Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Spanyolországban minden vizsgált autómodell a megengedettnél több károsanyagot bocsát ki

Alternatív Energia  Tegnap 09:58 Tudomány 

Minden vizsgált dízelmotorral működő személyautónál a meghaladta a megengedett határértéket a nitrogén-dioxid-kibocsátás közúti körülmények között - áll a spanyol ipari minisztérium jelentésében, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra több sajtóorgánum.

Magyarországon jut a legtöbb gázüzemű autó egy töltőállomásra

Alternatív Energia  Tegnap 09:49 Autó-motor 

Az egy töltőállomásra eső CNG-üzemű személyautók száma Magyarországon a legmagasabb, derül ki az Európai Alternatív Üzemanyag Megfigyelőközpont (EAFO) legfrissebb összesítéséből.

Nem árulják többé a Tesla egyik modelljét

Alternatív Energia  Tegnap 09:42 Autó-motor 

A Model S belépőszintjének tartott autóból nem gyártanak többet, ami elég egyértelmű jelzés a leendő Tesla-tulajdonosok számára.

Döbbenetesen sok műanyaghulladékot termelünk – megtudhatja, Ön pontosan mennyit

Alternatív Energia  Tegnap 09:35 Tudomány 

Bár a hulladékcsökkentésben fontos szerepe van a szabályozásnak, nem kérdés, hogy mekkora jelentősége van a lakosság fogyasztási szokásainak.

Fazekas: Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét

Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, ami azt jelenti, hogy az országban mintegy 2 millió hektár erdő van; ez az ország területének több mint 20 százaléka - közölte a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten, az Erdők Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Áder: a klímaváltozást leginkább a víznél érzékeljük

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük - hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök az edelényi Szent János görögkatolikus szakgimnáziumban kedden, ahol a klímaváltozásról, a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást.

Úszó napelemfarmmal zöldül az Apple

Alternatív Energia  17.03.22 18:35 Otthon 

Mint ismert, az Apple elkötelezte magát amellett, hogy 100 százalékban megújuló energia használatára áll át, vagyis üzlethelyiségei, adatközpontjai mellett világszerte gyártó kapacitásait is át kívánja állítani zöld energiaforrásokra.

Víz Világnapja – Nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek

Nyílt napot tart a Fővárosi Csatornázási Művek a Víz Világnapján, csütörtökön és pénteken diákok, szombaton bárki megtekintheti a dél-pesti szennyvíztisztító telepet.

Bezárták az utolsó széntüzelésű hőerőművet is Pekingben

Leállították az 1999-ben épült Huaneng széntüzelésű hőerőművet Pekingben, írja az MTI. Ezzel Peking lett az első kínai nagyváros, ahol az áramszükségleteket csak gáztüzelésű erőművekkel fedezik.

Az Apple fenntarthatósági szempontból is követendő példa

Alternatív Energia  17.03.21 15:29 Gazdaság 

A vállalat 2016-os, történelmi mértékű zöld kötvény-kibocsátásának idén már üzleti szempontból is látható eredményei vannak. A közzétett tervek szerint az idén áprilisban elkészülő Apple Park is minden részletében környezettudatos lesz.

A Tesla növekedne, de nincs miből?

Alternatív Energia  17.03.21 15:20 Autó-motor 

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa korábban már beszélt arról, hogy további tőkebevonásra lenne szüksége a vállalatnak ahhoz, hogy a 2018 közepén piacra kerülő Model 3 gyártását felpörgesse.

Románia energia-felhasználásának közel negyede megújuló forrásból származik

Alternatív Energia  17.03.20 17:50 Gazdaság 

Az EU minden tagállamának megvan a 2020-ig szóló célkitűzése, amely a kiinduló helyzettől, a megújuló energiák lehetséges felhasználásától és a gazdasági teljesítménytől függ.

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért

Alternatív Energia  17.03.20 12:03 Gazdaság 

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével. A távhő az egyik legkörnyezetbarátabb és leghatékonyabb fűtési mód, mégis hazánkban mindössze 94 településen működik.

Óriási pénzekért vesznek villanyautókat az amerikai nagyvárosok

Alternatív Energia  17.03.19 20:57 Autó-motor 

Óriási közbeszerzést terveznek az USA nagyvárosai: harminc nagyváros összesen tízmilliárd dollár (2800 milliárd forint) értékben venne elektromos járműveket a következő években. Felpörgetnék a helyi villanyautóipart, valamint bemutatnának az éghajlatváltozás-szkeptikus és olajpárti kormánynak.

Napelemet tenne a háztetőre? Google segít a tervezésben

Alternatív Energia  17.03.19 19:51 Otthon 

A Google kedden jelentette be, hogy a 2015-ben elindított alkalmazás, amely eddig csak Massachusetts és Észak-Kalifornia területén volt elérhető, immár az USA 50 államának mintegy 60 millió épületére alkalmazható.