Bezár

Vatikán

Ország › Vatikán

Elkapkodták a pápa karácsonyi tomboláját

14.11.20 20:19

Rövid idő alatt elkapkodták azokat a vatikáni sorsjegyeket, amelyekkel a pápának adott ajándékokat, köztük egy Fiat Pandát lehet megnyerni Ferenc pápa karácsonyi jótékonysági akciójában.

Erősíteni kell a pápa védelmét a dzsihádista fenyegetések miatt

14.11.20 12:18

Tovább erősítették a Ferenc pápát övező biztonsági intézkedéseket az Iszlám Állam terroristáinak merényleteitől tartva. Felmerült az egyházfő elköltöztetése is a vatikáni Szent Márta Házból - írta csütörtökön a Corriere della Sera olasz napilap.

Találkozni akar II. János Pál török merénylője Ferenc pápával

14.11.19 19:43

Mehmet Ali Agca, a néhai II. János Pál pápa elleni merénylet elkövetője arra kérte a Vatikánt, hogy találkozhasson Ferenc pápával a katolikus egyházfő november végi törökországi látogatásakor - tudatta szerdán az Anadolu török hírügynökség.

Háromdimenziós film a Vatikán kincseiről

14.11.19 09:52

Háromdimenziós film segítségével ismerhetik meg a mozilátogatók a Vatikáni Múzeum legfontosabb kincseit

Ferenc pápa tombolával segít a hajléktalanokon

14.11.18 12:54

Jótékonysági ajándéksorsolást rendez a Vatikán, amelynek bevételét a hajléktalanok megsegítésére fordítják. A pápa a neki adott ajándéktárgyakat ajánlja fel jótékony célra.

Az Egyesült Államokba látogat a pápa

14.11.17 13:24

A pápa hétfőn, a családról szóló vatikáni nemzetközi egyházi találkozón személyesen jelentette be, hogy az Egyesült Államokba utazik, hogy 2015. szeptember 22-27. között részt vegyen Philadelphiában a Családok Világtalálkozóján. „Ha Isten is úgy akarja" -…

Kiadták CD-n a pápaválasztást

14.11.14 16:46

A Ferenc pápát 2013-ban megválasztó konklávét kísérő egyházi zenét összegyűjtő CD-lemez jelent meg a Vatikán gondozásában. Ez az első alkalom, hogy a pápaválasztás hangjai lemezen hallgathatók vissza.

Megmosakodhatnak a hajléktalanok a Vatikánban

14.11.13 20:34

Mosakodásra alkalmas illemhelyeket helyeznek el a Szent Péter téri fedett oszlopcsarnok területén. Így akarnak segíteni a Róma utcáin élő hajléktalanoknak - jelentette be Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás.

Különbizottság vizsgálja a papok bűncselekményeit

14.11.11 18:09

Ferenc pápa különbizottságot állított fel a Hittani Kongregáción belül az egyház tagjait érintő legsúlyosabb bűncselekmények minél gyorsabb kivizsgálására - jelentette be kedden Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
I. János Pál/Ioannes Paulus I. (postcard)St. Peter's lights3IMG_3945cSt. Peter's Basilica - Vatican CitySt. Peter's Cahtedral - at night
St. Peter's Cathedral - AltarSt. Peter's Cathedral - a domeRóma - Szent Péter-bazilika - sekrestyeRóma - Szent Péter-bazilikaRóma - Szent Péter-bazilika

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Magyar adókról üzent a pápának Szanyi Tibor

A szocialisták európai parlamenti képviselője különös módját választotta annak, hogy felhívja Ferenc pápa figyelmét az élelmiszerek magyarországi adójára. Szanyi Tibor az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a Twitteren üzent a…

Közélet

Több mint száz iszlamista fegyverest öltek meg a kenyai biztonsági erők

A civilek elleni szombati támadást elítélte az ENSZ főtitkára, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Szomália is.

Ismert személy

Simon Sándorné kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

Simon Sándorné, a Ferences Világi Rend tagja kapta idén a Szent Erzsébet rózsája-díjat, amelyet Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke adott át vasárnap este Budapesten.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló