Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Így látja a számlákat a NAV

Adó
-
  Ma 09:00 Belföld  NAV Nemzetgazdaság

Megjelent a számlázó programok és a NAV online összekötéséről szóló rendelet tervezete; a NAV legfeljebb 24 órás késéssel látni fogja a számla Áfa-törvény szerinti kötelező adattartalmát.

Támogatást kapnak az automaták tulajdonosai

Adó
-
  Ma 08:17 Belföld  Nemzetgazdaság

Az étel- és italautomaták felügyeleti egységének támogatásáról szóló NGM rendelettervezet szerint a kormány felügyeleti egységenként 120 ezer forint támogatást ad az úgynevezett automata felügyeleti egység beszerzéséhez az élelmiszer-automásoknak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Nyílnak a NAV-ablakok

Adó
-
  Ma 08:10 Belföld  NAV

Az adóhivatal közelebb viszi a lakossághoz szolgáltatásait, a kormányablakok egy részében már adózással kapcsolatos ügyek is intézhetőek, első lépésként 12 településen nyílik NAV-ablak a kormányablakokban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Immateriális javak transzferár bizonyítása – 3. rész

Adó
-
  Ma 07:45 Belföld 

 Az immateriális javak transzferár értékeléséhez további szempontokat nyújt cikksorozatunk befejező része. Áttekintjük, hogyan érdemes kezelni az ügylet kezdetekor fellépő bizonytalanságokat, milyen megfontolások alapján ellenőrizhetnek az adóhatóságok és mire kell figyelni az immateriális jószágokkal összefüggő marketingtevékenységek…

KATA-alanyiság megszűnése

Adó
-
  Ma 06:30 Belföld 

Cikkünkben áttekintjük, mikor, milyen feltételek esetén szűnik meg a vállalkozó kisadózói státusza.

Több megváltozott munkaképességű talál munkát

Adó
-
  Tegnap 14:25 Karrier  Állás

A rehabilitációs kártya kiterjesztése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő új munkaerőpiaci programok, illetve a rehabilitációs hozzájárulás 19 százalékos megemelése az idei évben tovább javította a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeit. A Trenkwalder becslése szerint mára az érintett kör…

A kkv-k ötöde tervez beruházást a következő egy évben

Adó
-
  Tegnap 13:06 Gazdaság  KKV

A kis- és középvállalkozások (kkv) ötöde tervez beruházást a következő egy évben, a legnagyobb beruházók pedig az agrárvállalkozások és a magasabb árbevétellel rendelkező kkv-k lesznek - derült ki a Budapest Bank országosan reprezentatív kutatásából.

Csökkent a munkanélküliség március-májusban

Adó
-
  Tegnap 10:24 Karrier  Munkanélküliség KSH

A munkanélküliek átlagos létszáma 48 ezerrel 203 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,1 százalékponttal, 4,4 százalékra csökkent március-májusban az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Korrupt NAV-osokat vettek őrizetbe

Adó
-
  Tegnap 09:38 Belföld  NAV Korrupció

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három hivatásos állományú tagját, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy további személyt a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt - közölte a főügyészség az MTI-vel.

Jön az azonnali online vásárlás

Adó
-
  Tegnap 09:20 Infotech  2 hír a témában

Az EU megnyitja a banki adatokra épülő pénzforgalmi szolgáltatások piacát, így az online vásárlás egyetlen gombnyomás lesz.

Adóigazolás a közbeszerzési eljárásban

Adó
-
  Tegnap 07:45 Gazdaság 

A közbeszerzési eljárások folyamán az ajánlattevők, illetve az alvállalkozók több esetben is igazolni kötelesek, hogy nincs adó- vagy egyéb köztartozásuk. Az igazolás hiánya a közbeszerzési eljárás során kizáró oknak minősül.

Jogdíj megítélése a társasági adó és transzferár szempontok alapján

Adó
-
  Tegnap 06:30 Belföld 

A jogdíjat érintő ügyletek és a transzferár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2017. évi ellenőrzési irányelvei alapján kiemelten vizsgált területnek minősülnek, így érdemes szem előtt tartani az ügyletekben rejlő előnyöket és kockázatokat is.

Jövő szombaton tüntetnek a Tesco dolgozói

Adó
-
  17.06.27 16:31 Karrier  Tesco

A kereskedelmi dolgozók két szakszervezete a bruttó 4 ezer forintot meghaladó béremelést szeretne elérni. 

Jól ment a hazai webáruházaknak tavaly

Adó
-
  17.06.27 14:49 Infotech  Webáruház

A hazai webáruházak háromnegyedének nőtt a forgalma tavaly, és csak 5 százalékuk számolt be forgalomcsökkenésről - derült ki a webáruházak készítésével foglalkozó WebShop Experts legutóbbi, tizedik webáruház-felméréséből.

Brexit: a dilpomás külföldiek fele tovább állna

Adó
-
  17.06.27 13:18 Karrier  Brexit Egyesült Királyság

A nagyvállalatok magasan képzett dolgozóinak 56 százaléka még az EU-ból való kilépés előtt elhagyná az Egyesült Királyságot – derül ki a Baker McKenzie 250, diplomás, az Egyesült Királyságban dolgozó, de azon kívüli uniós állampolgár munkavállaló megkérdezésén alapuló kutatásából. Az agyelszívás különösen érzékenyen érintheti az…