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőket ért veszteségek felmérése, az áprilisi havazás és vihar mintegy félmilliárd forint kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben

Svájc népszavazást tartott és döntött: kivezetik az atomenergiát

A svájci szavazók többsége immáron támogatta a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára – derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

A leggyakoribb 13 hiba, melyek a fa életébe kerülhetnek

Ecolounge
-
  17.05.21 10:30 Állatvilág 

A gondatlan ültetés is elpusztíthatja a fákat. Következzenek a leggyakoribb hibák, melyek akár a fa életébe is kerülhetnek.

Természet- és Környezetvédelmi filmnapok

Ecolounge
-
  17.05.21 09:30 Utazás  Fesztiválok

III. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn és Országos Természet- és Környezetvédelmi filmnapok szerte az országban május 26-28. között.

Betelt a bátaapáti radioaktív hulladéktároló első kamrája

Ecolounge
-
  17.05.21 09:30 Tudomány 

Az utolsó hordónyi hulladék is bekerült a Bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló egyes kamrájába. A 2018-ban megnyíló második kamrában új módszer szerint helyezik majd el a paksi atomerőmű kis- és közepes aktivitású hulladékát.

Új szabályozásra lehet szükség a legújabb GMO-kutatási eredmények miatt a GMO-kerekasztal elnöke szerint

Ecolounge
-
  17.05.19 12:30 Tudomány  GMO

Új törvényi szabályozásra lehet szükség Magyarországon a legújabb, a genetikailag módosított szervezetekre (GMO), ezen belül a GMO-növények termesztésére vonatkozó kutatások miatt - fejtette ki Darvas Béla, a GMO-kerekasztal elnöke.

Akár kilenc évig is szoptatja kicsinyét az orangután

Ecolounge
-
  17.05.19 12:30 Állatvilág  Ausztrália

Akár kilenc évig is szoptatja kicsinyét az orangután, hosszabb ideig, mint bármely más főemlős - állapították meg a vadon élő emberszabásúak fogainak elemzéséből amerikai és ausztrál tudósok.

Ismét kiváló magyar termékek a SIAL CHINA szakkiállításon!

Ecolounge
-
  17.05.17 18:30 Tudomány  2 hír a témában

Prémium kategóriás magyar termékek bőséges kínálatával nyílt meg Sanghajban, Kína legnagyobb - területét és áruválasztékát tekintve egyaránt évről évre növekvő - nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítása. A kimondottan csak az igazán minőségi termékek iránt érdeklődő fogyasztói közönségéről elhíresült rendezvény tavaly, - 126.500 m2…

Hibás adminisztráció miatt megsemmisítették egy ritka virágfaj 150 éves példányait

Ecolounge
-
  17.05.17 18:30 Állatvilág 

Hibás adminisztráció miatt az ausztrál biológiai biztonságért felelős hatóság május elején megsemmisítette egy történelmi jelentőségű, ritka virágfaj példányait, melyeket Franciaország adott kölcsön.

A bikaviadalok ellen tüntettek Madridban vasárnap

Ecolounge
-
  17.05.17 18:30 Tudomány 

Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.

Az Európai Parlament felére csökkentené a kidobott élelmiszert

Felére csökkentenék az Európai Unióban kidobott élelmiszer mennyiségét 2030-ra az Európai Parlament plenáris ülése által kedden elfogadott állásfoglalás alapján.

A világ legszennyezettebb helye: Naponta 13 ezer új műanyagdarabot mos partra a tenger ezen a lakatlan kis szigeten!

Ecolounge
-
  17.05.17 11:30 Állatvilág  Hulladék

Eddig 38 millió darab műanyagszemetet mosott partra a víz egy kis lakatlan, eldugott csendes-óceáni korallzátonyszigeten egy új kutatás adatai szerint. A Csendes-óceán délkeleti részét emelkedő Henderson-szigeten a legnagyobb sűrűségű az embertől származó hulladék az egész világon tengerkutatók szerint. A szemét 99,8 százaléka…