Merkel: "én leszek az utolsó, aki megmondja Franciaországnak, hogy mit kellene tennie"

888
-
  17.05.15 20:58 Külföld 

Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány órával tartott tájékoztatóján a német kormányfő kiemelte, hogy nyitott Emmanuel Macron felvetéseire és mindent megtesz azért, hogy Németország és Franciaország közösen hozzájáruljon az Európai Unió fejlődéséhez.

41 kapcsolódó hír

A volt cseh elnököt nagyon aggasztja Emmanuel Macron

ATV
-
  17.05.15 12:16 Külföld 

Emmanuel Macron új francia államfő színrelépésével "jelentős minőségi változás" várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében - véli Václav Klaus volt cseh államfő.

Merkel megnevezte, hogy ki adhat új lendületet Európának

Magyar Idők
-
  17.05.15 14:29 Külföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának – jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Megvan az új francia kormányfő

ATV
-
  17.05.15 15:03 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Merkel szerint Németország jövője Európa

TőzsdeFórum
-
  17.05.15 15:46 Gazdaság 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának.

A volt cseh államfőt nagyon aggasztja Macron megjelenése

24
-
  17.05.15 11:20 Külföld 

Václav Klaus szerint az új francia államfő színrelépésével “jelentős minőségi változás” várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében.

Le Havre polgármestere az új francia kormányfő

Magyar Idők
-
  17.05.15 15:32 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek – jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Macron már ki is jelölte, ki lesz Franciaország következő miniszterelnöke

Lokál
-
  17.05.15 15:41 Külföld 

Edouard Philippe, a normandiai Le Havre polgármestere lesz Franciaország következő miniszterelnöke - közölte Emmanuel Macron, miután ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

Jobboldali miniszterelnöke lesz Franciaországnak

HírTV
-
  17.05.15 21:24 Külföld 

Emmanuel Macron elnök a normandiai Le Havre polgármesterét nevezte ki kormányfőnek.

Merkel szerint Macron lehet Európa új motorja

Privátbankár
-
  17.05.15 14:29 Gazdaság 

Ma mutatkozik be Berlinben az új francia államfő.

Alain Juppé bizalmasa lett az új francia kormányfő

Kitekintő
-
  17.05.15 17:06 Külföld 

A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Alain Juppé korábbi szóvivőjét, Edouard Philippe-et nevezte ki Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője.

Jobboldali miniszterelnököt választott az új francia elnök

168 Óra Online
-
  17.05.15 18:12 Külföld 

Édouard Philippe renitensnek számít a konzervatív oldalon. Krimiket ír, szereti a bokszot és jó humora van.

Jó napot kívánok, Sándor elrohant a Parlamentbe képviselőket zargatni

444
-
  17.05.15 10:59 Külföld 

Így most délután kettőig velem kell beérniük. Kezdjük azzal, hogyVáclav Klaust nagyon aggasztja Emmanuel Macron megjelenése az EU-ban.Nem mintha tőle koherens megnyilatkozásokat várnék, de most még önmagán is túltéve kifejtette, hogy azért aggódik igazán, mert Macron már "nem a kifáradt, elhasználódott európai politikai osztály…

Merkel feladta elektromos autós célját

NRGreport
-
  17.05.16 09:12 Tudomány 

Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.

Merkel tett egy ígéretet

Napi
-
  17.05.15 14:16 Belföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Merkel: Macron új lendületet adhat Európának

Portfolio
-
  17.05.15 14:08 Gazdaság 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár. Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány...

Kósa: egyre elfogadottabb lesz a magyar migrációs politika

Sztárklikk
-
  17.05.16 09:11 Belföld 

A politikust Angela Merkel kancellár és Emmanuel Macron francia elnök hétfői berlini találkozása apropóján arról kérdezték, várható-e, hogy az Európai Unióban változás áll be a migrációs politikában. Arra számít, hogy az a lassú folyamat, amelynek az elmúlt időszakban tanúi vagyunk, folytatódni fog - mondta Kósa Lajos. Hozzátette, hogy nem is olyan

Ezt gondolja Merkel az új francia elnökről

Blikk
-
  17.05.15 15:32 Belföld 

Berlin - Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Átalakítaná az EU működését Merkel és Macron

KamaraOnline
-
  17.05.16 09:31 Gazdaság 

Németország és Franciaország közösen menetrendet készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről – jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után.

Václav Klaust aggasztja Macron feltűnése az EU-ban

Népszava
-
  17.05.15 11:34 Külföld 

Szerinte a csehek nem nagyon örültek Macron választási győzelmének.

Merkel és Macron jól „újraalapítaná” az Európai Uniót

Főtér
-
  17.05.16 07:03 Határtalan 

Az új francia elnök máris Berlinbe látogatott, és nagyon jól megértette magát a német kancellárral.

Jobboldali miniszterelnököt választott Franciaországnak Macron

Magyar Narancs
-
  17.05.15 16:35 Belföld 

Merkel: Macron megválasztása új lendületet adhat Európának.

Kiderült, ki lesz az új francia kormány feje

Bors Online
-
  17.05.15 15:30 Bulvár 

A nemrég megválasztott francia államfő hétfőn nevezte ki Edouard Philippe-et kormányfőnek. A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterének kinevezését hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője jelentette be. A 46 éves Edouard Philippe a kormányfői tisztséget december óta betöltő szocialista Bernard Cazeneuve-öt követi a…

Jobboldali kormányfőt választott Macron

MNO
-
  17.05.15 14:59 Külföld 

A Köztársaságiak balszárnyához sorolt Édouard Philippe lesz Franciaország miniszterelnöke. Macronékra sűrű napok várnak.

Cseh sajtó: válságban a hagyományos európai politika

Felvidék.ma
-
  17.05.15 13:30 Határtalan 

Václav Klaus volt cseh államfő szerint a visegrádi négyes minden ellenkezőt állító propaganda ellenére nem működik, és Emmanuel Macron új francia államfő színre lépésével „jelentős minőségi változás” várható az Európai Unióban a szorosabb integráció kérdésében, ami befolyásolni fogja a V4 csoportot is.

Merkel szerint Macron megválasztása új lendületet adhat Európának

Dehir
-
  17.05.15 13:13 Külföld 

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének új lendületet adhat Európának – jelentette ki hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár. Az új francia államfő késő délutáni berlini bemutatkozó látogatása előtt néhány órával tartott tájékoztatóján a német kormányfő kiemelte, hogy nyitott Emmanuel Macron felvetéseire és mindent…

Macron beköltözött az elnöki palotába ((-))

Magyar Szó
-
  17.05.15 10:49 [N/A] 

Az EU-párti Emmanuel Macron megválasztott francia államfő tegnap átvette a hatalmat François Hollande távozó elnöktől. Minden idők legfiatalabb francia vezetője mai, első munkanapján várhatóan kinevezi a kormányfőt, s utána Berlinbe látogat, ahol Angela Merkel kancellárral tárgyal.    

Melyik ország a V4-ek leggyöngébb láncszeme?

Parameter
-
  17.05.15 09:18 Határtalan 

Szerinte Emmanuel Macron már nem a kifáradt, az elhasználódott európai politikai osztály képviselője, amely csak a régi pozíciók védelmére képes, hanem egy ereje teljében lévő új politikus. Bár Emmanuel Macron lényegében nem mond semmi újat és semmi mást, mint a brüsszeli Európát központosítani kívánók, de "azt nagy erőbedobással és…