Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 78 hír

Navracsics: veszélyes a demokráciára az apahiány

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szerint, a gyerekek nemcsak éhesek, hanem érzelemhiányosak is. “Egy tanár nem pótolhatja a családot”.

Hű társra vágyik?

Család  Tegnap 15:06 Belföld 

Az Állategészségügyi Szolgálat telepe újra megtelt a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal és cicákkal. Ezért az Állategészségügyi Szolgálat és a Doktorok az Állatokért Alapítvány ismét Örökbeadó Napot szervez, április 1-én szombaton, 10-15 óra között.

Leginkább a nyírrel gyűlik meg a bajuk az allergiásoknak

Család  Tegnap 13:45 Életmód  ÁNTSZ Pollen

Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán.

A gyermekről szól majd az új köznevelés

Család  Tegnap 13:34 Belföld  4 hír a témában

A köznevelés tartalmi megújításának fókuszában a gyermek áll – hangoztatta a területért felelős miniszteri biztos Pécsett.

Egymilliárd forint a kapcsolati erőszak áldozatait segítő telefonszolgálatra

Család  Tegnap 13:19 Belföld  7 hír a témában

Az elkövetkező négy évben 1,16 milliárd forintot fordít a kormány a kapcsolati erőszak áldozataival foglalkozó Országos Kríziskezelő  és Információs Telefonszolgálat fejlesztésére, valamint a területen dolgozó szakemberek képzésére – jelentette be a család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Drága budapesti kanyarok

A Vezess.hu összegyűjtötte azokat a budapesti kereszteződéseket, ahol az autósok súlyos büntetésre számíthatnak, ha nem figyelnek, vagy nem követik a szabályokat.

Egyre több lakáshitelt veszünk fel

Család  Tegnap 09:02 Gazdaság 

Ahogy az ingatlanpiac beindult az elmúlt két év során, úgy húzta ki a lakáshitelfelvételi kedvet is a válság utáni időszak tetszhalott állapotból. A szakértő szerint a rossz tapasztaltok miatti elutasítás mára megszűnt, így megint egyre több lakáshitelt vesznek fel az emberek, amiben közrejátszanak a csökkenő hitelkamatok is.

Szégyenlős a gyerek?

Család  Tegnap 08:01 Életmód  Önfejlesztés

A gyerek öröm. A gyerek nehézség. A Cívishír hasábjain pszichológus segít megérteni őket, illetve természetesen saját magunkat.

Keveréket vagy fajtatisztát? – A kutya nehéz döntés

Család  Tegnap 07:40 Életmód  MTA

A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de képezhetőbbek, mint a fajtatiszták – mutatták ki a gazdák véleményei alapján az ELTE Etológia Tanszék és az MTA kutatói.

A jó munkahely érzelmileg is köt

Család  Tegnap 07:29 Gazdaság  Állás PWC

Az érzelmi kötődés segíthet a munkaadóknak a munkaerő megtartásában – véli a PwC Magyarország cégtársa. Mekler Anita azt nyilatkozta az InfoRádióban, hogy a munkaerő-piaci problémák miatt felértékelődött a cégeknél a HR-részleg.

Öt módszer a gyermek érzelmi intelligenciájának növelésére

Család  Tegnap 07:22 Életmód 

Az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb dolog, amit szülőként átadhatunk a gyermeknek: mások érzéseinek, érzékenységeinek figyelembe vétele, az emberi viselkedés, az empátia fontossága tartozik egyebek mellett ide. A kérdés csak az, hogyan csináljuk jól.

Ünnepséggel köszönték meg a Jónak lenni jó akciót

Család  17.03.27 22:15 Belföld  Jónak lenni jó

Külön ünnepséggel köszönte meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Jónak lenni jó akcióban érkezett felajánlásokat. A közmédián tavaly ötödjére indult el az akció. Összesen 260 millió forint gyűlt össze a jótékonysági szervezet javára. A felajánlásokból rászoruló családokat segítenek.

Ötezer diák utazhat majd ingyen az EU-ban

Család  17.03.27 21:57 Külföld  12 hír a témában

Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására, az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, egyénileg vagy csoportosan legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik uniós tagállamból a másikba.

Megnyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás

Család  17.03.27 21:20 Belföld  Kiállítás

Több mint 360 fénykép bizonyítja a magyar fotográfusok egyedi látásmódját a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 35. Magyar Sajtófotó Kiállításon – hangsúlyozták a szervezők a tárlat hétfői megnyitó és díjkiosztó estjén.

Megvannak az ország tortájának döntősei

Család  17.03.27 21:05 Életmód  Torta

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyek döntősei közé a hétfőn Budapesten megrendezett első zsűrizésen.