Bezár

Vatikán

Ország › Vatikán

Ferenc pápa munkatempója nem csökken

14.07.01 11:24

Július elsejétől augusztusig Ferenc pápa nem tart audienciát, és szeptemberig felfüggeszti a reggeli misék bemutatását is a Szent Márta-házban - közölte kedden a Vatikán. A Szent Péter téren minden szerdán tartott általános kihallgatások…

Az új spanyol királyi pár első útja a pápához vezetett

14.06.30 15:28

Magánlátogatást tett a Vatikánban hétfőn VI. Fülöp spanyol uralkodó és felesége, akik egy könyvritkaságot vittek Ferenc pápának.

Ferenc pápa: a politikát megrontotta a korrupció és a csúszópénz

14.06.29 13:24

Korunk erkölcsi sodrását és a nemzetközi politika korrupcióját hangsúlyozta Ferenc pápa az Il Messaggero római napilapban vasárnap megjelent interjúban, amelyben azt is elárulta, hogy még sohasem volt a Vatikáni Múzeumban. Szerinte egy…

Csalódást okozott a pápa

14.06.27 17:41

Ferenc pápa lemondta a római Gemelli klinikán péntek délután tervezett látogatását, mert nem érezte jól magát. A Vatikántól nem messze lévő klinikán és környékén több ezren várták az egyházfőt, aki a római klinika fennállásának ötvenedik évfordulója…

Pedofília vádjával a Vatikán elítélt egy volt nunciust

14.06.27 16:54

Laikus státusba helyezték a pedofíliával vádolt lengyel Jozef Wesolowski volt nunciust, és a Vatikán a személyi szabadságát is korlátozta - jelentette be Federico Lombardi szentszéki szóvivő pénteken.

Pedofília miatt ítéltek el egy nunciust

14.06.27 16:30

Az első fokon bűnösnek talált volt püspöknek a Vatikán a személyi szabadságát is korlátozta.

Kevesebbet kapnak a magániskolák, az egyháziak a Vatikán kezében

14.06.27 13:09

Vagy növelik a tandíjakat, vagy bezárnak. Így látják jövőjüket a magán alap- és középiskolák, miután az oktatásügyi minisztérium tervbe vette az iskolák finanszírozásának módosítását. ...

Így lehet újra az egyház a családok támasza

14.06.26 19:27

A családról szóló októberi rendkívüli püspöki szinódus a kortárs társadalom helyzetfelmérése lesz – mondta Erdő Péter bíboros, a szinódus főrelátora az MTI-nek a szinódusi munkadokumentum csütörtöki vatikáni bemutatóján.

A Vatikán bélyeggel emlékezik Charlie Chaplinre

14.06.25 17:20

Charlie Chaplin születésének 125. évfordulója alkalmából a Vatikán bélyeget szentelt a művész leghíresebb megformált karakterének, a toprongyos csavargónak.

Vb 2014: Ferenc pápa videóban üzent a torna előtt

14.06.12 15:24

A testvériség és a csapatszellem jelentőségét hangsúlyozta Ferenc pápa abban a videoüzenetben, amelyet csütörtökön küldött a Vatikánból a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
P5020742Róma - Szent Péter-bazilika - sekrestyeRóma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilika
Róma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilikaRoma Basilica di San Pietro - 1900

Kapcsolódó témák

Ország

Feltárják a fáraó főlovászának sírját

Olasz és spanyol kutatók múlt hét pénteken megkezdték a hat hónappal ezelőtt felfedezett thébai síremlék feltárásához szükséges előkészületeket.

Ismert személy

Ferenc pápa lehet a befutó a béke Nobel-díjra

Murakami Haruki japán író és Ferenc pápa állt az élen szerdán a legnagyobb fogadóirodáknál az irodalmi, illetve a béke Nobel-díj esélyesei közül.

Megye

Kosár: Somogyi Olaszországban folytatja - sajtóhír

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatától távozó center, Somogyi Gergely az olasz A2 ligában folytatja a pályafutását – jelentette Twitterén David Pick szakíró.

Közélet

A mangroveerdők gyors pusztulására figyelmeztet az ENSZ

Évente 6 és 42 milliárd dollár közötti kárt okoz a világ mangroveerdőségeinek gyors ütemű pusztulása az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szerint.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló