Karrier Munka Oktatás

"Ez katasztrófa" Vekerdy szerint: a magyar iskola megbetegít, a depresszió felé sodorja a diákokat?

"A magyar iskola, ahogy ma működik, betegít" - mondta Vekerdy Tamás pszichológus a Magyar Narancsnak, hozzátéve: itthon minden iskolai évvel nő a gyerekek magukkal hozott társadalmi különbsége.

Mi történik? Rengeteg magyart nem engednek be Amerikába

Megnőtt az amerikai határról visszafordított magyarok száma.

7 trend és kihívás a fejvadászok piacán

HR Portál
-
  08:00 

Milyen kihívások várnak a kiválasztással foglalkozó cégekre? Miért nem hatékony a kizárólag sikerdíjas konstrukció? Erről esett szó a Kennedy Executive Search és az Ikelosz Kft. szakmai reggelijén.

Szegeden bezár egy kórházi osztály munkaerőhiány miatt

A hónap végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege - tudta meg a hvg.hu.

Felvételizők bajban: kitől kérhetnek segítséget?

Eduline
-
  07:30 

Honnan kaphattok hivatalos segítséget, ha problémátok van a felvételivel?

Új iskolák jelentkezését várja idén nyáron a Microsoft

Technokrata
-
  07:00 

Véget ért az első digitális tanév a Herman Ottó Általános Iskolában

A spórolást ösztönzik a háziorvosnál

Ősztől a háziorvosok prémiumot kaphatnak, ha betegeik laborköltsége legfeljebb 30 százalékkal tér el az országos átlagtól, írja a Népszava.

Újra feltűnt a volt felsőoktatási államtitkár

Klinghammer Istvánt, a Magyar Tudományos Akadémia tagját, volt felsőoktatási államtitkárt nevezte ki a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetőjének Orbán Viktor kormányfő.

Kinek jár ingyen a tankönyv szeptembertől? Itt a válasz

Eduline
-
  02:00 

Az idei tanévtől bővül az ingyenes tankönyvellátásban részt vevők köre.

Mennyire ismered a verseket? Kétperces teszt szerda estére

Eduline
-
  20:00 

Vannak olyan versek, amelyek végigkísérnek az életen, hiszen az általánostól kezdve fel-felbukkannak. Itt egy rövid teszt, amivel kipróbálhatod magad, hogy hányat ismersz fel:

Véglegesen leszázalékoltak, milyen juttatások illetnek meg?

Bizottság előtt voltam, ahol 70%-os rokkantságot állapítottak meg nálam és véglegesnek nyilvánították az állapotomat! Kérdezném mi a teendőm ezek után és illet meg a munkáltatómtól? 45 napos felmondási időm 3 havi végkielégítés,…

Dolgozhatok-e 4 órában rehabilitációs munkát C2-vel?

HR Portál
-
  18:41 

Szeretném megkérdezni, hogy C2-vel 4 órába dolgozhatok-e rehabilitációs munkát.

5 dolog, amit el kell fogadnod, mielőtt koleszos leszel

Eduline
-
  18:30 

Hamarosan eljön a ponthatárhúzás ideje, onnantól pedig egy pillanat, és eljön a beköltözés is. 5 dolog, amire lehet, hogy számítanotok kell, ha beköltöztök:

Újabb nemzetközi sikert értek el az ELTE kutatói

A farkas is képes személyes kapcsolatot kialakítani az őt nevelő emberrel - derült ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszéke kutatóinak vizsgálatából, amelynek eredményei a Royal Society Open Science nemzetközi…

Különleges képzés indul Budapesten

Hamarosan indulhat a külföldi egyetemekkel közös Viewfinder elnevezésű operatőrképzés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) - közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

Jövőre később mehetnek nyugdíjba a szlovákok

A szlovák munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta azt az intézkedésjavaslatot, aminek következtében 2018. január 1-től 63 nappal kitolódik a nyugdíjkorhatár - írja a Kamaraonline.

4 rossz szokás, ami árthat a karrierednek

HR Portál
-
  14:30 

A cnbc.com munkatársai azt vizsgálták hogyan befolyásolják a karrierépítést a jó illetve rossz szokások, tulajdonságok - írja a hirado.hu.

Több megváltozott munkaképességű talál munkát

Adó
-
  14:25  Állás

A rehabilitációs kártya kiterjesztése, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő új munkaerőpiaci programok, illetve a rehabilitációs hozzájárulás 19 százalékos megemelése az idei évben tovább javította a…

Jönnek a cobotok a gyárakba és az irodákba

A collaborative robotok azaz a cobotok az emberek munkáját egészítik ki, vagy növelik a termelékenységüket. Ám a cobotok elég nagy fejtörést okoznak a vállalati IT-részlegnek - írja a Computerworld.

Ritkán van lehetőség azonnali hatályú felmondásra

A munkaviszony megszüntetése a munkajog egyik legfontosabb területe, így nélkülözhetetlen, hogy ismerjük és helyesen alkalmazzuk a szabályokat. A jogellenes munkaviszony-megszüntetés szabályai az utóbbi években veszítettek…

Gigabüntetést kapott a Google

HR Portál
-
  12:53  Google

Hatalmas büntetéssel sújtotta az EU tegnap a Google-t, mert visszaélt piaci erőfölényével. A bírság a cég idei profitjának a tizedét teszi ki, ami elég jelentős, ráadásul a Google-nak át kell alakítania keresési technológiáját is. A…

500 eurós ösztöndíj a német parlamentben magyar diákoknak: lehet jelentkezni

Eduline
-
  12:40 

Már lehet jelentkezni arra a németországi ösztöndíjprogramra, melynek keretében a német parlament alsóházában egy képviselő mellett tanulhatnak az egyetemisták, illetve a frissen végzettek.

Mire használható a Széchenyi Pihenő Kártya szabadidő alszámlája?

HR Portál
-
  11:34 

A Széchenyi Pihenő Kártya szálláshely alszámlája mellett a szabadidő "zseb" használatának is most van itt az ideje. Hogy mi mindenre lehet felhasználni? - mutatunk néhány lehetőséget.

A VaMaDisz megkapta az elsőfokú ítélet indoklását

Szabad Magyar Szó
-
  11:20 

A Vajdasági Magyar Diákszövetség június 29-én, csütörtök 11 órakor sajtótájékoztatót tart a VaMaDiSz központi irodájában (Újvidék, Vojvode Mišića 1., III. emelet – Magyar Szó épülete) – olvasható a szervezet hozzánk…

Nyugdíjasok vissza dolgozni? Minket ki kérdezett meg erről?

HR Portál
-
  11:15 

A kormány állítása szerint 1 millió magyar nyugdíjas várt a lehetőségre, hogy visszatérhessen a munkaerőpiacra. A nyugdíjas szövetkezetekről megszületett a törvény, amely 2017. július elsejével hatályba is lép, így hamarosan lehetővé…

Bérszámfejtés - segítünk, hogy Önöknek egyszerűbb legyen

HR Portál
-
  10:40 

Több mint 12000 főt foglalkoztató magyarországi vállalatcsoportnak számfejtünk a saját SAP rendszerével. Van saját fejlesztésű, nagyvállalati körben bevezetett PIRAMIS™ rendszerünk is, mellyel szintén szolgáltatunk. Miért is?…

Folytatódik a verseny, jönnek a legkülönlegesebb tablók

Eduline
-
  10:30 

Szépségverseny ide vagy oda, idén is vannak olyan tablók, amik a különlegességükkel és extravagáns megjelenésükkel vívták ki a szavazók elismerését. Mutatunk párat ezek közül is:

Csökkent a munkanélküliség március-májusban

A munkanélküliek átlagos létszáma 48 ezerrel 203 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,1 százalékponttal, 4,4 százalékra csökkent március-májusban az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Felvételi 2017: lehet törölni a jelentkezési lapról egy vagy több szakot?

Eduline
-
  09:30 

Mit tehettek, ha szeretnétek törölni a felvételi jelentkezési lapról az egyik szakot? És vajon új képzést felvehettek-e? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Újabb ingyenes tankönyv érhető el: IT biztonság közérthetően

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az IT biztonsági alapismereteket átfogóan ismertető könyvet tesz hozzáférhetővé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

A NAV miatt pórul jártak a diákmunkások

HR Portál
-
  08:00  NAV

Lapunk is beszámolt arról, hogy a multicégek kifizették volna az I Love Diákmunka diákszövetkezet bajba jutott diákjait, akik hónapok óta várják a fizetésüket. Ám a NAV jelezte az érintett cégek felé, hogy minden pénzre a felhalmozott…

"Nem az a legfőbb kérdés, jó-e az új rendszer" - ennél elégedettebb nem is lehetne az új Klik vezetője

Sikeresen lezajlott az állami intézményfenntartás decentralizációja, ma már nem az a legfőbb kérdés, jó-e az új rendszer, hanem az, miként lehet még jobban működtetni – így értékelte a tanévet Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke.

Idén is angyalok után kutat a Vodafone

Technokrata
-
  07:00 

Immár 7. alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat. A nyertesek…

Itt van minden a 2017-es pontszámítási szabályokról - minden, amit tudnod kell

Eduline
-
  03:00 

Megkaptátok az érettségi bizonyítványotokat, így most már szeretnétek kiszámolni, hány ponttal vágtok neki a 2017-es felvételinek? Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb cikkeket.