Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 77 hír

Bevált a Huminisz technológia a napraforgó- és a kukoricatermesztésben is!

Agrotrend
-
  Tegnap 18:05 Gazdaság 

"2016 nem a termésnövelő anyagok éve volt" – hangzott el a mondat különböző fórumokon.

Ismét előtérbe kerül a Kínából érkező hamis mézek ügye

Agrotrend
-
  Tegnap 15:45 Gazdaság 

A jelenlegi jogszabályok szigorítását és új rendeletek megalkotását várják az Európai Uniótól a közösség méhészei. A kínai méz ma nemcsak az ágazat működését lehetetleníti el, az ellenőrizetlen forrásból érkező áruk élelmiszer-biztonsági aggályokat is felvetnek – derült ki az Európai Parlament elé terjesztett magyar jelentésből.

Kamatoznak a mindennapokban is a borverseny eredményei

Agrotrend
-
  Tegnap 13:45 Gazdaság  Bor

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa idei megmérettetésére rekordszámú nevezés érkezett, a hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri 195 pincészet 628 tételét bírálta. Az arany- és nagyarany érmek mellett 104 ezüstérmet adtak át, bronzérmet ezúttal nem osztottak ki.

Az időjárás lehet a mezőgazdaság legnagyobb ellensége

Agrotrend
-
  Tegnap 12:43 Gazdaság  Mezőgazdaság

A hazai lakosság szerint az időjárás okozta nehézségek jelenthetik a legnagyobb kihívást az agrárium számára a következő években, de a technológiai korszerűsítés és az utánpótlás hiánya is komoly problémát okozhat. Az étkezések terén a laktóz- és gluténmentes étrend erősödésére érdemes felkészülnie az élelmiszeriparnak, legalábbis a…

Az állami erdőgazdaságok nyereséget hoztak

Agrotrend
-
  Tegnap 11:15 Tudomány  Mezőgazdaság

Árbevételüknél erőteljesebben emelkedett az agrártárca vagyonkezelésébe tartozó huszonkét állami erdészeti társaság adózott eredménye tavaly.

Féltik a balatoni szőlőket az ingatlanok szaporodásától a borászok

Agrotrend
-
  Tegnap 10:45 Gazdaság  Balaton

A szőlők megóvása érdekében építési moratórium bevezetését kezdeményezték a Balaton északi partjának külterületein borászok. A felhívást három balatoni szervezet, a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció tette közzé.

Így vizsgáznak élesben a Kwizda növényvédő szerek

Agrotrend
-
  Tegnap 10:34 Gazdaság 

Rendhagyó technológiai bemutatót rendezett a Kwizda Agro Tolna megyében. A gazdáknak – Magyarországon egyedülálló módon – lehetőségük nyílt rá, hogy a rivális termékek hatékonyságát a saját szemükkel is ellenőrizzék.

Étolaj-kereskedő bűnszervezetet számolt fel a NAV

Agrotrend
-
  Tegnap 10:08 Gazdaság  NAV

Több mint 300 millió forint kárt okozott a költségvetésnek az az étolaj-kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói fogták el.

Katica és katica között is van különbség

Agrotrend
-
  Tegnap 09:41 Otthon 

Eredeti, őshonos katicabogarunk pl. a hét pettyes katica, amelynek hét pettyet találunk a szárnyfedőin, innen a neve is. Az elmúlt néhány évben, főleg 2008 óta azonban megfigyelhettünk egyéb, változatos megjelenésű katicabogár-egyedeket is kertjeinkben, amik jellemzően a harlekinkaticák.

Megállapodás az agrárszakképzésekért Heves megyében is

Agrotrend
-
  Tegnap 09:21 Gazdaság 

Heves megyében összesen 6 helyszínen folyik agrárszakképzés. A megállapodást - melyhez a régió agrárgazdasági szereplői későbbiekben is szabadon csatlakozhatnak - összesen húszan írták alá.

Tarolt az ítéletidő, pusztítást hagyott maga után a vihar és a jég

Agrotrend
-
  Tegnap 08:34 Gazdaság  Gabona

Alig találni olyan megyét, ahol ne okozott volna gondot az időjárás. A vihart az érő gyümölcsök viselték a legnehezebben, és nem kímélte az aratás előtt álló gabonatáblákat sem az ítéletidő. A jégverés jelentősen visszavetheti a betakarított mennyiséget.

Gyors felmelegedés, ismét fokozódó kánikula

Számottevő csapadék nem lesz, változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést.

Hibridek versenyelőnyben (+Videó)

Agrotrend
-
  17.06.26 16:26 Gazdaság 

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

RAPOOL-repcék Root Power csávázással – még erősebb gyökerekkel

Agrotrend
-
  17.06.26 15:42 Gazdaság 

A RAPOOL Seed Technology munkacsoport több mint 100 különböző csávázási kombináció hatékonyságát, toleranciáját vizsgálta. A felméréseket 13 országban, több mint 30 helyszínen hat éven keresztül végezték. Az átfogó vizsgálatokban egy kombináció különösen kiemelkedően szerepelt, ami megteremtette a lehetőséget arra, hogy bevezessük…

Már a héten a boltokba kerülhet a hazai görögdinnye

Agrotrend
-
  17.06.26 15:30 Otthon  11 hír a témában

A tavalyi évhez képest 5-10 nappal korábban, vagyis július első hetében kezdődhet a görögdinnye tömeges szedése.