Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

A Magyar Idők elkövette az ősbűnt

Magyar Idők
-
  Tegnap 18:15 Vélemény 

Az index.hu olvasóinak hírmagyarázatra van szükségük, hogy azt gondolják, amit (Simicska szerint?) kell? Kérdéseivel a Magyar Idők szerkesztősége bizonyította, hogy a kormányzati retorika egy húron pendül a szélsőjobboldallal.

Megártott a meleg a brüsszeli migrációs biztosnak

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:07 Vélemény 

Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos szózattal lepte meg Európa népét.

Boldogságszint a régió országaiban

Magyar Idők
-
  Tegnap 10:00 Vélemény 

A 2017. évi A világ boldogságszintje című tanulmány (World Happiness Report, 2017) három híres közgazdász, egy amerikai, egy brit és egy ausztrál kutatócsoportjának munkája, a világ 155 országában különböző mutatók alapján vizsgálja a „boldogságszintet”.

Eljött Közép-Európa ideje

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:00 Vélemény 

Június utolsó hete egyben a soron következő lengyel elnökség utolsó hete is lesz a visegrádi csoportban. Ugyanakkor attól is csak egy hét választ el minket, hogy az USA elnöke találkozzék a Balti-, az Adriai-és a Fekete-tenger háromszögében elhelyezkedő uniós államok vezetőivel.

Tízmilliók kerültek a Migration Aidhez

A Migration Aid titkolózása és átláthatatlan gazdálkodása miatt megbecsülni is nehéz, mennyi pénzt kaphattak azóta, amióta 2015-ben színre léptek. Az interneten fellelhető adatok, beszámolók alapján működésük első pár hónapjában körülbelül húszmillió forintra tettek szert, azóta vélhetően ennek többszörösére. Mivel a társaság nem számolt…

A haza minden előtt

Magyar Idők
-
  Tegnap 06:00 Vélemény 

Kevés nagyobb hibát lehet elkövetni a politikában, mint amikor az ember személyeskedésnek veszi a vitát, behódol a másik személyiségének, az aktuális politikai folyamatokat személyes sértésnek vagy dicséretnek veszi, az eredményeket pedig elkönyveli saját érdemeinek.

Harckocsik

Magyar Idők
-
  17.06.25 08:00 Vélemény 

Ez év júniusa sokféleképpen leírható az európai politikában, csak uborkaszezonként nem. A franciaországi választások azt mutatták, hogy Macron mozgalma teljes sikert aratott mind az államfőválasztáson, mind az azt követő nemzetgyűlési választásokon.

Kolozsvár újra kincses, de nem magyar

Már tényleg csak a melegfelvonulás hiányzott volna ahhoz, hogy Kolozsvár belépjen az európai „kultúrvárosok” sorába. De erre még várni kell, a ClujPride szervezői egyelőre nem kaptak engedélyt a polgármesteri hivataltól, hogy július elsején szivárványossá tegyék az egykori kincses város egy napját.

Könyvheti előítéletek és tanulságok

Magyar Idők
-
  17.06.24 11:00 Vélemény 

Az idei könyvhét is jól kezdődött. Akárcsak a tavalyi. Akkor Esterházy Péter tartotta a megnyitót, és még diktatúrázott egyet. Most, június nyolcadikán ismét a Vörösmarty téren és ismét ugyanilyen hangnemben indultak az események.

Példakép-e még a Nyugat?

Magyar Idők
-
  17.06.24 09:28 Vélemény 

Még világgazdasági-kutatós koromban, vala­mikor az 1980-as években egy intézeti vitán félénken utaltam Oswald Spenglerre és A Nyugat alkonyára. Igazgatónk, Bognár akadémikus bosszúsan leintett: – Hol van az még? Ma határozottan úgy érzem, hogy ez az idő eljött.

Helmut Kohl emlékére

Magyar Idők
-
  17.06.24 08:00 Vélemény 

Múlt pénteken az egész világ megrendülve fogadta Helmut Kohl halálának hírét. A kereszténydemokrata politikus 1982 és 1998 között töltötte be a Német Szövetségi Köztársaság kancellári posztját. Távozásával Németország, Európa és az egész világ kevesebb lett egy, a XX.

Kutyák, Vonák, ölek

Magyar Idők
-
  17.06.24 07:00 Vélemény 

Vona ölében kölyökvizslák, Lajos ölében Vonák. Perverz miniatúra a kora 21. századból. Mert a Lajos vett magának egy pártot. Azért kellett újat vennie, mert a régit nem tudta megvenni, pedig nagyon akarta. Úgyhogy Lajos megvette Vonát.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Magyar Idők
-
  17.06.23 13:10 Vélemény  CEU Nobel-díj

Kissé bugyuta összeesküvés-elméletet tákolt össze Mario Vargas Llosa Nobel-díjas író egy CEU-féle konferencián.

A franciák legnagyobb öngólja

Magyar Idők
-
  17.06.23 10:00 Vélemény 

A francia parlamenti választások múlt vasárnapi második fordulójával véget értek a hosszas találgatások. A végeredmény tükrében egyértelművé vált, hogy az ország új köztársasági elnöke, Emanuel Macron és pártja (La République en Marche – LREM) a törvényhozásban abszolút többséget szerezve kvázi önálló életet élve lesz képes…

Levelező tagozat az Alkotmánybíróságon

Magyar Idők
-
  17.06.23 08:00 Vélemény 

Mind több barátja van újabban az Alkotmánybíróságnak (AB). A testület honlapjának tanúsága szerint – történetesen a CEU ügyében – sorra érkeznek az AB-hez az olyan levelek, amelyek feladói a bíróság barátjának tekintik magukat.