Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 57 hír

Csökkentenék a fürdőszolgáltatások áfáját

Adó  Ma 13:52 Belföld  Áfa

A Fürdőszövetség szerint elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése.

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga 35 év alatt

Az életkori feltétel mellett követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte is.

Részletekben is fizethető az szja

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban - olvasható a NAV közleményében.  Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22. 

Nagyot nőtt a betanított munkások bére

Adó  Ma 10:41 Karrier  Állás Infláció

Magyarországon egy betanított munkás több mint ötödével kap több bért, mint egy éve, ám középvezetői szinten csak az inflációt követte a béremelés - közölte két munkaerőpiaci szakértő cég, a BDO Magyarország és a Trenkwalder közös közleményben.

Rendkívüli nyitvatartás a NAV-nál

Adó  Ma 10:09 Belföld 

Május 2. és 22. között hosszabb időtartamban fogadják az ügyfeleket a központi ügyfélszolgálatok - tudatta honlapján az adóhatóság.

Deutsch: engedi az unió az áfacsökkentést

Adó  Ma 09:56 Belföld  Áfa

Brüsszel várhatóan tagállami hatáskörbe utalja az internet áfájának besorolását - mondta el a Világgazdaságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

Nagy adócsökkentés jöhet az USA-ban

Adó  Ma 08:45 Belföld 

Az amerikai pénzügyminiszter "az amerikai történelem legnagyobb arányú adócsökkentését" jelentette be.

Még gazdagabbak a hazai leggazdagabbak

Több mint ötödével nőtt a hazai 100 leggazdagabb vagyona egy év alatt - derül ki a Napi.hu kiadványából.

A versenytilalmi megállapodás

Adó  Ma 07:45 Gazdaság 

A munkaviszonyban a munkáltató egyik legalapvetőbb érdeke, hogy gazdasági pozícióját, üzleti titkait megőrizze, mely információk legkönnyebben a munkavállalók által juthatnak mások birtokába. Ebből eredően a munka törvénykönyve (Mt.) szigorú titoktartási kötelezettséget határoz meg a munkavállalók számára, mely a munkaviszony…

Országonkénti jelentés a transzferárban 1. rész

Adó  Ma 06:30 Belföld 

Új törvényjavaslat került benyújtásra a multinacionális vállalatcsoportok magyar illetőségű tagjaira vonatkozóan, mely egy ún. országonkénti jelentéstételi kötelezettséget ír elő. Cikksorozatunkban megvizsgáljuk, kiket érint az új előírás és milyen formában kell teljesíteni az előírások szerinti jelentést.

A globális adóelkerülés hazánknak is profitot hoz

Adó  Tegnap 16:35 Belföld  Kína ENSZ

Magyarország azon országok közöttt van, amelyek profitálnak a globális adóelkerülésből, áll az UNU-Wider (az ENSZ egyik kutatóintézménye) tanulmányában, hívja fel a figyelmet cikkében az Index.

Erős szociálpolitikai pillért akar az EU

Adó  Tegnap 15:52 Karrier  Theresa May

Az Európai Bizottság szerdán bemutatta első javaslatait, amelyek Jean-Claude Juncker elnök korábbi bejelentésének megfelelően azt a célt szolgálják, hogy az Európai Unióban létrejöjjön egy erős szociálpolitikai pillér, amely figyelembe veszi az európai társadalmak és a munka világának változó jellemzőit annak érdekében, hogy…

Nyilvánossá válnak a stratégiai partneri adókedvezmények

Adó  Tegnap 13:50 Belföld 

A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket - erről a jogi eljárás kezdeményezője, az LMP társelnöke tájékoztatta az MTI-t. 

Pénteken tovább csökken az üzemanyagok ára

Adó  Tegnap 13:35 Gazdaság  2 hír a témában

Folytatódik az üzemanyagok árcsökkenése: pénteken újra csökkennek az árak.

EU: itt-ott jogellenes a fordított adózás

Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és adóhatósági gyakorlat - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Unió Bírósága.