Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Perseidák a Pusztatoronynál

Csillagászat
-
  Ma 08:30 Tudomány 

Kolláth Zoltán, Somogyvámos. Az idei Perseida-maximumra az országot beterítették a felhők, igaz a Hold sem volt kegyes idén hozzánk, az éjszaka érdekesebb részében kifényesítette az égboltot. Viszont augusztus 13-án estére már várható volt, hogy a nyugati országrész légkörét kitisztítja a hidegfront. Somogyországban van egy kevéssé…

A központi fekete lyuk körül is működik a relativitáselmélet

Csillagászat
-
  17.08.14 14:30 Tudomány 

Az ESO VLT távcsöveivel az elmúlt közel húsz év során rögzített adatok új elemzése szerint a Galaxis centrumát uraló szupernagy tömegű fekete lyuk közelében keringő csillagok pályáiban is kimutatható relativisztikus hatás.

Négy Föld méretű bolygót találtak a legközelebbi napszerű csillag körül

Csillagászat
-
  17.08.12 12:30 Tudomány 

Nemzetközi kutatócsoport négy bolygót talált a hozzánk legközelebbi Naphoz hasonló csillag körül, melyek közül kettő az élhetőségi zónán belül található.

Fogyatkozó Hold

Csillagászat
-
  17.08.10 13:27 Tudomány 

Bánfalvy Zoltán, Budapest, Hármashatár-hegy. A hidegfront okozta megkönnyebbülés után kellemes simogató időben indultunk a Hármashatár-hegyre augusztus 7-én. Az idő azért nem volt tökéletes, az egész napos borús égboltból azért pont a keleti horizontra jutott még egy felhősáv – bár nem volt túl széles, de azért elég ahhoz, hogy zavarjon.…