Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 78 hír

Jó hír, ha holnap reggel tankolna

Agrotrend
-
  Tegnap 19:55 Gazdaság 

Csökken az üzemanyagok ára szerdán.

Eltűnőben a vanília a világpiacról - több fagylaltlánc már levette a kínálatából

Igencsak megugrott a vanília árfolyama, miután idén egy ciklon sújtotta Madagaszkárt, a világ legnagyobb termelőjét. Ennek következtében a fagylaltkészítők igyekeznek biztonságba helyezni a készleteiket a fontos alapanyagból.

Szépen fejlődött az utánpótlás - a balinok már a Balatonba kerültek

Agrotrend
-
  Tegnap 16:04 Tudomány 

Ígéretesek a tógazdasági állapotok. A balinok elérték azt a méretet, ami elegendő a nagyvízi továbbéléshez.

Ezért ne hagyják megtéveszteni magukat az almatermelők

Agrotrend
-
  Tegnap 13:31 Otthon  11 hír a témában

Az európai almahiány csak ideiglenesen segíti a magyar almaágazatot. Az ültetvényszerkezetben, technológiában jelentős fejlesztésre van szükség, hogy a magyar alma versenyképes legyen Európában.

Négyszer annyi búza gyűlt össze eddig, mint öt éve

Agrotrend
-
  Tegnap 12:18 Gazdaság 

Vasárnap Pécsett áldották és szegték meg az összmagyar lisztből sütött nagykenyeret. Egyelőre pontos adatok nincsenek az idei gyűjtésről, mert a gazdák még mindig adakoznak.

A precíziós gazdálkodás bankos szemmel

Agrotrend
-
  Tegnap 11:06 Gazdaság 

Miben rejlik a precíziós gazdálkodás legfontosabb erénye? Milyen kapcsolatot fedezhetünk fel a menedzsment szemlélete és a hitelezés, valamint a kockázatkezelés menetében? Miért fontos egy pénzügyi stratégiai partner a fontos beruházási tanácsadások során? Ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat a gazdák stratégiai…

A megvilágítás jelentősége – újdonság a paradicsomhajtatóknak

Agrotrend
-
  Tegnap 10:25 Otthon  2 hír a témában

A hajtatásos kertészkedés során egy zárt, szinte kontrollált térben zajlik a termelés. Sok különböző tényező mellett az egyik legfontosabb a megvilágítás.

Egyszerűsített eljárásban fogadják az ukrán mezőgazdasági vendégmunkást

A cseh agrárkamara korábbi közlése szerint Csehországban a nyári szezonban mintegy 15 ezer munkás hiányzik a mezőgazdasági területen.

A magyarság fennmaradása elképzelhetetlen erős vidéki közösségek és gazdatársadalom nélkül

Országunk megtartó ereje egy évezrede a határt művelő, termelő, magyar emberben rejlik - mondta Fazekas Sándor, a Földművelésügyi Minisztérium Államalapító Szent István és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepségen.

Magyar tudás segítheti a kazah agrárium fejlődését

Tovább bővül a magyar tudásexport és kutatás-fejlesztési együttműködés, a jelentős természeti erőforrásokkal rendelkező Kazahsztánnal. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója három meghatározó kazah agrárintézménnyel írt alá megállapodást Asztanában, az „Astana Expo 2017” szakmai…

Fordulhat a kocka az élelmiszerbotrányok terén

Brüsszel néhány héten belül dönthet arról a magyar javaslatról, amely arra kötelezné a gyártókat, hogy a nyugati és a keleti piacon eltérő minőségben forgalmazott termékek csomagolásán jelöljék a különbséget. A magyar kormány a védjegyek piacán is segítené a hazai fogyasztók könnyebb eligazodását. Az államtitkár szerint a vásárlókat akkor…

A napsütés egyre több, de még nem lesz túl meleg

A hidegfront mögött hűvösebb, szárazabb levegő tölti ki a Kárpát-medencét. Egyre több napsütésre, gomolyfelhőkre, kissé szeles, mérsékelten meleg időre lehet számítani.

Újabb szennyezett tojást találtak

A tojásokra és tojás termékekre elrendelt célellenőrzés során fipronilt mutatott ki a „3HU1503T03/4” azonosító számú tojás tételben a NÉBIH laboratóriuma. A szennyeződés forrásának és módjának felderítését a hatóság haladéktalanul megkezdte, emellett elrendeli a tétel forgalomból történő kivonását.

Erdészeti témájú twinning projekt Grúziában

Agrotrend
-
  17.08.21 16:10 Gazdaság 

Megkezdődött az együttműködés abban az erdészeti témájú, grúz twinning projektben, amelynek megvalósítási jogát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága a Földművelési Minisztériummal közösen nyert el.

Indiában elkékültek a kóbor kutyák

Agrotrend
-
  17.08.21 15:05 Tudomány  India Mumbai

Az utóbbi időben több kék színű kóbor kutyát is láttak a helyiek Navi Mumbaiban, az indiai Mumbai egyik elővárosában. Az aggasztó jelenség oka, hogy a gondatlan szennyvízkezelés miatt egy közeli folyóba színezőanyag jutott – írja az Inhabitat.