Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

A világ legmagasabb építőkocka szélkereke 7,5 méter magas

Alternatív Energia
-
  Tegnap 20:44 Otthon  LEGO Dánia

Az elmúlt négy évben a Lego 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe, amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a vállalat megépítette az eddigi legnagyobb legókockákból álló szélturbináját.

Egyre-másra dönti Kalifornia a napenergia-rekordokat

Alternatív Energia
-
  Tegnap 20:30 Otthon 

Kalifornia máshol is figyelemreméltó energiarekordot döntött: múlt hónapban már az ott termelt összes energia több, mint kétharmadát megújuló forrásokból nyerte ki.

Venne pár ezer forintért napelemeket?

Alternatív Energia
-
  17.05.22 19:23 Otthon  Olcsó Oktatás

Szinte mindenben, köztük felépítésben és árban is eltér az eddig megszokott, hagyományos napelemektől az a fejleszés, melyről most úgy tűnik, minden megváltoztathat a napelemek piacán.

A svájciak leszavazták az atomenergiát

A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára - derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

Hibrid energiafejlesztőt tesztel a Toyota

Alternatív Energia
-
  17.05.22 10:30 Autó-motor 

A Toyota megkezdte a vállalat motomacsi üzemében (Toyota City, Japán) telepített nagynyomású kombinált energiafejlesztő rendszerének tesztüzemét.

Alapvető élelmiszernövények pusztulhatnak ki 10-20 éven belül

Alternatív Energia
-
  17.05.21 18:03 Tudomány 

Eddig ismeretlen betegségek, aszály, túlzott meleg nehezíti számos növényfaj termesztését. Sok kedvenc még a mi életünkben eltűnhet.

Környezetbarát gumibitumen út épül a pesti alsórakparton

Alternatív Energia
-
  17.05.21 14:50 Tudomány 

Munkagépek a MOL szabadalma alapján fejlesztett és gyártott, gumibitumen technológiával készülő pesti alsórakpart XIII. kerületi szakaszán 2017. május 19-én.

A bioüzemanyag terjesztését célzó javaslatot fogadott el az Országgyűlés

Alternatív Energia
-
  17.05.20 14:14 Autó-motor 

A megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdítását célzó előterjesztést is elfogadott a parlament egy uniós irányelv átvételével, 116 igen, 26 nem és 33 tartózkodó szavazattal.

Magyarország nem támogatja az energiahatékonysági célérték emelését

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország nem támogatja - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára az Energia Tanács csütörtöki informális találkozóján Vallettában az NFM pénteken eljuttatott…

Nem megy a megújulóknak?

Alternatív Energia
-
  17.05.20 13:56 Gazdaság 

Bár a 2015-ben megkötött párizsi klímaegyezmény alapján a világban mindenkinek éppen ezerrel kellene telepítenie a szélkerekeket és napkollektorokat, a piaci adatok alapján ez egyáltalán nem így van: a 2016-os év 18 százalékos mínuszt hozott a megújuló energiatermelő kapacitásokba irányuló befektetések terén.

Obama: Példátlanul nagy menekültválságot okozhat a klímaváltozás

Alternatív Energia
-
  17.05.19 10:19 Tudomány 

Obama a Milánóban rendezett Globális Élelmiszerinnovációs Csúcson figyelmeztetett: ha nem kezeljük tudományos eszközökkel a klímaváltozást, mérhetetlenül nagy menekültválság lesz belőle, több száz millió hontalannal.

Napelemekkel korszerűsítenek kőbányai egészségügyi intézményeket

Alternatív Energia
-
  17.05.19 09:44 Otthon 

Több mint 200 millió forintos beruházással csökkentik a főváros X. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet épületeinek villamos energia fogyasztását.

Meglepő ország változtatja meg az autózásról alkotott képünket

Alternatív Energia
-
  17.05.18 21:07 Autó-motor 

Bár most még kevésbé látszik a tendencia, de a közeljövőben egyre több elektromos autó fogja az országutakat szelni: néhány évtizeden belül a világon 10 autóértékesítésből 3-4 elektromos autó lehet.

Másfél milliárd forintból valósulhat meg a geotermikus fűtésrendszer Kiskunhalason

Alternatív Energia
-
  17.05.18 20:48 Otthon 

Mintegy másfél milliárd forintból valósulhat meg a geotermikus fűtésrendszer Kiskunhalason, ami kiváltja az eddigi földgáz alapú távhőszolgáltatás jelentős részét.

A szakemberhiány is lassítja az energetikai korszerűsítéseket

Alternatív Energia
-
  17.05.18 15:18 Gazdaság 

Az energiahatékonyságot javító beruházások nem feltétlenül jelentenek gyors megtérülést. A cégek zöme ennek ellenére áldoz rá, bár nincs könnyű dolguk – a megvalósítás nehézkes, többek között azért, mert kevés a szakember – mondták egy energiahatékonyságról szóló szakmai rendezvény résztvevői.