Bezár

Vatikán

Ország › Vatikán

Szentté avatás: lassan megőrülnek a lengyelek

Tegnap 20:20

Buzgón készül a dél-lengyelországi Wadowice és Krakkó városa arra, hogy a Vatikánban vasárnap szentté avatják a néhai II. János Pál pápát.

Az éhezők segítését és békét sürgetett Ferenc pápa

Tegnap 14:13

A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében. Ferenc pápa olasz nyelvű húsvéti beszédében az…

Rómában megkezdődött a kettős szentté avatás előtti visszaszámlálás

Tegnap 09:16

Többnapos egyházi eseménysorozat készíti elő XXIII. János és II. János Pál néhai pápák április 27-i szentté avatását a Vatikánban és Rómában a hívők és a sajtó számára.

Ferenc pápa is gratulált 87. születésnapján XVI. Benedeknek

14.04.16 14:06

A 2005-ben megválasztott XVI. Benedek tavaly február 28-án mondott le és Ferenc pápa megválasztása után költözött vissza a Vatikánba. 87. születésnapján Ferenc pápa is felköszöntötte.

Szinte mindenki benyelte a vatikáni áprilisi tréfát

14.04.10 21:21

Megkésett áprilisi tréfa volt a békegalambokra vigyázó héjáról szóló hír, amit először egy katolikus hetilap, a Credere, amjd a farancia AFP, az olasz ANSA, a magyar MTI, és mi is elhittünk.

Ferenc pápa a szexrabszolgaság magyar áldozatával találkozott

14.04.10 18:21

Ferenc pápa a prostitúció rabságából kiszabadított négy nővel, köztük egy magyarral is találkozott csütörtökön a Vatikánban az emberkereskedelemről rendezett nemzetközi konferencián.

Musical készül II. János Pálról

14.04.10 10:59

Karol Wojtyla, vagyis II. János Pál pápa élete elevenedik fel abban a zenés színdarabban, amely április 21. és 24. között látható a Vatikánváros melletti római auditóriumban a néhai egyházfő szentté avatásának alkalmából.

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
P5020742Eternal CityEternal CityEternal CityEternal City
Eternal CityEternal CityEternal CityEternal CityVatican Museums

Kapcsolódó témák

Ország

Győzelemmel hangolt a Szolnok

A hétvégi, bolognai Eurochallenge Kupa négyes döntőre készülő Szolnok könnyedén nyert az alapszakaszgyőztes Atomerőmű ellen kedden a férfi kosárlabda NB I középszakaszának felsőházában.

Ismert személy

Az éhezők segítését és békét sürgetett Ferenc pápa

A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében. Ferenc pápa olasz nyelvű…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló