Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Mennyi zsebpénzt kapnak, és hogyan használják a diákok?

A 14-18 éves korúak kétharmada félretesz, ha tud. Az OTP Bank felkérésére készített adatfelvételből az is kiderült, hogy tízből négy fiatal már bankkártyával is rendelkezik, az online vásárlástól sem riadnak vissza, ugyanakkor még mindig előnyben részesítik a készpénzt.

Heti 3,35 százalékos hozam? Megcsinálták

Azenpenzem  Tegnap 09:42 Gazdaság  Tőzsde BÉT

A középiskolások és tanáraik jelentkezhetnek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékára, a Részvényfutamra. A megmérettetés első hetében volt, aki 3,35 százalékos hozamot ért el. Még lehet csatlakozni.

Tesztelje, vágynak-e Önre a bankok?

Azenpenzem  Tegnap 06:50 Gazdaság 

A hitelbírálat részleteit, de sokszor a kiemeltebb státuszhoz valóban szükséges feltételeket is titkolják a bankok. Összeállítottunk egy kérdéssort, aminek alapján jó eséllyel bárki tesztelheti, hogy vajon őt mennyire tarthatják fontosnak, ügyfélként kívánatosnak a pénzintézetek.

Így trükközött az Aegon az életbiztosításoknál

Azenpenzem  17.03.27 11:06 Gazdaság  Buda Cash MNB

Megnéztük, pontosan miért szabott ki összesen 45 millió forintos bírságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Aegon biztosítóra. Az erről kiadott közlemény ugyanis csak meglehetős általánosságokat tartalmazott.

Intrum: mindenkivel megegyezésre törekszünk!

Nem egészen egy hete hatályba lépett a végrehajtási törvény módosítása. Felfalusi Péter, a Magyar Követeléskezelők és Információ Szolgáltatók Szövetségének (Makisz) elnöke, az Intrum Justitia Zrt. (IJ) vezérigazgatója az Azénpénzem.hu érdeklődésére elmondta: új helyzetet eredményeznek a passzusok.

Robbanhat a kártyaelfogadási piac

Azenpenzem  17.03.25 10:06 Gazdaság 

A mostaninál majdnem harmadával több helyen lehet majd kártyával fizetni, ami komoly változást hozhat. A kereskedői terminálok (POS) telepítésére kiírt kormányzati pályázatra az eredetileg meghatározott keretet meghaladó támogatásra érkezett kérelem, a többletigényre pótlólagos forrást biztosítottak.

A vendéglátósok zsebét tömte meg az áfacsökkentés

Azenpenzem  17.03.24 09:33 Gazdaság  Gasztro Áfa

Az idén a munkahelyi vendéglátás adóterhelése nem változott, az éttermi áfa azonban csökkent. Az árak viszont mindkét kategóriában emelkedtek.

Magánnyugdíj: ismét határidő van!

Azenpenzem  17.03.24 06:50 Gazdaság 

Némi riadalmat keltett ebben a hónapban az egyik magánnyugdíjpénztár tagjainak körében, hogy a tagdíjat fizetők aránya lassabban nőtt (és egyébként még mostanra sem érte el az elvárt szintet) a korábbi hónapokban tapasztaltnál. Más kasszánál a nyomásgyakorlás hiányát panaszolták. Jelenleg azonban egyetlen pénztár tagjainak sem lehet okuk…

Túlhitelezte ügyfeleit a Cofidis

Azenpenzem  17.03.23 15:49 Gazdaság  Buda Cash MNB

Magasabb összegű kölcsönt folyósított több ügyfelének is a Cofidis, mint amit a hitelfékre érvényes szabályok szerint tehetett volna – állapította meg a felügyeleti hatóság (MNB). A pénzügyi vállalkozást ezért 20 millió forintra bírságolták.

Nagyon pörög az OTP villámhitele

Azenpenzem  17.03.23 12:18 Gazdaság  Hitel

Már mintegy ezer ügyfél vett fel egymilliárd forintnyi személyi hitelt az OTP-től online. A teljesen digitálisan intézhető kölcsön az igénylési adatok kitöltését követően átlagosan 50 perc alatt már landol is az adós számláján. Egy órán belül tehát már költhető is a pénz. Rövidesen jön a lakáshiteleknek is ugyanilyen a változata.

Jönnek az érintőkártyák CIB-nél

Azenpenzem  17.03.23 08:20 Gazdaság 

Számos bank már teljes egészében lecserélte bankkártyáit, a CIB-nél eredetileg most márciusban lépett volna hatályba az üzletszabályzatnak már az érintőkártyákat jelző módosítása. Erre most nem került ugyan sor, de június 19-étől már jöhet a változás.

Ragaszkodnak a babák a bankokhoz

Azenpenzem  17.03.23 06:50 Gazdaság 

Már az ötödik évét tapossuk a babakötvény „államosításának”. Az Azénpénzem.hu felmérte, hogy vajon a bankoknál kezelt Start-számlákból mennyi maradt meg. Mint kiderült: meglepően sok. Annak ellenére, hogy az erre fizetett banki kamat gyakorlatilag eltűnt, miközben az állami ajánlat még mindig nagyon jónak számít.

Most komoly csalival próbálják banki adatainkat megszerezni

Azenpenzem  17.03.22 14:12 Gazdaság 

Újabb csalit dobtak a banki ügyfelek elé az adathalászok. Nagy a csábítás, hogy az e-mailben érkező linkre kattintsanak, de nem lehet elégszer ismételni a figyelmeztetést: ezt sosem szabad megtenni.

Ezeket a befektetéseket nem szeretjük

Azenpenzem  17.03.22 09:59 Gazdaság 

Az abszolút hozamú alapok és az ingatlanalapok voltak a sláger befektetések februárban, a befektetők ide hozták a legtöbb megtakarítást. Ugyanakkor a pénzpiaci alapokból és a rövid kötvényalapokból távozik a pénz.

Egy csomó takarék eltűnik, de mit hoz ez az ügyfeleknek?

Két év alatt 121-ről 90 alá csökkent az országban működő takarékszövetkezetek száma. Rövidesen azonban már csak tucatnyi szereplő lehet a piacon. Már benyújtották a szándéknyilatkozatot arról, hogy még az idén ötvenkét takarékszövetkezet egyesül. Összeszedtük, mit tehetnek és mire számíthatnak az eltűnő takarékok ügyfelei.