Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 57 hír

Ezért nem alusszák át a babák az éjszakát

Babaszoba
-
  Ma 06:03 Életmód 

A folyamatos éjszakázás nagyon fárasztó, de jobb, ha elfogadod, mert a kisbabák többsége nem alussza át az éjszakákat. Hogy miért? Biológiai és evolúciós okai vannak!

Muszáj ilyeneket beszólni a kismamáknak?

Babaszoba
-
  Ma 05:43 Életmód 

Valószínűleg te is kaptál már olyan megjegyzéseket a rokonaidtól, barátaidtól, munkatársaidtól a terhességeddel kapcsolatban, amik nem tetszettek. Bár ők azt hiszik, kedvesek, esetleg viccesek, nagyon tévednek!

Így változik az apa-gyerek kapcsolat

Babaszoba
-
  Ma 05:23 Életmód 

Vajon érzékeli-e a kisbaba az anya és apa közötti különbséget? A válasz egyértelmű igen, ám az egyes életkorokban az apa és a baba kapcsolatának minősége is fejlődik.

A fiúk sírjanak, a lányok dühöngjenek!

Babaszoba
-
  Ma 05:03 Életmód 

Már az újszülöttek sem semleges nemű lények, a genetikai örökség nemcsak a nemi szerveket, hanem - részben - a viselkedést is meghatározza. A magzatot az anyaméhben eltérő hormonhatások érik.

9 dolog, ami káros hatással lehet a spermákra

Babaszoba
-
  Ma 04:40 Életmód 

Hajlamosak vagyunk a fogantatás sikerességéért elsősorban a nőket felelőssé tenni, pedig a spermák egészsége pont ugyanakkora szerepet játszik a folyamatban.

Erről sokan megfeledkeznek szoptatás alatt

Babaszoba
-
  Ma 00:00 Életmód 

A várandósság nagyon sokat kivesz a nők szervezetéből, a szülésről már nem is beszélve. Ráadásul ezek után sem dőlhet hátra a kismama, hiszen következik a szoptatás időszaka, ami szintén nem éppen könnyű a szervezet számára!

Így kerülheted el, hogy túlhevüljön a baba

Babaszoba
-
  Tegnap 11:10 Életmód 

A nyár nagyon veszélyes lehet a csecsemőkre nézve. Hogyan gondoskodj a kisbabád biztonságáról, amikor süt a nap? Olvasd el hasznos tippjeinket!

Így kend be az izgő-mozgó gyereket naptejjel

Babaszoba
-
  Tegnap 07:38 Életmód 

Végre itt a nyár, sokat lehet a szabadban lenni, kirándulni, strandolni. Mielőtt azonban belevetnénk magunkat az önfeledt önfeledt szabadtéri és vízparti játékokba, gondolnunk kell a gyerek egészségére és védelmére.

Itt a trükk, ha a gyerek nem hajlandó zöldséget enni

Babaszoba
-
  Tegnap 07:17 Életmód 

Ha a gyerek nem rajong a zöldségekért, érdemes egy-egy kedvenc étele mellé rejteni a zöldet, továbbá hasznos, ha a szülő is ugyanazt eszi, amit a gyerek.

Meglepő oka is lehet a koraszülésnek

Babaszoba
-
  Tegnap 07:01 Életmód 

A Washington Egyetem Orvosi Iskolájának szakemberei megállapították, hogy nagyobb a koraszülés aránya azoknál, akiknél az első és második trimeszter között a hüvely mikróbájában eltérés mutatkozott.

Ezen vannak kiakadva a védőnők

Babaszoba
-
  Tegnap 06:40 Életmód 

Kevés a védőnő, ami nem csoda. Alulfizetettek, ehhez képest rengeteg adminisztrációs teher van a nyakukban, az újonnan kapott méhnyakszűrési feladatokról nem is beszélve, aminek a nagy többség egyáltalán nem örül.

Az első két év a legfontosabb a gyermeknevelésben

Babaszoba
-
  Tegnap 06:20 Életmód 

Alapozd meg gyerekeid felnőttkori sikereit már csecsemőkorukban! Eláruljuk, milyen út vezet odáig.

Kulcsfontosságú kérdések a babaetetésről

Babaszoba
-
  17.06.23 06:20 Életmód 

Mikor, mit, hogyan, és egyáltalán, mit tegyek, ha nem akar enni? És szoptatás előtt vagy után, esetleg helyette kapja a pürét? Kérdés bőven akad, és a gyerekek sem egyformák étvágy dolgában.

A gügyögés így fejleszti a babát

Babaszoba
-
  17.06.23 06:01 Életmód 

A babákat a saját gügyögésük hallgatása segíti a beszéd - és nyelvi fejlődésben.

Miért jön fel terhesség alatt a gyomorsav?

Babaszoba
-
  17.06.23 05:45 Életmód 

Főleg a terhesség végén, a harmadik trimeszterben jelentkezhet a gyomorsavtúltengés. Miért jelentkezik és tehetünk-e ellene bármit?