Bezár

Románia

Ország › Románia

Hatszázezer új magyar állampolgárral gyarapodtunk

Ma 18:40

Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt – mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdőn az MTI kérdésére.…

Tárgyalások kezdésére tett ígéretet az MPP és az EMNP elnöke

Ma 16:33

Pártközi tárgyalások megkezdésére tett ígéretet csütörtökön Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP)…

Kiürült pillepalackokból épült híd Romániában

Ma 16:05

Ipari szinten valószínűleg ezután sem fog: a temesvári Bega-csatornára épített úszóhíddal az Ecostuff Romania nevű környezetvédő szervezet az újrahasznosítás fontosságára akarta felhívni a figyelmet. A 104 502 palackból épített híd ettől még…

Ide-oda vándorolt a bitumen

Ma 15:10

Veszélyes hulladéknak minősülő bitument hozatott Ausztriából Magyarországra egy román állampolgár.

A külhoni magyarok fogyasztási szokásait kutatják

Ma 14:45

A határon túli magyarok médiafogyasztási szokásairól indul kutatás ősszel – hangzott el a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Közmédia sátorban tartott kerekasztal-beszélgetésen, csütörtökön Tusnádfürdőn.

Másodfokú árvízriadó van Székelyföldön

Tegnap 21:30

Másodfokú árvízriadó van érvényben Székelyföldön a Hargita megyei Tatros és a Kovászna megyei Feketeügy folyók mentén - közölte szerdán a román vízügyi és hidrológiai országos intézet.

Az erdélyi magyarok idei választási szerepléséről rendeztek politológusfórumot Tusnádfürdőn

Tegnap 20:02

A magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok szimbolikus jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy részt vehettek az országgyűlési választásokon - állapította meg Illyés Gergely, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szakértője szerdán a 25.…

Magyarországon hagyott bitumen miatt emeltek vádat két román ellen

Tegnap 19:33

Vádat emeltek két román állampolgár ellen, akik jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot próbáltak meg illegálisan lerakni tavaly májusban Magyarországon - olvasható a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész szerdai közleményében.

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Wine PrincessWine PrincessWine PrincessWine PrincessWine Princess
Wine PrincessWine PrincessWine PrincessWine PrincessWine Princess

Kapcsolódó témák

Ország

Német díjat kap a Pussy Riot két tagja

A Hannah Arendt-díj a politikai gondolkodásért nevű elismeréssel tüntetik ki a Pussy Riot orosz punkzenekar két tagját.

Ország

Haladás: a szlovák és az olasz játékosra nem tartanak igényt

A francia-algériai csatárra, Salim Arrache-ra igen, a szlovák középpályásra, Stanislav Velickyre és az olasz támadóra, Filippo Maria Scardinára nem tart igényt a Haladás szakmai stábja.

Ország

Tour de France: az éllovas nyert az utolsó hegyen; csak ő ronthatja el

Az összetettben vezető olasz Vincenzo Nibali nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 18., utolsó hegyi szakaszát, és ezzel óriási lépést tett a végső győzelem megszerzése felé.

Ország

Fidel Castro unokahúga is a lezuhant algériai gépen volt

Mariela Castro és két francia hivatalnok dolgozni voltak Burkina Fasóban, hazafelé tartottak, mikor lezuhant a gép. Update: az euronews szerint Mariela nem volt a gépen, jelenleg is Havannában dolgozik.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló