Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 74 hír

Kockázatok a tőzsdén

Magyar Idők
-
  Tegnap 17:53 Gazdaság 

Élénk mozgást mutat mostanában a magyar tőzsde, sorra dőlnek meg a részvényindex korábbi rekorderedményei – újabban sokan látják jó befektetésnek a tőzsdei papírokat. E területen is akadnak olyan pénzügyi tanácsok, amelyeket vásárlás előtt érdemes számításba venni.

Könnyebb alkalmazni a referenseket

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:13 Gazdaság 

  Egy nemrég megjelent jogszabálytervezet szerint munkaszerződéssel is lehet majd alkalmazni energetikai szakreferenseket. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletében három módosítást terveznek a jogalkotók.

A név lehet a minőség záloga a hazai pékáruk termékpalettáján

Magyar Idők
-
  Tegnap 15:37 Gazdaság 

Kifogásolhatatlan minőségű kenyerekkel bővülhet a kínálat a hazai boltokban. Az élelmiszerkönyv nemrég életbe lépett módosításának köszönhetően az egészségtudatos vásárlók ma már biztosak lehetnek abban, hogy a rozskenyérben színezék helyett valóban rozsliszt van, a teljes kiőrlésű pékáru pedig értékes összetevőkből készül.

Kiegészítené a mérnökkamara az arculati kézikönyveket

Magyar Idők
-
  Tegnap 13:31 Gazdaság 

Közlekedési arculati mintakézikönyvet készített a Budapesti és Pest Megyei Mérnökkamara, a dokumentum – az október 1-jéig minden önkormányzat által elkészítendőhöz hasonlóan – magyarázatokkal és fényképekkel, ábrákkal mutatja be a szükséges vagy javasolt közterületi megoldásokat.

A közép-európai régió gyorsabban lábalt ki a válságból

Magyar Idők
-
  Tegnap 09:37 Gazdaság 

Térségünk országaiban az uniós átlagot jóval meghaladva növekedett az életszínvonal az elmúlt években, viszont ezt a felzárkózást folytatnia kell a régiónak, így Magyarországon is bőven van feladat – mondta lapunknak Balogh László. A Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Gazdasági Együttműködési és…

Barcza György: túlteljesült az éves cél a lakossági állampapír-piacon

Jelentős volt belföldön a forintállampapírok iránti kereslet a nagybani és a lakossági piacon is; a nettó lakossági értékesítés ezermilliárd forint felett volt, meghaladta az éves célt – nyilatkozta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

Hosszabb lesz a szezon

Magyar Idők
-
  Tegnap 07:32 Gazdaság  Strand Balaton

Csaknem kétmilliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján 344 beruházás, felújítás valósul meg idén – jelentette be a hét végén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Guller Zoltán a távirati irodával azt közölte, több helyen már elkészültek, és van, ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken…

A feltüntetettnél többet fogyasztanak a gépek

A gyártók által feltüntetettnél jóval több energiát fogyasztanak egyes háztartási készülékek egy európai uniós felmérés alapján. Habár a jelek szerint a probléma gyökere inkább a szabványosításban, mint a gyártók hozzáállásában keresendő, az is figyelemre méltó, hogy van olyan tévé, amelyik – hasonlóan a dízelautókhoz – észleli, ha tesztelik.

Amik nélkül üzletember nem indulhat el

Magyar Idők
-
  17.06.25 08:30 Gazdaság 

Egy utazó üzletember számára az utazás legkellemetlenebb része, amikor repülőterek végeláthatatlan csarnokain, folyosóin kell kézipoggyászával tötyörögnie vagy éppen rohannia, hogy elérje a csatlakozást. Szerencsére kitaláltak néhány kelléket, amelyek megkönnyítik az ember életét a reptéren és a levegőben.

Lekörözték Amerikát a legerősebb szuperkomputerek terén

Magyar Idők
-
  17.06.25 06:45 Gazdaság  Európai Unió USA

Az Egyesült Államok egy ideje már gyilkos versenyben áll Kínával, az Európai Unióval és Japánnal, hogy melyikük építi meg a világ legnagyobb teljesítményű tudományos célú szuperszámítógépét. Az idei rangsorban az USA – 21 év óta először – elveszítette elsőségét, sőt az első háromban sincs benne.

A forróságban pénzt spórolna az agrárkamara a gazdáknak

Magyar Idők
-
  17.06.24 16:46 Gazdaság  Pintér Sándor

A biztonságos élelmiszer-termelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pintér Sándor belügyminiszternél, mégpedig június elsejétől visszavonásig.

Elbontanák az illegális balatoni horgászstégeket

Magyar Idők
-
  17.06.24 15:36 Gazdaság  Balaton

Felszámolná az illegális kikötőket a Balatoni Szövetség. Balassa Balázs, a tóparti önkormányzatokat tömörítő szervezet vezetője szerint az elmúlt években egyre több csónakkikötő, feltöltés és horgászstég épült engedély nélkül a Balaton partján.

A posta ezentúl pénzügyi ismereteket is kézbesít

Magyar Idők
-
  17.06.24 13:24 Gazdaság 

Már a postákon is hozzá lehet jutni a mindennapi pénzügyi ismereteket terjesztő általános és szezonális információkhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Posta együttműködési megállapodása értelmében. A posta egész évben, illetve egy-egy tájékoztató kampányhoz kapcsolódva elérhetővé teszi fiókjaiban és más felületein is a…

Ásványvizet osztanak a szomjazó utasoknak több pályaudvaron

Magyar Idők
-
  17.06.24 11:12 Gazdaság  MÁV Zrt.

Megkezdte az ivóvíz osztását a nagy pályaudvarokon a MÁV-Start. A vasúttársaság a hőségriadó idején Budapesten és a megyeszékhelyeken ad díjmentesen vizet a vonatra várakozóknak. Tavaly összesen 2,2 millió palackot biztosítottak az utasoknak és a saját munkavállalóiknak 73,7 millió forint értékben.

Boros Imre: 600 ezer forint körüli bruttó átlagbér közelítene az uniós átlaghoz

Magyar Idők
-
  17.06.24 10:40 Gazdaság  Bor

Boros Imre közgazdász szerint 550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő.