Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

Piros lámpát kapott az RTL

Adó  Ma 17:07 Gazdaság  RTL Klub GVH

Az NMHH és a GVH nem engedélyezte, hogy az RTL részt szerezzen a Centrál Digitális Média Kft.-ben.

Adófizetésre nevel a NAV

Adó  Ma 16:37 Belföld  Oktatás

Az adóellenőrzések középpontjában az önkéntes jogkövetés ösztönzése, a támogató eljárás áll – közölte Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára. A transzferárazást, az agresszív adóoptimalizálást, a szervizeket, az e-kereskedőket és a szálláshely-szolgáltatókat…

Adóügyben is lesz nemzeti konzultáció

Adó  Ma 15:20 Belföld 

A sikeres magyar adórendszert meg kell védeni Brüsszeltől – mondta a miniszterelnök.

Így üldözi a bűnt a NAV

Adó  Ma 11:27 Belföld 

A bűncselekmények többsége költségvetési csalás, a legnagyobb kárt viszont az iparvédelmi jogok megsértése okozza – derül ki a NAV bűnügyi szakterületének eredményeit ismertető tájékoztatóból.

Jegyzettőke-emelés: pénz nélkül is lehet

Adó  Ma 10:40 Gazdaság 

Március 15-ig a tulajdonosoknak csak arról kell határozniuk, hogy megemelik a kft. jegyzett tőkéjét; ezután több lehetőségük is van.

7,3 százalékkal ért többet a fizetés

Adó  Ma 10:19 Karrier  Nemzetgazdaság

2016-ban a reálkereset 7,3 százalékkal nőtt átlagosan, éves összevetésben. A bruttó átlagkereset tavaly 263 200 forint volt.

Amerikából jövedelmet szerzőket vizsgálnak

A NAV támogató eljárást indít azoknál, akik jövedelmet szereztek Amerikából, de azt nem vallották be.

NAV-figyelő: 7. hét – Egyéni vállalkozók figyelem!

Adó  Ma 07:45 Belföld  Áfa

Közelgő adóbevallási határidőkre, bővülő EKAER-kötelezettségre figyelmeztet a NAV, és bemutatják a bírságolás gyakorlatát is.

Éttermi áfa: eloszlatjuk a maradék homályt

Adó  Ma 06:30 Belföld 

Számos kulcskérdést csak érintőlegesen említenek a NAV állásfoglalásai és a nyomukban született cikkek az éttermi áfakulcs ügyében: nem egyértelmű például, kell-e melegkonyhával rendelkezni a kedvezményes áfakulcs alkalmazásához, mint ahogy az sem, hogy mi tekinthető helyben készült ételnek. Most válaszolunk a kulcskérdésekre…

Munkavédelem: több mint 112 millió forint bírság tavaly

Adó  17.02.17 13:50 Karrier  Nemzetgazdaság Állás

A tavaly ellenőrzött 15 459 munkáltató 79,1 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök, akik 459 esetben összesen több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki 2016-ban - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében. 

Nem kell kérni az szja-bevallás elkészítését

Adó  17.02.17 12:40 Belföld  NAV

Nem kell külön kérni a személyijövelemadó-bevallás elkészítését, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészíti mindazoknak, akik munkáltatótól szereztek jövedelmet tavaly - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Vigyázni kell az adózói minősítéssel

Adó  17.02.17 10:34 Belföld  NAV

Nagy várakozás előzi meg a 2016. évi negyedik negyedéves adózói minősítések pontos számainak nyilvánosságra hozatalát. A tavaly januárban bevezetett újszerű minősítési rendszer elsősorban az adóellenőrzések során meghatározó fontosságú mind az adóhatóság, mind pedig a vállalkozások számára.

Vasutasok: a béremelés önmagában kevés

Adó  17.02.17 09:50 Karrier  MÁV Zrt.

Kizárólag a béremelés hatására még nem szűnik meg a kritikus létszámhiány, legfeljebb stabilizálódik a jelenlegi állapot a MÁV-nál – közölte a Vasutasok Szakszervezete a hírre reagálva: jóváhagyta a kormány a 3 évre szóló, összesen 30 százalékos béremelési követelésüket. A szakszervezet az ágazat megmentésére további intézkedéseket…

Gyógyszert és cigarettát talált a NAV

Adó  17.02.17 09:16 Belföld  Gyógyszer NAV

Húszezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tehergépjárműben elrejtve a pénzügyőrök Röszkén, a sofőrrel szemben büntetőeljárás indult - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Határidő közeleg a bortermelőknek

Adó  17.02.17 08:39 Belföld  8 hír a témában

Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést - hívta fel a figyelmet a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön.