Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 48 hír

Súlyos mulasztások az olasz autópályán – egyértelműen elkerülhető lett volna a veronai baleset! Egy apa vallomása!

Családháló  Tegnap 16:30 Életmód 

"A lányom felszállt az önök buszára utasként, és nem szállt le!" - írja Kőszegi István, egy gyászoló édesapa a veronai tragédia kapcsán. Ő az a szülő, aki két szakértővel elutazott a helyszínre, és megállapította, hogy a szörnyű balesetnek nem kellett volna megtörténnie, ha az olasz autópályák építésekor nem az olcsóság, a gyors kivitelezhetőség, a

Minden anyát boszorkánnyá tesz a dackorszak?

Családháló  Tegnap 14:30 Életmód 

Van az az – összesen pár évet – átölelő időszak az anyaságunkban, amikor egyfajta varázslónőként tudunk hatni gyermekünkre. Ismerjük az „aludj már”, „játssz szépen”, „nyugodj meg”, „fogd meg a kezem” igéket, és ezek rendre működnek is! Aztán egyik nap arra ébredünk, hogy nem fognak a varázsok.

Akarunk mesterséges intelligenciát a tantermekbe?

Vivienne Ming elméleti neurológus azt állítja, hogy bármit meg tud jósolni egy gyerekkel kapcsolatban: hogy mennyi pénzt fog keresni, vagy, hogy meddig fog élni. Előre megmondja, hogy milyen végzettséget fog szerezni, sőt, még azt is, hogy melyik kérdésre nem fogja tudni a helyes választ a záróvizsgán.

Ilyen komolyzenei videót még nem láttál! Verdi, Beethoven és Mozart egy kottában? Igen, lehetséges!

Családháló  Tegnap 08:43 Életmód 

A mash-up a könnyűzenében azt jelenti, amikor több zeneszámot eggyé gyúrnak. Egy vállalkozó szellemű ember most 33 komolyzenei szerző 57 híres darabját gyúrta egybe úgy, hogy folyamatosan élvezhető, minőségi muzsikát hallgatunk! Ja, és a Star Wars is belecsempésződött valahogy!

Rétvári: eddig 36 ezer család vette igénybe a csokot

A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence jelezte: ez havi átlagban mintegy…

Kárpát-medencei családszervezetek napja az Országházban

Szombaton tartották az Országházban a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége családi napját és konferenciáját annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék a határon túli családszervezetek problémáit, és segítsék a megoldások közös keresését.

Kevesebb beavatkozást a szülőszobákban – ezt ajánlja az amerikai nőgyógyászok szövetsége!!!

Családháló  Tegnap 07:25 Életmód 

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kongresszusa (ACOG) új szülészeti irányelveket állított össze, amelyek az alacsony kockázatú szülések esetében sokkal jobban figyelembe veszik a nők igényeit, és sokkal inkább a természetes, beavatkozásmentes szülés irányába mutatnak, mint eddig bármikor.

A legmagasabb cukortartalmú gyümölcsök, amikből bizony sokat megeszünk

Gondoltad volna, hogy ezekben a gyümölcsökben van a legtöbb cukor?

Gyermekágy – Amikor minden jól megy

Családháló  17.02.20 14:00 Életmód 

Lássuk, mi kell ahhoz, hogy a lehető legjobban alakuljanak az első hetek a babáddal otthon!

Hogyan tanítsuk meg a gyereket rajzolni?

A gyerekek imádnak rajzolni, ez egyike önkifejezésük egészen korai megnyilvánulásának. Aztán idővel sajnos ez a lendület a legtöbbjüknél megtörik, nem ritkán azért, mert úgy érzik, nem elég jók benne. Pedig a rajzolás nem csak tehetség kérdése, tanulható – ebben próbálunk meg az alábbiakban segíteni.

Virtuóz komolyzenei előadás pingponglabdára és fél lábon állásra

Családháló  17.02.20 08:08 Életmód 

Ha a szürkeség és a hétfő reggel esetleg nem tudott ma még mosolyt csalni az arcotokra, akkor gyógyírként feltétlenül nézzétek meg ezt a zseniális videót, amin a virtuozitásáról ismert Mozart Group kamarazenekar egyik tagja egyszerre hegedül, pingpongozik, egyensúlyoz fél lábon és énekel!

Tehetséges fiatal lányokat támogat az EMMI

A tehetséggondozás idei újdonságaként a fiatal lányokat is külön támogatják, szeretnék, ha azon tudományágak iránt is növekedne az érdeklődésük, amelyeket sokan hagyományosan nem női területeknek tartanak, mint a matematika, illetve a természettudományok – mondta el az M1-en Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős…

Tippek, hogy megóvhassuk a gyerek világát

Ha egyetlen mondatban kellene megfogalmazni, mi a legfőbb dolga a szülőnek, akkor többféle változat adódhatna, sok válaszban benne lenne a szeretet, az elfogadás és az érzelmi biztonság, de röviden úgy is mondhatnánk: hagyja a gyermeknek, hogy gyerek lehessen.

Így erőlteti rá egy orvos a gátmetszést indok nélkül egy anyára (vigyázat, felkavaró képsorok!))

Családháló  17.02.20 07:16 Életmód 

Adott egy szülés. A tolófájásoknál tartunk. Az anya összesen két nyomáson van túl. Az orvos közli, hogy ő akkor most gátmetszést csinál. A „miért” kérdésre az anya nem kap választ. Azt a kérését, hogy „ne vágjon meg”, az orvos meg sem hallja. Dióhéjban ez történt egy anyukával, nevezzük Kellynek, aki sok más nővel együtt elmesélik, milyen…

Fogászati kezelések szoptatás alatt: szabad, vagy nem tanácsos?

Családháló  17.02.19 18:30 Életmód 

Mi legyen, ha valamilyen ellátandó fogászati elváltozást találnak egy kismamánál vagy szoptató anyánál? Ahány rendelő, annyiféle nézet. Nézzük most a tényeket!