Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

Ingyenáram: van egy napelem, ami 40%-kal több áramot termel, mert olyan, mint egy napraforgó

Alternatív Energia  Tegnap 16:39 Otthon 

Az osztrákok által fejlesztett, Smartflower nevű eszköz több tekintetben is a napraforgót utánozza le. Így aztán jóval több energiát termelhet, mint a hagyományos társai.

Elektromos teherautókkal kísérletezik a MAN

Alternatív Energia  Tegnap 16:30 Autó-motor 

Elektromos teherautók kísérleti üzemét kezdi meg városi forgalomban a MAN Truck & Bus haszongépjármű-gyártó vállalat Ausztriában.

A szemünk előtt esik darabjaira az Antarktisz

Alternatív Energia  Tegnap 16:16 Tudomány 

Az Antarktiszon éppen nyár van, ezért a kutatók igyekeznek minél több kísérletet elvégezni. Ebbe beletartozik a Larsen-C jégpadot átszelő, hatalmas repedés vizsgálata is.

Románia is csak környezetvédelmi matricával engedné be a járműveket a nagyvárosokba

Németországi mintára a román kormány is környezetvédelmi matrica-rendszert vezetne be a nagyvárosokban, ezzel helyettesítve a gépjárművek után eddig fizetett, február elsejével eltörölt környezetszennyezési díjat - közölte a Profit.ro portál pénteken.

Az átlátszó fa napkollektorok elé helyezve, azok hatékonyságát 30%-kal javítja

A fát kémiai eljárással tették áttetszővé a University of Maryland kutatói. Jobb hőszigetelő, mint az üvegablak, erősebb, mint az acél, és a napkollektorok elé helyezve még azok hatékonyságát is 30 százalékkal emeli.

A vállalatok itthon is gyúrnak a fenntarthatóságra

Alternatív Energia  17.02.25 15:02 Gazdaság 

Paul Polman, az Unilever globális vezérigazgatója mondta korábban a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés kapcsán, hogy habár a politikai döntéshozók és kormányzati szervek elkötelezett tevékenysége elengedhetetlen a fenntartható fejlődés felé történő előrelépésben, azok még a legjobb szándékuk és igyekezetük ellenére sem képesek…

Az autómárka, amely csak elektromos járműveket fog az USA-ban árulni

Alternatív Energia  17.02.24 20:15 Autó-motor 

A következő modellévtől már csak elektromos modelleket árul majd Észak-Amerikában a...

Menekülnek a napelemes cégek Magyarországról?

Alternatív Energia  17.02.24 20:07 Gazdaság 

Az irtózatos magyarországi adók arra kényszerítik a napelemek telepítésével foglalkozó cégeket, hogy a szomszédos országokból kínálják szolgáltatásaikat.

Napelem, szigetelés – indul a pénzosztás, le ne maradj róla!

Két uniós program jelent meg pénteken, a magyar lakosság számára összesen 115 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Fűtésre használják a gyógytó elfolyó meleg vizét Hévízen

Mintegy félmilliárd forintos beruházással a gyógytóból elfolyó meleg víz hasznosításával oldják meg Hévízen a kórház és a fürdő egyes épületeinek fűtését.

Veszélyeztetetté nyilvánították a méheket

Alternatív Energia  17.02.24 13:12 Tudomány  USA

Veszélyeztetett faj besorolást kapott az Egyesült Államokban a rozsdás foltú poszméh. Ez nemcsak az élőhelyeikre tervezett építkezéseket fékezheti meg, hanem a vegyipari multik új növényvédő szereinek piacra dobását is.

A Tesla gigagyára elbújhat Kína mögött

Alternatív Energia  17.02.23 19:32 Autó-motor 

A Visual Capitalist infografikájából az lítium-ionos akkumulátorok termelésének jelenlegi állása és a várható növekedés is kiderül.

Rajtol a lakossági hitelprogram és az Otthon Melege Program

Február 24-én indul a lakossági hitelprogram energiahatékonysági korszerűsítések támogatására. Az Otthon Melege Program is folytatódik, melynek keretében a háztartási nagygépek cseréjét és a fűtéskorszerűsítést vissza nem térítendő forrásból támogatják majd.

Még idén fogja tesztelni napenergiával működő óriás drónját Kína

Alternatív Energia  17.02.23 15:27 Otthon 

A Boeing-737-es típusú utasszállító repülőgép szárnyfesztávolságánál is szélesebb, több mint 40 méter szárnyfesztávolságú drónnal a közelmúltban hajtották végre az első teljes körű kísérleti repülést – közölte kedden Si Ven, a Kínai Tudományos Akadémia aerodinamikai kutatóközpontjának (CAAA) vezető mérnöke.

A Nikola hidrogénkamionjaival tarolná le a piacot

Alternatív Energia  17.02.23 11:06 Tudomány 

A Nikola Motor hidrogénhajtású kamionokat dobna piacra 2020-ban, a projekt már annyira előrehaladott fázisban van, hogy egy 18 hónapos tesztelést követően a tömeggyártást is megkezdené a startup.