Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Leszerepelt a Rexona és az Adidas dezodor

Azenpenzem
-
  Tegnap 16:58 Gazdaság 

Tucatnyi dezodort értékeltek az összetevők és külön a hatékonyság szempontjából is. Előfordult olyan, hogy az egyik vizsgálaton győztes termék használati jellemzői alapján csak a sereghajtók közé fért be.

Milliókat spórolhatnánk, de az első hitelt elvisszük

Azenpenzem
-
  Tegnap 15:49 Gazdaság  Hitel

Jellemzően 27 évesen vásároljuk meg első otthonunkat, és többségünk nem is költözik már tovább. Bár a magyarok kétharmada hitelből vesz lakást, sokan csak egy bank ajánlatát veszik figyelembe, nem hasonlítják össze a hiteleket.

Biztonságosak a hazai biztosítók

Az európainál szigorúbb tőkeellátottságot ír el az MNB a hazai biztosítók számára, ez azonban nem jelent gondot, ugyanis a magyarországi társaságok jelentősen túlteljesítik az elvárt szintet – adta hírül a MABISZ.

Megbírságolták az OTP alapkezelőjét

Azenpenzem
-
  Tegnap 09:51 Gazdaság  Alapkezelő

A felügyeleti hatóság 35 millió forint bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre kockázati, likviditási és befektetéskezelési jogsértések miatt. A társaság időnként áthágta a saját szabályait is. A befektetőket nem érte kár.

Végrehajtás után is számláz a bank

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:50 Gazdaság 

Többen jelezték, hogy miután elbukták a lakásukat, és azt hitték, már minden hátralékot kifizettek, a bank további (nem csekély) pénzt követelt. A jegybank mellett működő békéltetők legutóbbi döntéséből úgy tűnik, ez bevett módszer lehet.

Kamatok: nyáron jöhet a fordulat?

Azenpenzem
-
  17.05.23 16:59 Gazdaság 

A szabad szemmel már szinte nem is látható tartományban vannak a pénzpiaci kamatok, de a határidős jegyzés alapján egy éven belül akár duplázódás is jöhet. Az elemzők ugyanakkor további esést sem tartanak kizártnak. Sok függhet attól, mi történik júniusban.

Ahol teljesen személyre szabhatók a pénzügyek

Azenpenzem
-
  17.05.23 15:59 Gazdaság  3 hír a témában

Eddig jellemzően a bankok előre kialakított szolgáltatásokat kínáltak, az idei évtől azonban az OTP Bank újításának, a moduláris számlacsomagnak köszönhetően az ügyfelek az eddiginél is nagyobb mértékben maguk dönthetik el, mit nyújtson számukra pontosan a szolgáltató.

Teljes egészében a takarékoké lehet az FHB

Azenpenzem
-
  17.05.23 12:10 Gazdaság  Tőzsde BÉT

Hamarosan kikerülnek a Budapesti Értéktőzsdéről az FHB részvényei. A hazai parketten forgó részvények száma azonban előreláthatólag nem csökken, a Waberer's ugyanis sajtóhírek szerint felelevenítette elfelejtettnek látszó tőzsdei ambícióit.

Itt az igazság az idei nyugdíjakról

Azenpenzem
-
  17.05.23 06:50 Gazdaság  Nyugdíj

Mindössze körülbelül minden tizedik nyugdíjas kap az idén kézhez többet a nettó átlagbérnél – számolta ki az Azénpénzem.hu a nyugdíjbiztosító frissen közzétett adataiból. A számok szerint alaposan átrendeződött a nyugdíjasok mezőnye a juttatások nagysága szerinti.

Hiába csípték fülön a packázó rezsicégeket

Azenpenzem
-
  17.05.22 18:54 Gazdaság  Bíróság

Újabb szolgáltatót bírságolt meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A Tigáz 100 millió forintos büntetése után az Elműre 50 millió forintot szabtak ki az úgynevezett behajtási költségátalány alkalmazása miatt. A fogyasztók (akik szinte teljes egészében befizették a jogtalanul kért pénzt) még nem örülhetnek ennek a…

Az álláskeresők többsége képzett

Azenpenzem
-
  17.05.22 16:28 Gazdaság  Zala Állás

Az idei első negyedévben enyhén emelkedett az álláskeresők száma – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) frissen közzétett jelentéséből. Az előző év áprilisához képest azonban 9,1 százalékkal kevesebben keresnek munkát.

Jön a minősített lakáshitel

Azenpenzem
-
  17.05.22 08:33 Gazdaság  Ingatlan Hitel

Az MNB reményei szerint az eddigieknél jobban tájékozódhatnak a hitelfelvevők a lakáshitelek dzsungelében, miután idén bevezetik a Minősített lakáshitel címet. A bankok júliustól pályázhatnak termékeikkel. A jegybank a kamatfelárak csökkenését, a verseny növekedését és az ügyfelek tudatosságának növekedését várja.

Családok tízezreinek sorsa a tét

Azenpenzem
-
  17.05.22 06:50 Gazdaság  5 hír a témában

Sürgősen lépnie kellene a kormánynak, ugyanis a Nemzeti Eszközkezelő kerete gyakorlatilag betelt, miközben továbbra is folyamatosan érkeznek a kérelmek. Eddig összesen 150 ezer ember lakhatását biztosította a NET program, de még több tízezer család sorsa van veszélyben. Aki bekerült a programba, annak megmenekült az otthona, a piacinál…

Ki az, aki túl öreg a pénzügyek kezeléséhez?

Azenpenzem
-
  17.05.21 07:15 Gazdaság 

Könnyen csalások áldozataivá válhatnak az idős emberek, ha soha nem foglalkoztak a pénzügyeikkel, és akkor is, ha enyhe demenciában szenvednek. Egy amerikai tanulmány szerint megfelelő segítséggel megelőzhetőek lennének ezek a csalások, ehhez viszont mindenkinek tisztában kellene lennie a saját képességeivel.

Ezek az új sláger befektetések

Azenpenzem
-
  17.05.19 09:44 Gazdaság  Befektetési alap

Áprilisban 1,1 százalékkal, összesen 62 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapok vagyona. Ebből 36 milliárd a tőkebeáramlásoknak volt köszönhető. Az ingatlanalapok a harmadik legnagyobb kategória lett a kötvényalapok és az abszolút hozamú alapok mögött, megelőzve a pénzpiaci alapokat.