Vatikán hírek

Ország › Vatikán

Semjén: a kereszténység nemzetmegtartó erő

15.04.14 12:18

Magyarország számára a kereszténység nemzetmegtartó tényező is - emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatainak történetéről rendezett nemzetközi konferencián kedden.

Túllépte a 20 milliót Ferenc pápa követőinek száma a Twitteren

15.04.13 16:53

Már több mint húszmillióan követik a világon Ferenc pápa minden nap kilenc különböző nyelven írt Twitter-üzeneteit - közölte hétfőn a Vatikáni Rádió.

A pápa "a 20. század első népirtásának" nevezte az örmények lemészárlását

15.04.13 12:09

Behívatták a török külügyminisztériumba a Vatikán ankarai képviselőjét vasárnap, miután Ferenc pápa Rómában bemutatott miséjén népirtásnak nevezte az örmény nép elleni, száz évvel ezelőtt elkövetett török vérengzéseket. A katolikus egyházfő a…

Nemzetközi összefogást sürget Ferenc pápa az üldözött keresztényekért

15.04.06 14:21

A nemzetközi közösség beavatkozását szorgalmazta a keresztények üldözésének és legyilkolásának megfékezésére Ferenc pápa húsvéthétfőn, a pápai lakosztálynak a vatikáni Szent Péter térre néző egyik ablakából mondott beszédében.

A pápa pénzadományt küldött a római hajléktalanoknak

15.04.04 13:51

Miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezette, az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok között pápai pénzadományt osztottak szét - jelentette szombaton a Vatikáni Rádió

Történelmi adómegállapodást kötött a Vatikán

15.04.02 09:05

A Vatikán az utóbbi hat évre visszamenően információkat szolgáltat Olaszországnak az olasz állampolgárok által a vatikáni pénzintézetek számláin tartott összegekről. Erről írt alá megállapodást a vatikáni külügyminiszter és az olasz pénzügyminiszter.

Ferenc pápa várta a Vatikáni Múzeumokba látogató hajléktalanokat

15.03.26 21:16

Ferenc pápa személyesen találkozott azzal a 150 római hajléktalannal, aki csütörtökön az egyházfő meghívására látogatást tett a Vatikáni Múzeumban.

A(z) "Vatikán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
old postcardVaticanoVaticanoVaticanoVaticano
VaticanoVaticanoVaticanoVaticanoVaticano

Kapcsolódó témák

Ismert személy

A zsinat sikerességéért imádkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa arra kérte a hívőket az ecuadori Guayaquilban hétfőn tartott tömeges miséjén, hogy imádkozzanak: legyen sikeres a család kérdésével foglalkozó, októberre összehívott püspöki zsinat

Ország

Olaszországban jártak a szombathelyi vízilabdások

Egy héten keresztül Reccóban edzőtáborozott az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Esemény

Főpróbát tart a pólóválogatott

Benedek Tibor csapata csütörtöktől szombatig a Vodafone Kupáért harcol a Margitszigeten.

Esemény

HÖOK: átfogó javaslatcsomag a hallgatói ösztöndíjak rendezésére

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) átfogó javaslatcsomagot dolgoz ki a hallgatók ösztönzésére, amely magában foglalja majd a hallgatói ösztöndíjak rendezését is - mondta Gulyás Tibor, a HÖOK…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló