Időjárás és előrejelzés

Kiadták a riasztást: közel 40 fokkal támad a kánikula

A hétvégén a sok napsütés mellett záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt fokozódik a kánikula, 36, 37 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú…

A hőség mellett heves zivatarok is előfordulhatnak

Agroinform
-
  14:00 

Pénteken többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, a meleg viszont nem csillapodik.

Meleg, változékony hétvége

MetHu
-
  13:33  Kánikula

Időjárásunkat továbbra is egy magas nyomású képződmény határozza meg, ezért a hétvégén tovább fokozódik a nappali felmelegedés, ugyanakkor némileg labilisabb lesz a felettünk lévő légoszlop, ezért záporok, zivatarok kialakulására…

Brutális hőség jön - itt a riasztás

Napi
-
  13:20  Csongrád Riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért csütörtök éjféltől vasárnap 24 óráig másodfokú hőségriasztást adtak ki.

Gyenge hidegfront érkezik

MetHu
-
  10:35 

Pénteken egy gyenge, fokozatosan feloszló hidegfront halad át térségünk felett, amely számottevő lehűlést nem eredményez, de a labilissá váló légkörben több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki. 

Nem fogja magát vissza az időjárás

HVG
-
  05:44 

Nagyon-nagyon meleg lesz.

Egyre durvább hőség jön

ATV
-
  16:48 

Anticiklon alakítja Európa középső harmadának időjárását.

Újra itt a kánikula és az aszály

Agroinform
-
  16:00 

Csütörtökön már több megyében hőségriasztás lesz érvényben, csapadék nem valószínű.

Megjelent a LÉGKÖR folyóirat legújabb száma (VOL. 62 * NO. 2)

MetHu
-
  13:40 

A Légkör – OMSZ-MMT folyóirat oldalon megtalálható az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyar Meteorológiai Társaság szakmai tájékoztatójának, a LÉGKÖR folyóiratnak a legújabb száma (62. évfolyam, 2. szám).

Zivatarok törik meg itt - ott a rekkenő időt

444
-
  06:12 

Északon és a Tisza partján van erre a legnagyobb esély. Amúgy a szokásos ügymenet: július van, 30 fok lesz.

Kánikula lesz ma, itt-ott futó záporokkal

Pénteken tovább folytatódik a kánikula, de már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt felhőszakadás, jégeső és viharos…

75 év után adta vissza a gleccser az eltűnt házaspárt

Kiderül
-
  05:17 

A svájci Alpokban egy rég eltűnt házaspár testi maradványait találták meg, miután a hetek óta tartó nagy meleg hatására kiolvadtak a Tsanfleuron gleccserből.

Frissítő széllel érkezik a hidegfront

A hidegfronttal frissítő szél érkezik a Dunántúlra, ott átmenetileg mérséklődik a rendkívüli meleg. Majd főként a délutáni órákban zivatarok kialakulására is számítani kell.

Várható időjárás - Péntek, 2017.07.21.

Kiderül
-
  00:05 

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű, a déli óráktól a Duna vonalában, majd ettől keletre több helyen, este a délnyugati országrészben valószínű záporok, zivatarok kialakulása, néhol heves zivatar is lehet.

Kíváncsi rá, meddig marad a tikkasztó kánikula? Még ki kell bírnia egy darabig

Blikk
-
  18:40  Kánikula Debrecen

Tikkasztó hőséggel, 37 fokkal kell megküzdenünk egészen a jövő hét elejéig. A forróság miatt három megyére másod-, további 13 régióban pedig elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A 25 fokos napi…

Hőség – A hétvégi esőzések ellenére sem enyhül a meleg

Somogy MA
-
  16:00  Kánikula

A hétvégén a sok napsütés mellett záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt fokozódik a kánikula, 36, 37 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Kiadták a veszélyjelzést - Heves zivatarok várhatók, 40 mm eső is leeshet rövid idő alatt

Lájk Startlap
-
  15:31 

Fázni így sem fogunk. A Kiderül veszélyjelzéséből megtudtuk: péntekre virradó éjjel északnyugat felől egy front éri el az ország területét. A megerősödő északnyugati szél mellett elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén helyenként…

Holnap akár heves zivatar is lehet

Kiderül
-
  14:05 

Nyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket. Hatására nedvesebb levegő áramlik fölénk, ezért fülledtebb idő várható, kedvező feltételekkel záporok, zivatarok kialakulásához.

Időjárás: durva hőség jön

NLCafé
-
  13:28 

Napokig tartó hőség várható az ország szinte teljes területén, így életbe lépett a hőségriasztás.

Vasárnap éjfélig tart a hőségriasztás

444
-
  12:56 

Árnyék, légkondi, fokozott folyadékbevitel.

Zivataros idő lesz a Művészetek völgyében

Július 21 és 30. között kerül megrendezésre a Művészetek völgye rendezvénysorozat. A tíz napos időszak nem csak kulturális, de időjárási eseményekben is gazdag lesz.

Irány a strand!

Kiderül
-
  05:02 

Sok napsütésre, perzselő hőségre számíthatunk. A mostani hőmérsékleti értékek közel sem számítanak átlagosnak nálunk. Ez az időjárás Görögország déli részére jellemző, így július közepe táján.

Várható időjárás - Csütörtök, 2017.07.20.

Kiderül
-
  00:05 

Északnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott zápor, zivatar is előfordulhat, másutt derült vagy fátyolfelhős lesz az ég.

Készüljön! Tovább fokozódik a hőség

Csütörtökön délután 33-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Holnap már 35 fok lesz

Folyamatos a meleg levegő utánpótlása a mediterrán térségből, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre több helyen kell 35 fok feletti hőmérsékletre számítani.