Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 179 hír

Személyes grammatika

Magyar Idők  Ma 12:41 Belföld 

Az első nyelvész akadémikusnő múlt vasárnap óta újabb elsőséggel dicsekedhet: ő az első nő, akit a magyar Nobel-díjként is emlegetett Bolyai-díjjal kitüntettek. É. Kiss Katalin az anyanyelvoktatás megújítása mellett áll ki, és nem érti a finnugor rokonságot elutasítókat.

Át kell világítani a S-listán szereplő képviselőket

Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) alapítójának – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A jövő hét elején helyezik ki az óriásplakátokat

A jövő hét első napjaiban országszerte kikerülnek a Fidelitas plakátjai, amelyeken ellenzéki politikusok és az ő „gazdáik” láthatók – tájékoztatta lapunkat Böröcz László, a szervezet elnöke

Rogán Antal: Orbán Viktor megvédte Magyarország és a kormány álláspontját

Orbán Viktor miniszterelnök minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján – mondta Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Már idén bevezethetik a mentők életpályamodelljét

Magyar Idők  Ma 07:45 Belföld 

Az újabb nyolcszázalékos béremelésre és a fővárosi kórházfejlesztésre megy el a legtöbb pénz abból a mintegy 200 milliárd forintos többletforrásból, ami a jövő évi költségvetésben az egészségügyre jut – derült ki a kórházigazgatók siófoki kongresszusán. Itt nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kórházak gazdasági-műszaki személyzete…

Sonkáért szavaztak az MSZP-re Zuglóban?

Magyar Idők  Ma 07:15 Belföld  MSZP

A múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták – tudta meg a Figyelő Várnai Lászlótól, a CivilZugló Egyesület elnökétől.

Forradalom volt, szabadon lehetett elmenni és visszajönni

Magyar Idők  Ma 07:00 Belföld 

Túrkevéről azért ment föl a fővárosba, hogy megmutassa a motorbiciklijét a pesti haverjainak. 1956 szeptemberében azt hallotta a fiúktól, hogy most már nagyon szorul a hurok a komcsik körül, ráadásul valami nagy balhé is készül. Az akkor 23 éves Trencsényi László jól érezte magát a pesti vagányokkal, vidám fiú volt.

Bakondi: Magyarország nem enged a politikai nyomásnak

Magyarország semmiféle politikai nyomásnak vagy támadásnak nem enged, jogi eljárásban azonban partner – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

A fővárosban jobban megy a matematika

Magyar Idők  Tegnap 18:16 Belföld 

A matematikateljesítményt illetően a 6–8. évfolyamban jelentős a fejlődés, a 8–10. évfolyamban viszont lelassul – derült ki a pénteken publikált 2016-os országos kompetenciamérés eredményeiből. A legkiemelkedőbb teljesítményeket a fővárosban mérték.

Elkészült a kétsoros kerítés a szerb határon

Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második vonala a magyar–szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tegnap Röszkén tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány azért döntött a második kerítés megépítése mellett, mert az eddigiek­nél is nagyobb migrációs nyomásra…

Tuzson: a nemzeti konzultáció az unió megújítását célozza

A nemzeti konzultáció nem Európa-ellenes, sőt kifejezetten Európa-párti, és az unió megújítását célozza a nemzeti hatáskörbe tartozó kérdések megvédése érdekében – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Varázsgömb

Magyar Idők  Tegnap 13:00 Belföld 

A vasárnapi francia elnökválasztásokon a hagyományos közvélemény-kutató cégek – elég nagy meglepetésre – megbízható eredményeket vetítettek előre. Az újszerű big data módszerrel dolgozó vállalatok pedig alaposan felsültek jóslataikkal. Eszerint túlzás a közvélemény-kutatókat temetni és politikai jövőlátásban a big datásokat egekbe…

Megállapodott a bérekről a BKV az érdekvédőkkel

Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál a szakszervezetekkel – jelentette be Tarlós István. A főpolgármester a Budapest­infón szólt arról is, hogy a főváros eltávolított egy, a III. kerület által szabálytalanul felszerelt forgalomfigyelő kamerát, illetve lezajlott az FKF Zrt. átvilágítása.

Nem vagy ember, ha nem mered!

Magyar Idők  Tegnap 11:34 Belföld 

Az első túladagolásnak öt fiatal, köztük két mindenórás kismama volt az áldozata, a napra pontosan egy évre rá megismétlődő másodiknak három férfi. Véletlenek sorozata csupán, ami Törökszentmiklóson történt, vagy veszélyes kábítószeres vegykonyha működik a városban?

Hét év börtönbüntetésre ítélték Vizoviczki Lászlót

Hét év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Vizoviczki Lászlót, 33 társa közül csak hatot mentettek fel. A vád szerint az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozó érdekeltségében álló gazdasági társaságok 2010 és 2012 között a bevétel jelentős részét eltitkolták.