Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Megépülhet a világ első dagály-apály erőműve

Alternatív Energia  Ma 12:46 Otthon 

A brit kormány csütörtökön bejelentette, hogy támogatja a világ első apály-dagály áramtermelő vízi erőmű megépítését.

Globális felmelegedés, a néma pusztító

Ezek a jéghegyek tízezer évig pihentek csendesen, az évtized végére azonban teljesen eltűnhetnek – Vajon elmúlásuk is csendes lesz?

Tudja, miért fulladunk meg a szmogtól?

A rossz fajta lakossági fűtés a szmog fő oka, háromnegyed részben a szennyező háztartási tüzelés miatt ennyire pocsék a levegő minősége. Ehhez persze az időjárás is kell, ilyenkor mintha a Kárpát-medencére ráhúztak volna egy hatalmas nejlonzacskót.

Galindo: a napenergia a legversenyképesebb energiaforrás

Alternatív Energia  Ma 08:47 Otthon 

Támogatási rendszer nélkül is lehet nyereségesen megújulókba fektetni - mondta az NRGreportnak a Dél-Amerikában terjeszkedő spanyol Greenergy Renovables vezetője, Hugo Galindo Pérez.

Több százezer ingatlan rezsije csökkenhetne a felére

Több százezer ingatlan rezsije csökkenhetne harmadára, felére, ha több vissza nem térítendő állami támogatás lenne hőszigetelésre, mondják a szakemberek.

Biogázzal hajtják a buszokat a finn fővárosban

Alternatív Energia  17.01.14 13:10 Tudomány 

Hazai előállítású biogázzal óvják meg Helsinki levegőjét közel kétezer tonnányi szén-dioxid kibocsátástól.

Megdőlt az áramfogyasztás rekordja Magyarországon

Alternatív Energia  17.01.14 13:01 Gazdaság 

Rekordot döntött az áramfogyasztás, szerdán a rendszerterhelési adat meghaladta a 6800 megawattot a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.

Obama a párizsi klímaegyezmény támogatására szólította fel Donald Trumpot

Barack Obama távozó elnök figyelmeztette Donald Trump megválasztott elnököt arra, hogy kárt okozna az amerikai érdekeknek, ha Washington kivonulna a párizsi klímaegyezményből. Obama leendő utódát az egyezmény támogatására szólította fel.

Párizs főpolgármestere tovább korlátozná a gépkocsiforgalmat a francia fővárosban

Alternatív Energia  17.01.14 12:45 Életmód 

Az autósok felháborodása és az ellenzék tiltakozása sem tántorítja el Párizs főpolgármesterét a gépkocsiforgalom további korlátozásától a francia fővárosban.

Napelemre cserélik a szegények gyertyáit

Alternatív Energia  17.01.14 12:38 Otthon 

Károlyéknak a gatyájuk is rámegy a villanyszámlára, Anna szobájában nappal is koromsötét van, Gyuláéknak pedig az utcalámpa adja éjszaka a világosságot. Rengeteg szegény családnak jelent problémát a világítás, egy alapítvány azonban kitalálta, hogy napelemmel működő világítótesteket szerel a házukba.

Feketelistázza Trump a klímatudatos köztisztviselőket?

Alternatív Energia  17.01.13 15:10 Tudomány 

Trump hatalomátvételi stábja 74 pontos kérdőívet osztott ki az Energiaügyi Minisztérium alkalmazottainak, mely mintha a klímaváltozással kapcsolatos munkát végző munkatársakat térképezné fel.

Biciklizz, hajózz és termeljen áramot!

Alternatív Energia  17.01.13 14:27 Tudomány 

Ma már az élenjáró éjszakai bárok és az edzőtermek is igyekeznek energiaigényüket alternatív megoldásokkal fedezni. A fenntarthatóság és az energiatermelés egyre inkább összefonódik, köszönhetően a technológia fejlődésének, valamint annak, hogy a globális felmelegedés nemzetközi problémává vált.

Hulladék nélkül gazdagabban

Alternatív Energia  17.01.13 14:20 Tudomány 

Kevesebből jobban élni? Ez a kérdés sok embert foglalkoztat, ugyanakkor többségük nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. A megvalósításban segít a Hulladék nélkül gazdagabban című könyv, amely számos jó ötlettel, tippel szolgál, miközben pozitív példákat is bemutat, ki és milyen módszereket alkalmaz, hogy csökkentse életvitele…

A Q3 lehet az első nagyszériás villany-Audi

Alternatív Energia  17.01.13 14:11 Autó-motor 

A következő generációs Q3 lehet az első nagyszériás villany-Audi – így értesült legalábbis a brit Auto Express.

Erdők környezetvédelmére indult pályázat

A kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására írtak ki pályázatot magánjogi erdőgazdálkodóknak, a támogatás keretösszege 6,61 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön.