Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 56 hír

Munkavédelem: ellephetik a gyárakat a légzsákok

autopro
-
  Ma 15:31 Autó-motor 

Két évvel ezelőtt a Volkswagen Csoport németországi üzemében egy robot halálosan megsebesített egy 22 éves dolgozót, miután a férfi a dolgozók elől elzárt területen rekedt. Ez a fajta tragédia még mindig viszonylag ritka, de ahogy a világ gyárait automatizálják, a biztonság fejlesztésére irányuló törekvések egyre gyakoribbak lesznek.

Önvezető autóbuszokkal indulnak próbajáratok Kínában

autopro
-
  Ma 13:15 Autó-motor  Kína

Önvezető autóbuszokkal indít próbajáratokat a fejlett technológiai cégek magas koncentrációjáról ismert dél-kínai Sencsen város busztársasága, a Shenzhen Bus Group.

AGC: új raktárcsarnok az év végéig

autopro
-
  Ma 12:30 Autó-motor 

Egy 2800 négyzetméteres raktárcsarnokot alakítanak ki az AGC Glass Hungary Kft. tatabányai gyárában, amit még ebben az évben beüzemelnek, tudtuk meg Papp Zoltán ügyvezető igazgatótól.

A szakszervezet gáncsolhatja el a ThyssenKrupp és a Tata Steel egyesülését

autopro
-
  Ma 11:42 Autó-motor  India

Egyesítené európai acélipari érdekeltségeit a ThyssenKrupp német iparvállalat és a Tata indiai vállalatcsoport acélgyártással foglalkozó tagja, a Tata Steel, a fúziós szándékot szerdán jelentették be.

Félmilliárd forintos fejlesztést vitt Borsodba a Fémalk

autopro
-
  Ma 09:42 Autó-motor  Reálbér

A FémAlk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. 521 millió forintból épített üzemcsarnokot Erdőhorvátiban. Azért választotta a Borsod megyei települést, hogy megállítsák a község kiüresedését.

A teherkocsik Teslájával cimborál a Bosch

autopro
-
  Ma 06:30 Autó-motor 

Közösen fejleszt a német beszállító és az üzemanyagcellás-elektromos kamionok gyártására készülő Nikola Motors. Ha valamire, erre az együttműködésre illik a win-win jelző.

Ilyen a Magna hidrogéncellás-elektromos hibrid járműve

autopro
-
  Tegnap 15:26 Autó-motor 

A szakértők szerint a Magna International új hidrogéncellás és akkumulátoros elektromos hibrid platformja jó irányba halad, az üzemanyagcellás járművek élén jár.

Megkezdődött az Airbus A330-as repülőgépeinek összeszerelése Kínában

autopro
-
  Tegnap 12:54 Autó-motor 

A kínai Tiencsinben gyártják 2008 óta az Airbus A320-as repülőgépeit is.

Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető – írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.

Olasz szakember került az Opel Southeast Europe élére

autopro
-
  Tegnap 09:03 Autó-motor  Opel

Az Opel Southeast Europe-hoz (OSE) tartozó márkakereskedések az év első nyolc hónapjában közel 35 ezer autót adtak el, regionális szinten ez 6,5 százalékos piaci részesedést eredményez a cégnek, amelynek új vezetője, Enrico De Lorenzi sok lehetőséget lát az Opel számára a 14 közép- és észak-európai országot tömörítő régióban.

NGM-államtitkár: nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében és az iparág előtt álló kérdések megválaszolásában, mivel ezen a téren nincsenek speciálisan magyar megoldások, az iparág jövője egész Európa számára az egyik legjelentősebb kihívás – mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős…

Finomítani kell a nemzeti tengelysúlymérő rendszer jogi szabályozásán

A rendszer mostantól a hazai közutak 89 pontján folyamatosan méri a járműveket.

Le kell cserélni 2500 taxit

autopro
-
  Tegnap 08:39 Autó-motor  Taxi

Az országban futó 10 ezer taxi negyedét le kell cserélni, mert a jogszabály szerint szolgáltatásuk csak tízévesnél fiatalabb autóval végezhető – írta meg a Világgazdaság.

Lép a BMW, nem lesz több kulcspörgetés

autopro
-
  Tegnap 08:33 Autó-motor 

Ha már a zsebünkből sem kell kivenni a kocsikulcsot, hogy elinduljon az autó, akár teljesen el is lehetne hagyni az alkatrészt – ezzel a gondolatmenettel vázolt fel kulcsmentes jövőt a BMW értékesítési vezetője.

Túl kicsi lenne az épülő gyár, inkább megduplázza a beruházást a Volvo

autopro
-
  Tegnap 06:27 Autó-motor 

Menet közben tervez újra a kínai-svéd márka, így további egymilliárd dollárral egészíti ki a bővítésre szánt eredeti összeget. Sok más dolgozó közül a HR-részlegnek is tempót kell váltania.