Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Rétvári: tovább működhet a tao-rendszer

Adó  17.03.24 16:09 Belföld  15 hír a témában

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az önkéntes pénztárba fizetőket is segíti az e-szja

Adó  17.03.24 13:25 Belföld  NAV

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken.

Megkapják emelt bérüket az állami dolgozók

Adó  17.03.24 12:32 Karrier  Fónagy János

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Javulhat a kkv-k versenyhelyzete

Adó  17.03.24 11:10 Gazdaság  Európai Unió KKV

Erősödhet a kkv-k piaci pozíciója, a vállalkozások negyede véli úgy, hogy egy éven belül javulhat versenyhelyzete – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. Az élénkülésre nagy szükség van, hiszen a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában épphogy benne vagyunk a középmezőnyben, míg az Európai Unió…

Adóellenőrzések valós idejű forgalmi adatok alapján

Adó  17.03.24 08:57 Belföld  SAP

A NAV informatikai háttérfejlesztéseinek legjelentősebb és leglátványosabb eredménye az online pénztárgépek és az EKAER-rendszer bevezetése. Az adóellenőrzések területén bekövetkezett paradigmaváltás következtében az adó- és vámhatóságok már messze tovább képesek látni az adatok egyszerű begyűjtésénél és a múltban történt gazdasági…

Valós szándék, színlelt szerződés

Adó  17.03.24 07:45 Belföld 

Az Ítélőtábla ítéletében leírta, hogy színlelt szerződésről akkor beszélhetünk, ha a felek szerződéses nyilatkozatot annak ellenére tesznek, hogy valós ügyleti szándékuk nincs, vagy az - a kinyilvánítottól eltérően - részben vagy egészben másra irányul.

Az adózás hozzájárult a hunok felemelkedéséhez és vesztéhez

Adó  17.03.24 06:30 Belföld 

Attiláról, a hun birodalomról kevés korabeli írás maradt fenn. Az utókor a történeteket jelentősen kiszínezte. A hun-magyar rokonság, a székelyek eredete olyan történetek, amelyekről korabeli források nem szólnak, bár kétségtelen, hogy a középkori krónikások is gyakran hasonlították a magyarokat a hunokhoz, és Árpád bejövetelét egy második…

Készülni kell a cégeknek a GPDR-re

Adó  17.03.23 16:39 Gazdaság  4 hír a témában

A 2018 májusában hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelettől, az az a GDPR-től leginkább azt várja a piac, hogy a vállalati ügyfelek nagyobb biztonságban tudhassák legfontosabb adataikat - írja közleményében az EY. A GDPR rendeletnek való megfelelés azonban nem kizárólag jogszabályi, sokkal inkább technikai kérdés is -…

Új törvények érinthetik a vállalkozásokat

Cégalapítás, az építési engedélyek felülvizsgálata, az energiaellátás biztosításának a kérdése, az adóadminisztráció, a kistulajdonosok védelme és a fizetésképtelenség kérdése - e témákban várhatók új törvényjavaslatok, derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaiból.

Pályázati cunami jön

Adó  17.03.23 16:15 Gazdaság  Pályázatok

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve, ezzel az ország 30-40 százalékkal előzi meg régióbeli társait - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfólió uniós források 2017 elnevezésű konferencián csütörtökön…

Bekötnék az összes szálláshelyet a NAV-hoz

Adó  17.03.23 13:38 Belföld 

Adócsökkentésről, a bérszínvonal duplázásáról és a szálláshelyek bekötéséről a NAV-hoz beszélt a MTÜ vezérigazgatója.

40 milliárd jut az állami cégek béremelésére

Adó  17.03.23 13:15 Karrier  Újév Minimálbér

A kormány idén 40,46 milliárd forintot biztosít az állami tulajdonú cégeknek a bérek emelésére. A kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. 

Vizsgálatot indított a GVH a Booking.com ellen

Adó  17.03.23 12:52 Gazdaság  GVH

Kartellezés miatt indult eljárás a Booking.com magyarországi és hollandiai vállalata ellen, erősítette meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője a Trend FM-nek - olvasható az Index cikkében.

Beépíti az adócsökkentést az árakba a Mol

Adó  17.03.23 12:03 Belföld  MOL Válság

Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol, aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak - mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője, Orosz András az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján.

Szabadság: a dolgozó csak 7 napról dönthet

Adó  17.03.23 11:26 Karrier 

A munkavállaló szempontjából igencsak szigorú szabadságolási szabályokra hívja fel a figyelmet közleményében a Mazars.