Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.

Komoly rejtélyt sikerült megoldani

ATV  17.01.10 17:01 Külföld 

Sikerült megoldani annak a rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.

16 kapcsolódó hír

Ezért ringatják inkább baloldalt az újszülöttjüket az anyák

Ridikül  17.01.10 19:00 Egészség 

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerep jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.

Az agy fejlődése miatt nem mindegy, melyik oldalán ringatják a csecsemőt

HVG  17.01.10 17:10 Életmód 

Meglepő összefüggést találtak a kutatók, mikor azt vizsgálták, miért inkább a bal oldalon ringatják az anyák az újszülöttjeiket.

Ezért ringatják baloldalt újszülöttjüket az anyák

WebBeteg  17.01.11 15:05 Egészség 

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban.

Az agy fejlődése miatt nem mindegy, melyik oldalán ringatják az újszülöttet

Propeller  17.01.10 19:53 Infotech 

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt és a kötődést segítő agyi funkciókban. A Szentpétervári Állami Egyetemen dolgozó Jegor Malasicsev és amerikai, valamint ausztrál kollé

Kiderült, hogy miért ringatják inkább baloldalt az újszülöttjüket az anyák

Somogy MA  17.01.11 09:03 Életmód 

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a pozíció aktiválja a gyermek jobb agyféltekéjét, amelynek nagy szerepe jut a kommunikációt

Kiderült, miért ringatják babáikat a bal oldalon az anyák

Librarius  17.01.10 20:04 Tudomány 

A szakemberek már régen megfigyelték, hogy az emberek és az emberfélék is előszeretettel ringatják baloldalt az utódjukat, különösen az újszülött életének első pár hetében.