Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 26 hír

Három kategóriában is nyert a Halott Pénz

A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.

Szabad játék, szétesés, káosz

Magyar Idők
-
  Tegnap 14:43 Kultúra 

  Időnként eszembe jut, hogy mi lenne akkor, ha egy világégés után csak nagyon kevés dolog maradna fenn az emberiség kultúrtörténetéből. Ez a magánjáték végtelen variációt rejt magában, ezért abbahagyhatatlan.

Arany János különleges műhelytitkai

Magyar Idők
-
  Tegnap 12:12 Kultúra 

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt. Csak kedélyesen megosztja velünk töprengéseit, fölfedezéseit.

Élet és halál körforgása

Magyar Idők
-
  Tegnap 09:55 Kultúra 

Június 24-én a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz csatlakozva kitárta kapuit a Fiumei úti Sírkert és a Kegyeleti Múzeum. A programok az Apponyi-hintó ünnepélyes átadásával kezdődtek, amelyet Merczi Miklós, a közlekedési múzeum főosztályvezetője mutatott be.

Az első Kapolcska-találkozó szerethető véletlenszerűsége

Magyar Idők
-
  Tegnap 06:55 Kultúra 

Különleges időutazásban volt része annak, aki a hét végén ellátogatott az első Kapolcska fesztiválra Kapolcsra: a háromnapos találkozó az 1989-es első kapolcsi napokra emlékeztette az alapítókat. Kilenc udvar volt nyitva a településen, ahol mindenkinek zenélt a Muzsikás együttes, az Ama-dinda, és egy János vitéz ősbemutató is megszületett…

Rekordszámú nézővel zárta az évadot a Magyar Állami Operaház

Rekordszámú, több mint 600 ezer nézővel zárta a 2016/2017-es évadot a Magyar Állami Operaház – mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató vasárnap Budapesten, ahol gálaesttel és a társulat kiemelkedő teljesítményeit elismerő díjak átadásával ünnepelt az intézmény.

Bableves tejszínhabbal, avagy mit olvasunk mivel?

Magyar Idők
-
  17.06.25 07:45 Kultúra 

Sokféleképpen lehet az olvasó embereket osztályozni, de ezek közül talán az egyik legérvényesebb szempont az, hogy vannak, akik egyszerre csak egy könyvbe vetik bele magukat, és vannak, akik több könyvet olvasnak párhuzamosan.

Képek a meghatározhatatlanról

Magyar Idők
-
  17.06.24 12:48 Kultúra 

A 2009-ben elhunyt Somos Miklós figurális festő volt, de bátran kísérletezett az absztrakt és az elvontabb fogalmazásmód eszközeivel is. Képein általában együtt szerepel a figuralitás az absztrakt motívumokkal. Festményein gyakran találkozhatunk a kereszténység, a magyarság és a képzőművészet ismert alakjainak, alkotásainak vizuális…

Csoóri Sándorról elnevezett programot indít a népi kultúra támogatására a magyar kormány

Magyar Idők
-
  17.06.24 12:12 Kultúra  Múzeum

Csoóri Sándorról elnevezett programot indít a népi kultúra támogatására a magyar kormány, az idei és a jövő évi költségvetésben összesen 7,5 milliárd forintot szánnak erre a célra – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Karcagon, a Múzeumok éjszakája programsorozat hivatalos megnyitóján.

Műfajok közötti kirándulás

Magyar Idők
-
  17.06.23 13:19 Kultúra 

Illényi Katica Liszt-díjas hegedűművész számtalanszor megújult az elmúlt évek során: koncertjeit gyakran énekkel, tánccal színesíti, és egy nagyon különleges hangszeren, a tereminen is megtanult játszani. A műfaji sokszínűségről, a magyar zeneszerzők műveinek népszerűsítéséről és jövőbeni terveiről beszélgettünk vele.

Többcsészényi kultúra

Magyar Idők
-
  17.06.23 11:49 Kultúra 

Nagyon különleges tárlatot tekinthetnek meg, akik ellátogatnak a Műcsarnokba: a Körülöttünk – Nemzeti Szalon 2017, Iparművészet és tervezőművészet anyaga egészült ki Merényi Gusztáv tizenkét éven át gyűjtött porcelán kávéskészleteinek legszebb darabjaival. A csaknem száz készlet az elmúlt kétszáz év legérdekesebb alkotásait mutatja be,…

Zenei ünnep csodás tájakon

Magyar Idők
-
  17.06.23 10:19 Kultúra 

Tokaj-Hegyalja és Zemplén gyönyörű vidékén immár 26. alkalommal rendezik meg augusztus 11–19. között a Zempléni Fesztivált. Ez a rendezvénysorozat nem a zajos programdömpingre, hanem a csöndes, elmélyülős élményszerzésre helyezi a hangsúlyt, erről a kínálatból szemezgetve is megbizonyosodhatunk: új helyszín például a kis…

Az ember és az emberi nyelv

Magyar Idők
-
  17.06.23 06:51 Kultúra 

A napokban jelent meg az interneten az a hír, hogy a Facebook Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium (FAIR) dolgozói egy érdekességre lettek figyelmesek: chatbotjaik (párbeszédágenseik) gépitanulás-algoritmusaik segítségével az egymással folytatott kötetlen csevegés közben eltértek a szkriptjeikbe kódolt normáktól és bármiféle emberi…

Múzeumok éjszakája: különleges programokkal készül a Ludwig Múzeum

Magyar Idők
-
  17.06.22 22:26 Kultúra  Múzeum

A látogatók is belebújhatnak a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) teraszán felépített tévéinstallációba szombaton, a Múzeumok éjszakáján, melynek során a közönséget exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés, dj szett, szitaműhely, homlokzati fényfestés és biciklis városnézés is várja.

Táska, ajtó, mesélő figura

Magyar Idők
-
  17.06.22 14:00 Kultúra 

Annyi titkom maradt címmel kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából. A kiállítást Hoppál Péter, Prőhle Gergely és Háy János nyitotta meg. Für Anikó előadása és Hauser Adrienne zongorajátéka megmutatta, hogyan volt képes az írónő regényeiben új olvasatot, értelmezési keretet adni…