Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

A balatoni szőlőket féltik a borászok

Agroinform
-
  Tegnap 22:18 Gazdaság  Balaton

A szőlők megóvása érdekében építési moratórium bevezetését kezdeményezték a Balaton északi partjának külterületein borászok hétfőn.

Emberi kéz okozta a tüzet a természetvédelmi területen

Agroinform
-
  Tegnap 19:07 Gazdaság 

Több mint 14 ezer hektár válhatott a lángok martalékává. A hatóságok arra számítanak, hogy estére mindenhol kontrollálni tudják a lángok terjedését.

Július elején kezdődik a görögdinnye szedése

A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás – közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn az MTI-vel.

Csak egy-egy futó zápor zavarhatja meg az aratást

Kedden az ország nagy részén nem várható csapadék. Északon és a nyugati határnál futó záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Aratás Békésben – Pesszimisták az előrejelzések

Az őszi árpa negyedét takarították be Békés megyében, sem a termés mennyisége, sem a felvásárlási árak nem alakulnak kedvezően a gazdák számára.

Hőálló lesz a jövő szarvasmarhája

Agroinform
-
  Tegnap 15:20 Állatvilág 

A világ szarvasmarha állományának jelentős része meleg, párás területen él, ami kihívást jelent a gazdáknak. Egy kutatócsoport úgy gondolja, könnyíthetnek a tenyésztők dolgán.

Gyomirtás? Bízza a kecskére!

Agroinform
-
  Tegnap 12:14 Gazdaság 

Minden kornak megvannak a maga újítói, ezúttal azonban egy amerikai vállalkozó az alapokhoz nyúlt vissza a gyomirtás területén.

Körkérdés: Ön mennyi időt szán a kardánok ellenőrzésére?

Agroinform
-
  Tegnap 11:04 Autó-motor 

Milyen időközönként kell zsírozni, megéri-e felújítani, ha már jó pár munkaóra van mögötte? Sokszor jóval kevesebbet törődünk a kardántengelyekkel mint kellene, pedig nélkülük nincs munka.

A cseresznye az idei év vesztese

Agroinform
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság 

A KSH legfrissebb adatai talán keveseket lepnek meg, ami a hazai cseresznye piac helyzetét illeti és idén a külföldi termelők sem siethetnek a segítségünkre.

COPA-COGECA: Ne vegyék el a mezőgazdaságtól a pénzt!

Agroinform
-
  Tegnap 09:48 Gazdaság 

A COPA-COGECA, az unió mezőgazdasági termelőinek érdekvédelmi szervezete határozottan ellenzi a KAP költségvetésének tervezett megkurtítását.

Románia élre tör a gabonaexportban

Agroinform
-
  Tegnap 09:28 Gazdaság 

Romániát több terület is rendkívül alkalmassá teszi a kiváló gabonatermés előteremtésére és ez erősen érzékelhető is az ország export kimutatásain.

ENAR újítás segíti a tejhasznú tehén támogatás igénylését

Agroinform
-
  Tegnap 08:26 Gazdaság  Nébih

A NÉBIH Állattenyésztési Igazgatósága egy új adatleválogatási lehetőséget fejlesztett ki, amely megkönnyítheti a támogatás igénylését.

Magyarország legszebb birtokait keresik

Agroinform
-
  17.06.25 21:18 Gazdaság  7 hír a témában

Magyarország legszebb birtoka címéért hirdettek versenyt – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A hazai erdőgazdálkodás legnagyobb seregszemléjén kopjafát állítottak

Agroinform
-
  17.06.25 14:42 Gazdaság  Somogy

Első alkalommal adott helyet Kaszó az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlésének, amely emlékére kopjafát avattak fel.

Kombájntűz és iszonyú pusztítás – Ön is tehet azért, hogy ne így történjen! (+Képek és Videó!)

Agroinform
-
  17.06.25 13:30 Gazdaság 

Most a vágóasztalnál pattant ki a szikra... – A helyszínen dolgozó önkéntes tűzoltó mondja el, mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a károkat.