Vatikán hírek

Ország › Vatikán

Műszerfalra öntött kávé miatt volt baj a szerb elnök különgépén

Tegnap 11:39

Az államfőt szállító repülőgép másodpilótájának kilöttyentett kávéja miatt kellett lemondani Tomislav Nikolic vatikáni útját múlt héten.

Elromlott a szerb elnök gépe, nem jutott el a pápához

15.04.17 12:33

Lemondták Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök péntekre tervezett vatikáni látogatását, mert az államfőt szállító repülőgépnek motorhiba miatt vissza kellett fordulnia.

Meleg nagykövetet küldene a Vatikánba a francia kormány

15.04.15 16:47

Franciaország kitart azon álláspontja mellett, hogy Laurent Stefanini személyében homoszexuális nagykövetet küld a Vatikánba - mondta szerdán Stéphane Le Foll francia kormányszóvivő.

Felelősségre vonhatják a pedofil papokat védő püspököket

15.04.15 16:30

A 2013 októberétől a Vatikánban háromhavonta összeülő, kilenctagú bíborosi tanács (C9) mostani ülésén az egyház és a püspökök felelősségéről is szó volt a papok kiskorúakon elkövetett szexuális visszaéléseinek megelőzése és kivizsgálása…

Semjén Zsolt fogadta a vatikáni külügyminisztert

15.04.14 17:00

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden az Országházban fogadta Paul Richard Gallagher érseket, a Szentszéki Államtitkárság államközi kapcsolatokért felelős titkárát.

Semjén: a kereszténység nemzetmegtartó erő

15.04.14 12:18

Magyarország számára a kereszténység nemzetmegtartó tényező is - emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatainak történetéről rendezett nemzetközi konferencián kedden.

Túllépte a 20 milliót Ferenc pápa követőinek száma a Twitteren

15.04.13 16:53

Már több mint húszmillióan követik a világon Ferenc pápa minden nap kilenc különböző nyelven írt Twitter-üzeneteit - közölte hétfőn a Vatikáni Rádió.

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Rome 1900DSC_2609DSC_2610DSC_2548DSC_2549
DSC_2552DSC_2555DSC_2557DSC_2559DSC_2561

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Ferenc pápa elmozdította a pedofíliáért elítélt püspököt

Robert W. Finn volt az első katolikus püspök, akit az Egyesült Államokban gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak miatt több esetben is elítéltek.

Ország

Menekülteket szállító hajókat állítottak meg a líbiai hatóságok

Olaszországba tartó hajókat állítottak meg a líbiai hatóságok az elmúlt három napban, fedélzetükön több száz afrikaival.

Esemény

Juncker már Afrikában jóváhagyatná a menekültkérelmeket

Jean-Claude Juncker a menekültügy finanszírozása kérdéseinek megoldását reméli a csütörtökre összehívott rendkívüli uniós csúcstól – közölte a politikus kedden Bécsben.

Esemény

A felsőoktatásban tervezett változás ellen tiltakozik a Jobbik

A Jobbik tiltakozik a felsőoktatási szakstruktúra tervezett megváltoztatása ellen - mondta Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló