Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 119 hír

Terjed a szélsőségesség a szlovák fiatalok között

Intolerancia a kisebbségekkel és a menekültekkel szemben, alapvető ismeretek hiánya a közelmúlt történelmét illetően – ez derült ki a Szlovák Tudományos Akadémia és a pozsonyi Komensky Egyetem átfogó felméréséből.

Merkel: az unió vezetői találkozni akarnak Erdogannal a májusi NATO-csúcson

Az Európai Unió vezető tisztségviselői, az Ankarával fokozódó feszültségek közepette, megpróbálnak találkozót szervezni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel a NATO jövő havi csúcstalálkozóján – mondta el szombaton Angeal Merkel német kancellár.

Orbán Viktor: sikerült megvédeni Magyarország álláspontját

Az Európai Néppárt brüsszeli csúcstalálkozóján sikerült megvédeni Magyarország álláspontját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az unióban maradó tagállamok szombati rendkívüli csúcstalálkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján.

Az afrikai bíboros az európai szélsőliberálisoknak üzent

Magyar Idők  Tegnap 13:59 Külföld 

Már korábban is hallatott magáról a nyugati világért aggódó guineai bíboros Robert Sarah, aki legutóbbi interjújában ki nem mondva ugyan, de vélhetően az európai liberálisokhoz szólt. “A szubszaharai iszlám évszázadokon át békében és harmóniában élt együtt a kereszténységgel.

A „huszonhetek” megállapodtak a Brexit-tárgyalásokra vonatkozó irányelvekről

Gyorsan, néhány perc alatt megállapodtak az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalásokra vonatkozó iránymutatásaikról a bennmaradó tagállamok vezetői a „huszonhetek” szombati brüsszeli csúcstalálkozóján. A Bizottság elnöke szerint ezt az egységet nem lesz könnyű megőrizni, azonban mindent meg kell tenni ennek…

Tilos az arc eltakarása a német közszférában

Magyar Idők  Tegnap 13:26 Külföld 

Megtiltotta az arcot takaró öltözetek viselését az állami alkalmazottaknak a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag.

Rogán Antal: Magyarországnak az EU-ban, a Fidesznek a Néppártban a helye

Az Európai Néppárt ülése végére minden résztvevőnek világossá vált, hogy Magyarországnak az EU-ban, a Fidesznek az Európai Néppártban a helye – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szombaton Brüsszelben az ülést követően.

Szigorú uniós követelések

Az uniós állampolgárok jogainak garantálása, a brexitszámla, illetve az Írország és Észak-Írország közötti határszakasz átjárhatósága szerepel a brit kilépési tárgyalások során képviselendő főbb uniós iránymutatások között, adta hírül az EUobserver hírportál.

Könnyebb elnökségre számított Donald Trump

Nem fukarkodik a bírálatokkal sem az amerikai, sem pedig a külföldi sajtó Donald Trump elnökségének – ma záruló – első száz napját értékelve, de kudarcnak azért nem lehetne nevezni a 45. elnök debütálását.

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel

Észak-Korea szombaton hajnalban újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel, amely azonban minden jel szerint pár perces repülés után, 71 kilométer magasan felrobbant – adta hírül a dél-koreai hadsereg.

Zöld lámpát kapott a sarkvidéki olaj – és gázkitermelés

Donald Trump elnöki rendeletével megnyílt az út a sarkvidéki területeken lévő olaj- és gázkincs kiaknázása előtt.

Magyarország átvette a koszovói misszió egy zászlóaljának vezetését

Magyar Idők  17.04.28 20:36 Külföld  NATO

Magyarország átvette a NATO koszovói missziójának (KFOR) harcászati tartalék zászlóaljának vezetését.

Berlin nem állítaná le a török EU-csatlakozási tárgyalásokat

Magyar Idők  17.04.28 19:36 Külföld  Törökország

Németország elutasította a török EU-csatlakozási tárgyalások leállítására vonatkozó felhívásokat, dacára annak, hogy számos európai uniós tagállam álláspontja szerint a nemrég megszavazott elnöki rendszer törökországi bevezetése nincs összhangban az európai értékrenddel.

Civil szervezeteket gyanúsított az ügyész, azonnal vizsgálat indult ellene

Vizsgálat indult Carmelo Zuccaróval, a szicíliai Catania ügyészével szemben azon kijelentései miatt, amelyek szerint bizonyítékai vannak arra, hogy a földközi-tengeri migránsmentésben részt vevő egyes nem kormányzati szervezetek (NGO) együttműködnek az embercsempészekkel – jelentette be az olasz Legfelsőbb Igazságszolgáltatási…

Összeomolhat Macedónia S. György civiljei miatt

Soros György a macedón-albán etnikai feszültség felmelegítésétől sem riad vissza: az amerikai milliárdoshoz köthető civil szervezetek a jobboldali macedón kormányt térdre kényszerítve akarják hatalomhoz segíteni a bevándorlást támogató szociáldemokratákat. Mindez az elmúlt napok eseményei kapcsán vált érzékelhetővé.