Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Autómentes nap Kispesten

Kispest önkormányzata idén ősszel is csatlakozik Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához, és autómentes napot szervez szeptember 21-én, csütörtökön 11 és délután 3 óra között a Nagysándor József u. – Petőfi u. közötti központi játszótéren.Programok:Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kézműves sátraÁtalakuló…

Újabb erdőirtás készül Budapesten?

Napi
-
  17.09.14 12:24 Gazdaság  Fidesz

Szeptember 20. fontos dátum a budapestieknek, de főleg a József Attila-lakótelepen és Wekerle-telepen élőknek. Ekkor ül össze a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. által felkért tervzsűri, hogy eldöntse, milyen nyomvonalon haladjon a Galvani utcát az Üllői úttal összekötő autóút - számolt be az Index.

Hatalmas erdőirtás készül a Határ úton, a kétségbeesett lakók Áderhez, a fideszes politikusok pedig egymás ellen fordu…

444
-
  17.09.14 08:00 Belföld  Fidesz

Kiirtanák a Wekerle-telep és a József Attila lakótelep közötti erdősávot a leendő Galvani híd miatt, de a harc még csak most kezdődött, és az ellenzők között fideszes erős emberek is vannak. A miniszter és Tarlós eddig nem mertek Ferencváros és Kispest lakói elé állni.

Botrány: A lakók egy része kivan a Galvani híd miatt

Zsúrpubi
-
  17.09.10 17:36 Belföld 

A ferencvárosi József Attila lakótelep, valamint a kispesti Wekerletelep lakói közös lakossági fórumon fogalmazták meg kérdéseiket és aggodalmaikat a Galvani híd beruházásához kapcsolódó körút szakasz kapcsán, majd összefogás alakult a Határ úti kiserdőért.

Tűz Wekerlén: hatalmas lángok csaptak fel a Mészáros Lőrinc utcai családi ház udvarában

Blikk
-
  17.09.07 07:23 Belföld  Veszprém Kánikula

- Egy családi ház udvarában teljes terjedelmében kiégett egy autó a kispesti Wekerletelepen szerdán éjjel.

Égett egy autó a fővárosban

Egy kispesti udvarban csaptak fel a lángok. Kigyulladt egy személygépkocsi az éjszaka Budapesten, a XIX. kerületi Wekerletelepen. A jármű teljes terjedelmében égett egy családi ház udvarán. A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

A robotizáció felfalja a globalizációt

Magyar Idők
-
  17.09.06 10:00 Vélemény 

Napjaink következő kihívása a gazdaságban a robotizáció. Ez a világszerte rohamosan terjedő jelenség képes lesz részben kiváltani, részben kioltani a globalizáció eddigi domináns helyét és szerepét. Cikkünk másik aktualitását az adja, hogy 2017 augusztusában megalakult a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Gazdaságtudományi…

Elévülhetetlen érdemek - Wekerle életműve a rekordok könyvében helyet kaphatna

Feol
-
  17.09.05 21:40 Kultúra 

MÓR Wekerle Sándor, a móri születésű, első polgári származású miniszterelnök halálának 96. évfordulóján ünnepélyes koszorúzást tartott emlékművénél a nevét viselő alapítvány.

Kigyulladt egy autó Kispesten

A tűzesetben nem sérült meg senki. Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Kispesten, a Wekerletelepen. A fővárosi hivatásos tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, amely így nem terjedt tovább más gépjárművekre. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Botrány! A kispesti önkormányzat nem tartja be a saját helyi építési szabályzatát!

Zsúrpubi
-
  17.09.01 10:00 Karrier 

Kispest Wekerletelep városrésze műemléki jelentőségű terület. Nem az első eset, hogy az önkormányzati beruházások fittyet hánynak erre a tényre.

Sörbe borul a Kós Károly tér

Ittlakunk
-
  17.08.21 23:54 Budapest 19. ker 

A Magyar Kollégium Kulturális Egyesület immár harmadik alkalommal rendezi meg a Wekerlei Sörkört augusztus 26 és 27-én a Kós Károly téren. Kellemes hangulat, német és cseh sörök, valamint magyar kézműves sörök is kapható lesz. Rossz idő esetén egy héttel később, szeptember 2-3-án tartják meg a rendezvényt.

Újra rendesen járnak a buszok Wekerlén

Ittlakunk
-
  17.08.15 17:03 Budapest 19. ker 

Kijavították a beszakadt útpályát a Zalaegerszeg utcában a Kund utca és a Zoltán utca között.Így a 148-as busz és a 999-es éjszakai járat ismét az eredeti útvonalukon jár – jelezte a BKK.

Lehetőleg pázsittal borítva és fákkal árnyékolva legyen

Magyar Idők
-
  17.08.12 18:15 Belföld 

A játszótér intézménye a modern urbanizációnak és a pedagógia és közegészségügy fejlődésének köszönheti létét. Magyarországon ennek a célnak a megvalósítását a század végén már központi, miniszteri akarat is erősítette: az első Wekerle-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, gróf Csáky Albin 1893-ban rendeletet adott ki játszóterek…

Lakossági fórum Wekerletelep közbiztonságáról

Ittlakunk
-
  17.08.08 00:22 Budapest 19. ker 

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a betörések, lopások Wekerlén. A lakók a közösségi médián keresztül értesítik egymást az ügyekről, gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne érkezne bejegyzés a környéken mászkáló gyanús alakokról, vagy éppen arról, hogy honnan mit vittek el.Két wekerlei civil szervezet – a Wekerlei Társaskör és a…

Dán fúvósok a Kós Károly téren

Ittlakunk
-
  17.06.30 11:00 Budapest 19. ker 

A Koppenhágai Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet a Kós Károly téri zenepavilonban július 2-án, vasárnap a Vasárnapi Térzenék Wekerlén programsorozat keretében.A Koppenhágai Ifjúsági Fúvószenekar negyvenöt 12-25 év közötti fiatalból áll. A több mint 60 éves zenekart Dánia 4 legjobb fúvószenekara közt tartják számon.Repertoárjuk a…