Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 62 hír

Eső, hó, jég, hideg, meleg nem számít

Magyar Idők  Ma 10:34 Gazdaság 

Az autóipar évek óta kutatja azokat a módszereket, amelyekkel megállapítható az abroncsok és az útfelület között fennálló súrlódás együtthatója, hogy ezzel az információval még biztonságosabbá tehessék a járműveket.

Tállai: A 2015-ben veszteséget elszámoló vállalkozói körnél indul adóhatósági eljárás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten fejezte be a 2015-ben veszteséget elszámoló cégek kockázatelemzését. Mintegy ezer érintett vállalkozás mentesülhet a szankciók alól, mert a revizorok támogató eljárás keretében keresik fel az érintetteket – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős…

Veszik az építkezők az ablakokat, a téglát és a szigetelőanyagokat

Kőművesből, betonvasszerelőből és szigetelő szakemberből van a legnagyobb hiány a hazai építőiparban. Dolgos kezekre pedig szükség volna, az építőanyag-ipari szövetség ugyanis a piac és a beruházói igények folyamatos növekedését tapasztalja: fogy a tégla, a vakolóanyag, s az ablakgyártók is teljes kapacitással dolgoznak.

Informatikai váltás és versenyképesség

Magyar Idők  Ma 06:45 Gazdaság 

A nagyvállalatok informatikai vezetői és döntéshozói szerint a cégek még nem integrálták teljesen működésükbe az informatikai átalakulás minden mozzanatát, ami szükséges lenne a versenyképességük biztosításához.

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet a Békés megyei Gyomaendrődön szombaton.

Leépítéseket jelentett be az Erste

Magyar Idők  Tegnap 12:30 Gazdaság  Erste

A várhatóan tartósan alacsony kamatkörnyezet és általában a jövedelmezőség javítása érdekében költségcsökkentési programot jelentett be az Erste Bank. Ennek nyomán többek között beolvad a bankba a cégcsoport befektetési üzletága, továbbá a munkahelyek 7–9 százalékát is megszüntetik.

Két esztendő alatt elkészülhet az M4-es gyorsforgalmi Ceglédig

Magyar Idők  Tegnap 10:30 Gazdaság 

Megkezdődhet az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának építése – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, hogy 2019 végére elkészülhet a pálya. Az M4-es javítja a fővárosi agglomeráció közlekedését és közelebb hozza a fővároshoz Szolnokot. A főút országhatárhoz közeli részén is 2×2 sávos…

Hárommilliárd forintot kellene gyorsan elkölteni

Magyar Idők  Tegnap 08:30 Gazdaság  Húsvét

Több mint hárommilliárd forint Szép-kártyás juttatást költhetnek még el az érintettek május végéig – derül ki a távirati iroda pénzintézeti körképéből.

Nyugat-Dunántúl az élmezőnyben

Uniós összehasonlításban is rendkívül kedvezőek a magyarországi foglalkoztatottsági adatok, ráadásul a nyugat-dunántúli régió tavaly a 28 tagállam 275 térsége közül a hetedik helyen állt a munkanél­küliségi mutatók tekintetében – mondta a Magyar Időknek Szalai Piroska. A Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója kiemelte: a…

Időutazás a varsói Manhattanben

Magyar Idők  17.04.28 16:36 Gazdaság 

Lendületes életritmus jellemzi Varsót. Bár a lengyel főváros a második világháborúban óriási károkat szenvedett, azóta sokirányú fejlesztéssel próbálja pótolni veszteségeit. Sokáig uralta a panorámát a Sztálin-barokk kultúrpalota épülete, ám lebontása helyett inkább amerikai típusú toronyházakat építettek köré, így Varsónak Manhattant idéző…

Változóban van a kafetéria gyakorlata

Magyar Idők  17.04.28 16:18 Gazdaság 

A változó adótörvények miatt változik az a mód, ahogy a cégek a béren kívüli juttatásokat adják a munkavállalóiknak – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A legtöbben a készpénzt részesítik előnyben, de továbbra is sokan adnak Erzsébet-utalványt és Szép-kártyát.

Fidesz: Brüsszel növelni akarja a hatalmát az adópolitikában

Magyar Idők  17.04.28 16:06 Gazdaság  Fidesz Belgium

A Fidesz szerint Brüsszel egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában és a foglalkoztatáspolitikában, ami veszélyezteti az eddigi eredményeket.

Sikeresek a honi startupok

Magyar Idők  17.04.28 15:42 Gazdaság 

Gombamód szaporodnak a hazai piacon az élet különféle terüle­tein új megoldásokat kínáló vállalkozások. A többségében fiatalokból álló csapatok innovatív szemlélete sok esetben nemcsak a magánszemélyek, hanem a vállalkozók életét is megkönnyíti az újszerű szolgáltatások révén.

Varga Mihály: közel 45 kilométeres szakaszon épül az M4-es gyorsforgalmi út

Magyar Idők  17.04.28 15:15 Gazdaság  Pest Cegléd

Csaknem negyvenöt kilométeren, két fázisban épül az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között; a 72 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, javul Tápióság településeinek megközelíthetősége, biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági…

Nem talált kifogást a KT

Magyar Idők  17.04.28 13:36 Gazdaság  Orbán Viktor

A Költségvetési Tanácsnak a jövő évi büdzsé tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve nincsenek alapvető ellenvetései – közölte tegnap a testület. A tanács ugyancsak véleményezte a 2017-es költségvetést, ennek alapján elérhetőnek tartják a kormányzat 4 százalék feletti bővülési célját.