Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 83 hír

Jelentősebb fagykárok az ország északi és észak-keleti részében lehetnek

Agrotrend  Ma 12:28 Otthon  Gasztro

Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és észak-keleti részében lehet számolni - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke az M1 aktuális csatornán.

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet

A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz.

Kicsit feljebb mozdultak a terményjegyzések

Agrotrend  Ma 09:51 Pénzügy 

Április utolsó napjaiban sem romlott a kínálati helyzet, úgy látom, inkább az vezetett némi erősödéshez, hogy a korábbi határidős eladásokat vissza kellett fedezni és emiatt a vevőknek kellett mélyebben a zsebükbe nyúlniuk – vagy csak kevesebb profittal megelégedniük a korábbi eladások visszavásárlásában.

Esővel indul a május

Agrotrend  Ma 09:12 Időjárás 

Tavaszi melegedés és sok csapadék vár ránk május első hetében. Gyakran erős szél is kíséri a csapadékot.

Országos búzaszentelőt tartottak Esztergomban

Agrotrend  Ma 07:33 Gazdaság  Esztergom

Az esztergomi bazilikában szentmisével kezdődött az országos búzaszentelő ünnepség szombaton, majd a résztvevők a város határában lévő búzatáblához vonultak, amelyet az ökumené szellemében katolikus, református és evangélikus lelkészek szenteltek meg.

Elvonul a csapadékos idő

Ma már anticiklonális hatások alakítják a Kárpát-medence időjárását, az elmúlt napokban hazánkban nagy hőmérséklet-különbségeket és sok csapadékot okozó frontzóna kelet felé elhagyja térségünket.

Tenyészmének mérettek meg a Kaposvári Egyetemen

Agrotrend  Tegnap 16:57 Állatvilág 

Küllemre és teljesítményre is megmérettek a Dunántúl legjobb hidegvérűi a Kaposvári Egyetemen tartott ménvizsgán. A hetedik szemlén 10 jelölt állt az ítészek elé.

A bélbaktériumok mondják meg, mit egyenek az állatok

Agrotrend  Tegnap 15:39 Gazdaság 

Az agykutatóknak először sikerült megmutatnia, hogy a bélrendszerben található baktériumok “beszélnek” az aggyal, hogy befolyásolják az ételválasztást. A kutatók két olyan baktérium fajt is azonosítottak, amiknek a jelenléte hatással volt a vizsgált állatok étkezésére.

Túlélte az eper a fagyokat – lesz elég termés

Agrotrend  Tegnap 13:40 Otthon 

Bár az elmúlt napokban már megjelent a magyar eper a piacokon, szélesebb kínálatból a jövő héttől válogathatnak a vásárlók. Az árak minden eddiginél nagyobb skálán mozognak, az olasz vagy spanyol gyümölcsért kilónként 700-800 forintot kérnek a kereskedők, míg a legjobb minőségű magyar áru ára a 2500 forintot is meghaladhatja.

Elindult az Év emlőse: a mogyorós pele programsorozat

Agrotrend  Tegnap 09:07 Tudomány  Pályázatok

Pele, ébresztő! címmel indult el pénteken az Év emlőse országos programsorozat, amelyen a mogyorós pelét mutatják be a természetvédők.

Hat újabb natúrpark létrehozását kezdeményezték a helyiek

Magyarországon kilenc natúrpark működik és hat további létrehozására vannak helyi kezdeményezések, például a vasi Hegyháton és a Szigetközben – mondta V. Németh Zsolt Környezetünkért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős államtitkár az Írottkő Natúrpark megalapításának 20 éves jubileuma alkalmából tartott sajtótájékoztatón…

Előbújik a nap, kevesebb lesz az eső

Napközben főként a Dunántúl nyugati felén szakadozik fel a felhőzet, ott akár hosszabb időre is kisüthet a nap, és számottevő csapadék sem várható.

Ne nyúljon az őzgidákhoz, se a szarvasborjakhoz!

Agrotrend  17.04.28 16:52 Gazdaság 

Haza pedig végképp ne vigye őket!

Megtépázta a fagy az erdőket is - még tart a kárfelmérés

Agrotrend  17.04.28 15:12 Tudomány  Havazás

A rendkívüli áprilisi hóesés az erdőkben, az erdőgazdálkodásban is jelentősebb károkat okozott.

90 milliós agrárpályázat nyílik a jövő héten

A 2017. szeptember 15-ig, Magyarországon megvalósuló - a magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci promócióját erősítő, az agrárágazatot, avagy annak valamely szegmensét bemutató, fejlesztő - rendezvényekre és a hozzá kapcsolódó marketing-kommunikációs feladatokra lehet elnyerni…