Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

A Föld napja - A tudomány melletti kiállás jegyében szerveztek felvonulást Budapesten

March for Science Hungary - Séta a Tudományért címmel rendeztek felvonulást szombaton Budapesten: a kezdeményezéssel a magyar főváros is csatlakozott ahhoz a több mint 400 helyszínhez világszerte, ahol tudósok, tudománypártolók, tanárok és érdeklődők vonultak az utcára a tudomány melletti kiállás jegyében a Föld napján.

A Föld napja - A szelektív gyűjtés fontosságára figyelmeztetnek környezetvédők

Ecolounge  Ma 13:29 Életmód  Hulladék

Dobd be magad címmel játékos formában kívánják felhívni a környezetvédők a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára a Föld napján.

Metánrobbannások várhatóak a jövőben? - Szibéria olvadó örökfagy talaja "időzített bombákat" rejt

Ecolounge  Ma 10:30 Tudomány 

Az örökfagy talaj, a permafroszt alól szivárgó metán nemcsak bármikor robbanhat, de az eddigi klímajóslatokat is felülírja.

Hamarosan a Föld összes tűzhányójáról gyűjt adatot két őrszem-műhold

Ecolounge  Tegnap 13:30 Tudomány  BBC

A műholdak célja, hogy a tudósok idejében kiadhassák a riasztást, ha egy vulkán "nyugtalankodni kezd”.

Jég jelenlétére utalnak a Ceres törpebolygón észlelt nagy földcsuszamlások

Ecolounge  Tegnap 13:30 Tudomány 

A Földön lévőkhöz hasonló nagy tömegű földcsuszamlások észlelhetők a Ceres felszínén, melyek egy amerikai tanulmány szerint újabb bizonyítékai annak, hogy a törpebolygón jelentős mennyiségű vízjég rejlik.

Amikor az ember teremtőt játszik: Klímamódosítás mesterségesen

Ecolounge  17.04.21 11:30 Tudomány 

Míg az ember az ipari forradalommal és a tömeges erdőirtással kezdett hatást gyakorolni az időjárásra és a klímára, most a folyamatok visszafordításáért küzd. Ehhez pedig olyan eszközöket is bevet, melyek hosszútávú hatásai jelenleg még nem ismertek. Ilyen az időjárás mesterséges módosítása is, melyről korábban már cikkeztünk. Most…

Adatbázis a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására

Ecolounge  17.04.20 14:30 Tudomány  Fluor Tomi

Klímagáz adatbázist hoz létre a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással.

Sharing economy: Szövetség alakult a megosztáson alapuló gazdaság képviseletéért

Ecolounge  17.04.20 14:30 Tudomány  8 hír a témában

A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség, mely azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni.

Egy óriásgát miatt árasztanak el egy ősi települést Délkelet-Törökországban

Ecolounge  17.04.19 15:30 Autó-motor  Törökország

Az Ilisu nevű óriásgát és erőmű elkészültével víz árasztja majd el a Tigris folyó partján fekvő 12 ezer éves Hasankeyf települést a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Batman tartományban.

Ezer új odú várja a hazatérő szalakótákat

Ecolounge  17.04.19 15:30 Állatvilág  Afrika

Új típusú, korszerűbb odúkra cserélték az elöregedett faodúkat, és számos, költésre alkalmas helyen újonnan kirakott odúk várják az Afrikából már hazaindult szalakótákat – adta hírül a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

Először találtak élő óriás hajóférget

Először bukkantak élő óriás hajóféregre a kutatók, akiknek a Fülöp-szigeteken sikerült begyűjteniük a ritka és titokzatos állat néhány példányát.

A jégkorszak legfrissebb kutatásaiból nyílt interaktív kiállítás a Természettudományi Múzeumban

Ecolounge  17.04.19 10:30 Utazás  Kiállítás Múzeum

Az elmúlt öt év legjelentősebb őslénytani ásatásait mutatja be a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszaki rejtvények című időszaki, interaktív kiállítása.

Katasztófa Srí Lankán: Szeméthegyomlás okozott tömegszerencsétlenséget

Ecolounge  17.04.18 11:30 Tudomány  Hulladék

Meetotamulla település szemétlerakóján a felhalmozódott a szemét hegyként omlott le. Elpusztított másfélszáz házat, többen eltüntek, sokan életüket vesztették.

Ürülékrétegekből derítették fel egy kis pingvinkolónia évezredes történetét

Ecolounge  17.04.17 13:30 Állatvilág 

Egy tó fenekén lerakódó guanórétegek évszázadokon át megőrizték egy kis pingvinkolónia történetének nyomait, a brit antarktiszi kutatóprogram (British Antarctic Survey, BAS) tudósai ezt derítették most fel - írja a BBC hírportálja.

Először került jeladó egy kanalasgémre Közép-Európában

Ecolounge  17.04.16 17:30 Állatvilág 

GPS-GSM jeladót helyeztek egy öreg kanalasgémre a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (KNPI) és a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület szakemberei a Csongrád megyei Tömörkény határában található Csaj-tavon 2017. április 9-én.