Összekapott a lengyel külügyminiszter és az Európai Bizottság alelnöke

Magyar Idők  17.02.17 19:17 Külföld 

Élesen bírálta egymást Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter és Frans Timmermans, az Európai Bizottság alapjogokért felelős első alelnöke pénteken az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) első pódiumbeszélgetésén, amelyen az Európai Unió jövőjéről volt szó.

13 kapcsolódó hír

Boris Johnson: Nagy-Britannia a Brexit révén felszabadul

Kitekintő  17.02.18 09:30 Külföld 

John McCain amerikai szenátor, Boris Johnson brit külügyminiszter és Petro Porosenko ukrán elnök is részt vett a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia pódiumbeszélgetésén, amelyen a Nyugat jövőjéről volt szó.

Nekiment egymásnak Lengyelország és az EU képviselője

TőzsdeFórum  17.02.17 20:18 Gazdaság 

Élesen bírálta egymást Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter és Frans Timmermans, az Európai Bizottság alapjogokért felelős első alelnöke.

McCain Trumpról: Ne a szavaira, hanem a tetteire figyeljenek

ATV  17.02.18 09:39 Külföld 

Donald Trump új amerikai elnöknél nem a szavakra, hanem a tettekre érdemes figyelni, és nem szabad "leírni" az Egyesült Államokat - mondta John McCain amerikai szenátor pénteken az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) egy pódiumbeszélgetésén, amelyen a Nyugat jövőjéről volt szó.

Mattis: Trump a NATO híve

TőzsdeFórum  17.02.17 19:45 Gazdaság 

A transzatlanti egység Európa egységét is erősíti, a biztonságról pedig csak közösen, "csapatban" lehet gondoskodni - hangsúlyozta James Mattis amerikai védelmi miniszter.

München: ismét megbízható kapcsolatok kellenek a Nyugat és Oroszország között

888  17.02.17 18:58 Külföld 

Az Európai Unió stabilitása ugyanúgy érdeke az Egyesült Államoknak, mint a NATO egysége - hangsúlyozta Ursula von der Leyen német védelmi miniszter pénteken az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferenciát (MSC) megnyitó beszédében.

Merkel: javítani kell az EU, a NATO és az ENSZ válságtűrő képességén

Híradó  17.02.18 10:29 Külföld 

Ki kell tartani a többoldalú, multilaterális együttműködés és a nemzetközi szervezetek mellett, és javítani kell hatékonyságukat - emelte ki Angela Merkel német kancellár szombaton az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) elmondott beszédében.

Az új amerikai védelmi miniszter nem akar katonai együttműködést Oroszországgal

444  17.02.17 07:11 Külföld 

"Még nem tartunk ott" - jelentette ki James Mattis a müncheni biztonságpolitikai fórum előestéjén.

Németország visszautasította a felfegyverkezést

24  17.02.18 18:21 Külföld 

A német külügyminiszter szerint nem reális elvárni pl. Görögországtól sem a GDP 2 százalékának megfelelő védelmi költést.

Váratlan hír jött Németországból

Napi  17.02.18 18:19 Külföld 

Németország egyelőre nem tudja teljesíteni a védelmi kiadások növelésére tett vállalását, de a biztonság és a stabilitás ügyét nem is szabad csak a haderőre koncentrálva szemlélni, hanem figyelembe kell venni a többi között a menekültekre fordított forrásokat is - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton az 53. müncheni…

Gabriel: Németország egyelőre nem tudja kellően növelni védelmi kiadásait

GazdaságPortál  17.02.18 18:10 Külföld 

Németország egyelőre nem tudja teljesíteni a védelmi kiadások növelésére tett vállalását, de a biztonság és a stabilitás ügyét nem is szabad csak a haderőre koncentrálva szemlélni, hanem figyelembe kell venni a többi között a menekültekre fordított forrásokat is – mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton az 53. müncheni…

Minden korábbinál erősebb Amerikát jósol Pence

OrientPress  17.02.18 11:30 Külföld 

Az Egyesült Államok minden eddiginél erősebb lesz Donald Trump elnök vezetésével, kitart a NATO-beli és európai szövetségesei mellett – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szombaton az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Jelentősen növelnék az Egyesült Államok védelmi kiadásait

Origo  17.02.18 11:55 Külföld 

Jelentősen növelnék az Egyesült Államok katonai erejét, és a NATO összes tagországától elvárják, hogy 2024-re legalább a GDP 2 százalékát fordítsák védelmi kiadásokra – közölte Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián. Angela Merkel német kancellár szerint ki kell tartani a…

Bírálta egymást a lengyel külügyér és az EB első alelnöke

Gondola  17.02.17 19:18 Külföld 

Élesen bírálta egymást Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter és Frans Timmermans, az Európai Bizottság alapjogokért felelős első alelnöke pénteken az 53