Bezár

Franciaország

Ország › Franciaország

Irán máris megszegte a genfi megállapodást?

13.11.27 21:51

Mohamed Dzsavad Zarif külügyminiszter bejelentése szerint a perzsa ország folytatná az építkezést az araki nehézvizes erőműben. Háborog Franciaország és Izrael is.

EU-választás - Guy Verhofstadt esélyeit latolgatja a La Libre Belgique

13.11.27 21:51

Az Európai Bizottság elnöki posztjára a napokban bejelentkező Guy Verhofstadt megválasztásának esélyeit latolgatja szerdai számában a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap.

Kitiltották a fejkendőket a francia bölcsődéből

13.11.27 16:18

Megerősítette szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság egy francia magánbölcsőde 2008-as döntését, amelynek értelmében azért bocsátottak el egy gondozónőt, mert az nem volt hajlandó a munkahelyén levenni muzulmán fejkendőjét.

Botrányt okozott Moszkvában a Louis Vuitton óriási utazóládája

13.11.27 16:18

Úgy tűnik, többek szemét szúrja a Vörös téren felállított utazóláda formájú pavilon. Nem csak a téren lévő GUM luxusáruház tulajdonosai tiltakoztak a francia divatház reklámja ellen, az orosz államfői hivatal egyenesen követelte a lebontását.

Tiltakoznak a Peugeot Citroen elnökének 21 millió eurós nyugdíj-kiegészítése ellen

13.11.27 13:12

Óriási felháborodást váltott ki szerdán Franciaországban, hogy a PSA Peugeot Citroen 21 millió euró (6,3 milliárd forint) nyugdíj-kiegészítést szándékozik fizetni leköszönő elnökének.

Gyengült a francia fogyasztói bizalom novemberben

13.11.27 11:33

Az elemzői várakozásokkal ellentétben gyengült a francia fogyasztói bizalmi index novemberben – közölte a francia statisztikai hivatal, az Insee szerdán. A szezonális hatásoktól megtisztított fogyasztói bizalmi index értéke 84 pontra csökkent az októberi…

Kapcsolódó tartalmak

Google
Flickr
Reading infoGuided tourMars..ParisCamargue
ParisCamargueCamargueVénus de Milo

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Az óceáni áramlatok eddigi legpontosabb térképe készült el

Műholdfelvételek segítségével készítették el az eddigi legpontosabb térképet a Föld óceánjainak áramlatairól és sebességükről. Az új modellt az UNESCO párizsi székhelyén mutatták be egy konferencián.

Ország

A fejlesztések eddig még nem növelték a vendégéjszakák számát a Velencei-tónál

Velence – A lehető leggyorsabban és leghatékonyabban kell együttműködniük a településeknek a fejlődés érdekében: több más mellett erről is beszéltek egy csütörtöki konferencián.

Nagyvilág

Londoni elemzők szerint nem kell parázni

Az olajárak meredek zuhanása ellenére sem fenyegeti egyelőre tartós defláció a felzárkózó térség gazdaságainak zömét, van azonban néhány kivétel főleg Kelet-Európában - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni…

Nagyvilág

Nagy siker Lyonban A tolonc

Nagy sikerrel mutatták be csütörtök este Kertész Mihály százéves felújított némafilmjét, A toloncot a lyoni Lumiére Filmfesztiválon a Pathé Bellecour moziban - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel pénteken.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló