Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

Magyar cégek húst vihetnek a Fülöp-szigetekre

Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac a kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori húsüzem előtt. Az üzemek exportengedélyének kiadásával hároméves engedélyezési folyamat zárult le.

Aki akar, most még köthet növénybiztosítást

Már csak 4 napjuk van a gazdálkodóknak arra, hogy növénybiztosítást kössenek a 2017-es évre. A biztosítással még nem rendelkező termelők a területileg illetékes agrárkamarai falugazdászt is felkereshetik.

Fantáziát látunk az iráni agrárexportban is

A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztetett Irán és Magyarország. Magyarország jó lehetőséget lát az agrárexportra a közel-keleti országba.

Nem tudja, mikor nyerhet? - Így néz ki a Miniszterelnökség ütemterve

Agrárszektor
-
  Tegnap 09:15 Gazdaság 

Ütemtervet határozott meg az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az 1300 milliárd forintos Vidékfejlesztési Program beruházási pályázatainak elbírálásához. Nyáron dömpingszerűen születhetnek meg a támogatói döntések, bár számos pályázatot még nem adott át tartalmi értékelésre a Magyar Államkincstár (MÁK).

Hűtlen kezelés bűntette egy hazai tejes cégnél?

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a veszprémvarsányi Gici Tej Kft. ügyében. Korábban a beszállító tejtermelők hozták nyilvánosságra, hogy a cég többszöri ígéret ellenére sem fizeti ki az árvett tej árát. Az ügyben Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő tett…

Útmutató az egyszerű paprikatermesztéshez

Agrárszektor
-
  17.05.24 14:57 Gazdaság 

A paradicsom mellett a paprika talán a másik legnépszerűbb növény a kertekben. Termesztése szintén nem bonyolult, elég itt is csak a fő alapszabályokat betartanunk, és a lecsó egyik fő alapanyaga egész nyáron a rendelkezésünkre áll majd.

Ilyen munkakörülmények várják Csányiék alkalmazottait

Agrárszektor
-
  17.05.24 14:43 Gazdaság  Mezőgazdaság

Modernizálja HR folyamatait a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm Csoport. A cél, hogy jobban össze tudják hangolni a 6500 főt foglalkoztató tagvállalatok együttműködését.

Látványos fordulat a dollárnál, érdemes lehet venni

Agrárszektor
-
  17.05.24 14:42 Gazdaság  Árfolyam

Fordulat jelei látszanak az euró/dollár árfolyamban, ezzel egyidőben a forint is lefordult féléves csúcsáról a dollárral szemben, a tegnap látott 274-ről már 276 fölé ugrott az árfolyam - áll a Portfolio elemzésében.

Élelmiszerlánc-felügyeleti díjak: már csak egy hét van a bevallásra

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást, amire így már csak egy hét maradt. A határidőt túllépők bírságra számíthatnak. A megállapított összeget két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2018. január 31-ig kell megfizetniük az érintetteknek.

Kimerült a keret, felfüggesztik a borászati pályázatot

Agrárszektor
-
  17.05.24 12:36 Gazdaság  Pályázatok

Kimerült a kötelezettségvállalási keret, ezért június 13-tól felfüggesztenek egy borászati pályázatot. A kiírás nyertesei maximum 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A henteshiány kivérezteti a magyar húsipart

Agrárszektor
-
  17.05.24 09:30 Gazdaság  Állás

Sok magyar szakember inkább külföldre megy dolgozni, a fiataloknak pedig nem vonzó szakma a húsipar. Nem kedvez a magyar húsiparnak az az új szabályozás sem, amely szerint 40 százalékról 50-re növelték a termékek kötelező hústartalmát, az Európai Unióban azonban maradt a 40 százalék.

A zöldítés „erőltetése” nem mehet a gazdák profitjának rovására

Agrárszektor
-
  17.05.23 15:42 Gazdaság 

Az új Közös Agrárpolitika (KAP) tervezése során meg kell találni az egyensúlyt a környezeti fenntarthatóság és a nemzetközi versenyképesség igénye között. A zöldítés esetleges további elmélyítése nem tartalmazhat olyan elemeket, amelyek pusztán a termelés, és így a gazdák által elérhető jövedelem csökkenését eredményezik.

Újabb hatalmas üzletbe vásárolta be magát Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester továbbra is élénk érdeklődést mutat a mezőgazdasági befektetések iránt. Az érdekeltségébe tartozó Opimus Group Nyrt. közvetett módon 6 százalékos részesedést szerez a KALL Ingredients Kft.-ben, amely 45 milliárd forintos zöldmezős beruházással valósítja meg észak-alföldi gabonafeldolgozóját.

Újra nyereséges volt a gyulai húsgyár

444 millió forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. A nyereség jó részét gépkorszerűsítésre fordítják, illetve termékfejlesztésre, nemrég készült el például négy különböző ízben egy kifejezetten a japán piacra szánt virslijük.

Ki hitte volna, hogy ekkora karriert fut be itthon a saláta

Magyar saláta kerül a legnagyobb gyorsétterem-hálózat vendégeinek asztalára nemcsak itthon, de sokszor a környező országokban is. A hazai „Meki” hetente nagyjából 13 tonna friss, nálunk előállított, vegyszer- és GMO-mentes zöldséget használ fel.