Vatikán hírek

Ország › Vatikán

Semjén: a kereszténység nemzetmegtartó erő

15.04.14 12:18

Magyarország számára a kereszténység nemzetmegtartó tényező is - emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatainak történetéről rendezett nemzetközi konferencián kedden.

Túllépte a 20 milliót Ferenc pápa követőinek száma a Twitteren

15.04.13 16:53

Már több mint húszmillióan követik a világon Ferenc pápa minden nap kilenc különböző nyelven írt Twitter-üzeneteit - közölte hétfőn a Vatikáni Rádió.

A pápa "a 20. század első népirtásának" nevezte az örmények lemészárlását

15.04.13 12:09

Behívatták a török külügyminisztériumba a Vatikán ankarai képviselőjét vasárnap, miután Ferenc pápa Rómában bemutatott miséjén népirtásnak nevezte az örmény nép elleni, száz évvel ezelőtt elkövetett török vérengzéseket. A katolikus egyházfő a…

Nemzetközi összefogást sürget Ferenc pápa az üldözött keresztényekért

15.04.06 14:21

A nemzetközi közösség beavatkozását szorgalmazta a keresztények üldözésének és legyilkolásának megfékezésére Ferenc pápa húsvéthétfőn, a pápai lakosztálynak a vatikáni Szent Péter térre néző egyik ablakából mondott beszédében.

Nemzetközi összefogást sürget Ferenc pápa az üldözött keresztényekért

15.04.06 14:00

A nemzetközi közösség beavatkozását szorgalmazta a keresztények üldözésének és legyilkolásának megfékezésére Ferenc pápa húsvéthétfőn, a pápai lakosztálynak a vatikáni Szent Péter térre néző egyik ablakából mondott beszédében.

A pápa pénzadományt küldött a római hajléktalanoknak

15.04.04 13:51

Miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezette, az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok között pápai pénzadományt osztottak szét - jelentette szombaton a Vatikáni Rádió

Történelmi adómegállapodást kötött a Vatikán

15.04.02 09:05

A Vatikán az utóbbi hat évre visszamenően információkat szolgáltat Olaszországnak az olasz állampolgárok által a vatikáni pénzintézetek számláin tartott összegekről. Erről írt alá megállapodást a vatikáni külügyminiszter és az olasz pénzügyminiszter.

A(z) "Vatikán" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Rome 1900DSC_2609DSC_2610DSC_2548DSC_2549
DSC_2552DSC_2555DSC_2557DSC_2559DSC_2561

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Ferenc pápa a korrupció elleni harcra buzdít

A korrupció uralta közélet elleni egyházi fellépést szorgalmazta Ferenc pápa az olasz püspöki konferencia közgyűlésén a Vatikánban.

Ország

Bezárták a mecsetként működő pavilont a biennálén

Bezáratták a velencei hatóságok a jelenleg zajló nemzetközi kortárs képzőművészeti biennále izlandi pavilonját, amely valójában az ősi városmag első mecsetjeként működött egy használaton kívüli katolikus templomban,…

Esemény

Lecsapott a gerillákra a kolumbiai hadsereg légiereje

Legalább tizennyolc baloldali gerilla meghalt Kolumbia délnyugati részén a kormányhadsereg légierejének támadásában – közölte a védelmi minisztérium helyi idő szerint csütörtökön.

Esemény

Cseh miniszter: nem műszaki hiba okozta a Gripen balesetét

Nem műszaki hiba okozta a magyar vadászgép balesetét kedden Cáslavban, jelentette ki Martin Stropnicky, cseh védelmi miniszter pénteken a cáslavi repülőtéren tett látogatása alkalmával.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló