Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Rossz ez Nekünk! - A nyári hőség hatására drasztikusan nőtt az ország áramfogyasztása

Ecolounge
-
  Ma 15:27 Életmód 

Hiszen ez azt is mutatja, hogy több CO2-t pumpálunk a légkörbe, így még egy lapáttal ráteszünk a klímaváltozásra, a hazánkat érintő felmelegedésre.

Fokozottan figyeljünk háziállatainkra a nyári kánikulában!

Ecolounge
-
  Tegnap 06:27 Életmód  Kánikula

Napszúrás, hőguta házi kedvenceinket, a gazdasági haszonállatok számára nagy veszélyt jelenthet! Sajnos még mindig gyakran találkozunk rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű - friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid…

Megvan a Naprendszer 10. bolygója?

Ecolounge
-
  Tegnap 06:27 Tudomány  Világűr

Bolygóméretű objektum keringhet a Nap körül a Naprendszer Plutón túli jeges régiójában: ez lehet a Naprendszer 10. bolygója.

A tűzhányók segíthették "egyeduralomra" a dinoszauruszokat

Ecolounge
-
  17.06.23 13:27 Állatvilág 

A szélsőséges, nagyjából egymillió éven át tartó vulkáni tevékenység okozhatta a földtörténet egyik legnagyobb tömeges fajpusztulását, mely lehetőséget teremtett a dinoszauruszok elterjedésére.

Olaszországra is lecsapott a szárazság okozta vízhiány!

Ecolounge
-
  17.06.23 12:27 Tudomány  Olaszország

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében a szárazság okozta vízhiány miatt. A szárazság Olaszország más részein is kritikus helyzetet teremtett.

Idén először drónokat is használ Spanyolország az erdőtüzek elleni védekezésben

Ecolounge
-
  17.06.22 09:27 Autó-motor  Kampány

Ebben az évben először drónokat is használ Spanyolország az erdőtüzek elleni védekezésben - jelentette be a spanyol környezetvédelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján Ávilában.

Szeleta Park létesül Miskolcon, a Herman Ottó Emlékpark területén

Ecolounge
-
  17.06.21 10:27 Állatvilág 

Szeleta Park létesül 2020-ra Miskolcon, a Bükk keleti kapujában, a Herman Ottó Emlékpark területén, amelynek állaga mára erőteljesen leromlott és korábban tűz is károkat okozott benne.

Mérföldkőhöz érkezett az európai Amazonas: Hamarosan létrejön a világ első, öt országára kiterjedő bioszféra-rezervát…

Ecolounge
-
  17.06.21 09:27 Állatvilág  Szerbia Duna

A szerbiai Bačko Podunavlje területe hivatalosan megkapta a bioszféra-rezervátum minősítést az UNESCO múlt héten Párizsban hozott döntése alapján. Ez egy újabb fontos alkotóelem a WWF által kezdeményezett, öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum megalapításához.

Triplázódhat a világ napenergia-termelése 2021-re

"2016-ban óriási napenergia-kapacitás épült ki a világon és a következő 5 évben is jelentős fejlesztések várhatók, de továbbra is csak néhány ország fog számottevő kapacitást kiépíteni." ‒ olvasható a SolarPower Europe napenergia szövetség legfrissebb 2017-es jelentésében a világ napenergia-piacáról. A riport szerint a napenergia költségei…

Magyarország támogatja az uniós természetvédelmi célkitűzéseket

Az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek tanácsa 2017. június 19-én Luxemburgban ülésezett. A magyar delegációt vezető V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország számára továbbra is kiemelten fontos a természetvédelmi előírások hatékony…

Megújult a budatétényi rózsakert

Ecolounge
-
  17.06.20 21:27 Állatvilág 

Közép-Európa egyedülálló rozáriuma újult meg Budapesten, a XXII. kerületben, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ területén. A rózsakert ünnepélyes avatóján Fazekas Sándor elmondta: közös összefogás eredményeként, mintegy 22,4 millió forintból valósult meg a felújítás első üteme.

Kilépés a klímamegállapodásból: 9 hozzászólás a hazai közösségi médiából

Ecolounge
-
  17.06.19 22:27 Életmód 

Amint arról már beszámoltunk cikkünkben, 2017. június 1-én Donald Trump megtette bejelentését. Ennek értelmében az Amerikai Egyesült Államok megkezdi kilépését abból a klímamegállapodásból, melyet az emberiség egyetemes történelmének egyik legfontosabb egyezményeként tart számon a világ - legalább - 196 országa. A hír hallatán…

Szigetelni hitelből is megéri!

Ecolounge
-
  17.06.18 21:27 Tudomány  Energia

Még hitelből is érdemes elvégeztetni hőszigetelést, mivel már léteznek olyan pénzügyi konstrukciók, melyek önerő nélkül igényelhetőek családi házak energiahatékonysági korszerűsítésre is. Ennek köszönhetően a hőszigetelés elérhetővé válik azok számára is, akik energiaszegénységben élnek. Mivel már a homlokzati és tető szigetelés…

Országos akadálymentességi mozgalom indult

Ecolounge
-
  17.06.18 21:27 Életmód  Startup

Önkéntesek és nagyvállalatok együttműködésével június elején indítja útjára országos információs akadálymentesítési mozgalmát a Route4U magyar startup csapat. Az applikáció megkönnyíti a mozgássérültek és babakocsival közlekedő szülők mindennapjait.

Duzzasztógátakkal teszik tönkre az Amazonast

Ecolounge
-
  17.06.18 11:27 Tudomány  3 hír a témában

Hamarosan visszafordíthatatlan károkat szenved el az Amazonas medencéje, amennyiben folytatódik a nagyszabású duzzasztógát-építési program.